Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Spel

Resident Evil

Här säljer man texten (och spelet) till läsaren. En kort sammanfattning av allt, med nödvändig och relevant information.

Fakta i

Resident Evil har till dags dato sålt i 4,5 miljoner exemplar, varav 1,75 miljoner av dessa är remaken till GameCube.

Utveckling i

Capcom:s Shinji Mikami tillsammans med Capcom Production Studio 4 startade och survival-horror-genren i och med detta spel.

Läs en tidig intervju med Shinji Mikami om Resident Evil från 1996 här.

Eller Pär Villners artikel i LEVEL om männen bakom Resident Evil-serien: Shinji Mikami och Jun Takeuchi – Hem ljuva hem

Spelet i

Två spelbara karaktärer finns det, Jill Valentine och Chris Redfield, som båda har sina olika specialområden. Jill har tillgång till en låsdyrk och kan därför öppna dörrar och lådor som inte Chris kan, vidare kan hon bära med sig fler föremål. Och hon får även bättre hjälp under spelets gång än Chris.

Chris är stor stark och vapenlös, till en början i alla fall. Han har som sagt ingen låsdyrk utan måste förlita sig på att hitta nycklar.

I ett par moment i spelet kan man ta hjälp av andra S.T.A.R.S-medlemmar som hjälper en på traven med eldunderstöd och nya vapen.

Multiplayer i

Nej

Story i

24 juli 1998 (då två år in i framtiden) - Mystiska mord har inträffat i skogarna utanför Raccoon City och stadens elitförband S.T.A.R.S (Special Tactics and Rescue Service) Bravo Team skickas dit för att ta reda på vad som har hänt. Dagen efter följer team nr. 2 efter, Team Alpha, och de inser genast att något inte riktigt är som det ska när de hittar Team Bravos kraschade helikopter. Snart blir de jagade av zombie-liknande hundar och de flyr till närmaste bebyggelse, en stor och tillsynes övergiven herrgård.

En av Team Alphas medlemmar klarade sig inte, Joseph Frost blev överfallen och dödad innan de han ta skydd. Och kvar finns Jill Valentine, Chris Redfield, Barry Burton och Albert Wesker. De bestämmer sig genast för att dela på sig och utforska herrgården. Och det dröjer inte länge innan de hittar en av Team Bravos medlemmar som har en zombie hängande över sig.

Efter en tids utforskande visar det sig att herrgården är en forskningsanläggning vid namn ”The Arklay Research Facility” ägd av familjen Spencer. Som har utlåtit sina ägor till storföretaget Umbrella Corporation för deras lite tveksamma forskning inom genetik och biomedicin för att ta fram ett dödligt biologiskt vapen vid namn T-virus.

Musik i

Visste du... i

Länkar i

Residentevilfan.com/Resident Evil 1
Resident Evil Wiki - Resident Evil 1
Resident Evil Horror - Resident Evil 1

Formatskillnader i

Resident Evil släpptes förutom till Playstation även både till PC och Segas Saturn. GameCube versionen är en helt annan historia. Den har fått en helrenovering, allt ifrån grafiken, spelkontrollen till rörelseschemat har fått en uppfräschning.

Läs mera om förändringarna på Capcom Central.

Kopplade nyheter

Kobayashi pratar om Resident Evil nu när spelet fyller 20 år
PÄRLOR - Resident Evil
Koji Oda pratar om Resident Evil
Okabe och Anpo pratar om Resident Evil
Anpo och Hirabayashi pratar om Resident Evil