Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

'Det är vårt jobb att se till att Microsoft och Sony inte snålar'

Epic Games har pratat med Wired och kommenterat nästa konsolgeneration och, mer specifikt, de nya konsolerna från Microsoft och Sony.


"Det ligger ett stort ansvar på våra axlar att dra den här industrin in i nästa generation", säger Cliff Bleszinski.


"Det är upp till Epic, och Tim Sweeney i synnerhet, att motivera Microsoft och Sony att inte snåla med nästa konsolgeneration. Vi behöver ta ett stort steg framåt, de behöver vara nära att rendera Avatar i realtid för det är det jag, och alla spelare, vill ha", fortsätter han.


Tim Sweeney lägger till:


"Vi är mer i synk med Microsoft och Sony än vad många andra utvecklare är. Det betyder att vi kan ge detaljerade rekommendationer samtidigt som vi är fullt medvetna om vad som är kommersiellt gångbara", säger Sweeney.


Här får vi också de första bilderna från Unreal Engine 4. De ser ni nedan.

Relaterade bilder

Oskar Skog17 maj 2012Visningar: 3405 

Taggar: Unreal Engine 4, Epic, Tim Sweeney, Cliff Bleszinski, Sony, Microsoft

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Metal_God17 maj 2012q

Tack, snälla ! Det är sånt här jag vill höra. Gör riktiga konsoler nu Microsoft och Sony. We wantz it !

Kinapuffar17 maj 2012q

Det var rejält high-poly, men texturerna kunde vara finare.

Raxusprime17 maj 2012q

Ja, jag vill ha Avatar-grafik. Bara konsolen kostar under 4k så...

Lephyrius17 maj 2012q

Oskar Skog:

Vi behöver ta ett stort steg framåt, de behöver vara nära att rendera Avatar i realtid för det är det jag, och alla spelare, vill ha"


Hur vore det om de började med att göra bra spel innan de filar på grafiken?
Jag spelar hellre bra spel än ett "Polished turd"-spel.

Kinapuffar:

Det var rejält high-poly, men texturerna kunde vara finare.


Du har rätt. Men jag tycker nog att det är bättre med ett högre antal trianglar än en massa normal/diffuse/spec maps. Det man skall komma ihåg är att texturer är bara en optimering för att man inte kan rita alla detaljer så som tyg, smuts, blod o.s.v.

vikekh17 maj 2012q

tigersuit:

"de behöver vara nära att rendera Avatar i realtid för det är det jag, och alla spelare, vill ha"
Hahahahahahhaha


Det är väl ett bra uttalande? Epic ser jag som ett sådant företag som inte nödvändigtvis gör så värst bra spel, men som ändå ser till att tekniken inte står och stampar på ett och samma ställe.

DekuLink17 maj 2012q

Hej Epic.

The Wind Waker är snyggare än alla era spel.

Hejdå.

Men visst, det är väl gott och väl med bättre grafik. Men glöm inte bort att spel ska vara mer än snygga också. Själv är det framför allt 3 saker jag vill ha av nästa generation.

- äkta 1080p.
- Bra AA. Så trött på flimmer och jaggies.
- stabil framerate utan slowdowns, staggerings och tearings

Flimmrig, fladdrig bild som fastnar och sackar är betydligt mer störande än suddiga texturer och synliga polygonkanter för min del. Så ^ tack, sen visst kör på med resten.

Metal_God17 maj 2012q

Lephyrius:

Hur vore det om de började med att göra bra spel innan de filar på grafiken?


Jag skiter i Epics spel i sig (i stort sett), uttalandet är bra och en U4 motor lär ju köpas av diverse utvecklare som kan göra dom spelen du eftersöker :)

Raxusprime:

Bara konsolen kostar under 4k så...


Det lär det nog inte hamna under hur som helst. Wii U kommer väl inte ens gå under det priset ?
Jag vill ha en kraftfull konsol och jag är villig att betala för det. Är man inte beredd att betala priset för en kraftigare konsol får man väl invänta en prissänkning och fortsätta med den förra generationen (tycker jag då [wink]). Den kommer ju ändå inte dö ut bara sådär [smile]

JackJeager17 maj 2012q

Nej tack. Då kommer spel bli ännu dyrare att utveckla och det kommer att bli ännu mer problematiskt för utvecklare.

Grafik är inte allt.

QauNuckShin17 maj 2012q

tigersuit:

Vi är nog några konsolgenerationer ifrån att vara inärheten av avatar-grafik.


Problemet, egentligen, är ju att det börjar bli jävligt dyrt med alla dessa detaljer. Artister och 3D-modellerare kostar också pengar, och vi börjar närma oss en punkt där hårdvaran inte längre är lika begränsande som innehållet.

Neonide17 maj 2012q

Hoppas någon vågar satsa på monster-hårdvara!:P

Det värsta är ju att spelbranschen är ganska unik i det fallet att många kräver kraftfull hårdvara, innovation och bra onlinetjänst men till lågt pris. I samma veva kan man punga ut med 10000kr på ny tv, eller 8000kr på en ipad...löjligt. Inte för att TVn eller iPaden inte är värda det utan för att just konsoler "ska" ha lågt pris.

Någon typ av abonnemangstjänst som det ryktas om tycker jag vore lämpligt. Betala ~2500kr vid release och sen 200-300kr i månaden i ett år. Bättre det än 5000-6000 vid release (om man nu inte vill det).

Raxusprime17 maj 2012q

Metal_God:

Jag vill ha en kraftfull konsol och jag är villig att betala för det


Ja, det är jag egentligen också beredd att göra. Men jag tänker mer på vad den stora massan tänker. Att den kostar så mycket att den kommer floppa så att vi som köpt den inte får lika många spel till den. Vill inte ha ett "xxx has no games". [smile]

vikekh17 maj 2012q

tigersuit:

Men det är inte ett särskilt realistiskt uttalande. Vi är nog några konsolgenerationer ifrån att vara inärheten av avatar-grafik.


Jaha, jag trodde att du dissade att grafik gick före själva spelet eller liknande. Givetvis har du rätt, det tar väl år att rendera de där filmerna. Jag skulle dock gärna vilja ha lite info om vad i renderingsprocessen som tar sådan tid. Jag menar, lägger de på 2^1024x AA och sådant också?

Metal_God17 maj 2012q

Raxusprime:

Men jag tänker mer på vad den stora massan tänker


Jo, det är väl där problematiken ligger. Om företagen verkligen kommer våga satsa fullt ut. Spel säljer dock förbaskat bra, och man kanske borde rida på den vågen mot nästa generation. När folks intresse faktiskt ligger högt.

Raxusprime:

Att den kostar så mycket att den kommer floppa


Ja, det finns ju en risk. Det är detta spekulerande som gör att det för mig är det mest spännande generationsbytet [cool]

paRRan17 maj 2012q

Själv hoppas jag på att det släpps många bra spel som tilltalar mig.

Illusionist17 maj 2012q

Jag var en av dem som köpte en PS3:a när den kostade 6999 spänn. Så jag lägger gärna en sån summa igen om det betyder fet prestanda. Men det är inte rimligt för alla spelare där ute, och det är väl målet för både Microsoft och Sony att nå ut till så många som möjligt.

Om alla bara vore jag.

;)

Silhuett17 maj 2012q

Vartenda spelhus värd namnet kommer gå i konkurs nästa generation.

Midvintern17 maj 2012q

Utvecklingkostnad level over 9000.

Så länge detta leder till att starka motorer blir tillgängliga för allmänheten till ett billigt pris och många använder dem i gengäld så att ingen behöver gå under så är det bra.

Som indie-utvecklare skulle jag ju hellre kunna låna UE 4 eller en äldre motor för en slant än att sitta och pilla med en egen motor som ser ut som CS 1.6.

Branschens värstingar får göra sina storsatsningar och säkra mainstream-spel för min del så länge det även leder till att utveckling på mindre skala bättre, djupare, lättare och billigare.

Oskar Skog17 maj 2012q

Raxusprime:

Bara konsolen kostar under 4k så...


Med Microsofts nya prenumerationsmodell gör den det.

(Initialt)

Neonide:

Någon typ av abonnemangstjänst som det ryktas om tycker jag vore lämpligt.


Det är inget rykte, Microsoft har lanserat det i NA.

Lephyrius17 maj 2012q

Metal_God:

Jag skiter i Epics spel i sig (i stort sett), uttalandet är bra och en U4 motor lär ju köpas av diverse utvecklare som kan göra dom spelen du eftersöker


Du kanske skulle kolla upp hur mycket Unreal Engine 3 kostar innan du uttalar dig om det. Då pratar vi om AAA versionen inte indy/hobby. Det är nog inte speciellt många som har råd med den motorn.

Volcanic-Penguin17 maj 2012q

Är inte spelkonsoler när dom släpps ungefär jämförbara med en high-end PC? Och är inte dom ganska långt bort från Avatar? Hmm, hoppas hursomhelst att det är ett stort steg upp och inte alltför dyrt, även om det låter som en omöjlig kombination. :P

Bummi17 maj 2012q

Riktigt snyggt men har egentligen aldrig brytt mig så mycket om grafiken i spel, blir mest nervös hur det kommer bli att jobba som spelutvecklare med det här lasset som nästa generation innebär.

Jaaay2k17 maj 2012q

EPIC FTW!

Bummi17 maj 2012q

kontorshunden:

Är väl alltid jobbigt att gå från en generations konsoler till en annan, speciellt i början när man börjar om från noll och ska lära om sig "allt".


Jo, det råder det ingen tvekan om men numera är nätverksspel vardag och jag får ångest när jag tänker på hur allt lagg ska kunna hanteras på ett bra sätt. Men samtidigt är det spännande, antar jag. x)

kontorshunden:

Btw, jobbar du själv som spelutvecklare på något sätt? Så förstod jag det av ditt uttalande iaf...


Jag tar examen i programmering nu till sommaren, så jobbar inte som spelutvecklare ännu men det är målet! Jobbar dock lite med appar som ska användas inom turism (yey) just nu.

lorkan17 maj 2012q

Ser fram emot nästa generation men känner mig inte riktigt färdig med denna ännu. Har så många spel kvar att spela.

Metal_God17 maj 2012q

Lephyrius:

Du kanske skulle kolla upp hur mycket Unreal Engine 3 kostar innan du uttalar dig om det.


Haha, tagga ner lite va. Have I killed your baby ?
Nej jag vet inte vad den motorn kostar. Har ingen anledning till att köpa den faktiskt. Sen skrev jag diverse utvecklare, inte alla, alltså menar jag dom som har råd med det. U3-motorn används av rätt många utvecklare. Vilket version av den spelar ingen roll, för om folk använder en billigare variant av U4 men skapar nått roligt är det väl ändå en bra sak, eller ?
Jag har/har haft jäkligt kul med Borderlands, Dungeon Defenders, Rainbow Six, Batman, Mass Effect, Monday Night Combat osv.

airdrawndagger17 maj 2012q

Hoppas att de fläskar på riktigt jävla ordentligt! Är riktigt trött på hur dagens spel ser ut, speciellt när man har sett hur spel ser ut med hög upplösning och allt på max på en fläskig pc. Konsolerna är ruggigt långt efter i dagsläget - å andra sidan finns de snyggaste spelen till konsoler. Men tänk Uncharted 3 i native 1080p och med allsköns vackra partikel- ljus- och skuggeffekter? Mums. Pungar gärna ut 6500 den här gången också, men Sony lär inte våga släpps något monster i den klassen igen... Speciellt inte då de läcker pengar. Eller så satsar MS på casualmarknaden och öppnar en lucka för PS4 som enda värstingkonsolen? Den som lever får se... pessimisten i mig tror inte att vi får reda på så mycket på årets E3 tyvärr. Man är väl luttrad efter så många tråkiga år av den mässan.

Marow17 maj 2012q

Mja, jag ser hellre att man gör spel estetiskt tilltalande än att kräma på med ytterligare gråbrun sörja.

lorkan17 maj 2012q

Wickstromstivoli:

Det enda nästa generation som jag ser fram emot är Wii U.Men man får väl se om Sony lyckats övertala mig, fast då kommer väl säkert min plånbok istället säga stopp.


Ser också fram emot Wii U men återigen kommer jag nog sitta och spela Wii-spel på den initialt eftersom det är mängder av dom jag fortfarande vill spela.

Deffpoised17 maj 2012q

Bilderna var inte såå imponerande.

Själv vet jag inte om man behöver vara rädd för utvecklingskostnaderna i framtiden. Visst om man vill göra spel lika snygga som Uncharted och Gears of War kanske. Men man kan ju alltid skapa spel med en mer tecknad stil som Super Mario Galaxy eller Tales of Vesperia.

brogdnil17 maj 2012q

Spelar inte folk på konsoller främst för att det är ett billigt alternativ till en monsterdator?

Problemet är inte att det är svårt att tillverka, någon måste ju ha råd att köpa skitet.

Metal_God17 maj 2012q

Marow:

Mja, jag ser hellre att man gör spel estetiskt tilltalande än att kräma på med ytterligare gråbrun sörja.


Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan en kraftfull konsol och "gråbrun smörja". Det är inte riktigt Epics spel som vi talar om per say (man borde tala om, även fast U4 är med i nyheten), utan vad dom säger :)
En kraftfull konsol ger mycket större valmöjligheter :)

Metal_God17 maj 2012q

brogdnil:

Spelar inte folk på konsoller främst för att det är ett billigt alternativ till en monsterdator?


Kan nog va så i mångas fall. Själv tycker jag bara att det är skönare med konsol. Enkelheten till Co-Op, mysfaktorn osv osv

brogdnil:

någon måste ju ha råd att köpa skitet.


Samma prislapp som det va i början av denna generation har jag inga problem att betala. Dom som vill vänta på en prissänkning kan ju göra det :)

Matte17 maj 2012q

Gött, mer kraft = snyggare spel för the glorious master race

[wink]

Liksmaskaren17 maj 2012q

brogdnil:

Spelar inte folk på konsoller främst för att det är ett billigt alternativ till en monsterdator?


Folk spelar konsolspel för att det är roligare än att sitta framför en PC eller Mac och spela.

Speciellt när man är fler än en.

Marow17 maj 2012q

Metal_God:

Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan en kraftfull konsol och "gråbrun smörja". Det är inte riktigt Epics spel som vi talar om per say (man borde tala om, även fast U4 är med i nyheten), utan vad dom säger :)En kraftfull konsol ger mycket större valmöjligheter :)


Jag menar, i stora drag, större delen av spelen som finns idag.

Metal_God17 maj 2012q

Evangelah:

Vill hellre se spel som satsar större budget på gameplay och innehåll istället för grafiken...


Så, en tekniskt stark konsol resulterar i enbart bättre grafikmöjligheter och allt annat glöms bort ?

snoppkaparN17 maj 2012q

brogdnil:

Spelar inte folk på konsoller främst för att det är ett billigt alternativ till en monsterdator?


Usch va tråkigt att sitta framför en tråkig skärm i en stel stol och tråkiga högtalare, när allt är större, och bekvämare i soffan framför TVn! :D

Metal_God17 maj 2012q

Marow:

Jag menar, i stora drag, större delen av spelen som finns idag.


Fast en tekniskt stark konsol resulterar ju inte automatiskt till gråbruna spel. Jag förstår helt och hållet vad du snackar om, men en stark konsol ger ju fler möjligheter så det borde ju mest vara en positiv nyhet ifall så skulle bli fallet (om det nu inte blir en extremt dyr konsol)

Kiriakis17 maj 2012q

Sitter mest och skrattar över roliga uttalanden som personer i branschen gör varannan dag. Avatar grafik jo tjena!

DekuLink:

- äkta 1080p.
- Bra AA. Så trött på flimmer och jaggies.
- stabil framerate utan slowdowns, staggerings och tearings


Detta är lite mer rimligt i nästa gen. Släng på lite Dx11 effekter som tesselering så har vi Witcher 2 grafik(minst) på konsol.

Priset kvittar mig men så är ju jag inte gemene man/kvinna heller :(

Menkor17 maj 2012q

Måste väl se motorn i rörelse först, men av bilderna att döma så är det ju inte alls samma häftiga känsla som UE3 ingav...Ser ju inte ut att vara något som utklassar Cryengine 3 och Frostbite 2

Vulpes18 maj 2012q

Och Nintendo vill gå baklänges.

Kiriakis18 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Det är ett jävla gnäll om Dx11. Tessellering kan göras på xbox och ps3, det finns inget unikt med Dx11 som öppnar för tesselering


Förlåt grafikgurun, skulle ha skrivit hårdvara istället.
Raytracing visste jag om [wink]

Kiriakis18 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Spel idag har en massa voice overs, ofta dyra CG-trailers och liknande bling som egentligen bara kostar pengar utan att bidra med särskilt mycket.


Skämtar du eller? Så du vill läsa text istället för att höra en röst? Gillar du inte välgjorda CG filmer som t.ex Blizzard och Bioware(SWtoR) gör? [surprised]

Deffpoised18 maj 2012q

Kiriakis:

Gillar du inte välgjorda CG filmer som t.ex Blizzard och Bioware(SWtoR) gör?


CG-filmer bidrar inte till själva spelen. Själv föredrar jag att man struntar helt med förrenderade klipp i spel.

Sorgligt hur lite som fokuseras på gameplay.

vikekh18 maj 2012q

Deffpoised:

Själv föredrar jag att man struntar helt med förrenderade klipp i spel.


Samma här. Jag vill dock ha cutscenes i själva spelmotorn. Det är coolt. Då slipper jag undra varför grafiken blev mycket fulare när jag väl får börja spela.

Vulpes18 maj 2012q

Deffpoised:

CG-filmer bidrar inte till själva spelen. Själv föredrar jag att man struntar helt med förrenderade klipp i spel.


Fast det anser jag verkligen att de gör, och självklart betyder inte det att jag ser något slags motförhållande mellan förrenderade CG-klipp och gameplay. Det är som att jämföra äpplen och päron. De båda aspekterna av ett spel bidrar till helheten på olika sätt. Förrenderade klipp ger en annan inblick i spelets karaktärer och handling än vad du får genom ett vanligt filmklipp enbart användandes av den primära "gameplay-grafiken".

Man får en bättre förståelse för handlingen och karaktärerna genom att se ett mer visuellt realistiskt filmklipp. Striden mellan Illidan och Arthas i Warcraft 3 var en besvikelse, eftersom den hade kunnat skildras mer dynamiskt och dramatiskt med ett CG-klipp t.ex.

Deffpoised18 maj 2012q

master_oblivion:

De båda aspekterna av ett spel bidrar till helheten på olika sätt.


Jag håller med om att förrenderade klipp kan bidra. Men de ska inte behövas utan är mer som en liten bonus. Är ett spel riktigt roligt att spela, då kan man spela det i hundratals timmar och inte ha något behov alls av filmklipp. Det är så jag vill ha det. Istället så händer det allt för ofta att jag köper ett RPG eller något actionspel där själva spelet är sjukt tråkigt och allt jag försöker göra är att komma vidare i handlingen för att få se vad som händer.

Det var precis så det var att spela Final Fantasy XIII. Hela spelets värde låg ju i cutscenes. Det som hände emellan var aldrig direkt kul.

Jag gillar cutscenes men jag vill inte bry mig mer om dem än själva spelet. För då hade jag lika gärna kunnat kolla på en film.

Är ett spel tillräckligt roligt så behöver det inte en enda cutscene för att i mina ögon vara värt 10/10. Det fungerar inte direkt tvärtom.

Aerie18 maj 2012q

Avatar? Haha, ska vi ta den om matrix igen också när ps4 lanseras?

vikekh18 maj 2012q

master_oblivion:

mer visuellt realistiskt filmklipp


Med en bra spelmotor kan du ju ändå ha det. T.o.m. så gamla spel som t.ex. MGS till PS2 har ju assnygga in-game-cutscenes. Jag vill att det ska renderas här hemma hos mig. Annars är det film och har inget att göra i spel. Det är lite tjusningen i det, lite vackert, men det är kanske bara jag?

QauNuckShin18 maj 2012q

Acetylsalicyl:

En anledning till att det är så dyrt för stora studios är att de blandar in [...] hollywood


Vet inte vad du menar här. Visst, man behöver inte göra spel så dyra med detaljerade miljöer/karaktärer, djup story och voiceovers... men vi har redan all teknik som behövs för sådana spel. Och då är vi tillbaka där jag började: hårdvaran är inte längre begränsande: det är kostnaden för innehållet som tar över istället.

Acetylsalicyl:

dyra CG-trailers


Vad är det som är så dyrt med dem då? Artisterna som sätter ihop dem, såklart.

Acetylsalicyl:

gå över till raytracing.


Inte helt. Rastrering kommer alltid att vara mer effektivt. Carmack (som alltid har rätt [wink]) tror snarare på hybrider.

Oskar Skog18 maj 2012q

Det är ju värt att notera att det var Epic som slogs för att Xbox 360 skulle ha 512MB minne när Microsoft tänkte använda 256MB.

Och det är något som har tjänat Microsoft väldigt väl under den här generationen.

Metal_God18 maj 2012q

Jasså, ja då får man ju hoppas dom lyssnar på dom även denna gång :) Hade dom inte gjort det inför den generation vi har nu hade generationen varit mycket kortare, inte alls lika intressant och MS hade nog inte vunnit så mycket mark.

styris:

Ger dom mig skiten till spel vi har fått


Tycker du alla spelen denna generation har varit skit ?

YohanBlomquist18 maj 2012q

Klart att Epic har ett intresse av detta. De vill ju ha fler att sälja sin produkt (Unreal Engine 4) till. Marknad är marknad.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Nej, men det är otroligt långt mellan spel som inte är totala dynghögar.


Haha, okej. Jag tycker det har kommit ett antal guldkorn denna generation (mycket inom Arcade) men jag kan på ett visst sätt hålla med dig.
Dock så anser jag att en högre prestanda ger mer möjligheter på alla sätt, så därför vill jag ha en kraftfull konsol. Grafiktungaspel är en del av den kakan jag vill äta :)

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

styris:

Men håller med Arcade är ju där guldkornen har funnits, så varför ska man då satsa pengar som satan på att göra grafikmonster ? när bevisligen ingen har nytta av det ?


Titta på vilka spel som varit storsäljarna tll xbox360 t.ex. så ser du väl att det är spel som är i genrer som skulle kunna nyttja större prestanda?

Eller?

Metal_God18 maj 2012q

styris:

XBLA är ju inte direkt prestandakrävande spel


Nej, men det är ju egentligen inte det vi pratar om. La bara upp det som ett exempel att det kommer bra spel :P
Men Arcade titlar kommer ju oxå få större potential med en kraftigare konsol eftersom man får dom verktyg man får (jag tänker såhär rent logiskt. Kan mycket väl ha helt jävla fel).

styris:

pratar nu om rena storproduktioner där det ska stå i med pompa å ståt.


Och bra sådana finns det gott om tycker jag. Om jag tänker dom med snyggare grafik, texturer, skuggningar, animationer osv så kittlar det till lite i magen :)

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

styris:

Säkert för folk är ju blinda och tar hellre en fin yta än ett trasigt innehåll.


Säkert så. Men förälsjningsiffrorna och de genres folk köper visar väl att bättre prestanda inte är en nackdel. I det avseendet.

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Du är säkert en sån där nintendofanboy som inte fattar att det finns olika typer av spel och att beroende på vad du gör kan grafik vara allt från oviktigt till det viktigaste.


Pikmin med 30.000 pajsare.

Parasiten_xb18 maj 2012q

Jag vill att dom fläskar på så mycket det går. Varför stanna nu vid just denna generation? Utvecklingskostnaderna har ökat iom varje ny generation ända sedan NES. Många spelstudios kommer gå i graven, nya kommer uppstå.

Arcade ml. har ju visat att det finns en marknad för mindre/billigare spel också och den marknaden försvinner ju inte bara för att vi får vassare hårdvara. Däremot vill i varje fall jag se vad Rockstar, Epic, Dice med flera kan åstadkomma med brutal hårdvara.

Bra spel och skitspel har funnits i alla generationer och jag gissar att så kommer det förbli även i nästa.

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

styris:

Grafik ska fortfarande ha låg prio i spelutveckling, fokus ska ligga på viktigare grejor som spelmekanik, gameplay å AI osv osv.


Men Limbo har också grafik. Att säga att Grafiken ska ha låg prio är ju konstigt. Den grafiska presentationen är viktig - och vissa typer av spel kommer behöva prestanda för detta också. Men är ju en avvägning beroende på spel. Spel är ett visuellt medium. Grafik är inte oviktigt, men överlever inte ensam. Vilket spelbarhet t.ex. kan göra.

Men ett Super Mario Bros i full HD som alltså ser bättre ut än vad 480P - kan väl inte anses vara fel, och det har med prestanda att göra.

JackJeager18 maj 2012q

När utvecklare själva säger att spel börjar att bli för dyra att utveckla så tycker jag det är dags att börja hålla igen lite.

Det är ju inte direkt de kraftigaste systemen som säljer bäst och det finns ju en anledning till varför exempelvis företag som Blizzard väljer att inte göra stört snygga och krävande spel.

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

JackJeager:

Det är ju inte direkt de kraftigaste systemen som säljer bäst och det finns ju en anledning till varför exempelvis företag som Blizzard väljer att inte göra stört snygga och krävande spel.


Men, med tanke på Blizzards framgångar och om det du skriver är korrekt - så är ju inte DYRA SPEL = DE SPEL SOM MÅSTE GÖRAS.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Jag blir spyfärdig för då har gameplayet fått stryka, i 9/10 fall.


Trångsynt sätt att se på saken. Absolut med tanke på att jag säger att exakt samma spel men som är bättre när det gäller det grafiska till största del är enbart positivt.
Du kanske inte gillar Batman, Borderlands, Uncharted, diverse bilspel, Alan Wake osv osv. Dock gjorde jag det. Och dom med snyggare grafik skulle göra mig väldigt glad. Grafik är absolut inte allt, men det kan skapa en bättre upplevelse.
Sen kan en starkare hårdvara användas till mer än bara grafiktunga spel. Det ger ju automatiskt fler möjligheter, och det skulle kunna höja upplösning och FPS vilket jag själv uppskattar.

JackJeager18 maj 2012q

Dyrare projekt blir mer riskabla. Det leder till färre risker och mer säkra kort. Med andra ord oinspirerade spel som liknar varandra. Nedtonad fantasi och kreativitet.

Förstår inte varför vissa är så galna i asbra grafik.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

I mina ögon är Limbo ljusår snyggare än vad GTA serien någonsin kommer att lyckas prestera


Det är ju komplett olika spel (jag vet du vet det) och som är snyggt av två olika anledningar. Det handlar om ens egna smaksak. Jag gillade inte just GTA4, men har gillat tidigare delar i serien. Gör dom ett mer komplett spel gällande valfrihet och spelglädje och plusar på bättre grafik skulle det kunna bli riktigt grymt och jag skulle få en enorm glädje av det. En annan sorts glädje än det Limbo gav mig

JackJeager18 maj 2012q

Laser:

I de allra flesta fall, ja. Precis som alltid. Precis som det alltid har varit. På alla marknader. Men undantagen kommer alltid finnas. För det finns en marknad för det också. Och där det finns en marknad går det att tjäna pengar.


Som sagt så ser jag inte begränsningar på fantasi och kreativitet som något positivt.

Spiritual_Chaos18 maj 2012q

styris:

Varför skulle jag vilja ha SMB i full HD ?


Varför skulle man öht inte vilja ha det? När ens TV är full HD?

Parasiten_xb18 maj 2012q

Antingen kommer framtiden nu eller så kommer den om några år. Utvecklingskostnader hit och dit kommer på något sätt lösas, för jag kan lova att det vi har idag inte är sista generationen. Fegar MS och Sony och ger ut svaga konsoler nu kommer dom ändå att vara tvungna att ge ut nya i framtiden.

Att vi kommer få se bättre hårdvara är ju helt självklart, frågan är väl bara när det kommer ske.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Borderlands hade jag kul med men vart tomt fort därför jag inte hade nån att lira med


Det är ett spel man nästan måste vara fler på. Grymt kul att leta loot :)

styris:

där har du också ett designval som gjorde att spelet inte känns trasigt föråldrat direkt


Och det med lite snyggare grafik hade även det gett en lite bättre upplevelse.

styris:

Uncharted ettan ivf är bara en trasig spelupplevelse som alla borde hata.


Överdrift, men 1an är för mig inte mycket mer än okej. Tvåan är dock fantastiskt

styris:

Alan wake var ett riktigt sömnpiller.


Ja det kan man ju såklart få tycka. Själv hade jag en rätt mysig upplevelse med det, hade det dock haft bättre grafik, animationer, skuggningar osv så hade det gett betydligt mer i upplevelsen.

styris:

Konstigt att Nintendo lyckades så bra då?!


Men usch, ta inte upp den skiten nu. Wii har förstört så mycket med sin jäkla Motion-dosa. Där är det för mig ett gigantiskt snedsteg. Andra håller helt klart inte med.

Parasiten_xb18 maj 2012q

styris:

Tack, äntligen en som förstår mig i synen på att grafikhets dämpar innovation och skaparlusta.


Men isf är ju gränsen redan passerad? Tex BF3 har kostat hissnande summor att utveckla, resultatet kan man tycka vad man vill om men poängen finns.

Arcade och småspel kommer fortfarande ha en plats i framtiden. Vad vill du se, att vi stannar i denna generation för evigt eller ännu heller tar ett par steg tillbaka så spelen blir jättebilliga att producera?

Innovativa spel saknas ju redan idag, så problemet finns redan.

Spelmarknaden är ju dessutom på väg att förändras med telefoner och surfplattor så där finns gott om utrymme för innovativa, billiga spel.

Men för mångmiljonpubliken som spelar COD, GTA, Battlefield osv osv har grafik och tyngre innehåll en stor poäng och dom kommer kräva snyggare spel.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Hur kan dom ha förstört


Det enda dom lyckats göra är att få mammor och flickvänner att börja spela spel. Det är sjukt hur tråkigt det är att spela så lågupplösta spel. Förstör väldigt mycket av upplevelsen. Dosan är mer jobbig än till nytta.
Mario Kart suger, Super Mario är så ruskigt enkelt och Zelda är enerverande. Jag tycker dom har förstört klassikerna.
Kan inte komma på ett enda bra spel faktiskt .....

Detrimentos18 maj 2012q

Lösningen vi har just nu är att släppa kraftfulla konsoler med långa mellanrum. Xbox 360 och PS3 var väldigt kraftiga i början, och båda företagen var tvungna att sätta priset lägre än tillverkningskostnaden.

En bättre lösning är att släppa mellankraftiga konsoler med jämnare mellanrum. var 4:e-5:e år. Kunderna kommer gilla grafiken trots att den kanske är ett år gammal jämfört med det bästa som finns på PC.

Priset kommer vara ett mycket mindre problem eftersom "gammal" teknologi är billigare att tillverka. Kunderna har nog inget emot den "klassiska" konsollivstiden heller.

JackJeager18 maj 2012q

Laser:

Bättre prestanda leder till den raka motsatsen.


Nej. Hur du lyckas koppla ihop det där förbryllar mig.

Laser:

Det är dessutom en ekonomisk risktagning som några få särskilda tar på sig, som tex. Epic Games.


Om en kompis hade sagt det där hade jag tolkat det som ett skämt. Epic's Cliffy B kan säga sådana här saker för att hans Gears spel inte är några risker och är precis det "säkra kort" jag snackade om, han fattar det inte bara själv. Han tittar bara på sig själv när han säger de saker han gör.

Acetylsalicyl:

Blizzard gör spel med låga systemkrav eftersom Asien är en så viktig marknad för dem.


Företag gör spel som inte har så höga systemkrav för att alla inte har värstingdatorer och vill uppgradera sina burkar konstant med ny hårdvara. Fler personer kan spela deras spel.
Bra grafik är inte viktigt alls.

Acetylsalicyl:

Med nästa generation spelstudios som är helt indie eller använder sig av alternativ finansiering som kickstarter kommer makten flyttas till spelskaparna och bort från investmentbolag och utgivare.


Jo du, att trolla med knäna skulle vara trevligt.
Kickstarter kommer inte att räcka till och kunna bli normen för spelutveckling (speciellt av större spel).
Vi har heller inte sett resultatet av något kickstarter projekt, så du ska nog ta det lite lugnt.

Jag vill heller inte se en marknad som är dominerad av indie eller F2P spel.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Du nämner 3 spel


Ska jag sitta och nämna alla spelen i dess bibliotek då hade du tänkt ?

styris:

Jobbig hur ?


Då den är för oprecis och åsamkar mer frustration än glädje, är den jobbig. Spel så som mina exempel i föregående inlägg hade varit skönare med en vanlig dosa.
Är inte så förtjust i DS3 som dosa, men jag tar hellre en riktigt dosa där spelets utmaning blir så som det är tänkt. Inte ett nerfat, enkelt spel som blir svårt tack vare en dålig kontroll.

styris:

Du har aldrig tyckt om nått av ovanstående spel då förstår jag.......


När det är till Wii, inte direkt. Dom som finns till Nintendos tidigare konsoler har jag diggat dom som fan.

fragtore18 maj 2012q

Detta känns tveeggat, men jag säger satsa högt. Dels håller generationen längre och dels kommer AAA ändå bara att handla om grafik. Missförstå inte, jag spelar och njuter av mycket AAA, men indie och småspel kommer ligga på samma sköna kvalitétsnivåer i vilken prisklass de än lägger konsolen.

Metal_God18 maj 2012q

styris:

Det där är ju bara ett stort bullshit över att du inte kan med den


Sure ....

styris:

Det handlar bara om spelutvecklaren som i alla andra fall till vilken annat spelsystem som helst..


Nej, för inget annat spelsystem som finns nu har en enklare nivå på samtliga spel tack vare en dålig kontroll.

Jag är klar med denna diskussion då det bara förstör tråden och jag har mina åsikter, och du har dina fanboyåsikter,

fragtore:

Dels håller generationen längre och dels kommer AAA ändå bara att handla om grafik. Missförstå inte, jag spelar och njuter av mycket AAA, men indie och småspel kommer ligga på samma sköna kvalitétsnivåer i vilken prisklass de än lägger konsolen.


Kunde inte sagt det bättre själv. En kraftfull konsol ger större möjligheter. Sen vill jag inte behöva köpa en ny konsol var fjärde år. Ha det som det är nu. För mig funkar det perfekt :)

Kiriakis18 maj 2012q

Förstår inte problemet, klart att bättre hårdvara kan göra spel både snyggare och förbättra gameplay. Om man nu hatar alla AAA-spel så finns Steam, XBLA, PSN samt gratis indie-spel etc.

It's a good time to be a gamer.

lorkan18 maj 2012q

Jag har kul med Minecraft!

Foxxy18 maj 2012q

Raxusprime:

Ja, jag vill ha Avatar-grafik. Bara konsolen kostar under 4k så...


Köp dig en Nintendo Wii eller skaffa dig ett jobb istället!

Vi andra har inte väntat sedan 2005 då Xbox 360 släpptes för att se en konsolhårdvara som är lika kraftfull som det årets PC som detta årets PC. När 360 och PS3 släpptes så gick PC och tv-spel hand i hand tekniskt, om inte tom PC var tom kraftfullare?!
Jag vill inte uppleva det igen tack.

Raxusprime18 maj 2012q

Foxxy:

Jag vill inte uppleva det igen tack.


Vad vill du inte uppleva igen? Förklara gärna så att jag förstår. [blush]

Foxxy:

Köp dig en Nintendo Wii eller skaffa dig ett jobb istället!


Själv hade jag gärna lagt lite mer pengar på en konsol om den har kraftfullare hårdvara. Jag köper ju nytt grafikkort nästan varje år och jag köpte PS3 när den var ny t.ex... Men som jag skrev innan så vill jag inte det ska gå dåligt för konsolen pga för högt pris - då lär vi ju inte få lika många bra spel till den om ingen studio vågar utveckla till den.

|Berra|19 maj 2012q

Ryktades det inte om att MS kommer köra på en gammal grafikkorts krets, Radeon 6900 serien, med den kommer man definitivt inte kunna rendera Avatar grafik, den kan inte ens konkurrera med mitt snart 2 år gamla grafikkort på PCn, ett 5970.
Jag tror spelföretagen är rädda för att MS och Sony kommer snåla på hårdvaran, och det med all rätta. Sen tror jag inte det kommer bli så himla dåligt ändå, men jag tror det kommer vara en ganska liten förbättring från dagens konsoler, skulle snarare kalla det för nästa generation 1.5, tyvärr.

zippiz19 maj 2012q

lorkan:

Jag har kul med Minecraft!


Jag har hur kul som helst, men hade o andra sidan inte haft mindre kul om det såg ut så här.

JNT19 maj 2012q

QauNuckShin:

Rastrering kommer alltid att vara mer effektivt. Carmack (som alltid har rätt ) tror snarare på hybrider.


Det kommer en punkt när trianglarna är för små för att renderas mer effektivt med rasterisering än med raytracing.

QauNuckShin:

Carmack (som alltid har rätt ) tror snarare på hybrider.


Jag har fått uppfattningen om att han ändrat åsikt lite och att han numera ställer sig mycket med positiv till ren raytracing.

Liksmaskaren19 maj 2012q

styris:

Hur kan dom ha förstört, om nånting är dom nytänkande och trycker innovationen i framkant istället för tekniken.

Sen uppenbarligen så är dom ett företag och det är helt skadat hur bra det gått för dom.


Jag ägde ett Wii tidigare. Det var inte kul att spela när grafiken blev uppskalad på TV:n. Suddig grafik är inte så trevligt för ögonen i längden.

Att spela online var ett helvete. Fick ibland vänta fem minuter på att alla platser till nästa match skulle fyllas i The Conduit. Sedan fick man möta folk som var sämre än sämst.

När jag spelade Smash Bros så var det ibland ospelbart för att antingen jag eller den jag mötte hade fet latens.

Spelen till Xbox 360 kanske inte renderas i 1080p, men de skalas upp bra jäkla mycket bättre.

Att spela online är också riktigt fint. Man får oftast möta folk som är jämnbra, matcherna startar snabbt och i alla fall jag har oftast låg latens.

Har man låga krav så gillar man säkert Wii med dess suddiga grafik, begränsade onlinemöjligheter och svindyra kontroller när man behöver fjärren, nunchucken och classic controllern. Kul när man vill ha fyra kontrolelr hemma. Måste ju vara dyraste konsolen om man köper till fyra kompletta kontroller till den.

Grafik är väldigt viktigt i spel. Spelar ingen roll om spelet är i 2D eller 3D. Snygg grafik gör att fler tittar på spelen.

Längtar till dagen då raytracing är standard.

Liksmaskaren19 maj 2012q

styris:

Det där är ju bara ett stort bullshit över att du inte kan med den.. enda Wiimoten är dålig på är djuplep, allting annat gör den kanon utan problem.


styris:

Har inte en enda fanboyåsikt, jag pratar fakta!


Ren fakta är väl snarare att den är riktigt oprecis. Den är så oprecis att Nintendo började sälja ett tillbehör som gör den mer precis...

Ok, de med inbyggd Motion+ är mer precisa, men har problem med kalibreringen. Bland annat.

http://gizmodo.com/5326510/wii-motionplus-review
http://techforums.nintendo.com/thread/2930
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20091230132700AA...

|Berra|19 maj 2012q

Konsolerna har ju alltid legat i framkant när det gäller hårdvara, tyvärr är det nog inte längre möjligt med tanke på utvecklingskostnaderna, däremot kan man alltid önska att dom åtminstone är i paritet med dagens bästa PC maskiner.
Xbox360 hade ju en processor som det tog ett bra tag innan PCn kom ikapp, och grafikkortet var också top of the line då. Det man saknade var internminne framförallt.
Jag tror inte vi kan förvänta oss detta till nästa generation. Men jag hoppas verkligen att det blir ett bättre grafikkort än Radeon 6900 serien.

lorkan19 maj 2012q

zippiz:

Jag har hur kul som helst, men hade o andra sidan inte haft mindre kul om det såg ut så här.


Köp det på PC då? Jag har fortfarande kul med Minecraft! :)

indiehjaerta19 maj 2012q

Displacement mappingen kräver ju inte så mycket bara senaste DirectX

Nvidia vill även lansera Cloud rendering så vem fan behöver konsoler... GG

JackJeager20 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Dummare uttalande har jag nog aldrig hört.


Ditto.

Acetylsalicyl:

Det beror helt på vem du försöker sälja spelet till. Du verkar generalisera något enormt, men faktum är att spelmarknaden på pc är oerhört nischad - det finns rum för alla typer av spel.


Generalisera? Det är ett faktum att om du vill nå fler personer så sänker du systemkraven.
De flesta datorer är inte monsterdatorer.

Acetylsalicyl:

Det hela är en utveckling mot att göra utvecklarna mer fristående, kickstarter bidrar till den utvecklingen.


Magical christmas land vill jag också bo i.

Men nu släpper vi det här, du är fast i ditt tänkande.

JackJeager20 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Jag antar att du med ditt synsätt att allt som inte är som det är just nu är "magic land" tänker out of the box. Nån annan skulle nog påstå att det är det omvända som gäller.


Jag vet hur du fungerar i diskussioner, så tyvärr.
Hade det varit någon annan så hade jag nog fortsatt. Ta inte illa upp.

Liksmaskaren20 maj 2012q

JackJeager:

Generalisera? Det är ett faktum att om du vill nå fler personer så sänker du systemkraven.
De flesta datorer är inte monsterdatorer.


De flesta som skaffar en PC för att spela spel har vad du kallar "monsterdatorer". Fan, till och med min laptop har en i7 och ett 2GB grafkkort och jag antar att det mer eller mindre är standard om man vill ha en ordentlig bärbar idag, eller?

Sitter man med en tre år gammal budget-PC med ett grafikchip från Intel och vill spela alla nya spel så måste man ju inse att det inte alla gånger är möjligt. Ser ingen skillnad mot för femton, tjugo år sedan där.

Eller jo, datorer och har blivit jättebilliga.

Metal_God20 maj 2012q

Acetylsalicyl:

Säger du som börjar med att förlöjliga genom att säga saker som "magic land" och sedan skiter i att svara på alla frågor/argument man lägger fram.


Så gör han alltid. Det är aldrig nån mening att "diskutera" med Jack. Jag ignorerar helt alla hans inlägg han gör. Enklast så :)

Caso_0920 maj 2012q

snyggare grafik men sämre spel, det är exakt det vi behöver!

Parasiten_xb21 maj 2012q

styris:

So bortkastade pengar för dom i mitt fall då dom inte får en kronas värde av mig.


Men du kan inte bara utgå från dig själv i den här diskussionen. Tex CoD och BF säljer enorma upplagor vare sig du gillar dom eller inte och det måste industrin ta hänsyn till.

styris:

Helst ser faktiskt ingen anledning att uppgradera grafiken mer än vad som finns nu inte ytligt ivf, kanske djupmässigt med större spel, ytor etc


Oavsett vad du tycker så kommer utvecklingen gå framåt och det kommer komma nya konsoler med bättre hårdvara.

Spel som Minecraft, Angry Birds osv har ju visat redan att det finns alternativa sätt att ge ut och hur man spelar spel. Det ena utesluter inte det andra.

Liksmaskaren21 maj 2012q

Evangelah:

Fan där kan man lätt spela Total War Rome utan några problem även idag,


Fast det var väl inte det han menade?
Menade han inte att vi i framtiden kommer få se större och mer detaljerade slag i den där serien tack vare mer kraftfulla maskiner?

styris:

Jao givetvis, men ser inte anledningen till att teknikfrossa sönder nya konsoller till snordyra pengar som gör samma skit en gång till fast du ser pormasken på gubben i uncharted denna gång.


Det gör jag, för jag kommer vara en av grafikerna som jobbar med det där. Mer jobb och pengar till mig och mer spel till dig.

Metal_God21 maj 2012q

styris:

Vem ska jag utgå från då ?


Man borde försöka vara lite mer objektiv.

styris:

Jo och det är så helvetiskt hemskt att folk köper skiten


Vissa tycker uppenbarligen inte att det är skit. Jag tycker Wii är skit och förstår inte hur folk kan köpa det. Förhindrar inte att folk gör det ändå så jag får respektera dom som finner nöje med konsolen. Som min flickvän och till viss del min mamma (som är den som köpt konsolen till barnbarnen) till exempel.

styris:

som gör samma skit en gång


Vadå samma skit en gång till ? Läser spel ? Det brukar konsoler göra faktiskt. Och som jag sagt innan har det kommit riktigt många bra spel denna generation. Behöver inte du personligt tycka, men rent objektivt har det det.
Man borde försöka se alla dom möjligheter som kommer med en stark konsol. Att utvecklare kanske ser ett intresse till konsol då dom får nått roligt att arbeta med. Inte bara en sämre produkt. Finns många nyanser i detta.
Det finns folk som vill satsa, andra som är mer tillbakadragna.
Finns folk som har ett intresse till en stark konsol, andra som inte har det. Ska jag utgå från mig själv och dom vänner runt mig som spelar spel, vill faktiskt alla ha en stark konsol. Och rätt snart oxå. Ser nog annorlunda ut i andra kretsar.
Det hela iakttar jag med spänning då för mig är detta det mest intressanta generationsbytet :)

Liksmaskaren21 maj 2012q

Metal_God:

Det hela iakttar jag med spänning då för mig är detta det mest intressanta generationsbytet :)


Fan vad jag satt och väntade på första Xboxen innan den kom. Samma sak med Dreamcast, Nintendo 64, Virtual Boy och SNES.

Enda gången jag längtar efter något är innan nästa generations släpps. Får mig att känna mig liten igen. [smile]

Metal_God22 maj 2012q

Liksmaskaren:

Fan vad jag satt och väntade på första Xboxen innan den kom


Jasså [bigsmile] Jag längtade lite efter PS2, men jag hade inget jätteintresse för att köpa den konsolen först. Va lite för fattig för det oxå. Köpte det minst ett år efter att det kom.
Alltid älskat spel (spelat sen jag va lill-liten på familjens NES), men det tog lite tid innan det blev en hobby. Tror det va Ps2 som förstörde mig :P
Såg fram emot Ps3 och till viss del 360 (va dock mer en Sony fanboy). Blev först ett 360 ändå. Köpte det nästan på release (trasigt direkt :P). Rätt fort tappade jag Sony av olika anledningar. Har mest köpt spel till mitt kära 360 (den fjärde).
Så det är väl nu jag blivit som mest "insatt" i spelandet, därav det stora intresset som blivit för nästa generation.

Liksmaskaren22 maj 2012q

Den enda 360 som gått sönder för mig är den första modellen. Nu har vi tre stycken. Jäkla otur du hade med Xboxen.
Flickvännen spelar med mig så det är jäkla fint med varsin konsol när vi kör Gears of War eller andra Co-op-spel tillsammans.

Men man börjar ju känna att konsolen är gammal. Grafiken går som inte att jämföra med arbetsstationen jag sitter vid på universitetet. Längtar verkligen till nästa konsolgeneration. Hoppas bara att Microsofts nästa blir bakåtkompatibel. Totalt har vi nog mellan 130 och 140 unika titlar, men vi har också många dubletter då en del spel kräver varsitt exemplar för co-op.

Fan, jag spelar en hel del på fritiden, utbildar mig till spelgrafiker och när jag inte gör något av det så läser jag och skriver på spelforum. Har det gått för långt eller har jag till sist blivit en äkta gamer?

lorkan23 maj 2012q

Jag har precis börjat jobba, spelar fotboll och game:ar/skriver på spelforum då jag är ledig från allt. Så jag känner mig som en tvättäkta gamer. Spelade som en tok på min gamla PS3:a tills jag nu nyligen insett att xbox360 faktiskt är bättre på alla sätt och vis. Trist bara att Xbox Inside slutat sändas över xboxlive och att många pressbyråer jag varit inne på slutat sälja xbox360 tidningar. Får mig att fundera på om Microsoft aktivt försöker döda sin egen konsol för att breda vägen för sin nya. Men vad jag vet så ska väl ingen ny konsol utannonseras på e3 i år så varför döda den nu? Äsch, kanske bara min fantasi som sätter ett spratt...

Liksmaskaren:

Har det gått för långt eller har jag till sist blivit en äkta gamer?


Ja du har blivit en gamer! Välkommen in i gänget!

Cerberus 5 jul 2012q

fy fan, Avatar i realtid? fan va fuuuuult! det ska ju va ...typ femton miljarder polygoner och typ 15 terabytes texturer i varenda bildruta annars så jääävlar.. ja då blir ja arg :P :P:P:P:P:P:PP:P:P

jag skulle hellre vilja ha nåt som eleverar spelande till nästa nivå som inte bara involverar snyggare grafik. Jag väntar fortfarande på att kunna bli avsugen på riktigt via ett spel, så ge mig!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.