Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Nintendo   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 171 | nästa | sista

Encyklopedia Virtual Console™

skapad 10 dec 2006 11:57 | svar 4252 st | visats 28596 ggr

 
Oskar Skog (P) 
10 dec 2006 11:57
ALLT OM VIRTUAL CONSOLEHar någon investerat i något spel till Virtual Console än?

I så fall; vad? Intryck och upplevelser?

Här tar vi diskussion om Virtual Console. Om nya spel som ska komma, om spel vi har köpt, om frustrationen att leva i PAL-land :)

Mitt första köp blir Bonk's Adventure, men på grund av alldeles för mycket saker på listan "Saker jag måste göra" får det vänta till någon gång i framtiden.

För allmän information om det DU just nu tänkte posta ett inlägg och fråga om: WIKI

 

Ändrad: 20 maj 2009 10:59 av , ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
10 dec 2006 12:19
Ett tips är Wario`s Woods som ligger under NES-kategorin. 500 Wii Points. Löjligt lite för ett så roligt MP-spel.

Är ni två som spelar på Wii:n. Tveka inte att köpa Wario`s Woods.

 
! Anmälj Länk
 
 
lictor (P36) 
10 dec 2006 12:19
Mario 64 är fortfarande ett av världens absolut bästa spel, och F-Zero är fortfarande lika fantastiskt som när jag först spelade det för över ett decennium sedan.

Men redan nästa vecka kommer det ju fler klassiker. Treasures pärla Gunstar Heroes är ju nästan oförskämt bra och Ristar är i min mening Sonic Teams allra bästa plattformsspel.

Strax innan nyår blir det å andra sidan som bekant en riktig SNES-blowout. Sim Citys bästa variant genom tiderna kom som bekant till SNES, och nu snart till Wii då. Medan Konami gör en dubbel knockout med Super Probotector och Super Castlevania IV, fortfarande några av de allra hetaste sidscrollande actionspelen.

PS. Encyklopedi. Eller encyclopedia.

http://www.skillpoint.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Decmber (P31) 
10 dec 2006 12:21
Hade inte mycket pengar kvar på kortet efter Wii- och Wii Play-inköpen (som tur är har jag åtminstone nog med kontanter för att överleva månaden) men ville ändå testa nedladdningstjänsten. Det fick bli Bomberman 93, främst för att man kan spela fem pers(!).
Mitt intryck är ganska positivt. Att köpa poäng var smidigt, likaså att köpa spelet. Och nedladdningen tog lagom lång tid, men jag är lite rädd för tiden på eventuella 64-spel.
Själva spelet var perfekt emulerat. Åtminstone gissar jag på det, jag har inte spelat originalet. Vi körde ett par matcher, en mot en, och wiimoten funkade väldigt bra på bredden. Frågan är hur det funkar när B-knappen blir nödvändig...

Bomberman är Bomberman är skitskoj. Om man är fler än en (vi var två). Jag har aldrig spelat 93:an förrut och banorna och föremålen var lite väl enkla (behöver man låsa upp föremål i single för att använda i multi?). Men det gör inte så mycket, det enda man behöver är eld och sparkskor. Givet, så länge Nintendo inte planerar att släppa bättre versioner av Bomberman senare.

Själva VC-sidorna var enkla och tydliga, men såg lite väl oglamorösa ut. Lite som ett hemma-html-bygge. De kunde gärna få göra en snyggare startsida. Och kan inte mer data sparas i cache-minnet så man slipper ladda om alla sidor varje gång man startar VC-kanalen?

Hur upplever ni med snabbare lina nedladdningar och runtsurfning på VC? Jag sitter på adsl och jag känner att det skulle kunna gå lite snabbare.

lictor:

Gunstar Heroes [...] Medan Konami gör en dubbel knockout med Super Probotector och Super Castlevania IV, fortfarande några av de allra hetaste sidscrollande actionspelen.


Hurra!

Förändras man?

 

Ändrad: 10 dec 2006 12:25 av Decmber, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Boomer (P27) 
10 dec 2006 12:38
Jag köper ingen Wii föräns VC kommit igång på riktigt

Hippopotomonstrosesquippedaliofobi

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
10 dec 2006 12:49
Decmber:

Själva spelet var perfekt emulerat. Åtminstone gissar jag på det, jag har inte spelat originalet.


Tyvärr inte. Wiis TG-16-emulator är långt ifrån fulländad. Den sämsta av VC-emulatorerna faktiskt. Förhoppningsvis fixas detta i framtiden.

 
! Anmälj Länk
 
 
Delodax (P35) 
10 dec 2006 12:58
Tycker VC känns som ett betydligt hetare tidsfördriv än Xboxens Arkadtjänst. Antar att det mest beror på att man är en retroräv med viss förkärlek för S/NES ;)

Endure. In enduring grow strong.

 
! Anmälj Länk
 
 
Yugge (P) 
10 dec 2006 15:45
Jag har köpt Sonic the hedgehog, Bomberman '93 och Super star Soldier. Alla funkar superbra långt över förväntning med wiimoten. Det är en viss retrokänsla att spela med classic controllern, men det är garanterat inte ett måste ifall du ska spela spel från dom tidigare av generationerna (som inte har en 10-12 knappar ;D)

Själva emulationen funkade asbra på TG-16 spelen jag körde. Däremot tyckte jag ljudet var en aningen sakta på sonic, kan dock vara inbillning.

 
! Anmälj Länk
 
 
Vibrio (P32) 
10 dec 2006 16:08
Jag har ingen classic controller och ingen lust att köpa särskilt mycket från VC än. Så det blev 1000 poäng, och för det två nes-spel, nämligen The Legend of Zelda (antagligen mitt onödigaste inköp någonsin, eftersom jag redan äger typ 18 versioner av det spelet) och Mario Bros. Och det finns verkligen inte mycket att säga om dessa två klassiker. Har man spelat dem förr på nes så vet man vad man får här eftersom det är väldigt bra emulationer som erbjuds.

Allting gick väldigt smidigt, vilket är bra. Dock är jag lite tveksam till prissättningen. 50 spänn för en emulerad version av ett nes-spel är i min mening vansinnigt dyrt. Jag menar, hur mycket kan det kosta att lägga upp ett sånt här spel på virtual console egentligen? Det skulle förvåna mig om det rör sig om mer än 1 krona per spel. Och dessutom kan man ju faktiskt få samma sak fast bättre (och gratis) genom emulering (visserligen olaglig sådan) på datorn.

 
! Anmälj Länk
 
 
Murray (P30) 
10 dec 2006 16:14
Efter sisådär 30 försök resulterande i felmeddelanden kom jag i förrgår in på shopen, och köpte då Wario's Woods. När jag igår ville gå in och köpa mig ett stycke Bomberman, så hann jag väl inte med mer än omkring 10 försök, innan den hängde sig mitt i laddningen ("Connecting. Please wait..."). Jag lät den stå på, för säkerhets skull, i ett par timmar, men ingenting hände. Och det visade sig vara omöjligt att stänga av konsolen på någon knapp som man förfogar över. Sagt och gjort, bara att dra ut sladden.

Detta har sedan upprepats ett antal gånger. På första försöket idag kom jag in i shopen, till min stora glädje, men kastades ut så fort jag tryckte på en rubrik på frontsidan. Just nu står den och försöker ta sig in, och har så gjort i en dryg kvart. Jag har inget som helst problem med mitt internet, varken i allmänhet eller på Wii i synnerhet. Jag kan koppla upp mig och söka efter uppdateringar (och laddade även ned dessa i fredags), och den säger att min uppkoppling fungerar utmärkt. Någon som har ett liknande problem? Bara att ringa supporten, eller?

 
! Anmälj Länk
 
 
UberBeaver (P25) 
10 dec 2006 18:14
Igår köpte jag och min bror 3000 poäng direkt via konsolen med Visa, fungerade riktigt bra. Lite billigare blev det också än att köpa i butik, pga valutakurser :)

Vi laddade ner Super Mario 64. Det tog lång tid att ladda ner, man kan undra hur lång tid det då kommer att ta för större N64-spel. I vilket fall så fungerade det bra. Vi har testat att spela med både VC-kontroll och GC-kontroll och den sistnämnde är att föredra till N64-spel, men jag antar att VC-kontrollen fungerar bättre till SNES. Annars var allting bra, kändes som att spela på N64, fast med en annan handkontroll.

"Bananer och Loading. Som två legobitar som sitter ihop." - Lord Vetinari

 
! Anmälj Länk
 
 
Pixels (P29) 
10 dec 2006 18:20
Jag köpte Bonk's Adventure. Jag ångrar det.

Jag gillar inte att klaga på grafik och jag gör det i princip aldrig men det här är fult, mycket fult och så oerhört brunt :`(.

Det är inte särskilt roligt heller och det är både väldigt kort och väldigt lätt vilket är en usel kombination imo.

Köper du det här Oskar blir jag ledsen i ögat.

Bonk's Adventure är absolut inte värt 600 points. Aldrig.

Work is for people who cant play video games

 
! Anmälj Länk
 
 
Hola (P) 
10 dec 2006 18:44
Är jag ensam här om att ha köpt Golden Axe!? Blev ju iofs påmind om att spelet är "sådär" men musiken är riktigt bra. Det var nog mest den som motiverade köpet. Har 1200points kvar och funderar på Mario64 next...

 
! Anmälj Länk
 
 
Nixxta_G (P31) 
10 dec 2006 18:54
Allt funkade smidigt för mig. Har köpt F-Zero, Wario Woods och Bomberman 93. Kör med Classic Controller som jag tycker är riktigt skön, som en SNES-kontroll med en twist.

Det blir nog Donkey Kong Country snart också, och Mario 64. Dock känns det lite tråkigt med Mario 64 när man relativt nyligen spelat DS versionen som ju är ännu bättre (30 nya stjärnor) men med sämre kontroll. Hade den funnits tillgänglig att spela med en riktig kontroll så hade den varit helt given.

Kommer ju som sagt en hel del bra spel snart. Jag vill slå ett slag för Columns till megadrive som är ett grymt bra pusselspel. Har det på en slags plug n´play dosa med andra SEGA-spel och det är ruskigt bra. Det är anledningen till att jag hitills inte köpt några Megadrive spel, annars hade Sonic och Ecco varit givna.

Castlevania IV är ju ett måste också då jag aldrig spelat det. Ska nog köpa 3000 p nu och köpa DKC och spara resten till senare.

 
! Anmälj Länk
 
 
Menor (P27) 
10 dec 2006 19:02
Fanns det inte redan en sån här tråd?[confused]

Death is unimportant, its just a minor inconveinience.

 
! Anmälj Länk
 
 
TwilightWolf (P) 
10 dec 2006 19:08
Är det bara jag som inte kan spela Mario 64 med GC-kontroll?
När jag startar det står det att jag ska sätta in Virtual Controllern, sen återgår den till Wii-menyn.

Jag har ingen Virtual Control (?) just nu, men antar att jag får skaffa en för att kunna lira N64-spel...

 

Ändrad: 10 dec 2006 19:09 av TwilightWolf, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Ojike (P33) 
10 dec 2006 19:28
Murray:

Jag kan koppla upp mig och söka efter uppdateringar (och laddade även ned dessa i fredags), och den säger att min uppkoppling fungerar utmärkt. Någon som har ett liknande problem? Bara att ringa supporten, eller?


du har inte routern lite väl långt borta från din wii? jag har den en bit för långt ifrån, det funkar, men knappt typ [crazy]

Ojike, the next best thing.

 
! Anmälj Länk
 
 
Ojike (P33) 
10 dec 2006 19:29
TwilightWolf:

Jag har ingen Virtual Control (?) just nu, men antar att jag får skaffa en för att kunna lira N64-spel...


du kan köpa en gamecube kontroll istället? om man nu vill det vill säga.

Ojike, the next best thing.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
10 dec 2006 19:31
Det gör ont att se folk betala för sånt här. Verkligen.

Okej att köpa originalspelen (jag är själv en spelsamlare som lägger nästan alla mina pengar på gamla spel), men att betala for ROMs? Nej nej, ROMs ska vara "gratis."

 
! Anmälj Länk
 
 
Menor (P27) 
10 dec 2006 19:32
Ojike:

du kan köpa en gamecube kontroll istället? om man nu vill det vill säga


TwilightWolf:

Är det bara jag som inte kan spela Mario 64 med GC-kontroll?


Begrunda...

Death is unimportant, its just a minor inconveinience.

 
! Anmälj Länk
 
 
TwilightWolf (P) 
10 dec 2006 19:35
Ojike:

du kan köpa en gamecube kontroll istället? om man nu vill det vill säga.


Jag har redan GC-kontroller (4 st), men det står att jag måste använda en VC-kontroll :S

 
! Anmälj Länk
 
 
Murray (P30) 
11 dec 2006 01:00
Ojike:

du har inte routern lite väl långt borta från din wii? jag har den en bit för långt ifrån, det funkar, men knappt typ


Tjaa, den är ett rum ifrån min Wii, men det fungerar strålande för min DS, såväl som för min dator. Skulle Wii måhända ha halvtaskig upptagning?

 
! Anmälj Länk
 
 
Cetamora (P) 
11 dec 2006 01:06
Är bomberman 93 samma som Bomberman 5?

Bomberman 5 är ett förjäkla bra spel (snes).

In the court of the Crimson King.

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorius (P) 
11 dec 2006 01:30
Allvarligt talat. Hur mycket cash kommer inte Nintendo dra in på det här? Ska det äntligen bli dags med ersättare till Mario, Zelda och Metroid då man nu knappast behöver sina kassakossor?

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
15 dec 2006 12:09
Virtual Console har uppdaterats med nya spel (bland annat Gunstar Heroes).

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Nintendo | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 171 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.