Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Undersökningar   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 8 | nästa | sista

Går det upp, ned eller ingenstans alls för Lady Gaga framöver?

skapad 5 sep 2010 16:53 | svar 175 st | visats 1497 ggr

 
Okänd
5 sep 2010 16:53
Går det upp, ned eller ingenstans alls för Lady Gaga framöver?

Upp! Hon har fler ess i rockärmen!
Ned! Publiken kommer svika allt mer!
Ingenstans! Hon stannar där hon är!

Totalt har 265 användare röstat.

Vet inte riktigt varför jag gör denna undersökning.

Det bottnar nog lite i att jag inte riktigt hängt med i svängarna. Allt har gått så fort. Från debutsingeln Just Dance i som släpptes under april 2008 till senaste singeln Alejandro som släpptes i april 2010.

På två år gick Lady Gaga från absolut ingenting till en av världens största artister. Debutskivan The Fame fick kritiker att säga 'det här är bra', något som är väldigt ovanligt med tanke på musikstilarna som Gaga för sig med. Det skulle visst ligga någon form av tanke bakom allting, och det var smart och dansant och tilltalade folk i de flesta läger. Attityden var av alla möjliga de slag, och varenda publikt ärende tycktes ske i nya kläder. Lika galna som älskade som hatade. Utstyrslarna, alltså.

Men hon blev mest bara stor. Inte störst.

Sedan kom Bad Romance och välte YouTube. Det talades om att Gaga klöst sig ut ur sin puppa och återlanserat sig själv som självaste skiten. Kritiker blev lyriska. Uppmärksamheten helt enorm. Fortfarande bespottad av en skara, men älskad av de flesta. Det var visst så, helt plötsligt, att Gaga åter hade fått musikvideon lika viktig som den var under Michael Jacksons storhetstid. Hon hade fått ett nytt musikvideosläpp att se till att världen höll andan.

Uppåt, uppåt och uppåt. Hela tiden mer och mer. Större och större.

Så kom Alejandro, som Gaga fick lov att tjata sig till. Skivbolaget hade egentligen andra planer. Bögtema på musikvideon. Inte så hett i USA. En del kritiker menade på att även om det var bra, men inte lika bra som de två senaste alstren varit, var toppen nu nådd och Gaga skulle få problem att fortsätta driva det hela längre än hon gjort. Det började svalna. Och nu är det förhållandevis tyst. Ett nytt album är färdigt och väntas på att släppas nästa år.

Men frågan är...

...kommer Gaga någonsin bli mer än den där artisten som kom som från ingenstans bara för att ta en raket rakt upp till stjärnona... för att därefter göra en störtdykning och bli en parantes som folk glömmer bort med tiden... trots att hon skrivit musikhistoria världen över?

Kan det bli så att Gaga har en lika uppmärksammad framtid, och att hon sållar sig till den extremt lilla skaran artister som fortsätter leva i en oändlighet?

Madonna
Michael Jackson

...ni vet vilken typ jag talar om. Och sett till Gaga-hysterin är det där hon har befunnit sig, åtminstone tillfälligt, även om det just i skrivandets stund inte alls råder samma typ av påtagliga Gaga-feber. Kanske av förklarliga skäl, som inte betyder mycket alls. Kanske av andra skäl, som att det var med Alejandro det vände och började gå nedför.

Vad tror ni?

Går det upp, ned eller ingenstans alls för Lady Gaga framöver?

 
! Anmälj Länk
 
 
Pestdoktorn (P26) 
5 sep 2010 16:57
Väntar mig att hon i framtiden gör en fusion av Queen och David Bowie. Hon uppskattar och kan hantera sjukt många fler genrer än dom hon berört nu, så hon är knappast slut.

Tror dock att hon aldrig igen kommer att hitta graalen av mainstream och kritikerna.

Tror att hon kommer svaja emellan under flera skivor och göra en skiva som kritiker älskar (Bowie + Queen) och en skiva som mainstreampubliken älskar (Timbaland + Ludacris... typ...)

MULATTICA!

 
! Anmälj Länk
 
 
jorgandr (P39) 
5 sep 2010 16:59
Oj. Bra fråga. Känner att det kan gå precis åt vilket håll som helst, egentligen. Men någonstans blir det ju svårt att trumfa senaste skivan, oavsett vad som händer. Huruvida hon kommer att hålla i längden och bli framtidens Madonna, ser jag ju skulle kunna hända. Men även Madonna har ju ups and downs, och är inte lika populär hela tiden.

För övrigt äger Jorgandr tråden med sin nördkunskap! - Bleatlessness

 
! Anmälj Länk
 
 
Infinity Times Two (P) 
5 sep 2010 17:00
Just nu känns hon som en One trick pony, eller vad man ska kalla det.

 
! Anmälj Länk
 
 
bob kamel (P) 
5 sep 2010 17:01
Tobias Söderlund:

Upp! Hon har fler ess i rockärmen! (Du röstade på detta alternativ)


Men jag är inte så förtjust i hennes musik.

3DS FC: 3625-8519-0459

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:03
Jag tror det går ned.

Såvida hon inte har fler chocker att komma med, mer saker att överraska publiken med, kommer hon sakta men säkert (om inte rätt snabbt, rentav) förvandlas till en mer 'samlad' artist som inte sticker ut lika mycket och inte förmår röra om i grytan på samma sätt som hon gjort under dessa två år... eller framförallt det senaste året fram till dess att Alejandro släpptes.

Tror inte hon kommer sålla sig till den lilla skara artister som fortsätter vara aktuella på bred front... år efter år. Tror inte hon sitter på Madonnas förmåga att förnya sig själv med jämna mellanrum (må det så vara genom att göra ibland flera år gamla undergroundtrender till hennes egna publikflirtande varianter, eller vadhelst).

Den inledande chockeffekten hon har haft på publiken med sina galna outfits kommer inte kunna bära upp henne mycket mer eftersom att själva effekten inte längre är densamma.

Men så kanske jag underskattar henne på den fronten. Underskattar skivbolaget som backar upp henne. Jag vet inte. Att hon sitter på talang rent allmänt tvivlar jag inte en sekund på. Hon kan sjunga, hon kan agera artist och kan skriva sina egna låtar och göra det nog unikt för att de skall sticka ut från mängden.

Fast det är ju inte detsamma som att fortsätta vara mainstreamens gullegris (samtidigt som hon har kritikerna på hennes sida). Det är extremt ovanligt numera.

 
! Anmälj Länk
 
 
Metal_God (P30) 
5 sep 2010 17:07
Madonna. Aldrig sett henne som så jäkla stor utan mer där bland alla andra stora artister som Maiden, U2, Rolling Stones osv. Inte Gudstatus, men stor.
Tror inte Lady Gaga kommer hamna riktigt där. Man lyssnar inte på musik på samma sätt längre. Hon kommer sjunka precis som alla andra innan henne.
Lär väl komma en ny "it"-grej innan några år.

What you see, all I know to be. Is a madman out on a killing spree

 
! Anmälj Länk
 
 
Volcanic-Penguin (P31) 
5 sep 2010 17:10
Tobias Söderlund:

Vet inte riktigt varför jag gör denna undersökning.


Jag undrar lite det också. XP

volcanicpenguin.st

 
! Anmälj Länk
 
 
sn00py (P29) 
5 sep 2010 17:11
Tobias Söderlund:

Vet inte riktigt varför jag gör denna undersökning.


This.

Jag tror Lady Gaga kommer svalna, och om 5 år är det; Lady who?

Light travels faster than sound. That is why some people appear bright until you hear them speak.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:22
Volcanic-Penguin:

Jag undrar lite det också.


sn00py:

This.


Tror det har att göra med att jag är fruktansvärt fascinerad över det som skett. Har aldrig under hela mitt liv varit med om något liknande. Att någon blivit såhär stor så snabbt och gått från ingenting till alla kritikers och folkets gullegris så hårt och effektivt som Gaga.

Tycker hon har skött det hela alldeles ypperligt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Chido (P24) 
5 sep 2010 17:25

''Dra Åt Helvete'' - Voltaire, 1694-1778'' 3DS FC: [4914 3684 4319]

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel Eyre (P31) 
5 sep 2010 17:29
Nu har jag visserligen knappt hört hennes låtar, men är de inte skittråkiga? Hyperproducerade MTV-beats, tralliga nonsenstexter och ytlig, superbred dansgolvsmusik? Finns det någon talang bakom hennes låtar bortsett från uppenbart skickliga producenter som satt fingret på allmänhetens puls; vet vad folk uppenbarligen vill ha och dansa till? Har alltid känt att hon bara är ännu en blixtleende fasad – ganska kul stylad sådan förvisso – som egentligen står för fantastiskt själlös musik för massan att slicka i sig. Med sådant i åtanke känns det konstigt att eventuellt jämföra henne med giganter som Madonna och Michael Jackson (som i för sig också gör/gjorde ganska tråkig och intetsägande musik under de senaste åren).

Nåväl. Jag vet verkligen inte. Har som sagt knappt lyssnat på en enda Gaga-låt. Är jag helt fel ute, bara lite eller kanske inte alls?

facebook.com/DanielEyre | instagram.com/ioeyre

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:32
Mörkling:

Väntar mig att hon i framtiden gör en fusion av Queen och David Bowie.


Ja, det skulle väl inte vara helt jätteskumt om hon gjorde det.

Menar.

Hon har ju redan vid tillfällen gått helt utanför den eurotrash kombinerad med r&b hon pysslat mestadels med...


 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:36
Daniel Eyre:

Finns det någon talang bakom hennes låtar


Se klippet ovan.

Se klippet här nedan:Hon är en duktig musiker och sångerska. Det finns som inte så mycket att säga om saken (enligt mig). Sedan kan man väl tycka vad man vill om det hon gör rent allmänt. Talanglös är nog det sista jag skulle kalla henne för.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:40


Hm. Ja. Jag vet inte. Hon har något som artist som hypnotiserar mig fullständigt. Men jag tycker inte Speechless är en speciellt 'bra' låt. Hon är ju dock duktig på att få en halvtrist låt att bli intressant.

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
5 sep 2010 17:42
Lady Gaga har Marilyn Mansons sätt att chockera, Michael jacksons popiga glamstil och pengarna att tala med varenda jävla marknadsanalytiker och PR konsult innan hon skriver sin musik. Jag tror inte hon försvinner så snart.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:43
Mycket videor nu, det här börjar mer och mer likna Legerdemains komma ut-tråd...

Hursomhelst:

Tobias Söderlund:

Ned! Publiken kommer svika allt mer! (Du röstade på detta alternativ)


Hänger inte med så värst bra i sånt hära, men allt jag sett och hört med henne skriker dagslända.

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
5 sep 2010 17:49
Kanske bör nämna att det finns en gigantisk efterfrågan efter en popartist att avguda, det fenomenet har ju inte riktigt funnits sedan 90-talet.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 17:52
Avgrundsvrål:

Kanske bör nämna att det finns en gigantisk efterfrågan efter en popartist att avguda, det fenomenet har ju inte riktigt funnits sedan 90-talet.


Men är det så...? Eller har inte någon artist lyckas bli något att avguda? Som i att ingen haft turen att trycka på rätt knappar... menar jag?

 
! Anmälj Länk
 
 
Triple (P) 
5 sep 2010 17:58
Det lär inte spela någon större roll för hennes plånbok, då hon redan nu bör vara ganska ekonomiskt oberoende.

Jag är ingen mjölkdrickare!

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
5 sep 2010 18:03
Jag tror det är så, ja. Vi vill överdriva helt enkelt. Vi vill avguda och vi vill uppröras. Jag kan inte komma på någon så stor "stjärna" som dykt upp på den här sidan om millennieskiftet. Vi har väl typ 50 Cent eller nåt, inte mycket att hänga i granen. Lady Gaga kommer vi få se mer av. Justin Bieber kommer ingen komma ihåg om några år, som typ Aaron Carter. Inte minst kommer media uppehålla intresset för Lady Gaga. Alla älskar ju skandaler, sånt lär hon nog kunna bli bra på!

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Konstnären (P22) 
5 sep 2010 18:05
Upp.

Ändrad: I dag 17:31 av Säpo, ändrad 1 gång

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 sep 2010 18:09
Avgrundsvrål:

Alla älskar ju skandaler, sånt lär hon nog kunna bli bra på!


Sant. Det är ju klassikern. Att media anser sig vara delaktiga i att få en artist stor. Sedan när det börjar knaka i fogarna drar de sig inte en sekund för att skriva ned dem i skiten. Om så bara för att sedan skriva upp dem igen, till slut, och i processen se sig som delaktiga i att hjälpa artisten tillbaka till rampljuset. Media, man kan inte annat än älska... fenomenet...

 
! Anmälj Länk
 
 
limonass (P28) 
5 sep 2010 18:17
Hon kommer nog få många fler hits.

Älskar hennes låt Alejandro.

 
! Anmälj Länk
 
 
FruitShaped (P30) 
5 sep 2010 18:19
Bryr mig inte! [badgrin]

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Undersökningar | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 8 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.