Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Multi   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 | nästa | sista

Vi rangordnar Nintendos konsoler!

skapad 10 mar 2018 07:42 | svar 82 st | visats 751 ggr

 
Oskar Skog (P) 
10 mar 2018 07:42
Vilken är Nintendos bästa konsol?

NES
SNES
Nintendo 64
Gamecube
Wii
Wii U
Switch
Game & Watch
Game Boy
Game Boy Color
Virtual Boy
Game Boy Advance
Nintendo DS
Nintendo 3DS

Totalt har 235 användare röstat.

Det är naturligtvis svårt att rangordna ett företags konsoler från bäst till sämst.


Kanske omöjligt.


Därför tänkte vi göra det.


Vi börjar med Nintendo och kommer att fortsätta med Sony, Sega och Microsoft under de kommande veckorna.


Vi kan så klart bara rangordna de konsoler vi själva faktiskt spelat på. En del av oss kanske listar alla konsoler, andra några stycken.


Hur ser din lista ut?


4
ISABELL RYDÉN
1. Nintendo Switch
Konsolen som väntar på mig i vått och torrt (och i lite damm). Den som inte ställer så mycket krav utan bara finns där när jag behöver den. Det lilla formatet som har ett så stort hjärta. Min rektangulära bästis.


3. Nintendo 3DS
2. Game Boy


4
ALEXANDER REHNMAN
1. Switch
När ryktena om att nästa Nintendo-konsol skulle vara en hybridkonsol som var mer kraftfull än Wii U började tänkte jag "jo tjena". Ett par år senare får jag äta upp mina ord. Jag är fortfarande lite förbluffad över hur en sådan liten manick kan leverera mer kraft än en hel Wii U, men framför allt hänförd av hur bra det faktiskt funkar. Precis lika enkelt som i reklamen. Det fantastiska spelbiblioteket väger upp för de klassiska Nintendo-bristerna.


2. Nintendo 3DS
3. Wii U
4. Wii
5. Nintendo 64


4
JOHAN LORENTZON
1. SNES
16-bitarseran är pixlar i perfektion med ett fantastiskt bibliotek av spel där de flesta dessutom håller idag. Där många andra av Nintendos populära konsoler också har en massa "shovelware" består SNES-biblioteket i princip av kvalité rakt igenom. Vår europeiska version med sina färgade knappar var dessutom sjukt mycket snyggare än den amerikanska. 


2. Switch
3. Wii
4. Nintendo 3DS
5. NES


4
TOMAS ENGSTRÖM
1. Game Boy Advance
För mig var det här som det började på riktigt, min alldeles egna närarelation till Nintendo. Jag växte upp med att älska SEGA och tycka att NES samt SNES bara var gråa (hihi) kopior. Det här skulle komma att förändras under antingen 2001 eller 2002 (minnet är dåligt) när jag köpte en indigofärgad GBA tillsammans med ett "flashcart", och det första jag laddade ner och spelade var det fantastiska Advance Wars - som kändes helt amazing att kunna spela just bärbart. Jag fullkomligt älskade min GBA och plöjde igenom allt möjligt på den.
Därför intar den också förstaplaceringen på min lista, då jag även tycker att det är den genom tiderna bästa portabla spelkonsolen som har producerats.


2. Wii
3. Switch
4. Nintendo DS
5. Nintendo 3DS
6. Gamecube
7. Wii U
8. Nintendo 64
9. Game & Watch
10. SNES
11. NES


4
ALEKSANDAR BUNTIC
1. Gamecube
När jag skulle börja i mellanstadiet bestämde mina föräldrar för att vi skulle flytta till ett hus i en annan stad. Första dagen där satt jag framför min lilla tv och spelade Super Smash Bros. Melee ensam. Det var det enda som kändes som mitt gamla hem. Jag var rätt orolig för att behöva träffa nya vänner och börja på en helt ny skola, men redan första dagen kom grannbarnen förbi och hälsade på mig. Vi spelade tillsammans i flera timmar och det var början på något fint som även finns med mig idag. Utöver detta finns några av de bästa spelen som Nintendo någonsin givit ut på den här konsolen. Bland annat Mario Kart: Double Dash, The Legend of Zelda: Wind Waker, Metroid Prime och Super Mario Sunshine. Det är med Gamecube jag har mina starkaste spelminnen.


2. Super Nintendo
3. Nintendo 64
4. NES
5. Wii
6. Switch
7. Wii U
8. Game Boy Color
9. Nintendo 3DS
10. Game Boy Advance


4
NICKE KARLSSON
1. WiiU

Jag lyckades undfly en global masspsykos och förstod från dag 1 att Wii U var för mig, och vad den innebar för lokal multiplayer. Nintendoland är ett av mina mest spelade spel till konsolen - och det är inte menat att peka på ett tunt spelbibliotek. Wii U lyckades åter tända passionen för spel och jag njuter varje sekund jag använder konsolen.


2. NES
3. Nintendo 64
4. Switch
5. Gamecube
6. SNES
7. Wii
8. Nintendo DS
9. Nintendo 3DS


4
OSKAR SKOG
1. Nintendo DS
Det går att argumentera för att jag borde välja Nintendo 3DS här, eftersom man kan spela hela DS-biblioteket på den konsolen. Men! Jag älskade aldrig Nintendo 3DS som jag gjorde min DS. Jag hade flera olika versioner, från originalet (som jag fick av Tobias Bjarneby på ett besök till redaktionen i Stockholm innan den släpptes i Sverige eftersom han var övertygade om att det var ... min grej (och han hade rätt på det sättet som han brukar ha)) till sju andra utgåvor. Jag importerade från Japan. Jag! Det har jag aldrig gjort, förr eller senare. Och hela 8D-grejen, så klart. Ja, och så kunde jag ju spela alla GBA-spel som jag redan älskade (Mario Golf och Tennis! Warioware Twisted! Advance Wars! Och det där spelet som alla borde spela, Drill Dozer!)


2. Wii
3. Game Boy Advance
4. SNES
5. Switch (den här kan ju komma att klättra)
6. Gamecube
7. Nintendo 64
8. Wii U
9. Nintendo 3DS
10. NES
11. Game Boy / Game Boy Color
12. Game & Watch 


4
JIMMY SEPPÄLÄ
1. Nintendo Gamecube
Kanske är det nostalgi som för den främsta talan för att jag tycker att Gamecube är den bästa konsolen någonsin gjorts. Det kan bero på att det var den första konsolen jag hade i fas med att den var ny. Kanske beror det på att detta var också den konsol som introducerade mig till de flesta av Nintendos serier på riktigt, ni vet, mer än Mario. Men samtidigt är det Gamecube jag vill att Nintendo tittar på när de planerar nya spel för sina nya konsoler. En ny titel i varje större Nintendo-serie (också känd som ett spel för varje Smash-karaktär). Många av de bästa spelen i Nintendos serier har sitt hem på Gamecube.


2. Nintendo DS
3. SNES
4. Nintendo Switch
5. Wii
6. Nintendo 3DS
7. Gameboy Advance
8. Nintendo 64
9. Wii U
10. Gameboy
11. NESVisa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
Nextendo (P) 
10 mar 2018 08:12
Om vi bara pratar själva hårdvaran så är Switch min solklara etta. Gamecube får bli tvåa tack vare den underbara handkontrollen. Trea blir N64 (nostalgin är stark där).

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
10 mar 2018 08:13
Såhär nu vill jag säga Switch, för att den är mest lovande på många många år, men det kommer kräva att den bidrar med det där fulla fantastiska utbudet efter sin livstid.

Annars är jag väldigt svag för Gamecube.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Monomate360 (P) 
10 mar 2018 08:21
SNES!

 
! Anmälj Länk
 
 
Shiine (P28) 
10 mar 2018 08:23
Switch
Gamecube
Nintendo 64

 
! Anmälj Länk
 
 
The Sign Painter (P) 
10 mar 2018 08:23
DS
Wii
SNES
3DS
GBA
NES
GBC
GB
N64
GC
WiiU
G&W
Virtual Boy

Struntar i att ranka Switch för tillfället, den har några år kvar att spela på. Men just nu känns det definitivt som att den kommer hamna i min top 3. [smile]

NNID: Robb

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
10 mar 2018 08:26
3DS är fortfarande min favorit just nu. Inte bara är 3DS-biblioteket av spel grymt, den har även stöd för hela DS-biblioteket och det bästa från en massa andra konsoler via Virtual Console. Switch kommer dock snabbt ikapp och jag räknar kallt med att den kommer gå om om bara ett år eller två. Fantastisk tid att vara ett Nintendo-fan är det oavsett!

1. New Nintendo 3DS XL (räknar in hela DS-familjen här)
2. Nintendo Switch
3. Super Nintendo
4. Wii U (Räknar in hela Wii-familjen här)
5. Nintendo GameCube
6. Game Boy Advance (räknar in hela Game Boy-familjen här)
7. Nintendo 64
8. Nintendo Entertainment System

Det är väl hädelse, men jag tycker verkligen inte att NES och framförallt dess spelbibliotek åldrats speciellt bra. Flera NES-spel från min barndom som jag idag ser som så gott som ospelbara, samtidigt som där fortfarande finns en hel del juveler. Väljer ju SNES och GBA framför NES för min 2D-fix alla dagar i veckan dock!

Puff-Puff?

 

Ändrad: 10 mar 2018 08:27 av NicolausCamp, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Lando (P31) 
10 mar 2018 08:28
Skulle rösta Snes men råkade trycka på Nes, men fan, det känns ok ändå, det var min barndom.

Går man efter tanken en konsol är sina spel är det extremt svårt att argumentera för nåt annat än Wii, har jag kommit underfund med på senare tid. Wii hade trots allt stöd för alla Gamecube och Wii-spel, och hade dessutom ett helt vansinnigt utbud av det bästa från Nes, Snes, N64:a, Megadrive, Master System, C64:an, Turbografix och Neo Geo. Vad slår det, egentligen liksom.
3DS kan möjligen konkurrera lite med sitt utbud av egna spel, Ds-spel, portar och virtual console, men den saknar liksom en hel del N64:a och Gamecubespel, samma gäller WiiU, Virtual console har förvisso fler bärbaa spel men den kör inget från GC osv.

Men fan, Switchen kan toppa allt det där om dom bara styr upp Virtual console på den.

They Breathe på Steam!

 

Ändrad: 10 mar 2018 08:30 av Lando, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
10 mar 2018 08:30
Oskar Skog:

det där spelet som alla borde spela, Drill Dozer!)


Håller på med det nu! Det är [love]

Puff-Puff?

 

Ändrad: 10 mar 2018 08:45 av NicolausCamp, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
10 mar 2018 08:36
NicolausCamp:

Det är väl hädelse, men jag tycker verkligen inte att NES och framförallt dess spelbibliotek åldrats speciellt bra. Flera NES-spel från min barndom som jag idag ser som så gott som ospelbara, samtidigt som där fortfarande finns en hel del juveler.


Håller med, väldigt många klassiker jag inte orkar med idag, även om det såklart finns några riktigt odödliga som är lika bra idag. Mega Man-serien nådde sin topp här, första Zelda är precis sådär löst och utmanande jag vill att det ska vara, Probotector är fortfarande roligt med en kompis, Super Mario Bros 3 kommer antagligen alltid vara det bästa i serien.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
10 mar 2018 08:49
Det är fortfarande NES jag haft roligast med. Efter det har jag och Nintendo glidit isär något, även om jag alltid återvänder med jämna mellanrum (läs: varje gång de släpper ny konsol).

Kärleken till Switch förstår jag inte helt, dock. Det är en gedigen konsol, men jag tycker inte den fungerar riktigt väl varken som bärbar eller stationär. Bärbart läge i soffan är den skön. Att ta med sig den ut känns mest vanskligt och lite otympligt.

Och Super Mario Odyssey framstår allt mer som det Mario-spel jag blivit mest besviken på. Så mycket menlöst samlande.

Zelda, Stardew Valley och diverse andra spel spelade jag först på andra plattformar, så vad gäller spelutbudet finns det inte heller så himla mycket intressant för mig.

 
! Anmälj Länk
 
 
SlimKrim (P36) 
10 mar 2018 08:55
Snes
Nes
Gamecube
Gameboy

Har inget förhållande till något annat Nintendo gjort.

 
! Anmälj Länk
 
 
Chiba (P) 
10 mar 2018 09:23
Ett omöjligt val. Men det står helt klart mellan NES, SNES, DS/3DS och Switch.

 
! Anmälj Länk
 
 
Rom Raptor (P35) 
10 mar 2018 09:26
1. SNES
2. NES
3. GB
4. N64
5. Switch

Tror dock att Switch kommer att klättra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Super Player (P) 
10 mar 2018 09:26
Helt på känn.

SNES
GC
DS
NES
N64
Wii
Wii U
3DS
GBA
Switch
Gameboy
Virtual Boy

 
! Anmälj Länk
 
 
Det Lilla Svinet (P26) 
10 mar 2018 10:08
Väldigt tight mellan Wii U och N64.

N64 var konsolen som fick mig att verkligen älska spel. Den visade hur kul man kunde ha tillsammans och framförallt hur mäktiga upplevelser man kunde ha.

Wii U påminde mig åter igen vad spelglädje var. Många påpekar på ett skralt bibliotek. Men ingen pratar om kvalitén. Har trots allt runt 20 spel till konsolen och dom är riktigt bra och Nintendos bästa titlar i respektive spelserie. Vad ska man med 100+ titlar när kanske 5 av dom är så bra som på Wii U?

Trevligaste konsolen att använda är nog switch. Men har svårt att ställa mig positiv till den än med sitt OS och brist på nya fantastiska titlar. Hoppas det kommer.

NintendoID: Kinderfeld (The Guy)

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Söderlund (P) 
10 mar 2018 10:30
Bara stationära, då. Kan inte blanda ihop dem i mitt huvud.

6. Nintendo 64
Problemet var främst att övergången från snudd på perfekt 2D till experimentell 3D inte kändes lyckad. Dessutom hatade jag handkontrollen, det faktum att typ alla spel hade problem med bilduppdateringen och att det kändes som att Rare och Nintendo var de enda två utgivare som brydde sig på allvar.

Såhär en evighet senare har jag återupptäckt konsolen, insett att den har ett intressant omän begränsat tredjepartsutbud och börjat kunna ha överseende med haltande bilduppdatering och halvsmetiga och suddiga texturer.

Att erbjuda fyra kontrollportar, sparka igång Mario Kart-hysterin på allvar och ta Zelda och Mario till den tredje dimensionen var sådant den gjorde bra även om det rent praktiskt inte föll mig i smaken i alla lägen.

Den har hittat sin plats i den charmiga hörnan, onekligen.

5. Gamecube
Metroid Prime skrev om reglerna för vad jag skulle kunna förvänta mig av actionäventyr i tre dimensioner. Det var spelet jag drog fram för att visa vemhelst att både PS2 och Xbox saknade något.

Men jag och Gamecube hittade aldrig rätt hos varandra. Ogillade Super Mario Sunshine. Luigi's Mansion kändes roligt i teorin men absolut inte i praktiken. Eternal Darkness, likaså. Double Dash kändes inte lika fokuserat som Mario Kart 64, även om det gav många timmars underhållning. Wave Race Blue Storm hittade aldrig fram till magin i Wave Race 64. F-Zero GX i all ära, så jävla snabbt och snyggt och kompromisslöst, och visst var The Wind Waker helt magiskt vackert, men en svårighetsgrad snudd på overklig i förstnämda och en känsla av ofärdighet i sistnämda fick mig att vurma externt mer än jag egentligen gjorde internt.

Nintendos egna alster höll liksom inte längre alls samma klass överlag som de brukade göra, och kvar fanns då multiplattformsspel vilka kändes som smakprov på det mycket större utbudet till konkurrensen.

Men jag har i efterhand förstått att det var timingen som var fel. I dagsläget känns Gamecube som en konsol som jag kom på kant med för att jag tyckte det var jobbigt att hela tiden slå från underläge, att störa mig på hur den aldrig lyckades hitta en självklar plats någonstans och till slut var det som att jag fann det självklart att den floppade när ingen ens försökte få den att göra annat. Till och med spelbutikerna gömde undan utbudet allt mer, till och med när det blev allt bättre, och till sist gav jag den helt enkelt inte en chans att vara vad den var utan störde mig på allt det där som den inte var. Men vad den var var en otroligt mysigt designad konsol som hade lagt hårdvarudesignmissarna i N64 åt sidan till förmån för att kunna vara den där prestandamässiga best som Nintendo annars haft problem med att leverera. Och spelutbudet är det inget nämnvärt fel på, det är bara inte Nintendos egna ljustaste stund och Playstation 2 spelade i en egen breddmässig liga.

https://legerdemainlive.blogspot.se/

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
10 mar 2018 10:38
Oskar Skog:

NES (Du röstade på detta alternativ)


Den jag växte upp med.

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Söderlund (P) 
10 mar 2018 10:41
4. SNES
SNES var den givna uppföljaren till NES.

Bättre allt, liksom.

Super Mario World värmde mitt plattformshjärta och gjorde så mycket nytt för sin tid att jag inte visste riktigt vart jag skulle ta vägen i mitt vurmande. Super Metroid var den bästa uppföljaren någonsin, precis som The Legend of Zelda: A Link to the Past som efter Zelda 2: The Adventure of Link gjorde en tillbaka till rötterna-grej som träffade helt rätt. Sim City är till dags dato den konsolversion av dito som jag spelat mest och rankar högst. Donkey Kong Country moderniserade hinderbanespelen med fantastisk grafik och öronsmekande ljud. Street Fighter 2 fick mig plötsligt intresserad av fightingspel.

Den runda och då till synes robusta handkontrollen med dess färgkodade knappar var rena himmelriket jämfört med de man hållit i tidigare.

Men vi gled isär. Passionen jag hade haft för NES sprang i cirklar runt den jag fann i SNES. Vet inte riktigt varför, inte ens idag. Vad jag däremot vet är att SNES lätt får mig aningen klaustrofobisk med dess NES-upplösning fast ofta med MYCKET STÖRRE ALLT vad gäller själva grafiken.

Och jag har svårt för det samplingsdrivna ljudchip som sällan får musiken att låta mer som drömmen om studioproducerad musik än att faktiskt vara det... med dess ofta skrikburkiga ljudbild.

Jag jobbar fortfarande på att bli bättre vän med SNES, men det tar tid. Dock finns det ett spelutbud på plats att utforska, rätt omfattande sådant, med många toppar för mig ännu obestigna.

https://legerdemainlive.blogspot.se/

 

Ändrad: 10 mar 2018 10:58 av Tobias Söderlund, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
fatha (P26) 
10 mar 2018 10:53
1.Switch
2.Gamecube
3.Wii u

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Söderlund (P) 
10 mar 2018 11:09
3. NES
Vad skall jag säga? Konsolen som var den primära i att forma mitt spelintresserade jag. Första vågen med Ice Climber, Clu Clu Land, Devil's World, Mario Bros, Donkey Kong och Donkey Kong Jr., Popeye, Pinball och så vidare... fick mig att börja drömma om allt som skulle kunna gömma sig bakom dessa block beståendes av 8*8 pixlar. Sedan vändes allt upp och ned med The Legend of Zelda, Metroid, Super Mario Bros, Kid Icarus, Punch Out och drömmar började bli verklighet och det som inte blev verklighet såg jag i mina fantasier till att de blev det. Och så var det dags för Mega Man, Castlevania, Cobra Triangle, R.C. Pro-Am, den ökända Family Fun Fitness-mattan, de givna uppföljarna, Batman, japan-importerna, piratkassetterna, Wizard and Warriors och så mycket mer. Att följa NES från start till vad som var ett kommersiellt mål var som att följa konsolspelen från arkadhallarna till de fullskaliga konsolupplevelserna. Rollspelen klev dessutom långt innan dess in i mitt medvetande på ett helt annat vis än tidigare. Jag började bygga ett agg mott Bergsalas (och NoEs) syn på spel som något för barn och barn kan inte engelska varpå Sega sprang om Nintendo på RPG-fronten på Master System och Mega Drive i ett tidigt skede. Sedan kom emulatorerna, och man fick plötsligt se allt det man inte fått se i lilla begränsade Sverige... och plötsligt blev NES en mycket mer intressant maskin än den någonsin varit, även om den var den intressantaste någonsin under väldigt många år innan dess.

https://legerdemainlive.blogspot.se/

 
! Anmälj Länk
 
 
Foiegras (P) 
10 mar 2018 11:14
SNES. Ett spelbibliotek som överträffar det mesta.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fook (P) 
10 mar 2018 11:19
Jag har alltid roligast med den konsol jag har för tillfället med Nintendo.
Har ägt alla konsoler i de tider då de kom.
NES med Zelda, punch out, dr mario och Super Mario bros 3 - fantastisk!
SNES med Super Mario World och Super Metroid, Mario Kart.
N64 med Mario 64 och Ocarina of Time.
Gamecube med Eternall Darknes, Tony Hawk pro skater 4 och Soul Calibur 2.
Wii med Wii Sports Resort 2, New SMB, och många av de titlar jag räknade upp tidigare.
Wii U med Mario Maker och Donkey Kong Tropical Freeze, Splatoon och Mario Kart 8.

Nu.. Switch och jag har hur kul som helst med Zelda och Mario. Igen. Och lever i all potential och framtidstro som en ny konsol har...

Röstar därför Switch.

(Bärbart har jag bara ägt DS och den sålde jag)

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
10 mar 2018 11:25
Detta är listan för de Konsoler jag ägt. Minus switch.

Switchen kan ännu ej placeras då det endast gått ett år. Just nu känns det som om den skulle hamna runt plats 2 eller 3. Men om ett år så kanske den har gått upp eller fått ner i tanken. Resterande Konsoler är såpass gamla så deras liv går att rangordna.

1. DS
2. GameCube
3. Wii
4. 3DS
5. SNES
6. Gameboy + color
7. Gameboy advance
8. Wii U
9. N64

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Voxbrallan (P30) 
10 mar 2018 11:40
1. SNES
2. NES
3. DS
4. 3DS (rent antagande)

Resten av konsolerna har max en handfull intressanta spel vardera för en som inte har något intresse för Mario, Zelda eller generella Nintendo-vibb-spel.

"Att tänka sig för innan man skriver är som att torka sig i arslet innan man skiter"

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Multi | Till toppen 1 2 3 4 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.