Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

ÅRETS BÄSTA SPEL - Den stora omröstningen

Nomineringarna är klara.


Nu kan vi börja rösta på vilket spel som var bäst under 2016.


För det tionde året i rad är det dags för Loadings användare att rösta fram det spel som ni anser var det bästa under det förra året.


 Det här är de 20 spel som fick flest nomineringar och nu får ni välja ett av dem, så var noga med ert val.


Det är ändå årets bästa spel från 2016 som vi ska bestämma tillsammans nu.


Omröstningen startar nu och pågår fram till klockan 08:00, den 1 februari.


Om ni inte ser omröstningen så trycker ni här för att komma till den.


Resultat från tidigare år:
2007
2008
2009
2010 
2011
2012 
2013 
2014
2015

Oskar Skog31 jan 2017Visningar: 816 

Taggar: Loading! Listor! Årets bästa! GOTY!

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

gadwin12 jan 2017q

Klipper väl in min lista jag skrev förra veckan:

1. Uncharted 4 - Naughty Dogs fjärde spel på raken som är 10/10 i mina ögon. Trean är fortfarande min personliga favorit men fyran känns det mest polerade av dem alla.

2. The Last Guardian - Tekniska och kontrollmässiga problem åsido, det här är en smärtsamt känslofull och oförglömlig upplevelse som ingen annan studio skulle kunna ha utvecklat.

3. Firewatch - Fantastisk dialog och ytterst bildskönt.

4. VR... Batman Arkham - Vill egentligen inte sätta bara ett VR-spel på den här listan, det känns som att jag vill hylla teknologin mer än spelen hittills. Störst intryck har nog ändå Batman VR haft, måste alltid slita bort polarna när man ska försöka på lite tempo på VR-kvällarna.

5. FFXV - Otroligt ojämnt (FU kapitel 13) och en förvirrande/ ej indragande story till trots är det här mestadels vad jag vill ha av ett Final Fantasy idag. Kanske speciellt då berättandet tar fart och den öppna världen kommer i andra hand, storslagenheten är stundtals bortdomnande. Även om jag inte för mitt liv kan begripa mig på händelseförloppen så kommer jag på mig själv att allt som oftast sitta och njuta under spelets intensiva delar. Hoppet om min gamla favoritserie lever igen.

*Dark Souls 3 - Börjar bli lite mätt på Souls-spelen men det går inte att säga något annat än att trean är väldigt, väldigt bra.

*Abzu - Journey under vattnet. Inte nytt och inte lika träffande men det räcker väldigt långt ändå.

- Inside. Jag förstår hur man kan älska det med tanke på hur polerat och snyggt det är, men nu förstår jag äntligen till sist att jag aldrig kommer att gilla den här typen utav tvådimensionellt pusseläventyrande. Jag känner ingen glädje att komma på lösningarna utan bara en lättnad att jag tar mig vidare mot slutet.

Oregondanne12 jan 2017q

gadwin:

Klipper väl in min lista jag skrev förra veckan


Då gör väl jag det också:

1. Oxenfree - referenserna till Amblin känns uttjatade vid det här laget men ett ord som verkligen symboliserar dem båda mer än något annat är fredagsmys. Det är något speciellt med att kura ihop sig i soffan en sen fredagskväll (visst, lördag funkar det med), beställa hem en pizza, käka lite chips och öppna en öl till just Amblin-filmer. Så även till Oxenfree (framför allt ölen känns befogad), som blev precis lika galet magiskt som man hade hoppats.

2. Firewatch - arbetsansökan som skogsbrandvakt är inskickad (om jag först överlever jobbet som fyrvakt på den engelska kusten, vill säga - det sägs att många har en tendens att försvinna från ön, om de ens varit där).

3. Kentucky Route Zero Act IV - får vänta på statyetten tills nästa (?) år när den sista akten av detta surrealistiska mästerverk släpps.

ayooo12 jan 2017q

Osäker på om jag spelade något nytt spel förra året [cute]

deniva12 jan 2017q

The Witness.

Att ett team på 7-8 personer kunde skapa detta spel är makalöst. Det tog visserligen ett tag, men det är ändock en otrolig prestation. Spelet är proppfullt med innehåll och otroligt stimulerande för det kognitiva.

Tomiggo12 jan 2017q

Uncharted 4!

Fast egentligen Pokemon Go för att det bla fick folk med social fobi, autism mm att lämna sina hem och gå ut. [love]

sir crunken12 jan 2017q

Rainbow six siege är nog det bästa FPS spelet jag kört på länge :D

raz86812 jan 2017q

Oskar Skog:

The Witcher 3: Blood and Wine
2.9%


Visste inte man fick nominera expansioner! Vill ändra min nomineringslista [crazy]

Heja Uncharted 4!

Wiuziq12 jan 2017q

Endast Titanfall 2 jag kört igenom på listan (spelar MP en hel del med). Så gissa vad jag röstar på!

Ska dock köra oxenfree snart som jag köpte billigt på steamrea för ett tag sedan!

NicolausCamp12 jan 2017q

Titanfall 2 får min röst. Tveklöst bäst förra året.

monsun12 jan 2017q


Stardew Valley[love]

Daniel Eyre12 jan 2017qDet är alltid svårt, för att inte säga omöjligt, att sida vid sida direkt jämföra smala, isolerade indieprodukter och påkostade, vidöppna storspel. Men i år är vinnaren ändå självklar för mig. Inside är inte bara en ödesmättad, surrealistisk och på samma gång märkligt, kusligt jordnära och trovärdig liten berättelse, utan ord men med precis allt annat. Det är också ett av ytterst få spel jag någonsin upplevt som kan anses vara helt perfekta. Det finns inte en enda aspekt av spelet som jag själv hade ändrat på, önskat mig mer av, eller mindre.

iSiboy12 jan 2017q

Oskar Skog:

Pokémon Sun & Moon (Du röstade på detta alternativ)


Jag älskar Dark Souls men efter att ha spenderat 190h i Pokémon Moon och inte ens varit i närheten av att få nog så kan jag inte välja något annat.

Tobias Berg12 jan 2017q

Tycker det är skitsvårt i år. Precis som Daniel säger är det svårt att jämföra korta och intensiva upplevelser med stora äventyr. Och för mig är det inte lika lätt att ta ut Inside som ensam nr 1 trots att jag älskade spelet.

Dark Souls III var så otroligt polerat, det var som en sista käftsmäll från from software innan dom går vidare till annat.

Stardew Valley kunde jag sätta mig med för att spela några in-game dagar. När jag sedan tittar på den riktiga klockan och inser att jag setat 12 timmar och tänkt "bara en dag till" ca 100 gånger.

Uncharted 4 har inte samma chockeffekt på mig som del 2, men vilket äventyr det ändå var. Roligt från första bildrutan till den sista.

Och det finns fler. Civ 6, Overwatch, Darkest Dungeon. Det finns återutgivningar som fått mig att spela Bioshock 1 och 2 för första gången och som fått mig att tillbringa 200 nya timmar i Skyrim.

I år lyfter jag på hatten och säger pass.

Thomas_8712 jan 2017q

Oskar Skog:

Uncharted 4: A Thief's End (Du röstade på detta alternativ)


Men i ärlighetens namn är det det enda jag spelat av alternativen.

n e o v i o l e n c e12 jan 2017q

Oskar Skog:

The Last Guardian (Du röstade på detta alternativ)


En av de finaste, starkaste och mest berörande upplevelser jag någonsin tagit del av, oavsett medie. Har aldrig fällt så mycket tårar under en sammahängande period i mitt liv heller som när jag spelade igenom det, förutom när min mor gick bort.

Har heller aldrig känt så starkt för ett djur som Trico, vare sig det har varit artificiellt eller levande.

Kommer aldrigaldrigaldrig glömma det[love][love][love]

Augustus12 jan 2017q

Jag valde XCOM 2 men ville också välja Titanfall 2.

En fråga: Är inte Deus EX mankind devided lite bortglömt detta år?

NiceliBiceli12 jan 2017q

Jättesvårt att välja! Väger mellan Inside, The Last Guardian och Overwatch som alla tre är utomordentligt fantastiska spel på väldigt olika sätt.

biva8113 jan 2017q

n e o v i o l e n c e:

En av de finaste, starkaste och mest berörande upplevelser jag någonsin tagit del av, oavsett medie. Har aldrig fällt så mycket tårar under en sammahängande period i mitt liv heller som när jag spelade igenom det, förutom när min mor gick bort.


Wow. Har väntat i många år på spelet. Ska just börja spela det. Kommer antagligen känna som du!

ibk_ille13 jan 2017q

Utan tvekan Uncharted 4.

Naughty Dog lyckades skapa ett spel som levde upp till mina vildaste förväntningar. Spelet är roligt att spela, har en mycket bra story och är ett tekniskt mästerverk. Ett otroligt slipat spel och en perfekt avslutning på Nathan Drakes äventyr.

Joakim Kilman13 jan 2017q

Uncharted 4 kommer att vinna här på Loading. Det är fetgivet. Funderar på om jag ska orka rösta när systemet är så RIGGAT för att inte alla tycker som jag.

biva8113 jan 2017q

Jag undrar. Alla ni som tycker Uncharted 4 är "perfekt", spelade ni på "normal" eller "hard"? Vet inte om det spelar nån roll, men, jag och vänner hade feta problem med fiendernas AI. Alltså typ, sämsta AI i ett modernt spel. T.ex; så fort något väsnades (typ en granat som man kastat tiotals meter), så visste ALLA fiender direkt exakt vart man befann sig och började skjuta på en i samma sekund. Riktigt jobbigt Bara ett exempel. Drog ner spelet från 8 till 7/10 för oss. Vi spelade på hard.

Ifrågasätter inte varför folk älskar spelet. Bara nyfiken.

Kadaverdoris13 jan 2017q

Oskar Skog:

Uncharted 4: A Thief's End (Du röstade på detta alternativ)


Gött att rätt spel leder. [crazy]

biva81:

Alla ni som tycker Uncharted 4 är "perfekt", spelade ni på "normal" eller "hard"?


Jag spelade på Crushing, men stördes inte av AI:n. Tror inte att svårighetsgraden var avgörande på något sätt, då jag ej heller stördes av den under uppsamlingsrundan på Normal.

TRUCKSTONE13 jan 2017q

UC4 har lika briljanta AI som alla andra spel i skjutarmiljö, och bara nästan lika korkad som Mass Effect. Undras om de typiska taktikerna funkar i verkligheten med.

Spring fram till motståndet och stå så nära att alla vapenmynningar klipper bakom dig. Gå långsamt i sidled för att undvika kulor, spring ut ur skydd slupmäsigt utan uppenbar plan, spring tillbaka, upprepa. Förvirra och segra. [rolleyes]

Nä, bland de fåtal hyfsat trovärdiga AI jag sett hittills i spel är från Ico-teamet.

Och TLG får inte bara därför rösten.

andros13 jan 2017q

Uncharted 4?

Okej, det var lite oväntat. Röstade själv på FFXV men trodde med all säkerhet att Overwatch eller Dark Souls 3 skulle vara i ledningen.

Aerie14 jan 2017q

Man vet att det här varit ett jäkla svagt spelår när en expansion är uppe och slåss bland de bästa titlarna. Att sämst i år-tråden fick otroligt många fler inlägg än bästa-tråden säger en del också.

Kemapp15 jan 2017q

Well, Overwatch var bäst 2016. Allt annat är objektivt fel. [cute]

Frizzy16 jan 2017q

Kemapp:

Well, Overwatch var bäst 2016. Allt annat är objektivt fel.


Ok, men det är "objektivt" ett annat spel som leder och redan ser ut att ha tagit hem det.

Aerie:

Man vet att det här varit ett jäkla svagt spelår när en expansion är uppe och slåss bland de bästa titlarna.


För det första har det varit ett väldigt bra spelår, för det andra skulle Blood & Wine vara i topp vilket år som helst.

Kemapp16 jan 2017q

Frizzy:

Ok, men det är "objektivt" ett annat spel som leder och redan ser ut att ha tagit hem det.


Sur eller? Men sagt, det är ju fel såatteh.. [smile]

NicolausCamp16 jan 2017q

Kemapp:

Well, Overwatch var bäst 2016. Allt annat är objektivt fel.


Frizzy:

Ok, men det är "objektivt" ett annat spel som leder och redan ser ut att ha tagit hem det.


Alla vet egentligen att det är Titanfall 2 som var objektivt bäst... de som spelade det då.
*tar på sig sin hipster-hatt och valsar iväg*

Frizzy16 jan 2017q

Kemapp:

Sur eller? Men sagt, det är ju fel såatteh..


Nä, Uncharted är vad jag röstade på.. för att det är bäst.

NicolausCamp:

Alla vet egentligen att det är Titanfall 2 som var objektivt bäst... de som spelade det då.
*tar på sig sin hipster-hatt och valsar iväg*


Då jag inte har kört det än kan jag inte säga emot.. fast du har ju objektivt fel[crazy]

Aerie18 jan 2017q

Frizzy:

För det första har det varit ett väldigt bra spelår,


Skulle kunna nämna 3-4 stora besvikelser för varje bra spel, och då känns det inte som ett direkt bra spelår.

Roger Ling18 jan 2017q

Av de jag spelat plockar Uncharted 4 hem trofén. Lätt.

Karl Hungus21 jan 2017q

Det lutar åt Firewatch. Uncharted 4 var fantastiskt, likaså Inside och Oxenfree, men det är Firewatch som har verkligen dröjt dig kvar hos mig. Musiken, grafiken, stämningen, storyn och de briljanta skådespelarna. T o m förstapersonsperspektivet funkar för mig för en gångs skull. Ja, Firewatch årets bästa spel.

Stefan Norlander21 jan 2017q

Oskar Skog:

Firewatch (Du röstade på detta alternativ)


Jag har förvisso inte spelat ett enda av de nominerade spelen men Firewatch finns i mitt steambibliotek och bara väntar på rätt tillfälle att avnjutas, så det faller min röst på. Jag är även intresserad av Inside, Oxenfree, Final Fantasy XV, Doom, The Witcher 3: Blood and Wine, Xcom 2, The Witness och Stardew Valley men det är Firewatch som intresserar mig mest.

Yoheinn21 jan 2017q

Jag är så torsk på Battlefield 1 och kan inte neka mina speltimmar där så var tvungen att rösta på det, annars tycker jag Uncharted 4 är otroligt grymt. Har inte lyckats spela Witcher 3 expansionen, men bara spelet i sig är ju maffigt och underbart!

Det jag blir förvånad över är Overwatch, kommer nog aldrig förstå hypen kring spelet.

NiceliBiceli22 jan 2017q

Tråkigt att inte Watch Dogs 2 kom med, ett av de mest färggranna och roligaste open world-spelen på länge! Ren spelglädje liksom.

Andreas Linder30 jan 2017q

Är fullt medveten om att alternativet inte finns med, men utan tvekan var det Virginia som gjorde störst intryck på mig under 2016.

Kleti31 jan 2017q

Tobias Berg:

säger pass.


Håller helt med i allt du skrev!
Men för mig är Let It Die mitt val, men det släpptes i här i julas och i Asien 2017 och har fått dålig uppmärksamhet på PSN så jag utnämner det till Årets Underdog 2016.
Dragon Quest Builders som har något år på nacken förtjänar också en hedersplats.
Har inte kört Doom ännu och orkade aldrig klara Uncharted 4 liksom flera med mig. U4, Dark Souls 3, Inside och Last Guardian är lite för tjatiga sina föregångare. Firewatch och Abzu för korta. FFXV är spelidén som aldrig blir färdig men patchas färdigt 2017.

H3thero31 jan 2017q

Det var Uncharted 4, tills FFXV släpptes <3

Niklas_Sod31 jan 2017q

Rocket league, igen. Eller Rainbow six, men har för mig att det släpptes nov 2015. Iafl år 2016s bästa spel.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.