Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Övrigt   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

"Nätdejtar" loading?

skapad 12 mar 2018 07:15 | svar 40 st | visats 492 ggr

 
Supermariosfrisör (F28) 
12 mar 2018 07:15
Är det någon på Loading som testat på nätdejting? Jag är själv i ett förhållande men efter att ha suttit med ett gäng vänner som "tindrade" på en fest så blev jag både otroligt fascinerad och förskräckt över vad jag såg och hörde.

Jag "nätdejtande" en hel del förr. Om det är det man kan kalla det. För saker såg lite annorlunda ut då. De communityn som fanns i slutet av 90-talet och början av 2000-talet såg annorlunda ut. Det var mer avslappnat, inte särskilt seriöst, mycket "alternativa" människor och jag tror att få registrerade sig där i tron om att hitta en 10poängare med en fet plånbok. Det var helt enkelt ett roligt tidsfördriv för många. Samtalen inleddes mycket för samtalens skull och klickade man med någon så kunde det leda till något annat. Man fick även klicka runt mycket själv och man blev inte hela tiden bombarderad och uppmanad att leta efter något ännu mer spännande, vilket appar som tinder verkar uppmana.

Nu, år 2018, så verkar "alla" ha tinder eller liknande. Hur upplever ni det?

Det som jag såg verkade väldigt deprimerande. Bilderna följer den vanliga instagram-modellen. Bilder som visar upp ett spännande liv och mängder med bilder tagna ur perfekta vinklar. Mycket filter. Många har inte ens några skrivna presentationer. Dom som har någon presentation håller det ofta otroligt kort. Få kreativa och intressanta presentationer. Yta verkar vara allt.

Nu var det mest killar som satt med tinder på denna fest så jag vet inte hur andra mäns presentationer ser ut. En vanlig presentation hos kvinnliga "tindrade" var dock "kravlistan". Väldigt många "Du ska vara över 175 lång!" och uppfylla detta och detta.

Jag frågade hur dessa dejter känns att gå på. Många beskrev det mer som arbetsintervjuer än ett möte. Andra beskrev det som att konsumtionsbeteendet tagit sin in här. Man har så strikta krav på vad man letar efter så att de aldrig kan uppfyllas av en livs levande människa. Inga möten uppstår. Checklistor kollas av. Människan är inte en ny bil, men behandlas som det. En människas komplexitet kan aldrig passa in i en checklista.

Dom "swipar" vidare. "Hon var ju trevlig, men uppfyllde inte x, det finns många andra där ute".

Om någon vill ha samma frisyr som Super Mario så kan ni boka tid via PM. Pris 199 kronor.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tenkai Star (P32) 
12 mar 2018 07:25
Jag har gjort en del men träffade min flickvän via Tinder så inte nu längre. Sen ska väl sägas att jag inte använde Tinder för annat än att skratta. Så mycket roliga profiler där.
Den enda jag träffat därifrån är just min flickvän. Enda jag ens skrivit till. Hon var typ den enda jag hittade som inte endera hade ingen text alls. Eller som hade kravlista.
Hon hade skrivit om sig själv och sina intressen som matchade mina väldigt bra. Varit ihop i över ett år nu och det känns jävligt bra.

Även tidigare dejtat folk via sidor som Happypancake och andra dejtingsidor. Gått bra. Inget som blivit något förutom nuvarande dock, men föredrar det före ragga på krogen alla dagar i veckan.

Ska man börja så är väl tipset jag kan ge att vara ärliga. Försök inte få så många dejter/swipes/etc som möjligt. Du vill ha kvalitet inte kvantitet. Jag försökte först göra så "bra" presentation som möjligt och fick mycket dejter och intressanta. Men inget som passade.

Paertan @ PSN/XBL/Steam/Origin/Twitch/Ustream

 
! Anmälj Länk
 
 
Jimmy Eliasson (P37) 
12 mar 2018 07:38
Jag har aldrig nätdejtat och tror inte att jag skulle göra det heller.
Jag förstår att människor gör det eftersom den potentiella belöningen är otroligt hög men till en obefintlig insats.
Jag är övertygad om att människor är fundamentalt parbildande och man bör vara mycket försiktigt med något som får tvåsamheten att verka som någonting förgängligt.

Människors sökande efter en stabil tillvaro i samlevnad, i kombination med internets anonymitet, är ett svårt problem att lösa.

Sedan så är det givetvis fullt möjligt att jag helt enkelt är för gammal för att anamma nyheten.
Det finns säkert bättre alternativ än just tinder, som jag ser som något slags kritisk förfall av respekt för partnerskap.
Man kan liksom inte reducera en person, med alla kvaliteter och brister, till en swipe-vänster och swipe-höger.
Om det är mindre komplicerat att inleda en kurtisering än att beställa en BigMac så bör man vara på sin vakt.

Bäst till julen passar dock Genever, för det rimmar så bra på bäver!

 
! Anmälj Länk
 
 
Opivy (P35) 
12 mar 2018 07:55
Oj, vad deprimerande det låter med detta klimat. Det låter som skapat för att göra människor ännu mer deprimerade.

Jag själv har aldrig nätdejtat. Jag träffade dock min fru genom internet. Jag har tyckt att det varit lite pinsamt att ta upp hur tidigare då sidan vi träffades på känns lite fjortis. Idag känns det ändå lite sundare än de dejtingsidor som finns. Vi träffades på Lunarstorm 2002. Jag var 19 och hon 18. Jag skrev något löjligt på klotterplanket. Hon svarade mig och vi började skriva till varandra och sedan ringa till varandra. Efter några månader träffades vi och nu har vi varit tillsammans i snart 16 år och gifta snart i 5 år.

 
! Anmälj Länk
 
 
Hakola (P30) 
12 mar 2018 08:17
Jimmy Eliasson:

Man kan liksom inte reducera en person, med alla kvaliteter och brister, till en swipe-vänster och swipe-höger.


Nej, det är just därför man kan skicka meddelanden, träffas på riktigt och låta det ta fart därifrån.

Jag träffade min flickvän via Tinder. Förvisso var det bara några timmar efter att jag sagt "Nej, den här jävla skit-appen ska jag göra mig av med". [bigsmile]

Producer @ Remedy Entertainment

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Söderlund (P) 
12 mar 2018 08:25
Skrev ett långt svar.

Sedan kände jag att, nej. Varför skall jag gå in i försvarsställning? Kastade det långa svaret.

Har i princip enbart nätdejtat hela mitt liv. Och precis som vilket verktyg som helst här i livet har jag försökt se på det med konstruktiva ögon och varsegjort mig om fördelar precis som nackdelar.

Började på RFSL-chatten. Gick vidare till Sylvester och därefter Qruiser. Här även prövat på mer lättfotade alternativ som Growlr och Grindr. Kanske prövat andra former, vet ej. Hade jag inte använt mig av dessa alternativ vet jag inte riktigt hur mina kanaler för dejting hade sett ut, men det var inte precis det enklaste att leta sig fram till likasinnade via vänner, fester och annat som inte direkt var knutna till HBTQ-kulturen.

Mitt nuvarande förhållande tog sina första steg via Qruiser och gick vidare via Growlr och telefon. Tiotusentals meddelanden skickade och hundratals telefontimmar var vad som var vad som primärt lade grunden till förhållandet då det började ta form på distans.

Lösgodisfierandet är något jag har väldigt svårt för, samtidigt som jag i teorin kan se attraktionen. I praktiken, såvida man inte vill leva ett liv av mängder med sexpartners för tillfällig sexuell tillfredsställelse, är det lätt att man glömmer bort att se människan bakom ens egna föreställningar av vem någon kan vara baserat på fakta avbockad på en preferensmässig checklista.

Som sagt... precis som vilket verktyg som helst är nätdejting ett med fördelar oc nackdelar. Ett kontruktivt förhållningssätt är ett krav. Precis som med allt här i livet,

https://legerdemainlive.blogspot.se/

 

Ändrad: 12 mar 2018 08:43 av Tobias Söderlund, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Daniel John Johnsson (P) 
12 mar 2018 08:39
Svajpar ibland.

Men svarar aldrig sen när alla emojis och Audrey Hepburn-gifar trillar in.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tenga (P36) 
12 mar 2018 09:48
Jag träffade min nuvarande fru på Spraydate för sex år sedan. Jag tror att det var ganska precis innan Tinder slog igenom ordentligt (jag kan ju ha fel, eftersom jag aldrig har använt det), och det känns som att jag är väldigt glad för det. Jag har alltid upplevt nätdejting som väldigt ytlig, men Tinder verkar ha gjort det ännu värre.

Odi profanum vulgus et arceo

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
12 mar 2018 10:40
Träffade mitt ex via pannkakan, men just nu är jag i en sån där period där jag helt enkelt inte orkar med någon form av relation eller dejtande alls.
Av de jag träffade innan henne kändes allt dock väldigt ytligt och jag tycker att det var väldigt svårt att hitta "rätt", vilket nu efter uppbrottet spätt på ännu mer att jag helt enkelt inte orkar gå igenom en sån pärs igen på ett tag. Så jag lär inte synas till på "dejtingsidor" osv på ett bra tag framöver.

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
12 mar 2018 11:02
Känns som Tinder och liknande är mer för människor (grovt generaliserat nu, gott folk) som är villiga att sälja sig som en vara på en marknad.

Som allt annat så funkar det när det funkar dock.

 
! Anmälj Länk
 
 
Brain Scatter (P) 
12 mar 2018 12:11
Träffade min sambo genom Tinder. Hon var min första och enda matchning och vice versa. Började snacka lite lätt om intressen och så. Visade sig att vi hade i princip allt gemensamt. Musik, konst, ordvitsar, samhällsstrukturer, you name it. Två dagars mellanrum mellan våra födelsedagar etc.

Jag var ändå ganska återhållsam och ville inte vara för på men hon bjöd hem mig till sitt efter vi snackat i typ två veckor och har nu varit tillsammans i ett och ett halvt år samt bor ihop då.

Så för oss fungerade det ju ypperligt. Vet inte om det bara var ren jävla tur eller världen på något sätt förde oss samman. Spelar ingen roll hur som helst. Är bara jävligt glad att det hände.

 

Ändrad: 12 mar 2018 12:13 av Brain Scatter, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
12 mar 2018 12:14
Inte aktivt, men det har hänt att jag blivit förälskad och inlett partnerskap med människor på andra sidor i första hand ej avsedda för dejting. Man kan väl säga att hälften av de jag haft ihop det med har kommit från nätet, den andra hälften från psyket. Två ställen där man inte behöver göra sig till utan kan vara den man är.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tinboy (P42) 
12 mar 2018 12:44
Jag nätdejtar enbart nuförtiden. Mest för att det är enkelt, när man har jobb, barn på halvtid och vänner så känns inte krogen som ett vettigt alternativ. Det finns en smidighet jag gillar.

Aldrig använt Tinder. Använder happypancake, match eller mazily. För mig är det viktigaste fortfarande att man klickar när man skriver. Att personen verkar intressant. Utseende spelar alltid en viss roll men i slutändan så måste det finnas något mer där. Av den anledningen har jag alltid sett Tinder som för ytligt.

I get a little punchy with the vodka just like my great uncle Valentine Jester did

 
! Anmälj Länk
 
 
Whiplazh (P) 
12 mar 2018 13:00
Ja, och det går åt helvete!

"Loading är prokrastineringens sista utpost" - rymdanomali

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
12 mar 2018 13:41
Whiplazh:

Ja, och det går åt helvete!


Haha!

Kalle Andersson:

Inte aktivt, men det har hänt att jag blivit förälskad och inlett partnerskap med människor på andra sidor i första hand ej avsedda för dejting


Detta stämmer för många bekanta till mig också.

 
! Anmälj Länk
 
 
Onlyindreams (P37) 
12 mar 2018 13:51
Jimmy Eliasson:

Sedan så är det givetvis fullt möjligt att jag helt enkelt är för gammal för att anamma nyheten.


Nätdejting har funnits i snart 20 år liksom. Släpp sargen [wink]

Jag träffade både mitt ex samt min nuvarande fru på nätet. Möjligheten att lära känna varandra djupare på distans kan vara bra för de som det passar. Men Tinder kallar jag inte nät"dejt"ing direkt.

Siter som Happypancake är mer inriktade på djupet, samt andra varianter.

Tinboy:

Jag nätdejtar enbart nuförtiden. Mest för att det är enkelt, när man har jobb, barn på halvtid och vänner så känns inte krogen som ett vettigt alternativ. Det finns en smidighet jag gillar.


Detta. Håller helt med.

Cake or Death?

 
! Anmälj Länk
 
 
Jimmy Eliasson (P37) 
12 mar 2018 14:26
Onlyindreams:

Nätdejting har funnits i snart 20 år liksom. Släpp sargen


Det må hända. Det fanns dejting via text-tv före det.
Nätdejting var inte någonting som man stötte på spontant, som på arbetsplatser och caféer, då jag var tillgänglig för dejting senast.

Det kanske finns någon korrelation mellan synen på parbildning och parbildningens långvarighet?
Jag menar det inte som något 1-up-argument, det är en genuin fråga.

Bäst till julen passar dock Genever, för det rimmar så bra på bäver!

 
! Anmälj Länk
 
 
Seb (P28) 
12 mar 2018 14:49
Jag har tinder, men det ger mig verkligen inte mycket. Blir mest bara deprimerad när jag ser vad ytligt det hela är. Och vad omöjligt det tycks vara att få kontakt med någon trevlig person där.

Portable gaming was intended for use while on the toilet. Fact.

 
! Anmälj Länk
 
 
Hakola (P30) 
12 mar 2018 19:21
Seb:

Jag har tinder, men det ger mig verkligen inte mycket. Blir mest bara deprimerad när jag ser vad ytligt det hela är. Och vad omöjligt det tycks vara att få kontakt med någon trevlig person där.


Kan inte påstå att det är omöjligt, men om man letar seriöst känns väl Tinder sådär. Mest en kul grej.

Sen hade jag turen att träffa någon jag verkligen klickade med där... däremot lär jag aldrig berätta att jag med största sannolikhet såg henne första gången under kvällsbajsen(tm).

Producer @ Remedy Entertainment

 
! Anmälj Länk
 
 
Ayreonaut (P) 
12 mar 2018 19:37
Jag använde Happypancake ett tag och hitta faktiskt en tjej där. Men med undantag för det så en riktigt pissig upplevelse.

Är så jävla trött på skiten rent allmänt att jag helt enkelt har lagt av.

Hörru du, nu känner jag demonerna kommer över mig. Fan, vad jag mår dåligt. Vi ska ha ångest!

 
! Anmälj Länk
 
 
Rocksteady (P30) 
12 mar 2018 23:54
Personligen har jag aldrig nätdejtat, i mina förhållanden har alltid första kontakten skett via att jag gått fram och sagt hej och börjat prata. Nuvarande har jag varit ihop med i nio år och har två barn.

Men jag tror om jag hade varit singel idag hade jag iaf provat nätdejting, men det känns rätt ytligt. Men samtidigt kan det ju vara bra att lära känna någon innan man träffas irl så man redan innan vet att det eventuellt kanske är en intressant person.

Tobias Söderlund:

Grindr


En nära vän använde detta, dock ej så länge. Inom loppet av 30min hade han fått flera dick picks där den ena var endast 80meter ifrån honom stog det. Tydligen kunde man se hur långt ifrån personen befann sig.
Han var inte så fortsatt sugen på nätdejting efter det:P

FC: 2208-5128-6441

 
! Anmälj Länk
 
 
Godspeed (P) 
13 mar 2018 00:00
Testade när jag flytta till Göteborg en tag, och fick faktiskt en bra dejt genom Happy Pancake, men profilen var ju falsk, det var inte rätt person jag beskrev, men på äldre dagar har man blivit klokare.

Ska ge det ett till ärligt försök med en sådan ärlig profil så att man kan nästan tro att det är ett transkription från ett möte med psykologen.

Dom måste ju vet vad dom ger sig in på, och ärligt talat börjar bli gammal och är trött på strunt.

Sedan får profilen ligga där och skvalpa likt ett flöte på webbens breda hav.

The year is 12018... - Agent of society - 2 parts polar and a dash tourettes.

 
! Anmälj Länk
 
 
ayooo (P30) 
13 mar 2018 00:11
Har aldrig nätdejtat som i att använda Tinder, Happy pancake eller liknande, däremot lärde jag känna både mitt ex och min nuvarande tjej på internet. Den förstnämnda på ett spelcommunity, sk-gaming.com, och den sistnämnda på en hemsida för brevväxling. Kan inte säga att jag aktivt letade efter en flickvän vid något utav tillfällena (även om man så klart gärna ville ha en) utan det var mer att man av en slump började prata med varandra och så gick det som det gick.

Kalle Andersson:

Man kan väl säga att hälften av de jag haft ihop det med har kommit från nätet, den andra hälften från psyket. Två ställen där man inte behöver göra sig till utan kan vara den man är.


Det här textstycket är helt fantastiskt.

Om ändå du var tjejen på din avatar ayooooo :D Då skulle vi gifta oss i en liten undervattens båt och spela spel - Filip_sama

 
! Anmälj Länk
 
 
Tinboy (P42) 
13 mar 2018 12:31
När man säger att internetdejting är ytligt hur resonerar man då? Av ren nyfikenhet. För mig har krogen alltid varit det mest ytliga, man går på 99% utseende och hoppas att på det bästa.

Det beror som jag ser det på hur man väljer att profilera sig och vad man skriver. Jag försöker alltid hitta något intressant i hennes text och fråga om det. Diskutera intressen, böcker man gillar etc. får man oftast en ganska bra bild av personen.

Sedan är personkemi fortfarande det viktigaste. Alla förhållanden jag haft med personen jag träffat på nätet har det klickat när man mötts första gången.

I get a little punchy with the vodka just like my great uncle Valentine Jester did

 
! Anmälj Länk
 
 
Tenkai Star (P32) 
13 mar 2018 13:13
Tinboy:

När man säger att internetdejting är ytligt hur resonerar man då? Av ren nyfikenhet. För mig har krogen alltid varit det mest ytliga, man går på 99% utseende och hoppas att på det bästa.


Jag träffade som sagt min flickvän på tinder. Och ja hennes bild var inte bra. Jag tycker min flickvän är snygg. Nej ni får inga bilder xD Men bilden hon använde på Tinder var rätt dålig. Kände knappt igen henne första gången vi träffades. Så nej särskilt ytlig start var det i alla fall inte. Eller ja kanske från hennes del. Vet inte vad jag hade för bilder.

Paertan @ PSN/XBL/Steam/Origin/Twitch/Ustream

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Övrigt | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.