Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Sport   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

Hockeybilder i våra hjärtan[love]

skapad 21 nov 2009 13:06 | svar 136 st | visats 739 ggr

 
Okänd
21 nov 2009 13:06
Alla har vi väl stått där på skolgården på en långrast. Snoriga, iklädda overaller och med albumen i högsta hugg samt en bunt bilder med en gummisnodd runt. Den romantiska bilden av hockeybilder.

Hockeybilder är inte samma fenomen längre som det var förr men det är ändå ständigt återkommande. Specialbilder och speciella spelare som hela tiden gör samlandet och bytandet till en konst.

I den här tråden delar vi med oss om våra minnen av hockeybilder.[smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
FruitShaped (P30) 
21 nov 2009 13:13
Jag samlade nästan bara på målvakter.

 
! Anmälj Länk
 
 
Vargen (P33) 
21 nov 2009 13:14
Oh ja det har man samlat. Minns även hur man kunde bli ovänner över byten och så haha. "DU HAR LURAT MIG DEN ÄR VÄRD MER!" när ingen visste vad fan dom var värda hahaha.

Har en massa jag skulle vilja bli av med men det finns ju ingen marknad här i sverige längre. Så de får ligga och skräpa istället.

Om man ser hur samhället fungerar och inte är socialist är man dum i roten.

 
! Anmälj Länk
 
 
Ideal (P30) 
21 nov 2009 13:14
Kommer ihåg att jag fick stryk av en kille för jag inte ville byta bort en specialbild med honom [wink]

annars kommer jag i håg att min pappa blev lika engagerad som jag, varma minnen med listskrivningar över vilka spelare som saknades (vi samlade kompletta serier) och Alf med mustachen i leksaksaffären där vi köpte dem.

http://smabitter.blogspot.com/

 

Ändrad: 21 nov 2009 13:20 av Ideal, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
InjaT (P) 
21 nov 2009 13:14
Liebe:

en bunt bilder med en gummisnodd runt


Hädelse! Givetvis hade man bilderna samlade i album med plastfickor så att man inte skadade kanterna.

I min barndom skickade jag in en bunt hockeybilder på Foppa, Sakic och Roy till Colorado Avalanche, bad om autografer. Fick endast tillbaka bilderna av Sakic, signerade av den samma. Sedan dess har jag avskytt Foppa :(.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 nov 2009 13:15
InjaT:

Hädelse! Givetvis hade man bilderna samlade i album med plastfickor så att man inte skadade kanterna.


Men pulver (varning för 90tals uttryck i denna tråd). Givetvis hade man dem i plastfickor men dubletterna och de man inte ville ha hade man ju i gummisnodd. Sålänge ens föräldrar inte bodde på djursholm och kirrade plastfickor åt en. En annan fick ju spara 10kr varje månad till en plastficka.

 
! Anmälj Länk
 
 
Kärleksbarnet (F34) 
21 nov 2009 13:16
Jag och min låtsasbror brukade snatta hockeybilder in absurdum. Så vi fick snabbt ihop kompletta album och hade även det där super-rare:a elitserievinnarkortet som fanns, som det sades att man kunde sälja för TUSEN KRONOR. Yeah.

Men mina favoritbilder var de från Flair. De var tjocka och goa och hade oftast nåt litet guldtryck. Det värmde i hjärtat då min far kom hem sent nån kväll - workaholic, jag var ofta hemma själv om kvällarna - och hade med sig ett paket Flair-bilder till mig. Då förstod jag att han älskade mig, när han inte bara förstod att jag tyckte om hockeybilder utan han visste vilket märke jag ville ha också.

[love]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 nov 2009 13:16
S44D:

Jag samlade nästan bara på målvakter.


Jag med. hade ett album med bara målisar

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Grahm (P) 
21 nov 2009 13:16
Mina ligger inlåsta i en låda vars nyckel har gått sönder XD

Minns väldigt dåligt vad jag hade för "bra kort" men jag vet att jag har ett autografkort av Eric Lindros som jag brukade vaktade som en hök över på skolgården så ingen lyckades byta till sig den hehe

" To match the shoes with the jacket is fey. To match the shoes with the hat is taste. " -Gene Wilder

 
! Anmälj Länk
 
 
FruitShaped (P30) 
21 nov 2009 13:16
Liebe:

Jag med. hade ett album med bara målisar


Målvakter är häftigare än utespelare. [cool]

 
! Anmälj Länk
 
 
Ideal (P30) 
21 nov 2009 13:19
InjaT:

Sedan dess har jag avskytt Foppa :(.


Jag gjorde samma sak, och fick tillbaka med foppas autograf [smile]

http://smabitter.blogspot.com/

 
! Anmälj Länk
 
 
Milton Caveman (P) 
21 nov 2009 13:27
Hade det inte någon renässans i Sverige kring 1994-1995, först med fotboll och sedan ishockey. Vissa var kritiska för det kostade pengar, men då sa någon i radio eller TV att det var mycket bättre än till exempel röka eller snusa.

Annars förknippar man väl mest samlarbilder med tiden före Internet slog igenom.

 
! Anmälj Länk
 
 
InjaT (P) 
21 nov 2009 13:28
Grateful_Dead:

Jag gjorde samma sak, och fick tillbaka med foppas autograf


Sicken hycklare. Han måste ha genomskådat mitt Frölunda-hjärta.

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Grahm (P) 
21 nov 2009 13:29
J 1982:

Annars förknippar man väl mest samlarbilder med tiden före Internet slog igenom.


och pogs. POGS!!!!!

" To match the shoes with the jacket is fey. To match the shoes with the hat is taste. " -Gene Wilder

 
! Anmälj Länk
 
 
Torben (P29) 
21 nov 2009 13:41
Oh, jag har fortfarande alla mina hockeybilder kvar. När jag inte satt och spelade tv-spel så var det hockeybilder över hela golvet.

Jag sorterade såhär:

- Lag
- Mål
- Assist
- Utvisningsminuter (PIM)
- Ålder
- Längd
- Vikt


Det varierade lite, när jag kände att jag ville börja om så blev det något annat. Jag och kompis köpte hockeybilder för hela månadspengen. Sedan satt vi bläddrandes i en "Beckett-tidning" och värderade korten (helt meningslöst egentligen, men vad fan). Vi tittade sedan hur storspelarnas autografer såg ut och skrev in "deras" autografer på hockeybilder för att sedan sälja dem till våra andra "vänner" [bigsmile]

Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte gillar dig, men det gör jag, tror jag.

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
21 nov 2009 13:48
Jag har fortfarande kvar alla mina 5700 bilder som jag samlade på mig under ett par år. Pensionen är tryggad [bigsmile]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Larry_Love (P35) 
21 nov 2009 13:58
Även jag har kvar alla mina. Ligger i källaren.
Nu är ju frågan vem som först fotar sin samling och visar upp i tråden [bigsmile]

Fram med dom nu!
(hade gärna föregått med gott exempel men jag orkar inte hämta dom. Men om någon börjar och fler hakar på är det ju klart man blir lite sugen.. [rolleyes])

PSN: Larry_Love XBL: Leif 4 Life

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
21 nov 2009 14:00
Chico Julio:

Nu är ju frågan vem som först fotar sin samling och visar upp i tråden


Överför bilder från digitalkameran nu [bigsmile]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 nov 2009 14:03
Jag, min bror och alla pojkaktiga klasskamrater i lågstadiet hade pärmar fulla av hockeybilder. Personligen var jag aldrig intresserad av hockey så jag hade det mer som en innegrej. Tjejorna satt med sina Spice Girls-kort men det såg jag aldrig som något alternativ. Räddningen kom i form av Pokémon-kort, som både intresserade mig och nästan alla andra. De hade man mer skoj med!

 
! Anmälj Länk
 
 
wonderboy86 (P31) 
21 nov 2009 14:05
Åh åh, minns hur man satt där och sorterade upp bilderna på olika sätt, hit och dit, efter kortmärke, efter hur bra man tyckte de var, efter lag (och inom lagen efter hur många unika kort man hade av varje spelare), efter olika sorters specialkort, efter hur gamla korten var etc etc etc. Jag minns även hur min ömma moder hjälpte oss att göra målvaktsmasker i kartong med deras grymt häftiga masker som mall.

Jag minns alltför väl när jag i Fleer Ultra serien 93-94 hade fått ett Scoring King kort med Steve Yzerman, som var värt hela 20 kronor. Då kom en klasskompis elaka storebror hem till mig och ville byta bilder. Har lurade mig att byta detta grymma kort mot två vanliga bilder med Dominik Hasek och Bill Ranford. Visst var det en av seriens bästa målvakter, men ändock enbart ett vanligt kort. Hur kunde man vara så elak [cry]

Fleer Ultra höll för övrigt väldigt hög klass på sina kort det året, särskilt jämfört med Parkhurst. Parkhurstkorten blev dock mycket snyggare året efter!

Rättså episk länk förresten - Lista över hockeybilder från olika år 1910-2009 - Tyvärr enbart text, och inte själva bilderna =/

Jag höll på Detroit Red Wings (antagligen för att min kompis gjorde det först) och det gjorde även mina bröder till att börja med. Sedan började en av dem heja på Colorado Avalanches pga Peter Forsberg, och den andra började heja på Florida Panthers pga deras målvakt, John Vanbeisbruck, som han delar förnamn med (eller hejade han på Anaheim Mighty Ducks pga deras grymma logga?)

Min ena bror (som höll på Colorado) samlade av någon suspekt anledning på Jason Arnott (jag tror det var för att han råkade få många bilder av honom av en slump) -

Medans jag samlade på Detroit Red Wings som helhet (Här sorterade efter antal kort jag hade av varje spelare, målvakter i ett separat album, som sig bör!) -

Och här var ett gäng koola kartong/pappersbilder som jag hittade. Har för mig att jag fick dem nåt år efter den egentligen hockeybilds-hypen. Och att jag inte brydde mig så mycket om dem, men ändå -


Bögmästaren - 2012, Moo Moo Farm-mästaren 2007

 
! Anmälj Länk
 
 
beamie (P) 
21 nov 2009 14:13
Jag samlade också på hockeybilder. Men jag var tvungen att smyga med dom för att i min klass så var det töntigt att samla på sånt. Fick byta med småkillar i låg- och mellanstadiet för att undgå att bli mobbad.

Jag sorterade mina efter serie och säsong, hade riktigt bra ordning. Fick dock bara ihop ett fåtal kompletta serier.

En gång var jag på någon sorts hockeybildsmässa i Småland. Där var hockeybilder serious business. Hamnade flera gånger i verbala bråk med folk som var där och ville byta. I en Fleer Ultra-serie jag samlade på fattades det två kort (och gör fortfarande). Hittade en kille som hade dom korten och frågade om han vill byta. Han tittade igenom mina kort och sa att det bara var ett han ville ha, ett signerat av Nicklas Lidström, annars fick det va. När jag sa nej bad han mig dra åt helvete för att jag ödslats hans dyrbara tid.

J 1982:

Vissa var kritiska för det kostade pengar


Kommer ihåg när Agnes Hirdvall (dotter till "skaru ha en stänkare?) var med i Lilla Sportspegeln och tyckte att alla som samlade på hockeybilder blev lurade på sina pengar. Gud vad vi ogillade henne efter det.[bigsmile]

It's just an afterlife

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
21 nov 2009 14:18


Jag har alldeles för många bilder för att kunna fota dem var och en för sig (eller som i wonderboy86 fall)

Har ni några frågor? [bigsmile]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 

Ändrad: 21 nov 2009 14:21 av andros, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
beamie (P) 
21 nov 2009 14:21
Vilka år samlade ni? Jag tror jag började 93-94 höll på i tre år.

It's just an afterlife

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
21 nov 2009 14:23
wonderboy86:

Och här var ett gäng koola kartong/pappersbilder som jag hittade.


Parkhurst Vintage!

Det var inte mångag som samlade på dem vill jag minnas, just pga. deras pappkartongs-baksidor.

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
wonderboy86 (P31) 
21 nov 2009 14:24
andros:

(eller som i wonderboy86 fall)


Äh jag gjorde bara ett litet urval av de organiserade bilderna. De flesta bilderna som jag har ligger i trökiga högar, skulle tippa på att de är oorganiserade. Det vore väl roligt om du tog kort på några speciella bilder som du har särskilda minnen av, eller något i den stilen? =)

andros:

Det var inte mångag som samlade på dem vill jag minnas, just pga. deras pappkartongs-baksidor.


Jädrigt koola i vilket fall som helst!

Bögmästaren - 2012, Moo Moo Farm-mästaren 2007

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sport | Till toppen 1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.