Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Det har dykt upp ett patent på en ny bärbar konsol från Sony

Nästa vecka är det fem år sedan PS Vita släpptes här i Europa.


Nu har det dykt upp bilder från ett patent på en ny bärbar konsol från Sony. Det här patentet ska först ha registrerats under 2015 men har nu publicerats.


Du kan se bilderna från patentet här nedan.


Skulle du köpa en ny bärbar konsol från Sony?

Relaterade bilder

Oskar Skog17 feb 2017Visningar: 2130 

Taggar: PS4 Pro, PS4, Playstation VR, Sony, Share, PS Plus, PS Vita, ps now, Shuhei Yoshida, Mark Cerny, Dual Shock, spotify

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Anders Eklöf17 feb 2017q

Nintendo Switch-dödaren? [wink]

Roger Ling17 feb 2017q

Nej, inte intresserad. Sony får allt skänka lite kärlek med AAA-spel till PS Vita först innan jag ens tänker på en efterföljare.

Super Player17 feb 2017q

Bärbart spelande har aldrig lockat mig.

Är jag hemma har jag TV, är jag ute spelar jag inte spel.

Roger Ling17 feb 2017q

Vad de borde göra är en docka till Vitan så att man med en kontroll kan spela på TVn. En Playstation Switch.

arneankann17 feb 2017q

YohanBlomquist:

Ja Sonys bärbara konsoler brukar ju ha 'megasuccé' written all over them...


PSP gick väl ganska bra?

Wihlborg17 feb 2017q

YohanBlomquist:

Oj vad det här liknar något annat (från ett lite mer innovativt företag) som precis är på gång att lanseras ;)


Du vet om att Nintendo inte var först med att sätta handkontroller på en platta?

Finns mängder av den här varianten.

Oskar Skog17 feb 2017q

Vlaid:

Nintendo inte var först med att sätta handkontroller på en platta?


Till och med Nintendo var före Nintendo med Wii U-prototypen.

Schizo_Deluxe17 feb 2017q

Hade dom utannonserat den nu så hade jag avbokat Switchero på en gång [crazy]

Otter1117 feb 2017q

YohanBlomquist:

Ja Sonys bärbara konsoler brukar ju ha 'megasuccé' written all over them...


När jag var på Yodobashi Camera (megastort varuhus) i Tokyo förra året så fanns det en hel avdelning enbart för PS Vita [smile] Den är en succé, bara inte i väst.

Men att konkurrera med Nintendos bärbara marknad i väst låter väldigt krångligt. Hur många tredjepartare såsom Activision, EA och Ubisoft så vill få ha för konsolen _inte_ specifikt utvecklade spel. Samma är det förmodligen för Switch. Men Nintendo har redan en stadig hög av tredjepartare som tidigare har utvecklat väldigt många spel till 3DS. Tror nog att de flesta kommer gå på Switch framöver. De kan göra såväl enkla spel såsom konsolspel, de själva väljer. 3DS framtid är nog rätt mörk.

Sony har helt klart en bärbar fanbase; de som gillar japanska spel i form av visual novels och diverse liknande rollspel. För det är såna spel som dominerar på enheten.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Herregud jag gillar Sony, men detta känns riktigt genomskinligt hahaha. Samma Sony som lät Vita dö svältdöden, och som dessutom gjorde uttalanden där de inte såg en framtid med bärbar konsol från deras sida. Så fort läckor började uppstå kring Nintendos hybrid-konsol AKA "NX" började de genast med sin planering att kopiera Nintendo. Det känns som att Nintendo är ett hjärnspöke för Sony ibland. Visst jag kan ha HELT JÄVLA FEL, men det var min spontana reaktion.

Men bortsett från allt detta, har ens Sony någon trovärdighet vad gäller den portabla plattformen? Varför skulle Sony satsa mer på "Vita 2" än originalet? Och kommer denna nya att vara kraftfullare än Switch? Det är ju Sony vi talar om, och det lär vara viktigt för dem att vinna k*kmätartävlingen även på det portabla området.

Oskar Skog17 feb 2017q

Apelsinapelsin:

började de genast med sin planering att kopiera Nintendo


Dom som läser nyheten ser att patentet registrerades 2015.

Wihlborg17 feb 2017q

YohanBlomquist:

Nej jag vet det


Ahh, det var kanske ironiskt då att påpeka det som ett innovativt drag från Nintendo's sida? =)

n e o v i o l e n c e17 feb 2017q

Herreg, så less man är på Nintendo Defence Force i varenda jävla tråd[tired]

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Oskar Skog:

Dom som läser nyheten ser att patentet registrerades 2015.


De som läser inläggen ser att jag skrev "NX" och "läckor".[wink]
Och ja hela grundkonceptet kring Switch blev avslöjat LÅNGT tidigare än när det officiellt visades upp med namnet Switch. Så jag kan verkligen föreställa mig hur Sony snappade upp dessa läckor/rykten gällande Nintendos "NX" och ta patent.

Roger Ling17 feb 2017q

Jag är säker på att den har en skärm med minst upplösningen 1920x1080. Cpu'n är säkert minst dubbelt så kraftfull som Switch's. För att inte tala om gpu'n... batteritid på 10-12 timmar. Sony kan det här med hårdvara.

Oskar Skog17 feb 2017q

Apelsinapelsin:

Och ja hela grundkonceptet kring Switch blev avslöjat LÅNGT tidigare


Juli, 2016.

http://loading.se/news.php?pub_id=41448

Apelsinapelsin17 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Herreg, så less man är på Nintendo Defence Force i varenda jävla tråd


Precis som du är så less på all Nintendo-bashing på internet i stort?[wink]

Jag har inget emot att företag kopierar varandra mer eller mindre, så länge slutprodukten blir bra. En bra idé är en bra idé oavsett vem som påbörjade det eller populariserade det, så varför inte? Säger inte att jag personligen gillar bärbara konsoller särskilt mycket (även om jag äger 3DS), men kan verkligen se hybrid-idén tilltalande för många, både casuals och gamers.

Apelsinapelsin17 feb 2017q


Ja, det där var verkligen "spiken i kistan"-ryktet/läckan som var i princip 100 % spot on. Men jag är 100 % övertygad om att jag läst rykten långt före detta som flöt omkring som konsekvent tog upp hybrid-konceptet bakom NX. Mindre övertygande sådana ja, men fortfarande väldigt konsekventa rykten som sade samma sak i princip hela tiden. Men tror det först var Eurogamer som visade upp de avtagbara kontrollerna. Kanske kan försöka leta upp dessa rykten senare om jag lyckas hitta något.

Schultz17 feb 2017q

Gissar att det skulle bli något som väldigt hårt hör ihop med PS4 mer än en helt ny konsol som skulle stå på egna ben.

Vitan blödde ju pengar och dessutom - är det nån Vita-ägare som skulle lita på att Sony kommer ta väl hand om en ny bärbar konsol? Kändes ju som ett hån efterr de första 18 månaderna med absolut inga fler spel från Sony själva*

*sen ja, konsolen har haft ett bra om än oerhört nischat (gillar du japanska flummspel?) tredjepartsstöd, samt varit väldigt fin vad gäller digitiala indiespel. Men det räcker inte och skulle inte räcka med en ny bärbar konsol heller.

klemming17 feb 2017q


Rykten om en handheld som kunde kopplas in i en TV var igång redan våren 2015(https://www.wired.com/2015/03/nintendo-nx-analysis/), och hösten samma år fanns devkits ute hos tredjepartare (http://www.theverge.com/2015/10/16/9550025/nintendo-nx-details-chips-mobile-component).

Muppbuss17 feb 2017q

Skulle jag köpa... och bli besviken när Sony dumpar den ett år efter lansering... Ja förmodligen.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Sony borde kanske hoppat över PS4 Slim och släppt "PS4 Switch" istället, som är en extremt slimmad PS4, fast med en skärm och kontroll på. Kanske dock inte hade funkat med arkitekturen, har ej så god koll på detta.

zippiz17 feb 2017q

Oskar Skog:

Skulle du köpa en ny bärbar konsol från Sony?


Jag har en Switch förbokad, men kommer troligen avboka.

Om Sony släpper en ny bärbar som är bakåtkopatibel med Vita eller ännu hellre en bärbar PS4 så skulle jag inte tveka en sekund, min Vita är fantastisk!

Sony, en bärbar konsol med en skärm på 1080p och HDMI ut, samt stöd för att köra Dualshock 4, tack! [rolleyes]

Schultz17 feb 2017q

Sen skiter jag fullständigt i vem som gjorde vad först. Sony, Nintendo och de andra speljättarna behöver ta bra beslut, inte bara vara först med något eller kreativa för sakens skull.

Ska Sony göra en ny bärbar konsol måste det bli en hit. Är det en kopia av Switch eller nåt annat, och går bra, så är jag glad. För de andra konsolerna skulle inte ha Sony-spel. Och Sony är ju, som vi alla vet, bäst just nu*

* väger upp lite i Nintendo-träsket.

Oskar Skog17 feb 2017q

Apelsinapelsin:

som flöt omkring som konsekvent tog upp hybrid-konceptet bakom NX


Det mesta kom väl från Iwatas olika uttalanden, i samband med Nintendos kvartalsredovisningar.

Som när dom slog ihop sina utvecklarteam för Wii U och 3DS till att arbeta tillsammans och liknande.

Ett annat som jag kommer ihåg var när Iwata sa att dom tänkte sig en formfaktor för olika marknader (Japan mot väst). Och Switch kan ju ses som ett resultat av det.

Samtidigt var det ju ofta samma uttalanden som ledde till olika försvarsanföringar om att Nintendo inte alls tänkte göra en hybrid.

Jag kan också tänka mig att vi såg någon patentbild tidigare, där ledtrådar kan ha funnits.

n e o v i o l e n c e17 feb 2017q

Apelsinapelsin:

Precis som du är så less på all Nintendo-bashing på internet i stort?


Ärligt talat så är det här det enda tv-spelsrelaterade forum jag hänger på regelbundet, utöver möjligtvis GameFaq´s men det är mest bara för att få tips då deras forum är ren cancer, ffa jämfört med Loading, så jag har inte så stor koll på eventuellt Nintendo-bashande utan tycker mest att Nintendo i mångt och mycket tokhyllas och älskas för det de gör i kommersiell media och diverse populärkultur.

Ja, Wii U fick mkt skit från de flesta håll(utom NDF, givetvis), med all rätt, men det är enligt min uppfattning undantaget isf.

Jag är helt ointresserad av en bärbar konsol från Sony men om jag större delen av min tid på Loading oftast har tyckt att Sony-fanboys är de absolut drygaste så har jag under typ det senaste året nästan kräkts på hur mkt Nintendo-älskare verkligen måste hävda sig själva, och deras fantastiska företag som gör allting rätt, så jävla mkt i var och varannan tråd på forumet.

Jag avskyr och föraktar fanboyism i alla dess former när den går till överdrift och det enda läger det har gjort det i under den senaste tiden är Nintendos imo vars fans verkligen hörs och syns mest medan Sony och MS-lägren rent generellt är i stort sett tysta.

Well, det var mina two-cents, iaf.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

klemming:

http://www.theverge.com/2015/10/16/9550025/nintendo-nx-details-chips-mobile-component


Ah, Wallstreet Journal-artikeln kommer jag faktiskt ihåg, och tror även det hintats om hybridkonceptet tidigare.

Arvid Schultz:

* väger upp lite i Nintendo-träsket.


Bara för att vara tydlig, jag är ingen blind Nintendo-fanboy, jag bara säger det jag tänker och observerar. Jag har som sagt inget emot att företag kopierar varandra, det är som sagt, bara bra om idén faktiskt är bra. Dock kan det bli lite komiskt ibland när Sony väldigt nyligen lät väldigt dystra med en framtida portabel konsol. Men de kanske har ändrat sig 180 grader av någon mystisk anledning?[wink]

Och skulle Switch bli en dunderflopp (vilket jag verkligen inte hoppas lol) så kommer nog Sony helt stryka en ny bärbar från deras "att göra"-lista.

Oskar Skog:

Det mesta kom väl från Iwatas olika uttalanden, i samband med Nintendos kvartalsredovisningar.


Oskar Skog:

Som när dom slog ihop sina utvecklarteam för Wii U och 3DS till att arbeta tillsammans och liknande.


Oskar Skog:

Ett annat som jag kommer ihåg var när Iwata sa att dom tänkte sig en formfaktor för olika marknader (Japan mot väst). Och Switch kan ju ses som ett resultat av det.


Juste, det där minns jag mycket väl, men kolla som sagt artikeln som länkades tidigare i tråden, artikeln från Wallstreet Journal, även om jag själv är säker på att jag sett saker även före det... men kan vara det som du tog upp faktiskt. Osäker.

Roger Ling17 feb 2017q

Tänk att spela ett Horizon Zero Dawn på en bärbar enhet i 1080p med 7" skärm.

chipskille17 feb 2017q

Företag säkrar patent och folk börjar prata som om att det är en done deal. Det är ju vanligt att företag låser patent så att om de skulle få för sig att prova/skapa en produkt i framtiden så har de möjligheten att göra detta utan att betala en massa andra företag för att använda de andra företagens patentskyddade koncept. En sorts framtidsförsäkring.

Oavsett vad tycker jag att detta är rätt spännande, är spelkonsolernas svar på den växande mobilbranschen att helt enkelt bli mer flexibla? Kan multifunktionen av att vara både stationär och bärbar konkurrera med den framtida mobilmarknaden?

Det låter ju inte kompatibelt med VR, och ej heller med exempelvis Microsofts Scorpio med dess hittills utannonserade hårdvara.

n e o v i o l e n c e:

under typ det senaste året nästan kräkts på hur mkt Nintendo-älskare verkligen måste hävda sig själva, och deras fantastiska företag som gör allting rätt, så jävla mkt i var och varannan tråd på forumet.


Det här är ju däremot vanligt vid konsolsläpp. Människor blir uppspelta vid tanken av att någonting nytt lanseras, tidigare har ju detta skett mer unisont mellan företagen vilket kanske inte gjorde det lika tydligt som nu när Switch lanseras väldigt avsides från Sonys och Microsofts konsoler.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Ja, Wii U fick mkt skit från de flesta håll(utom NDF, givetvis), med all rätt, men det är enligt min uppfattning undantaget isf.


Jag tänkte faktiskt inte på Wii U, men ja det var en flopp som förtjänar att få skit, även om även den konsollen gjorde bra saker. Inte tillräckligt dock för att få mig att köpa den.

n e o v i o l e n c e:

Jag avskyr och föraktar fanboyism


Samma här, men samtidigt måste man kunna ha en någorlunda laidback-attityd också. Att peka på iögonfallande likheter mellan Nintendos splitternya konsol och ett patent från Sony som nyligen publicerades... känns inte som någon stor grej eller konstigt? Kan inte du själv medge de klara likheterna? Och hybrididén bakom Nintendo Switch har som tidigare visats i tråden flutit runt under en låååång tid. Man behöver inte vara superseriös hela tiden. Jag tycker NIntendo har gjort mycket skit och de gör fortfarande en del skit (ta betalt för online (även om jag skiter i online) och att kontrollerna är dyra). Så jag skulle verkligen inte klassificera mig själv som fanboy, däremot hindrar det inte mig ifrån att göra observationer och skratta åt det. Och hellre en kopia om kopian blir bättre än originalet. Så kopiera på.[cool]

Apelsinapelsin17 feb 2017q

V5er:

Tänk att spela ett Horizon Zero Dawn på en bärbar enhet i 1080p med 7" skärm.


Du menar på en 4k-skärm?[wink]

Roger Ling17 feb 2017q

Apelsinapelsin: det kommer jag göra om två veckor.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

V5er:

Apelsinapelsin: det kommer jag göra om två veckor.


Jag syftade givetvis på en bärbar skärm, duh.

Mekkuman17 feb 2017q

Ni undrar alltså om jag vill ha en PSP- SWITCH! :P
Jag kommer nog köpa en och bli sur som vanligt när sony överger den allt för snabbt, precis som de brukar!

Roger Ling17 feb 2017q

Apelsinapelsin: tja, Sony har ju haft 4K. Mobiltelefoner ute på marknaden så för dem är det ingen omöjlighet.

n e o v i o l e n c e17 feb 2017q

Oscsko:

Det här är ju däremot vanligt vid konsolsläpp. Människor blir uppspelta vid tanken av att någonting nytt lanseras, tidigare har ju detta skett mer unisont mellan företagen vilket kanske inte gjorde det lika tydligt som nu när Switch lanseras väldigt avsides från Sonys och Microsofts konsoler.


Jo, jag vet att det är så. Dock icke desto mindre irriterande.

Själv håller jag i stort sett alltid käft inför konsolsläpp då jag endast bryr mig om mjukvaran och hårdvaran för mig är helt obetydlig, mer eller mindre.

Ngt som t ex Nintendo har haft helt fel på fokus på typ 4-ever imo, om man nu inte inte gillar Mario & Zelda och x antal olika iterationer/versioner/sidospår av dessa, såklart.

Apelsinapelsin:

Samma här, men samtidigt måste man kunna ha en någorlunda laidback-attityd också. Att peka på iögonfallande likheter mellan Nintendos splitternya konsol och ett patent från Sony som nyligen publicerades... känns inte som någon stor grej eller konstigt? Kan inte du själv medge de klara likheterna?


Ja fan, jag tänkte också på Switch när jag såg bilderna, såklart. Men det är mer bilden som målas upp från vissa/många i den här tråden och massa andra trådar på senare tid på Nintendo som ngn sorts frälsare som aldrig gör fel utan bara allting rätt hela tiden och allt är så fantastiskt och fint yad-yada-yada.

Men det är säkert mkt jag också då Nintendo i stort sett aldrig har betytt ngt för mig i spelväg och när det gäller att forma mig till den jag är och den spelare jag är och att jag aldrig tyckt att Mario och Zelda varit särskilt bra spel, heller.

Apelsinapelsin:

Så jag skulle verkligen inte klassificera mig själv som fanboy, däremot hindrar det inte mig ifrån att göra observationer och skratta åt det. Och hellre en kopia om kopian blir bättre än originalet. Så kopiera på


Mm, jag förstår din poäng. Får dock ändå återknyta till det jag skrev ovan och att det är mest där min irritaion befinner sig[wink]

Ser mig nog inte heller som fanboy, direkt. Dock är jag väldigt passionerad när det gäller spel, och typ allt annat i livet, och den sortens passion/fanbyoism är det finaste som finns IMO men det är väääääääldigt mkt blind naivitet när det gäller Nintendo på forumet, asså.

Sure, jag älskar verkligen Sony för tillfället och tkr att de har gjort allting rätt med PS4 och ffa dess spelutbud som redan nu tangerar det till PS2 och har potential att ha det bästa, och mest varierade spelutbudet, sedan PSX men jag har inte något direkt behov att nämna det i var och varannan tråd, heller.

Eller haha, nu gjorde jag det förvisso men det var fan öppet mål va;)

Men eg kunde jag ju inte bry mig mindre om Sony som företag tho om de plötsligt skulle sluta ha samma otroliga spelutbud.

Fan, fick Game Over mot en bossjävel i FF XV´s svåraste dungeon precis så jag är lite saltig rn men jag tror nog att vi förstår varandra.

Passion är asgött, blind fanboyism, vilket det ofta blir på Loading, not so much.

Keigo17 feb 2017q

Playstation Swift!

lonian17 feb 2017q

Om denna ens blir verklighet får de göra den bakåtkompatibel med ps vita. Men nej jag är less på hur sony överger sina produkter. Hur bra än denna kan bli.

Fäjgår17 feb 2017q

Det här känns som ett patent som aldrig kommer bli verkligt.

Mr.Minux17 feb 2017q

Förmodligen nej det skulle jag nog inte göra, var med på Psp och Ps vita tågat när det begav sig.

chipskille17 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Jag avskyr och föraktar fanboyism i alla dess former när den går till överdrift


n e o v i o l e n c e:

Ser mig nog inte heller som fanboy


n e o v i o l e n c e:

passion/fanbyoism är det finaste


n e o v i o l e n c e:

Sure, jag älskar verkligen Sony för tillfället och tkr att de har gjort allting rätt med PS4 och ffa dess spelutbud


Allting rätt, verkligen? Det går bra för dem nu, men självklart har Sony gjort snedsteg och felprioriteringar. Att inte kunna se bristerna hos någonting som man tycker om/ställer sig bakom ligger ju synonymt med definitionen av en 'fanboy'.

n e o v i o l e n c e:

kunde jag ju inte bry mig mindre om Sony som företag


Frågan är ju hur du ska ha det, haha. Nintendo, Sony och Microsoft försöker ju, precis som alla andra företag, att göra sitt bästa med de resurser som finns tillgängligt. Produkter har ju brister, styrkor, fördelar och nackdelar.

Hur den produkten anses är ofta väldigt subjektiv, för övrigt. Så länge det sker en diskussion och parterna tar del av varandras intryck/tankar så tycker jag att det är sunt. Många yngre människor kommer ju in i spelkretsarna och de känner ofta ett större behov av att försvara 'sitt valda spår', den prioritering de gjort, det köp de genomfört. Med tiden brukar de vänja av sig det beteendet.

n e o v i o l e n c e17 feb 2017q

Oscsko:

Allting rätt, verkligen? Det går bra för dem nu, men självklart har Sony gjort snedsteg och felprioriteringar. Att inte kunna se bristerna hos någonting som man tycker om/ställer sig bakom ligger ju synonymt med definitionen av en 'fanboy'.


Givetvis har Sony tagit felaktiga beslut och prioriterat helt fel när det gäller vissa saker, precis som de gjort under alla år, men när det gäller spelutbudet hos PS4 så har Sony gjort allting rätt, det tycker jag, absolut.

Vad anser du själv saknas i dess utbud? Förutom möjligtvis färgglada plattformare[smile]

Oskar Skog17 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Förutom möjligtvis färgglada plattformare


chips17 feb 2017q

Otter11:

Den är en succé, bara inte i väst.


Succé skulle jag inte vilja säga. Det är den bärbara konsol som sålt sämst i Japan om man räknar från gba-eran.

Den går bra i Japan. Men säger inte att det är en succé.

chipskille17 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Vad anser du själv saknas i dess utbud? Förutom möjligtvis färgglada plattformare


Framförallt har ju Sony hållit tillbaka rätt så mycket kring deras First Party-spel.

Under 2016 fick vi, vadå, typ Uncharted 4, Ratchet and Clank, The Last Guardian och Gravity Rush 2. Varav TLG kändes halvbakat och Ratchet and Clank är en remake (om än en riktigt bra sådan).

Tidigare år: Killzone: Shadowfall, Knack, Infamous: Second Son, Little Big Planet, Bloodborne, och lite annat smått och gott. En del riktigt bra saker, men det finns ju definitivt stora glapp sett till genrer för Sonys first party-utbud.

Så plattformsspel, brawlers, FPS/TPS, pusselspel, äventyrsspel, och så vidare.

Sony har ju en del starka releaser framför sig i år, som jag absolut ser fram emot. Men jag skulle verkligen inte säga att Sony har gjort allting rätt sett till deras spelutbud på PS4an. Det går förstås att ha en subjektiv åsikt kring detta, men om man försöker se svart på vitt vad deras egna studios har släppt finns det definitivt utrymme för dem att bre ut sig.

Jimmy Eliasson17 feb 2017q

Åh hjärtat..

Darknut17 feb 2017q

Klart inte Nintendo var först med idén att sätta kontroller pål en platta/skärm, det man möjligtvis kan diskutera är vilka som tar en idé och förverkligar den först till en kommersiell produkt. De som vågar satsa helhjärtat på en idé och få den ut på marknaden. Men garanterat inte en slump att detta patent kryper till ytan just nu såklart, det är ju inget Sony gråter floder över direkt.

Men om Sony gör denna produkt till verklighet så får vi hoppas den har samma pris och kraft som stationära konsoler. För är det något Nintendofans hört senaste tiden är det att Switch är för dyr för den prestanda man får.

Twiggy17 feb 2017q

Skulle absolut köpa en ny portabel konsol från Sony då jag verkligen är nöjd med min vita :D

melander17 feb 2017q

Jag använder min vita mycket till remote play när tv'n är upptagen. Enda nackdelen är ju att alla axelknappar inte finns. Denna verkar ju lösa det, så jag är inte omöjlig!

Daniel Eyre17 feb 2017q

Ni som tidigare i tråden på allvar tror att detta ens i de vildaste av drömmar skulle kunna vara en Sony-reaktion på Switch... ni är inte seriösa va? [smile]

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Daniel Eyre:

Ni som tidigare i tråden på allvar tror att detta ens i de vildaste av drömmar skulle kunna vara en Sony-reaktion på Switch... ni är inte seriösa va?


"Vildaste drömmar", DU är inte seriös va? Du tror att det inte finns någon chans alls att Sony skulle kunnat kopiera Nintendo? För det har ju aldrig hänt förut? Eller om jag ska vara mer ödmjuk, åtminstone inspireras av vad som flutit runt omkring Nintendo de senaste åren? Om det så rör sig om läckor, rykten eller uttalanden från Nintendo själva? För utannonseringen i oktober förra året var knappast någon nyhet för oss som följt rykteskarusellen i åratal känns det som.

Vi har för det första artikeln från Wallstreet tidigare i tråden som tar upp idén 2015, och det var knappast första gången idén om att Nintendos nästa konsol skulle bli en hybridkonsol. Iwata själv hintade tidigt om detta. Tror det går att hitta uttalanden om denna idé ända bak till efter det att Wii U släpptes.

Det känns bra mycket troligare att de åtminstone har inspirerats eller fått idéer från allt detta från Nintendo, särskilt med deras track-record att ta idéer från Nintendo (vilket det inte är något fel med alls, precis som Nintendo tagit idéer från andra också), än att båda skulle komma på samma idé ungefär samtidigt HELT oberoende varandra i ren isolation... yeah right. Sedan är det knappast någon slump att Sony valde att publicera detta patent JUST NU... två veckor innan Switch släpps.

Roger Ling17 feb 2017q

Hoppas iaf på ett ev avslöjande av en ny bärbar Playstation på E3. Det är alltid intressant med ny hårdvara.

Edit: Är inte intresserad av en PS Vita 2 utan mer en PSP2 (vad gäller satsning på AAA-spel).

chipskille17 feb 2017q

Det är ju såhär mediebevakningen ser ut, ett företag tvingas i princip till att säga "kanske" till allting. Om de säger att "Nä, vi kommer inte att släppa en till bärbar konsol" så kommer de alltid få höra detta i det fall där de släpper en till bärbar konsol. "Ni sa ju..." och så vidare. Som med Nintendo och GBA/DS-spektaklet. Man kan ju faktiskt ändra sig, som gubben i Felix-reklamen så tjusigt lägger fram det.

Damned if you do, damned if you don't. Då är det bättre att helgardera sig med patent och utsagor, så kan de välja att ändra sig hur de vill utan större påtryckningar från omvärlden.

Jag kan inte se framför mig att Sony kläcker ur sig en bärbar spelkonsol inom de nästkommande åren, men jag har full förståelse för att de vill kunna ha möjligheten att göra det. Speciellt då spelmarknaden känns rätt oviss i dessa tider.

V5er:

Det är alltid intressant med ny hårdvara.


Instämmer till fullo med detta.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

V5er:

Hoppas iaf på ett ev avslöjande av en ny bärbar Playstation på E3. Det är alltid intressant med ny hårdvara.


Håller helt med om det. Är det förresten möjligt idag att ha en bärbar maskin med samma kraft som PS4-originalet med ett pris på 250 dollar? Skulle Sony komma ut med en sådan snart skulle det verkligen sätta press på Nintendo, minst sagt.

Roger Ling17 feb 2017q

Det är helt möjligt för Sony att släppa något med 2-3 ggr Switch prestanda för 299 dollar.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Oscsko:

Jag kan inte se framför mig att Sony kläcker ur sig en bärbar spelkonsol inom de nästkommande åren, men jag har full förståelse för att de vill kunna ha möjligheten att göra det. Speciellt då spelmarknaden känns rätt oviss i dessa tider.


Tror mycket beror på hur väl Switch gör ifrån sig. Blir den en stor succé lär nog Sony också vilja ha en del av kakan med konceptet "spela ambitiösa AAA-spel on the go"... för det är i princip poängen med Switch.

Säljer Switch skit däremot, lär ett "PS Switch" bli betydligt mindre sannolikt. Kan mycket väl föreställa mig en portabel PS4, tillsammans med PS4 slim och PS4 pro... tre konsoller som får samma spel fast med olika fördelar. PS4 slim för den som vill ha det billigaste och smidigaste konsollen, pro för den som vill maximera spelupplevelsen, och den portabla för den som vill kunna ta med sig den på bussen/tåget.

Tveksam dock om Sony skulle köra på hybrid-idén. Tror faktiskt de skulle gå all in på en portabel PS4.

Apelsinapelsin17 feb 2017q

V5er:

Det är helt möjligt för Sony att släppa något med 2-3 ggr Switch prestanda för 299 dollar.


Särskilt när Sony är villiga att gå med förlust inledningsvis. Frågan är om det funkar med den befintliga PS4-arkitekturen?

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Ta bort.

Roger Ling17 feb 2017q

Det skulle vara bra för Nintendo Switch om det kom en ny bärbar från Sony då fler tredjepartare skulle hoppa på det bärbara tåget.

Edit:

Apelsinapelsin, det är uteslutet att ha PS4 arkitektur pga att det skulle sluka batteriet på nolltid. PS4 drar mycket ström.

Edit 2: den kanske skulle kunna använda nvidia Tegra x2 med 1,5 teraflops, dvs mer kraftfull än Xbox one.

VodkaCitron17 feb 2017q

För mig är det lika intressant som DS eller PSP. Alltså inte alls. Men go for it!

Men snälla någon sluta skriv "dollar" när ni argumenterar. Skriv antagligen Yen (landet det kommer ifrån) eller Kronor (landet ni bor i)..

Apelsinapelsin17 feb 2017q

V5er:

Apelsinapelsin, det är uteslutet att ha PS4 arkitektur pga att det skulle sluka batteriet på nolltid. PS4 drar mycket ström.


De skulle nog kunna komma runt det på något sätt, det är jag övertygad om.

VodkaCitron:

Men snälla någon sluta skriv "dollar" när ni argumenterar. Skriv antagligen Yen (landet det kommer ifrån) eller Kronor (landet ni bor i)..


Jag skrev dollar för att kronor känns rätt så irrelevant från ett globalt perspektiv, särskilt när priset är så jävla högt här pga moms/skatt, och mer är på väg (kemikalieskatten). Yen har jag för dålig koll på.

Roger Ling17 feb 2017qShu kollar in Switch

Schizo_Deluxe18 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Nintendo Defence Force


Haha, fick en mental bild av tusentals Nintendofans som anfaller jorden och kryllar i vågor över höghus mot hjälten man spelar.

W0lfen18 feb 2017q

Daniel John Johnsson:

Bärbart spelande har aldrig lockat mig.

Är jag hemma har jag TV, är jag ute spelar jag inte spel.


This.

Gameguardian18 feb 2017q

Skulle köpt direkt! Älskar bärbart spelande. Håller självklart trummarna för fysisk media ifall detta blir verklighet!!

CypherMkII18 feb 2017q

n e o v i o l e n c e:

Nintendos imo vars fans verkligen hörs och syns mest


Det kanske finns en anledning bakom. Vad jag kan minnas så har och är det fortfarande väldigt populärt att pissa på Nintendo när det gäller prestanda och IPs.

F.ö. Så kan MS ta och publikt bränna upp Xbox varumärket på bål.

Mr.Minux18 feb 2017q

V5er:

Shu kollar in Switch


Hehe Nintendo killen med ryggen emot : " Nu är Shu här igen och tar massa bilder vad gör vi Reggie ? "

Slim_Solle18 feb 2017q

Kommer förboka första dagen! Psp och psvita är båda helt fantastiska konsoler!

Woosley18 feb 2017q

Den kommer att heta Playstation Morte. :D

Woosley18 feb 2017q

Jag skulle dock tippa på att planerna har lutat mot en kontrolltillsats/docka för telefoner och/eller tablets som ingår i en serie Playstation-certifierade modeller där fokus läggs på gaming (lite som en utveckling av Xperia Play-telefonerna för några år sedan. Spel exklusivt utvecklade till enheterna ligger under en egen kategori på Google Play osv) och där Remote Play-funktionen och integrationen med PS4 skulle varit långt mer utvecklad än i dagens telefoner. Snarare än en ny helt egen bärbar konsol alltså.

Men efter nedskärningarna i Sonys mobildivision så ligger planerna på is.

JenNova18 feb 2017q

PS Vita är, i min mening, som hårdvara den mest kompetenta handhållna maskinen och ett bevis på hur hårdvara kan dödas utan ett rimligt stöd på spelfronten.

Det Sony skulle kunna slå med är en bärbar PS4, men jag har svårt att se dem ge sig på en unik bärbar plattform den närmaste tiden.

Och att lyckas göra en PS4 bärbar till ett rimligt pris? Nah m8.

Anubis18 feb 2017q

Vet vi ens om den här patenten är en renodlad bärbar konsol?

Kan det inte bara vara ett tillbehör till en av Sonys surfplattor? Dom skröt ett tag om att man kunde streama PS4 spel till sin mobil och spela på toaletten. Kan inte det här bara vara ett alternativ till just det?

chipskille18 feb 2017q

Hade önskat att Sony använde namnet "Playstation Move" till en bärbar enhet. Men det användes ju istället till rörelsemojängerna.

Roger Ling18 feb 2017q

De gör en docka till den och kallar spelenheten för Playstation Swap.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.