Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Spel

Duck Tales

Följ med Joakim von Anka i ett sällan skådat äventyr runt om i världen via en sväng på månen och gör världens rikaste anka ännu rikare!

Fakta i

Detta är spelet som följde tv-serien med samma namn och som sedan fick en uppföljare vid namn ”Duck Tales 2”.

Utveckling i

Spelet i

Joakim von Ankas käpp fungerar som ett allt-i-allo hjälpmedel för att hoppa och döda fiender med mm.

Tre svårighetsgradet: Easy, Medium, Difficult.

Multiplayer i

Varken multi eller co-op finns i detta spel.

Story i

Joakim von Anka ger sig ut på ett äventyr för att spä på sin pengabinge – en resa som för honom genom Amazonas djungel, Himalayas toppar, Transylvaniens mörka natt och Afrikas diamantfyllda gruvor. Slutligen väntar en tripp till månen där hans nemesisar Magica de Häx och Guld-Ivar Flinthjärta väntar på att göra livet surt för stackars Joakim von Anka.

Till sin hjälp har Joakim von Anka sina brorsöner Knatte, Fnatte, Tjatte och Anki Anka som alla ger hjälpfulla tips, Bubba med sin klubba, Gizmokvack, Fru Matilda med sin läckra bakelser och slutligen Sigge McKvack som erbjuder sina tjänster som pilot.

Banorna är förlagda till Amazonas regnskog, Transsylvanien, Afrikas gruvor, Himalaya och Månen.

Musik i

Den mest kända musiken i detta spel är den man hör på månbanan, den är komponerad av Yoshihiro Sakaguchi som även står bakom musiken i flertalet av Capcoms verk under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet.

Visste du... i

Länkar i

http://www.nesdb.se/game_more.php?id=417&rid=3

Formatskillnader i

Game Boy-versionen och NES-versionen skiljer sig något. Till exmpel kan man inte ta sig förbi statyn utan att betala $ 300 000 i Game Boy-versionen, och dessutom saknar Game Boy-versionen både continue och lösenord.

Kopplade nyheter

Vinn en guldfärgad Duck Tales NES-kassett från Capcom