Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Recensioner   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Isabell Rydén recenserar The Sims 4: Djungeläventyr

skapad 8 mar 2018 07:38 | svar 0 st | visats 3 ggr

 
Oskar Skog (P) 
8 mar 2018 07:38

THE SIMS 4: DJUNGELÄVENTYR
(PC)
Isabell Rydén


Ibland känns veckodagarna extra tunga. Stressen blir en del av vardagen och alla måsten byggs upp precis som disken i köket.


Det har släppts ett antal expansioner och prylpaket sedan The Sims 4 lanserades för fyra år sedan, men ibland är det krävande att vara egenföretagare och se till att alla kunder blir nöjda. Som detektiv önskar man ibland att man bara kunde låta bli att lägga sin egen näsa i blöt i andra simmars hemligheter. Livet som vampyr är inte heller alltid så glamoröst som det låter. Man får faktiskt träsmak i rumpan av den där träkistan.


Ibland önskar man att man kunde åka iväg på en lång semester, få lite färg i ansiktet och även välkomna kliande insektsbett så att man känner att man lever.


Det nya prylpaketet till The Sims 4 heter Djungeläventyr och är lösningen på storstadsstressen och vardagstristessen. Gråa asfaltsgator och betongväggar byts ut mot palmer och gröna buskar. De stela kostymerna glöms kvar på kemtvätten och de gröna khakibyxorna, som sitter som en smäck, åker på.


I den nya världen Selvadorada handlar allt om att anamma sin inre Lara Croft eller Nathan Drake och låta ens äventyrslusta blomma ut.


Att utforska miljöerna i Selvadorada fungerar ungefär likadant som när man utforskade katakomberna i The Sims 3. Man får läsa ett kort scenario som visas upp på skärmen och beroende på hur man svarar leder det till olika resultat och platser. Problemet här är att en massa vegetation ställer till det för oss, men med hjälp av en machete, som går att köpa på marknaden, kan vi hugga ner tjocka växter och därmed ta oss framåt. Macheten försvinner dock spårlöst efter ett tag och när den väl är borta återstår bara att använda händerna för att ta sig fram. Efter en kort stund får min sim humöreffekten ”ont i händerna”, vilket är en helt naturlig reaktion. Humöreffekten varar i två timmar och så står vi där och kan inte ta oss någonstans förrän effekten avtar.


Det här var ju inte så roligt.


Som tur är tog jag med mig en torr smörgås som jag kan tröstäta under tiden.


Selvadorada finns inte med i den vanliga menyn där resten av världarna finns. För att ta sig till den nya världen måste man först boka en semester och hyra ett av de nya husen via mobiltelefonen. När man väl har packat sina väskor och landat i Selvadorada kan man besöka stadens tre allmänna platser. De resterande fem platserna är dolda och låses endast upp när man utforskar. För att ta sig mellan platserna i Selvadorada måste man återigen använda sin mobiltelefon.


Tur att det finns bra täckning här ute i djungeln.


Förutom världen Selvadorada innehåller Djungeläventyr ett fåtal nya kosmetiska temabaserade föremål, tre nya ambitioner (arkeologiforskare, intendenten och djungelforskare) samt två nya färdigheter som man kan förbättra. Den stora attraktionen är dock det hemliga templet som finns gömt långt in i Selvadorada. Här inne måste vi lösa pussel för att ta oss djupare in i templet, pussel som endast går ut på att trycka på ett svarsalternativ och hoppas på det bästa. Att ta sig längst ner i templet och till det viktigaste - skatten, tar mig inte mer än fem minuter och det man hittar där nere är en liten axelryckning. Det finns en del andra smågrejer som ska förhöja den här äventyrsupplevelsen.


Men mitt 25-åriga jag vill ha mer av de kosmetiska föremålen.


Mer att utforska.


Mer av allt.


Men det är kanske mig det är fel på.


Det är kanske jag som har blivit för gammal för det här.


Djungeläventyr är det senaste prylpaketet till The Sims 4 som låter spelaren att resa till den nya världen Selvadorada. Att få utforska grönskande miljöer är ett nytt påhitt, men att ta sig från punkt A till punkt B kräver fortfarande att man måste titta in i de där fasligt tråkiga laddningsskärmarna. Djungeläventyr är roligt i en kort stund, men när man väl har upptäckt allt, finns det inte så mycket mer att hämta i det här prylpaketet. Det kanske beror på mig. Jag börjar bli gammal och för kräsen.Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Recensioner | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.