Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Microsoft bekräftar att Project Scorpio släpps i år

Microsoft avslöjade att de arbetade på en ny konsol under E3 förra året.


Den går under namnet Project Scorpio och ska lanseras innan det här året är slut.


Nu har de bekräftat att planerna för konsolen ligger fast och att den nya konsolen släpps i år.


"2017 kommer att bli ett av de mest spännande åren för Xbox-spelare någonsin", skriver Phil Spencer.


"Vi förbereder oss för att släppa den kraftfullaste konsolen någonsin innan året är slut."


"Under det här året kommer vi att släppa fler exklusiva spel till Xbox One och Windows 10 än vad vi gjorde under 2016. Vi har bland annat Sea of Thieves, State of Decay 2 och Crackdown 3."


Du kan läsa mer i länken ovan.

Oskar Skog17 feb 2017Visningar: 1260 

Taggar: Project Scorpio, Xbox One, Windows 10, Hololens, Microsoft, Kinect, Xbox 360, Xbox Live, DRM, 180

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Apelsinapelsin17 feb 2017q

Jag har svårt att känna något intresse alls för en konsol vars enda uppgift kommer bli att fixa 4k + 30 fps, eller 1080p + 60 fps till redan existerande och kommande Xbone-spel. Säg till när Scorpio får en exklusiv titel som är omöjlig att köra på PS4 pro så kommer jag att visa lite intresse för det.

Oskar Skog17 feb 2017q

Apelsinapelsin:

Jag har svårt att känna något intresse alls för en konsol vars enda uppgift


Jag kan känna igen den känslan.

I slutet av 2017 vet jag inte vilken målgrupp det är som Microsoft riktar sig till, vem dom tror det är som behöver en sådan konsol.

Särskilt inte om dom håller fast vid att alla spel ska fungera till Xbox One samtidigt.

maq77717 feb 2017q

Oskar Skog:

vilken målgrupp


me, myself and I

Spelar en hel del PC. Men, skulle spela mer på boxen om den kunde leverera 60 fps...

EmpaN17 feb 2017q

maq777:

Spelar en hel del PC. Men, skulle spela mer på boxen om den kunde leverera 60 fps...


+1

Jimmy Seppälä17 feb 2017q

Oskar Skog:

Jag kan känna igen den känslan.


Det jag hoppas att de rebrandar Xbox One till att heta bara Xbox och slår hårt på att alla spel som vi har köpt och köper nu kommer att fungera med alla deras konsoler i framtiden och att det faktiskt kommer en dag då inte spelen fungerar på Xbox One längre.

BooliBoo17 feb 2017q

Hur mycket tror ni den kommer kosta? Det känns som att den måste ha ett bra pris för att slå ut PS4 Pro.

Foxxy17 feb 2017q

Köper mig en 4K-tv i år så jag är taggad. Spelen är inte direkt där hos Xbox ännu får jag väl erkänna men tror nog att man har en hel del på gång. Halo i 4K vore en häftig upplevelse.

Roger Ling17 feb 2017q

Jag tror den kommer kosta 499 dollar.

Roger Ling18 feb 2017q

Det kommer för mig att bli den nya tredjepartsspelkonsolen eftersom den kommer vara starkast.

Men antalet exklusiva titlar till xbox är mycket begränsat så den kommer få svårt mot en prissänkt PS4 Pro med alla spel till den senare.

lonian18 feb 2017q

Jag har tänkt mig oculus rift som stöd på Scorpio som säljargument tI'll mig, men jag är osäker om det räcker.

NicolausCamp18 feb 2017q

Jag skiter ärligt talat i Scorpio just nu. Jag vill ha nya, exklusiva förstapartsspel! Framförallt efter Scalebounds avrättning.

chipskille18 feb 2017q

Microsoft har i princip bara Crackdown 3 och Cuphead som intresserar mig ur deras kommande exklusiva utbud. Möjligtvis Rise and Shine också. Inget av de spelen skulle få mig att köpa en Xbox One på nytt dock, även om jag har haft hur kul som helst med Crackdown till Xbox 360 (och Crackdown 3 verkar ju återgå till originalformulan).

Rocksteady18 feb 2017q

Om man har en speldator, vad för spel missar man som endast kommer till Xbox?

NicolausCamp18 feb 2017q

Rocksteady:

Om man har en speldator, vad för spel missar man som endast kommer till Xbox?


Halo [crazy]

chipskille18 feb 2017q

NicolausCamp:

Halo


Har det inte pratats om att nästa Halo (6) kommer till PC också? Phil Spencer har väl i princip sagt att Microsofts FP-spel kommer att släppas till Windows.

"Microsoft's plan for Windows 10 and the Xbox brand also involves making digital purchases apply to both Windows 10 and Xbox, so there's no buying a game twice, and allowing for cross-play between platforms. It seems we're looking at future of nearly identical Microsoft libraries for both PC and Xbox.

Still, we wondered if Microsoft might keep certain special franchises Xbox exclusive as a weapon in its battle with Sony for the console market. According to Xbox head Phil Spencer, however, that's not the case. Speaking to PC Gamer yesterday, Spencer said he's "not about putting content only on console to manipulate Windows gamers to go buy an Xbox." "


http://www.pcgamer.com/halo-6-will-release-on-windows-10/#

NicolausCamp18 feb 2017q

Oscsko:

Har det inte pratats om att nästa Halo (6) kommer till PC också?


Skulle inte förvåna mig alls om så blev fallet. Halo 5 finns ju redan på PC, eller ja, Forge-versionen iaf. Känns som om spelen som är helt och hållet Xbox One-exklusiva kan räknas på båda händerna...
Master Chief Collection, Halo 5, Forza 5 & 6, Forza Horizon 2, Sunset Overdrive...
Har jag missat något av större vikt?

chipskille18 feb 2017q

NicolausCamp:

Master Chief Collection


Vet inte ens om jag skulle kalla Master Chief Collection för Xbox One-exklusivt. Absolut, det är en eminent samling av spel, men det är en samling av spel som finns på tidigare plattformar. Tekniskt sett är det ju förstås en exklusivitet.

Av det vi hört om Scorpio skulle det inte förvåna mig om det i princip är en 'PC for dummies'. Det kanske till och med är Windows på den, fast att det genomgått någon sorts streamline-process. Vill man uppgradera den så klickar man bara ur saker och pular in nya. Eller kopplar på fler och fler saker.

Det vill säga, när Spencer säger "allting kommer till windows" och "allting kommer vara cross-play" så talar man om PC och en Windows-Xbox som man kan välja mellan handkontroll och tangentbord/mus till. Som också spelar upp Xbox One-spel. Med massa gamla titlar från Xbox, X360, Live Arcade och så vidare som är tillgängliga på deras windows store (eller vad den nu heter igen).

Samla allting under ett tak, ett (ur ett konsolperspektiv) prestandamonster med långvarighet. Plussa på ordentlig VR, alla kan spela mot alla, köp ett spel en gång och äg det 'för alltid' och så vidare.

Kanske. Om det är någonting som jag kan tänka mig är smart med en så pass kraftfullare konsol än konkurrenterna så är det väl att lägga upp sin strategi åt det hållet.

Undersky19 feb 2017q

Oskar Skog:

I slutet av 2017 vet jag inte vilken målgrupp det är som Microsoft riktar sig till, vem dom tror det är som behöver en sådan konsol.


Vi som tycker om flera konsoler och nöjde oss med en PS4:a vid launchen, ser fram emot att ta del av de spel som finns på Xbox One med en Scorpio.

NicolausCamp19 feb 2017q

Oscsko:

Samla allting under ett tak, ett (ur ett konsolperspektiv)


Gillar verkligen den idéen. Nu lär ju inte alla 360-spel släppas bakåtkompatibelt pga licensstrul osv, men nog vore det riktigt coolt att ha hela Xbox-historiken, inkl den första Xboxens spelutbud, samlat på samma plattform. Att Xbox One är bakåtkompatibel var en stor anledning till varför jag valde den framför PS4. Jag sålde precis min PS3-version av Catherine och använde pengarna för att köpa den digitala versionen till Xbox One istället. Att bara ha en enda box för ALLT hoppas jag verkligen blir framtiden för konsolutvecklarna. [smile]

Kennydroid20 feb 2017q

Ja alltså, kommer det en Xbox-Pc så köper jag nog den.
Masterrace kommer ju inte hajja men smidigheten tilltalar.

Hans Li Engnell21 feb 2017q

Jag kommer mest troligt köpa Scorpio om priset är rätt. Samtidigt är det ju sant att det Microsoft och Xbox One behöver mest av allt är exklusiva spel. Efter att PS4 Pro ser ut att bli en nischprodukt bör nog Microsoft fråga sig vem Scorpio egentligen är till för och vad syftet med den är. Att förlänga en generation de redan har förlorat?

Ma-kasu21 feb 2017q

Som redan har nämnts, det kommer krävas Microsoft's absolut bästa FUD och propaganda för att sälja denna maskinen. Phil Spencer måste ta sin damage control och PR på twitter till en helt ny nivå. Det enda som jag kan tänka ha riktigt genomslag är om dom erbjuder 60 fps med en annan CPU än Jaguar (vilket jag verkligen hoppas).

Tror inte på att den kommer få exklusiva spel. Microsoft har inte förstapartsmusklerna för det. Marknadsandelen kommer vara så försvinnande liten att det vore dödsdömt för tredjepartstillverkare att försöka släppa något på den. PS4 är vad som gäller tills Sony annonserar en ordentlig efterträdare.

Nightswipe21 feb 2017q

Börjar bli riktigt nyfiken kring Scorpio.
Det är snart mars, den ska släppas iår. Vi vet knappt någonting om den. Kommer det egna spel eller kommer den fungera likt PS4 Pro där spelen bara kommer få ett lyft?
Rykteskarusellen verkar totalt ha tappat batterikraft om man jämför med Nintendos karusell innan de visade upp Switch.

Utöver nya säsongen av The Walking Dead & Resident Evil 7 har jag inte rört min Xbox One så mycket det senaste & det finns inga spel som känns lockande till konsolen på sikt.

Känns som att E3 kommer bli ett Go big or go home för Microsoft.

Mattias Leisky22 feb 2017q

Jag tycker verkligen helt tvärtemot Apelsinapelsin och Oskar Skog. Det är så här konsoller, om de nu måste finnas kvar i sin traditionella form, skall uppdateras. Tycker inte det finns någon anledning att man skall låsa bort spel för ägare av den tidigare generationen. Utan snarare att man precis som på PC skall kunna köra spelen på olika inställningar.

Givetvis kommer man tillslut till en gräns där den gamla hårdvaran helt enkelt blir för klen. De flesta spel kan dock under en lång tid fungera på två generationer hårdvara. Det ser vi ju inte minst på alla multiplattformsspel som släpps till tidigare hårdvara långt in i varje konsolls livscykel.

Apelsinapelsin22 feb 2017q

Mattias Leisky:

Tycker inte det finns någon anledning att man skall låsa bort spel för ägare av den tidigare generationen. Utan snarare att man precis som på PC skall kunna köra spelen på olika inställningar.


Är väl just det som är mitt kanske största problem med detta. Jag vill inte att konsoller ska förvandlas till små PC-kopior som man ska uppdatera var tredje år. Jag må vara old-school, men när jag köper en konsoll vill jag att det ska vara en hyfsat långtidsinvestering... att alla spel som släpps i framtiden till det formatet kommer att vara designat för just den konsollen... och inte snegla på en kraftfullare konsoll där risk finns att originalkonsollen kommer få en kassare version (Nintendo gjorde detta med Hyrule Warriors till New 3DS som tydligen är väldigt kasst på originalmaskinen (myyycket frame drops).

Jag vill se väldigt tydliga steg och gränser från en generation till en annan. Och det positiva med att kunna spela samma spel på framtida konsoller hade varit ett argument, om inte PS4 och Xbone släpptes 2013. De borde bara väntat med dessa uppgraderingar och släppt PS5 och Xbox Two typ 2019-2020 istället. DÄr får du en hel generation och inte en "half ass" röra med hårdvara.

Mattias Leisky22 feb 2017q

Apelsinapelsin:

Jag må vara old-school, men när jag köper en konsoll vill jag att det ska vara en hyfsat långtidsinvestering...


Fast så är det ju egentligen redan nu fast det ändå inte är det. Ser vi det ur ett rent, strikt spelmässigt perspektiv så kan du spela spelen under en lång tid när du investerar i en konsoll. Men som vi båda vet tar frameraten allt mer stryk ju längre in i en generation vi kommer. Inte minst var detta tydligt The Last of Us till exempel.

Så egentligen vet jag nog inte varför du inte vill att konsollerna skall vara "små PC-kopior". För snart två år sedan uppgraderade jag mitt grafikkort, det jag hade innan uppgraderingen var i princip antikt. Trots det kunde man få riktigt bra flyt i krävande spel bara man ställde in rätt. Jag vågar påstå att det gamla grafikkortet (GTX 570) hade kunnat sprutta på rätt bra idag också... och som vanligt när det gäller PC - det hade kunnat spela alla spel.

Nä, jag är svårövertygad vad gäller konsollgenerationer. Speciellt då jag skaffat en Xbox One men ändå velat kunna köra en del 360 spel och nu haft en rätt stor otur kring vilka titlar som är kompatibla (ännu så länge). Hade i stället kompatibiliteten varit total, ja då hade detta problem varit ur världen.

Apelsinapelsin22 feb 2017q

Mattias Leisky:

Fast så är det ju egentligen redan nu fast det ändå inte är det. Ser vi det ur ett rent, strikt spelmässigt perspektiv så kan du spela spelen under en lång tid när du investerar i en konsoll.


Det är ju det som är tanken, problemet är ju att jag inte litar på att spelutvecklare i längden kommer respektera originalkonsollernas begränsningar. Ju allt längre tiden går, desto mer kommer de tänja på gränsen de vanliga konsollerna klarar av (främst frame rates/drops). Särskilt när vi fått riktiga exempel på detta tidigare, Hyrule Warriors till 3DS).

I Microsofts fall skulle de lugnt kunna säga "det här är ett kraftfullt PC-exklusivt spel... MEN å andra sidan har vi ju Scorpio som skulle klara av det... så why not?". Blir lite svårare med Sony att köra med något sådant, men de skulle väl bara kunna dra till med "oförutsedda tekniska svårigheter/problem under utvecklingen, och vi stod mellan valet att göra det exklusivt till Pro eller skrota hela spelet", och då kommer hypade Sony-fans bli glada att det "åtminstone" kommer till Pro än inget alls.

Kort sagt, jag litar inte ett dugg på att de kommer sköta det här bra på längre sikt. De första året för respektive uppgradering när folk är någorlunda skeptiska, visst, men senare gradvis (och jag betonar verkligen gradvis)... så kommer vi se spel med mer och mer frame drops och kanske andra nedgraderingar på originalkonsollerna.

Hans Li Engnell23 feb 2017q

Nightswipe:

Känns som att E3 kommer bli ett Go big or go home för Microsoft.


Så där säger vi varje år. "I år måste Microsoft överraska på E3!" [smile]

De har egentligen gjort tre bra E3 i följd om vi tittar på vilka spel som har visats, men eftersom Sony är mästare på att både överraska och förpacka sitt material har Microsoft ändå (i allmänhetens ögon) fått "stryk".

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.