Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Bärbart   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Ace attorney - den stora tråden om OBJECTION och HOLD IT!

skapad 8 aug 2009 22:58 | svar 800 st | visats 4939 ggr

 
sirbobba (P29) 
8 aug 2009 22:58
Wiki

Välkommen till advokattråden.........

Okej det blev lite fel där, detta handlar såklart om spelserien ace attorney som är en älskad serie av många gamers, blandningen av otroliga fall och galet fantastiska karaktärer har fängslat mig och många andra på detta forum!

Har spelat mycket Ace attorney spel på sistone och då mest Phoenix Wright, men nu är det ju inte bara Phoenix Wright det handlar om så därför döpte jag tråden till Ace attorney iom att det finns Apollo Justice och snart även vår egen Miles Edgeworth[smile]

______________________________________________________

Spelen är :
Phoenix Wright: Ace attorney

Det första som först kom ut till GBA 2001 och portades 2005 till NDS, det kom även ett nytt fall på ds.


Phoenix Wright: Ace Attorney — Justice for All

Det andra spelet som kom ut till GBA 2002 och portades till NDS 2006, ett spel som introducerade ny karaktärer bla Mayas kusin Pearl och Manfred Von Karmas dotter Franziska.


Phoenix Wright: Ace Attorney — Trials and Tribulations

Det tredje spelet som kom ut till gba 2004 och portades till NDS 2007, ett spel där man två fall spelar som Mia Fey innan allt började med Phoenix.


Apollo Justice: Ace Attorney

Detta spelet släpptes till NDS 2008 och det första spelet där man spelar som Apollo Justice.


Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth

Det nyaste spelet som släppts i Japan men tyvärr inte här i Europa än är en spin-off där man spelar som Miles Edgeworth och man ska som sagt gå runt och söka efter ledtrådar typ[crazy].

_______________________________________________________

Karaktärer (kan förekomma spoilers om ni trycker på länken).

Phoenix Wright


Mia Fey


Maya Fey


Miles Edgeworth


Dick Gumshoe


Larry Butz


Judge


Pearl Fey


Franziska Von Karma


Godot


Dahlia Hawthorne


Apollo Justice


Kristoph Gavin


Trucy Wright


Klavier Gavin


Ema Skye

_______________________________________________________

Så vad har du för relation till spelen, är du en stor fan eller du bara spelar det för att fördriva tiden, prata med mig och släpp ut dina tankar[smile].

 

Ändrad: 23 sep 2009 13:52 av sirbobba, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Oxol (P23) 
8 aug 2009 23:01
äntligen :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Closer_to (P) 
8 aug 2009 23:09
Oxol:

äntligen


Ja, verkligen!

Ska själv börja med Trials & Tribulations inom kort, har hört mycket gott om det.
Dold text: *bevakar tråd*

 
! Anmälj Länk
 
 
Si.K (P30) 
8 aug 2009 23:10
De tre första spelen är helt fantastiska! [love]
Inget fel på Apollo Justice egentligen, men det kändes som mer utav samma sak fast med andra karaktärer.

Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth ser jag fram emot grymt mycket! Edgeworth är ju cool och så är det skönt med ett helt nytt gameplay.

 
! Anmälj Länk
 
 
AgiteraMer (F30) 
8 aug 2009 23:13
Spelade Ace Attorney ganska mycket för ett år sedan. Kom till det sista fallet, men jag fortsatte inte. Men har hört att slutfallet i Trials & Tribulations ska vara hur episkt som helst. [smile]

Ska vinna internet!

 
! Anmälj Länk
 
 
Benny Holmström (P31) 
8 aug 2009 23:18
Apollo Justice < Justice for All < Ace Attorney < Trials & Tribulations.

Och en liten hyllning jag skrivit:

Saxat från Retry.se:

Det känns lite konstigt att man efter tre spel och 14 rättegångar kan forma sådana starka band till fiktiva karaktärer. Det är ju bara spel det handlar om. När man träffar den förvirrade tokstollen Larry Butz ännu en gång - och han återigen hamnat i en prekär situation - tänker man bara "det är så typiskt Larry". Detsamma gäller när man träffar den ständigt underbetalde och orakade kriminalaren Dick Gumshoe, och återigen får honom att framstå som dum i domstolen. Förlåt, Gumshoe.

Man skrattar med dem. Ibland skrattar man åt dem. Man känner medkänsla, gemenskap, hat och sorg. Allt detta trots att karaktärena egentligen inte består av mer än platta bilder och motion-tweenade munrörelser. Starkast band bildar man givetvis med historiernas huvudpersoner. Försvarsadvokaten Phoenix Wright får ständigt bitska kommentarer om sin frisyr, och hans mest färgstarka motståndare i domstolen, Miles Edgeworth, har ett alltid lika bekymmerlöst kroppsspråk. Phoenix' assistent Maya Fey är alltid hungrig och är jämt och ständigt klädd i en kimono. Lilla kusin Pearl Fey har fått för sig att Phoenix och Maya är ett par, och är helt bedårande i sitt oskyldiga beteende. Den borgångna mentorn Mia Fey, Mayas storasyster, rycker in när nöden är som värst och hjälper Phoenix ur till synes omöjliga situationer. Turerna kring klanen Fey är många och komplicerade, och innehåller mer ofta än inte mystiska ritualer kring åkallande av de dödas andar. Ett av få övernaturliga inslag i en väldigt jordnära spelserie.

Bifigurerna imponernar också. Säkerhetsvakten Wendy Oldbag tycks aldrig veta när det är dags att sluta prata, och klankar mer än gärna ner på dagens ungdom. Godot, den koffeinberoende åklagaren, är så cool att det gör ont, och har alltid någon sylvass kommentar på lut. Adelsfamiljen Von Karma är hårda åklagare som man får se upp med, både Manfreds elaka blick och Franziskas rappa piska. Vi har nörden Sal Manella, den gamle surkarten Viktor Kudo och gudlösa Dhalia Hawthorne. Clownen Moe, buktalaren Ben och den osäkra Adrian Andrews. Blanda sedan in fjolliga kockar, hårdhudade skurkar, lättdistraherade domare och låtsas-samurajer, och karaktärsgalleriet sällar sig till ett av de främsta i spelhistorien.

Rent spelmässigt är Ace Attorney rätt bristfälligt, och inte särskilt uppseendeväckande. Det är spiklinjärt och trial and error. Spelet är helt beroende av att du gör rätt sak vid rätt tillfälle, om du inte pratat med just den karaktären, om just den händelsen så stannar spelet helt enkelt upp. Du måste göra allt, och i rätt ordning. Det är under dessa tillfällen illusionen bryts, och man inser att det bara är ettor och nollor man kommunicerar med, inte riktiga människor.

Men allt är förlåtet när man väl kommer till rättegångarna. Känslan av att hitta den där avgörande motsägelsen i ett vittnes historia, och vända hela fallet upp och ner, är en av de största kickarna spelvärlden kan erbjuda. Att nagla den där sliskiga jäveln med guldringarna och se hela hans värld rasa i hans förtvivlade ögon, är tillfredställelse på hög nivå. Jag hånskrattar högt, och morsan undrar vad jag skrattar åt. "Åt spelet", svarar jag. Hon ser lite konstigt på mig och går därifrån.

När det tredje spelets sista fall är mitt inne i hetluften är det inte svårt att kapitulera inför Ace Attorneys storhet. Alla karaktärer - alla känslor - blandas i ett potpurri av vad som mycket väl kan vara några av de mest välskrivna timmarna spelvärlden någonsin skådat. Hat, hopp, kärlek och lättnad - allt får plats, allt exploderar, på en och samma gång. Pekfingrar flyger genom luften till körer av OBJECTION!, och man blir nästan lite ledsen när det visar sig vara slut. Det är här Phoenix tid i rampljuset är över, och det är dags att lämna utrymme för yngre förmågor. Apollo Justice har också en lustig frisyr och är klädd i besynnerliga färger, och påminner på många sätt om den Phoenix man en gång stiftade bekanskap med, under hans första rättegång i hans första spel. De är båda nervösa och sympatiska, och klarar sig igenom sina första rättegångar på tur, mer eller mindre. Men något är annorlunda, när Phoenix Wright gjorde debut var det i ett ofattbart fräscht spel. Apollo är istället huvudrollen i en serie som nått ända fram till del fyra, och på något sätt känns det som om han och hans kamrater inte kommer att kunna beröra lika mycket som Phoenix och Maya gjorde. Men jag hoppas att jag har fel.

Kan det vara så enkelt? Låter inte den lösningen lite väl långsökt? Självklart är det så enkelt. Jag är Phoenix Wright, Ace Attorney. För mig är inget omöjligt.


https://www.youtube.com/channel/UCUV3cWAHUuq-EPGHa7DWBlQ

 
! Anmälj Länk
 
 
Oxol (P23) 
8 aug 2009 23:42
är på sista (?) uppdraget på andra spelet och nu får jag inte kortet att fungera.
men bra är de :)

 
! Anmälj Länk
 
 
sirbobba (P29) 
9 aug 2009 00:09
Hurvilo väldigt fin och sammansatt text[smile]!

Om vi nu snackar om gameplayet så är det perfekt anpassat till NDS som jag vill ha det, jag har spelat gameboy hela mitt liv och jag förknippar det 2d-spel som det här, är inte så hemskt intresserad av 3d (med vissa undantag).

Och jag håller med att man kan relatera sig med karaktärerna för dom känns så klockrena och perfekt anpassade till fallen, dom enda jag inte tål är Lotta Hart och Wendy Oldbag, dom är fan överallt[wink]..

Ser också fram emot Miles Edgeworth investigations, ska bli kul att spela som Edgeworth i en helt ny stil och jag vet att Gumshoe är med och följer varje steg Edgeworth gör[smile].

Framtiden ser ljus ut och jag hoppas på fler Apollo-spel som Phoenix fick uppföljare... Capcom har gjort så många underbara spelserier så man tappar nästan räkningen!

 
! Anmälj Länk
 
 
Racs0 (P) 
9 aug 2009 00:17
sirbobba:

Om vi nu snackar om gameplayet så är det perfekt anpassat till NDS som jag vill ha det,


Kan inte annat än att hålla med. Har iofs inte spelat alls långt in i spelet men det passar verkligen DS. Verkar dock vara lite enkelt, men jag har som sagt inte spelat så mycket än, så det återstår att se. [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Ullus (P) 
9 aug 2009 00:35
Racs0:

Verkar dock vara lite enkelt


Få se om du tycker det senare. [wink]

Alltid jul häromkring

 
! Anmälj Länk
 
 
Dirtypoison (P25) 
9 aug 2009 00:44
Har aldrig kört nån av spelen. Men det verkar bra. Och kul.
Värt att köpa? Vilken ska man börja med?

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
9 aug 2009 00:48
Härligt att det äntligen kommit en Ace Attorney tråd!


Älskar serien och som redan nämnt så är det väldigt enkelt att få känslor för karaktärerna. Lätt den spelserie som jag fått starkast känslor för karaktärerna och Dick Gumshoe är favoriten. Egentligen en ganska sorglig karaktär men man skrattar med han och jag blir alltid glad när han dyker upp på skärmen.[smile]

Ni har väl ändå sett denna? Godots tema spelad av en orkester.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
9 aug 2009 00:51
Dirtypoison:

Värt att köpa?


Oh ja! Du borde verkligen, nej du MÅSTE i alla fall testa dom och förhoppningsvis så kärar du ner dig i serien som vi.[smile]

Dirtypoison:

Vilken ska man börja med?


Phoenix Wright: Ace Attorney (1:an)
Phoenix Wright: Justice for All (2:an)
Phoenix Wright: Trials and Tribulations (3:an)
Apollo Justice: Ace Attorney (4:an)

 
! Anmälj Länk
 
 
Dirtypoison (P25) 
9 aug 2009 00:55
KungKrut:

Oh ja! Du borde verkligen, nej du MÅSTE i alla fall testa dom och förhoppningsvis så kärar du ner dig i serien som vi.[smile]


Ihi! Mysigt. Får leta efter ettan för någon billig peng då.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dirtypoison (P25) 
9 aug 2009 00:56
Och btw.
Vad är så bra med spelen? Få mig att köpa det.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fenks (P26) 
9 aug 2009 01:28
sirbobba:

dom enda jag inte tål är Lotta Hart och Wendy Oldbag


Får ta och instämma där. Irriterande karaktärer.

Edgeworth, Maya och Phoenix är de bästa karaktärerna.

Håller på med Trials and Tribulations och är där mitt i det andra fallet. Har Apollo Justice också som jag får ta tag i efter T&T och sen blir det Edgeworth.

Det bästa med spelet är stämningen som den bygger upp, karaktärerna och storyn. Spelbart kan det vara lite frustrerande när man ska lägga fram bevis.

Ändå är det kanske den spelserien jag älskar mest.[smile]

PSN: Phoelix91

 
! Anmälj Länk
 
 
sirbobba (P29) 
9 aug 2009 02:36
Phew maratonspelat sista fallet i Justice for all och jag är fortfarande inte klar[surprised]! Har suttit i över tre timmar och nu orkade jag inte mer fast jag vet att jag är nära.

KungKrut:

Dick Gumshoe är favoriten. Egentligen en ganska sorglig karaktär men man skrattar med han och jag blir alltid glad när han dyker upp på skärmen.[smile]


haha ja Gumshoe är för rolig, jag undrar hur många gånger han fått sparken och ändå jobar han kvar[confused] lite skumt.

Fenks:

Edgeworth, Maya och Phoenix är de bästa karaktärerna.


Absolut, glöm inte Gumshoe[wink] och jag gillar faktiskt Will Powers också, jag tycker så synd om honom när Steel Samurai slutade, nu kör han gymnastik för barnen istället[shake].

Och det är såna detaljer som jag gillar med spelet att det finns saker som finns kvar efter gamla fall, typ att Phoenix har steel samurai låten som ringsignal eller clownen Moe som dyker upp och såna saker, jag gillar det!

 
! Anmälj Länk
 
 
Oxol (P23) 
9 aug 2009 02:40
för en vecka sen hittade jag ett homebrew där man kunde göra egna PW trials, hade varit kul att testa.

sirbobba:

haha ja Gumshoe är för rolig, jag undrar hur många gånger han fått sparken och ändå jobar han kvar[confused] lite skumt.


jag minns aldrig att han har fått sparken, bara att han "Ska få sparken"

Det roligaste är ju lätt i trialen, blir ganska lätt segt när man ska leta ledtrådar.

EDIT: Wiki
EDIT2: http://aceattorney.wikia.com/wiki/Gyakuten_Saiban_5 [bigsmile]

 

Ändrad: 9 aug 2009 02:42 av Oxol, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
9 aug 2009 08:07
ettan är GRYMT bra

Lirar just nu 2:an och det är inte alls i samma klass tyvärr :-( Ska precis börja på 3:e fallet där.

 

Ändrad: 9 aug 2009 08:08 av Awwe, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
sirbobba (P29) 
9 aug 2009 14:07
Awwe:

Lirar just nu 2:an och det är inte alls i samma klass tyvärr :-( Ska precis börja på 3:e fallet där.


Nja jag tycker faktiskt att det har hållit samma klass som det första, rättegångerna är lika utdragna och det blir sjukt spännande i slutet.

Idag ska jag fan klara Justice for all och börja med Trials för det har jag bestämt mig för, inte mycket kvar!

 
! Anmälj Länk
 
 
Naruhobo (P24) 
9 aug 2009 14:47
Spelade första spelet efter rekommendationer av en vän för några år sen. Älskade det, väntade ihärdigt efter andra spelet, köpte det på releasedagen i Sverige och gillade det. Väntade på tredje spelet, importerade det någon vecka efter att det hade släppts i Japan och älskade det så mycket som det bara gick.
Sen längtade man till fjärde spelet, som dock inte var lika bra som dom andra, men som fortfarande var väldigt bra.

Riktigt bra spelserie [love]

EDIT: Om ni inte förstod det så är mitt användarnamn en refens till serien också [wink]

(・⊝・) 3DS FC: 1736 0648 5555

 
! Anmälj Länk
 
 
Damage (P30) 
9 aug 2009 15:07
Håller på att spela Phoenix Wright, men det är sjukt svårt. Iofs det första AA spelet jag speler :)

Öl och bas.

 
! Anmälj Länk
 
 
neptun (P29) 
9 aug 2009 15:33
Spelen är awesome! musiken likaså! Dags att spela om de tre första spelen snart.

Oxol:

äntligen :)


Funnits trådar innan :P

 
! Anmälj Länk
 
 
Oxol (P23) 
9 aug 2009 15:36
neptun:

Funnits trådar innan :P


fast om olika saker, man har inte vetat vilken man ska skriva i :P

 
! Anmälj Länk
 
 
sirbobba (P29) 
9 aug 2009 16:54
Pheeew klarade precis Justice for all! Vilket jävla maratonfall det sista var!! Började klockan 13 och blev färdig nu och ändå var jag på sista dagen!

Fallet som berört mig mest är det andra fallet i första spelet när Dold text: Mia blir mördad och det är ändå Phoenix mentor och allt, då blev jag riktigt fängslad hur dom kan vända storyn så plötsligt, väldigt vågat och bra gjort av Capcom!

Damage:

Håller på att spela Phoenix Wright, men det är sjukt svårt. Iofs det första AA spelet jag speler :)


Hang in ther, det blir bättre och bättre[wink]

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Bärbart | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.