Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Film   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 | nästa | sista

90th Oscarsgalan - nu med många starka kvinnor ?

skapad 3 mar 2018 18:44 | svar 111 st | visats 238 ggr

 
Cavecamper (P) 
3 mar 2018 18:44


Det verkar vara ett mycket mer uttalat intresse för melodifestvalen och tv-serier men som en envis 40+ startar jag nu en tråd om årets stora filmpris där en svensk åter har chans att vinna.

Åter sänds den svenska versionen på Expressens webtv....

Som rubriken antyder så tycker jag att en av andra världskrigets mer kända talare känns klart omobernt som vinnare 2018. Vilka har ni hunnit se ?

De nominerade filmerna för bästa fim 2018.

 

Ändrad: 4 mar 2018 21:24 av Cavecamper, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Tamarillo (P33) 
3 mar 2018 19:07
I år är det ovanligt fräscha bidrag. Så roligt med underdog-filmer som Call me by your name, Get out och Ladybird i spetsen.

Om Get Out får bästa film blir jag sjukt nöjd. Men egentligen allt som inte är 3 bilboards.

Gladast skulle jag vara om Willem Dafoe tar hem en statyett för sin prestation i värlends bästa Florida Project.

Psst, tror det var aftonbladets webtv [wink]
Finns det något sätt att se galan utan att betala för aftonbladet?

Allt blir bättre med Jake Gyllenhaal, katter & whisky.

 
! Anmälj Länk
 
 
Nightswipe (P) 
4 mar 2018 03:51
"Fuck the Oscars."

288 ->

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
4 mar 2018 06:24
Nightswipe:

"Fuck the Oscars."


Borde det inte vara en hashtagg. [crazy]

Jag skrev lite fort men att se skillnad på de f d "kvällstingarna" är jag inte duktig på helt klart. Det verkar som ev intresserade får skaffa Aftonblandet plus guld exta premium m m:

Aftonbladet TV för en krona.....och sedan 99kr/månad

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
4 mar 2018 12:13
Jag ska se galan igen i år så klart. Hoppas på Dafoe i birollskategorin, precis som Tamarillo. Galet att filmen inte är nominerad i fler kategorier. Som om det är en regel att de bästa filmerna för året blir nominerade. [crazy]

Annars har jag sett alla nominerade för bästa film förutom Darkest Hour och The Post som båda känns för jävla gråa och blint förhärligande.

Har bara sett klipp ur Darkest Hour, alla tror och vill att Gary Oldman ska vinna och visst, jag älskar Oldman, i en massa grejer han har gjort, men i den här filmen känns det mer som att gör en bulldog i en spelfilmsversion av Per Åhlins Hundhotellet än Winston Churchill. Voff, voff, voff, liksom. Jag tycker att Daniel Kaluuya ska prisas för sin sublima rolltolkning i Get Out, men har svårt att han blir det med tanke på att det är "white liberals" det drivs med i filmen och inte rednecks - vilka det är a-ok att hata sönder.

Jag såg I, Tonya igår, en film jag verkligen gillade då den hade en helt egen ton och den svartaste humor. Allison Janney kan gott få birollspriset i den kvinnliga kategorin, men Margot Robbie var även hon fantastisk i huvudrollen. Jag älskar Frances McDormand och tycker hennes rollgestaltningar i bland annat Fargo och Olive Kitteridge är makalösa, men i Three Billboards har hon för mycket av en vanlig dag på jobbet. Jag vill gärna att prisen ska tilldelas några som utför bedrifter men nä, här lade jag inte märke till någon sådan.

Övriga åsikter... jag vet inte. Kommer i alla fall sitta uppe i natt med en flaska kaliforniskt rödvin och kolla på Aftonbladet Plus - vore kul om några här ville sitta uppe och diskutera galan under dess gång.

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
4 mar 2018 13:02
Jag har sett Dunkirk, Get Out och The Shape of Water...
Vanligtvis brukar jag vara ganska pepp på galan och försöker se alla nominerade innan, men i år har det verkligen inte funnits ork eller lust.

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
4 mar 2018 13:42
Kalle Andersson:

alla tror och vill att Gary Oldman ska vinna och visst, jag älskar Oldman


Detta håller jag helt med om men då jag har Viasat History och tittar säkert 5-10 timmar varje vecka så får jag utslag av allt vad som heter skådespelare spelar Hitler, Stalin, Churhill. Vilken om helst av de andra filmerna får vinna men helst utan strulet från i fjol....[crazy]

Jag gillar musiknumren och har alltid lite extra energi för animerade långfilmer där lågoddsaren torde vara Coco men trots att jag inte sett mer än trailer så kan The Breadwinner även duga så de röstande kan känna sig med i sin tid.

https://www.youtube.com/watch?v=9G6yZZguI04
EDIT: Jag skall vara på jobbet kl 7 på måndag så blir som vanligt sista åren att sätta väckaren på 1.30 efter att ha tröttat ut mig på söndagen så jag kan somna vid 21.

 

Ändrad: 4 mar 2018 13:45 av Cavecamper, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
4 mar 2018 13:59
Cavecamper:

Detta håller jag helt med om men då jag har Viasat History och tittar säkert 5-10 timmar varje vecka så får jag utslag av allt vad som heter skådespelare spelar Hitler, Stalin, Churhill.


Jag har problem rent generellt när duktiga skådespelare blir blåsta på nomineringar år efter år men sen går och vinner hela rasket beroende på en biografisk roll som kanske inte alls har krävt lika mycket. Lex Philip Seymour Hoffman (som ju vann för Capote).

Jag hoppas bara på överraskningar. Att det inte blir Golden Globe all over.

Vad tror ni förresten om Rubens chanser? Tyska In the fade (som fick Golden Globe) är ju inte ens nominerad, vilket ju Rubens Ruta blivit både där och här.

 
! Anmälj Länk
 
 
n e o v i o l e n c e (P36) 
4 mar 2018 19:16
Hade varit jättekul om Ruben vann. Har inte sett The Square ännu men tycker överlag att han är en helt fantastisk filmskapare som förtjänar all praise han får.

Annars har jag sett de jag vill se av de som är nominerade till Bästa Film, dvs alla förutom de förmodade sömnpillren The Post och Darkest Hour, och jag hoppas av hela mitt hjärta att antingen Phantom Thread eller Call Me Be Your Name vinner då det är de som gjort störst intryck på mig.

Kmr nog aldrig ha en större personlig Oscarfavorit än Moonlight från förra året, dock.

emotionally unavailable

 
! Anmälj Länk
 
 
n e o v i o l e n c e (P36) 
4 mar 2018 19:22
Tycker ändå att det överlag är väldigt bra filmer som är nominerade i år.

Hade velat se The Death of Stalin nominerad i någon kategori, tyckte den var helfestlig och galen samtidigt som skrattet satte sig i halsen i tid och otid.

emotionally unavailable

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
4 mar 2018 20:24
Hoppas Deakins vinner cinematografi för Blade Runner (som fö borde fått fler nomineringar), annars blir jag väldigt besviken. Karln har varit värd det förut och 2049 är en av de vackraste filmerna jag sett.

Gillade Get Out, och uppskattar att genren (genrerna?) representeras, men förstår inte riktigt hur den sticker ut. Iofs är det många gånger som klassiskt trisst Oscarsbete nomineras slentrianmässigt, så varför inte.

Sjukt missunsamt av mig, men hoppas verkligen inte The Square vinner. Kanske var det Rubens tanke att reta upp mig och jag blir spelad som en fiol, men blev provocerad över hur on-the-nose filmen var samtidigt som den misslyckades med att knyta samma delarna till nått större eller intressant.

Annars har jag sett för lite i år tyvärr.

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
4 mar 2018 22:07
Uppdaterade med en bjild från en färsk film då jag verkar ha somnat av lite för tidigt efter middagen och kvicknade till redan.

Mycket dålig bildkvalitet men då BAFTA tillsammans med Golden Globe brukar ge bra förutsägelser om vad som kan dyka upp på Oscargalan är denna minnesfilm något som inte alla bör se i förväg. Jag visste om att han som regiserat när Lammen tystnar borde vara med men att två av "monumenten" i 70-talets skräckfilmsvåg även var med var jag oinformerad om. [blush]

BAFTA minnesfilmen för 2017

Det jag oftast som filmnörd brukar anse vara värt att förklara om Oscarpriset att det är amerikanskt så att en utlänsk film vinner mer än ett pris är ovanlig. Antalet ger en fingervisning att filmen har många kvaliter ...eller tävlar i bluegrass-klassen på Grammygalan:

Alison Krauss - artisten med flest Grammy totalt

 

Ändrad: 4 mar 2018 22:50 av Cavecamper, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
4 mar 2018 22:39
Albin Mobäck:

Hoppas Deakins vinner cinematografi för Blade Runner (som fö borde fått fler nomineringar), annars blir jag väldigt besviken. Karln har varit värd det förut och 2049 är en av de vackraste filmerna jag sett.


+1
Både Dunkirk och The Shape of Water hade riktigt snyggt foto också, men Deakins spelar verkligen i en helt annan liga. Att han ännu inte vunnit en guldgubbe alls i hela sin karriär är fan skandal.

F.ö. hade jag hoppats hinna se Coco innan galan, för animationskategorin är den jag bryr mig mest om, även fast vinnarna alltid heter Pixar om inte det enda de bidragit med under året heter något med "Cars" i titeln (med det sagt var ändå Cars 3 överraskande bra!).

Har faktiskt inte sett någon av de nominerade i den kategorin i år. Började med Boss Baby men tog mig inte långt. Har väldigt svårt för den ADHD-redigering som Dreamworks kört nästan uteslutet med sedan Madagascar 3, och Boss Baby verkade inte vara ett undantag. Ferdinand verkar inte heller som en vinnare, men det beror väl mest på att Blue Sky aldrig riktigt lyckats göra något med ens en tillstymmelse till att kallas för mästerverk. Klart nyfiken på framförallt The Breadwinner dock.

Hade egentligen tänkt se Coco på bio, men nu är UHD-Blu-ray-versionen på väg från staterna istället och jag ser väldigt mycket fram emot att få se den. Hört väldigt mycket gott om den filmen, och Pixar har ju i ärlighetens namn varit ganska ojämna på senare tid, så en är ju lite orolig ändå.

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
4 mar 2018 22:40
Jag hoppas på Ruben, även fast jag fortfarande håller Gitarrmongot för hans bästa film. The Square är nog hans mest svårsmälta men jag hoppas på grabben ändå. Han retar folk till höger och vänster på både fel och rätt sätt. Huvudsaken är att han retar folk, för de filmer jag verkligen inte vill se fler av är de som väcker meh-känslan i mig. Typ, Three Billboards...

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
4 mar 2018 22:54
Nu fick jag nästan lust att säga att jag vill att Call me by your name ska vinna. Andrea Reuter sa i Aftonbladets livesändning innan att folk inte skulle snackat om filmen om det var ett heteropar den handlade om, men poängen med filmen är ju just att den skildrar två bögkillars kärlek över en sommar där kärleken inte ses som något problem. För bögar och lesbiskas kärlek på film ska tydligen inte få skildras som något annat än en ändlös kamp mot heteronormen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
5 mar 2018 00:08
Åke Påke, wakey pakey! Ni har väl inte somnat?

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel Eyre (P31) 
5 mar 2018 00:23
Ursäkta men HUR kan Darkest Hour vara nominerad som bästa film...? Skulle inte kalla den regelrätt dålig, men det är en förvånansvärt svag biopic med tanke på sitt enormt intressanta tema i Winston Churchill, en film som lever helt och hållet på sin historiska relevans och inte alls som verk i sig. Den är snöplig, småklåpigt regisserad och helt enkelt ganska tråkig. Oldmans insats är förstås bra men lämnade inget vidare intryck. Någon här som älskar den och kan motivera vad jag missar?

facebook.com/DanielEyre | ioeyre.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
 
JokerM6 (P35) 
5 mar 2018 00:24
Vilken stream kör ni?
Aftonbladet för min del just nu [sad]

Thåström utan sång: JVM http://soundcloud.com/jvm-2/sets/jvm

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
5 mar 2018 00:31
Aftonbladet här också.

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
5 mar 2018 01:23
Kalle Andersson:

Åke Påke, wakey pakey! Ni har väl inte somnat?


He he, jag klockade in en till tupplur så nu skall det tittas nollstop på slutet av röda mattan. Ingen svanklänning eller snubblingar jag missat ?
Om Shape of water vinner mer än fem så lovar jag att gå och se den trots att tycker upptill 140 kr som min SF anser vara skäligt pris gör att jag mycket sällan går på "äkta" bio. Är han en my Peter Jackson som kommer från serie- ochs kräckfilmen och slutligen bli en "fin".
Det skulle ge dem två Oscar mindre än Schindlers List och de andra filmerna på femte plats på listan över tidernas storvinnar:
https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/244636

 

Ändrad: 5 mar 2018 01:32 av Cavecamper, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
5 mar 2018 01:27
Du har inte missat något av värde. Del Toro på mattan nu. Jag älskar hans röst, som om han plomberat igen näsborrarna. Charmigare man får man ju leta efter.

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
5 mar 2018 01:32
Jag hoppas bara han fortsätter med sina monster.

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
5 mar 2018 01:34
Finns inget som ens kommer i närheten att skrämma mig lika mycket som vuxen som den bleke från Pans labyrint. [shake]

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
5 mar 2018 01:37
Spelrelaterat fundering.....hur länge innan en film baserad på spel kommer bli nominerad ej teknisk Oscar ??
Rocket legue dokumentären ?

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
5 mar 2018 01:42
Haha! King of Kong hade ju kunnat bli nominerad. Vi får se hur vår Alicia presterar i Tomb Raider annars. Men om vi ändå talar Del Toro, tänk om han baserat en film på Silent Hill 2? Det hade kunnat ge något. Annars något 3D-animerat gjort med kärlek på någon Nintendo-licens. Fast jag tror inget av det kommer att ske. Vi gamers kanske får nöja oss med en Heders-Oscar till Uwe Boll.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Film | Till toppen 1 2 3 4 5 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.