Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Det är mycket kvar på Final Fantasy VII Remake och Kingdom Hearts 3

Någon som väntar på Final Fantasy VII Remake och Kingdom Hearts 3?


I en ny intervju har Tetsuya Nomura (Square Enix) kommenterat arbetet med de båda spelen.


"Utvecklingsprocessen för Kingdom Hearts 3 skiljer sig från hur vi arbetat tidigare", säger Nomura. "Det är fortfarande världar som vi inte rört vid. Produktionen på världar som vi inte har avslöjat är på ett stadie där vi inte kan visa dem."


"Det är fortfarande mer att göra med det spelet."


Och Final Fantasy VII Remake?


"Produktionen av Final Fantasy VII Remake går framåt", säger Nomura.


"Jag ber om ursäkt för att ni kommer få vänta en stund till på Final Fantasy VII Remake och Kingdom Hearts 3, men jag vill göra spel som ska möta era förväntningar."


"Under det förra året gav vi inte så mycket information om de båda spelen, men det här året vill jag visa något från dem på ett event någonstans."

Oskar Skog10 jan 2017Visningar: 1158 

Taggar: Final Fantasy VII Remake, Kingdom Hearts 3, Nier Automata, Square Enix

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

NicolausCamp10 jan 2017q

Please understand?

Silhuett10 jan 2017q

Jag gissar på att Final Fantasy VII remake kommer på PS5, fast då har det hunnit byta namn till Final Fantasy VIII Remake.

Xeno110 jan 2017q

"Världar vi ej rört vid än" 2018-2019 spel?

Johan Lorentzon10 jan 2017q

Robert Larsson:

Jag gissar på att Final Fantasy VII remake kommer på PS5, fast då har det hunnit byta namn till Final Fantasy VIII Remake.


Eller så är det ingen remake längre och blir omdöpt till FFXVI, som är den spirituell uppföljare till VII men samtidigt en "riktig" uppföljare på serien.

limonass10 jan 2017q

men det här året vill jag visa något från dem på ett event någonstans."

haha låter ju bra

Daniel Eyre10 jan 2017q

Johan Lorentzon:

Eller så är det ingen remake längre och blir omdöpt till FFXVI, som är den spirituell uppföljare till VII men samtidigt en "riktig" uppföljare


Eller så är det ingen uppföljare längre, utan ett ambitiöst minispel dolt under eftertexterna av Kingdom Hearts 63⅓: Final Mix Remix Day One Edition Xbox Scorpio Native HD BBQ, som i sin tur är en fullskalig remake av SaGa Frontier II som låses upp genom att hamra in Konami-koden medan Selphie tar en selfie i Atari Lynx-utgåvan av Final Fantasy VIII International.

Johan Lorentzon10 jan 2017q

Daniel Eyre:

Kingdom Hearts 63⅓: Final Mix Remix Day One Edition Xbox Scorpio Native HD BBQ


Förkortat KH63½FMXRDOEXSNHDBBQ för att förenkla namnet lite.

chips10 jan 2017q

Nomura verkar vilja gå i samma fotspår som Duke Nukem Forever, Half-Life 3, och andra evighetsprojekt.

Skulle jag vara SquareEnix så skulle jag vara lite orolig att ge denna man fler projekt.

Daniel Eyre10 jan 2017q

chips:

Skulle jag vara SquareEnix så skulle jag vara lite orolig att ge denna man fler projekt.


Jag också. Av väldigt många anledningar. Främst att han är Världens Sämsta i Hela Världen på att berätta historier. Kingdom Hearts-serien är nog det största narrativa clusterfucket i spelhistorien.

BooliBoo10 jan 2017q

Det är väl ok att vänta till februari i år för att få lira FF7 remaken för det är lång väntan ändå. Men del 1 kommer väl hösten 2018.

raz86810 jan 2017q

Ingen stress! Skulle hellre ta FFVII Remake till 40-årsjubileumet av serien än att det ska vara framstressat på något sätt när det släpps. Det är ju inget litet projekt de tagit på sig, direkt.

KH3 har jag inget intresse av riktigt.

Swednapper10 jan 2017q

Heh.. hade hoppats att KH3 skulle ha en chans att släppas sent i år, men verkar som att slutet av 2018 verkar troligare.

Samtidigt som jag är besviken så har jag hopp om att spelet kommer att erbjuda en hel drös disneyvärldar, spelet ska ju trots allt enligt Nomura vara överväldigande stort.

chips:

Skulle jag vara SquareEnix så skulle jag vara lite orolig att ge denna man fler projekt.


Square måste lita på honom mycket om de ger honom kontroll över två av de största projekten igång just nu. Så något måste han göra rätt.

ayooo10 jan 2017q

Daniel Eyre:

Världens Sämsta i Hela Världen


[love]

andros10 jan 2017q

KH3 släpps inte ännu på ett tag?

Än så länge har inte grisarna flugit över det frusna helvetet där björnarna inte skiter i skogen och påven inte har en lustig hatt.

Jag är alltså inte förvånad.

Om det nu inte gick fram.

Elin Ekberg10 jan 2017q

Jag kommer att kunna stilla mitt Kingdom Hearts-abstinens tillräckligt mycket i alla fall.

Snart kommer Final Chapter. 4 timmar tillsammans med Aqua. Med treans grafikmotor. Det pirrar redan i magen.

Och sedan kommer Birth By Sleep till Ps4.

Den här våren kommer bli awesome.

yokisuci11 jan 2017q

Final Fantasy VII - 2019-2020? Kingdmohearts 3? Slutet av 2018? Troligen. Min största oro med FF7 är att det blir episodbaserat och digital only.

Karl Hungus11 jan 2017q

FFVII MÅSTE KOMMA I ÅR! Fast i färdigt skick, helst.

pangkaka11 jan 2017q

Nomura inblandad = 10-års projekt och alla ser i slutändan ut som flickor. En del har fått solbrillor oxå.

ETA: Playstation 5-6'ish.

chips11 jan 2017q

Swednapper:

Square måste lita på honom mycket om de ger honom kontroll över två av de största projekten igång just nu. Så något måste han göra rätt.


Det känns som han är bättre i små projekt. Men de stora projekten han har haft hand om den senaste tiden har verkligen dragit ur på tiden. Se bara Final Fantasy XV som han blev "kickad" från iom lite omstrukturering.

Swednapper11 jan 2017q

chips:

Se bara Final Fantasy XV som han blev "kickad" från iom lite omstrukturering


Han togs bort för att kunna jobba på kingdom Hearts 3 samt andra projekt. Olyckligtvist så kom Versus XIII ingenstans på grund utav att personal flyttades till andra projekt som Lightning serien samt att fixa XIV. Felet ligger inte enbart på Nomura utan Square Enix extremt dåliga arbetsledning.

Det är också värt att veta att 1-2 år in i arbetet utav Kingdom Hearts 3 så bytte de grafikmotor till UE4 samt att utvecklingsteamet tidigare bara gjort PS2 samt handhållna spel, så en del utav den långa utvecklingstiden är på grund utav inlärningsprocessen utav den nuvarande konsolgenerationens hårdvara. Samt så sköter co-director Tai Yasue merparten utav utvecklingen av KH3 i studion, Nomura ser mest bara till så att utvecklingen går framåt. Han själv jobbar förmodligen mest med FFVII just nu.

Blev lite mycket text, är bara lite trött på att all skuld lägs på just Nomura när det är Square Enix som borde få skit för att utannonsera spel innan spelen ens gått i full produktion. Versus XIII borde inte ha utannonserats, inte heller KH3 år 2013 eller FFVII remaken vars trailer vi har fått endast var ett tekniskt test som kanske inte alls stämmer överens hur spelet kommer att se ut.

Kollar man på vad Nomura har gjort de senaste åren har han haft ett litet finger i många projekt och ett livstecken på hur långt de har kommit med Kingdom Hearts tekniskt samtidigt som storyn går frammåt får vi redan om två veckor iom Birth By Sleep 0.2.

chips11 jan 2017q

Swednapper:

Blev lite mycket text, är bara lite trött på att all skuld lägs på just Nomura när det är Square Enix som borde få skit för att utannonsera spel innan spelen ens gått i full produktion.


De har de väl alltid fått den senaste tiden.

Men Nomura har ju inte heller gått helt rakt hela tiden. Han producerar mycket fantastiskt. Men det har på senare år varit mycket som är lite oroande kring hans produktioner.

Kingdom Hearts som helhet är ju väldigt upp och ner och hit och dit. Även om vi får en progression i berättelsen. Vi har ca 15 st spel i olika former spritt över mängder av konsoler utkomna på lika många år.

Det är lite matigt. Samt väldigt svårnavigerat.

Jag tror Nomura har fått lite för mycket att göra. Att han borde trappa ner. Bara det att han själv var förvånad över att han var Director för VII remake gör det hela lite oroande, även om det inte är han själv som har satt han i situationen.

Redfoxe11 jan 2017q

Återgå till monsterdesign Nomura.

Swednapper11 jan 2017q

chips:

Jag tror Nomura har fått lite för mycket att göra. Att han borde trappa ner.


Det är sant, han har väldigt mycket för sig och jag tror att det förmodligen hade vart bättre ifall han kan fokusera på en stor titel än två.

Vilka format Kingdom Hearts har varit på har inte fullkomligt varit Nomuras fel då det inte är helt upp till honom, däremot kan jag säga att jag tycker att det varit dumt utav honom att göra majoriteten utav spelen till de olika formaten canon för att förstå storyn i spelen, det slutar ju som sagt med att folk säger att de inte förstår vad som händer om de missat en titel.

Samtidigt så får vi ju i år alla spelen till PS4 så att man kan hänga med vad som händer fram till Kingdom Hearts 3, så även om vi för fyra år sedan kunde tycka att det är dumt att man delat upp spelen mellan så många format så är det inga problem idag. Köp och spela 1.5 + 2.5 och 2.8 så är man med på vad som händer. Det är 5 spel, 3 filmer och 1 "demo" på 3-4h, endast Re:Coded skulle jag kalla en spin-off och det är en utav filmerna.

Nomura är inte den bästa Directorn i spelindustrin, långt långt ifrån men mycket kritik läggs på just hans namn främst på grund av hans arbete med Versus XIII, folk missar gärna de mindre projekten och tänker inte på fler faktorer än honom utan skriver i majoriten utav trådar där han nämns att han inte kan någonting. Att square inte borde låta honom gå nära något projekt.

Hade han varit såpass inkompentent hade de inte låtit honom vara nära Final Fantasy VII remaken, det vill säga om Sqaure respekterar sina fans efter "floppen" Versus XIII.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.