Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Här kan du se smakprov från LEVEL 022

Ett nytt nummer av LEVEL är här.


Det handlar om LEVEL 022 och vi har några smakprov från det nya numret som du kan se här nedan. 


Där hittar du bilder på fram- och baksidan till tidningen samt ett antal uppslag från den. Och en bonusbild på hur omslaget glittrar i verkligheten.


Det handlar om Switch, om Hyrules historia, Horizon Zero Dawn, Game & Watch och mycket mer.


Guldnumret är ute nu.


Över till Tobias Bjarneby.


Guld och gröna skogar


Det finns spelupplevelser som är så starka att benämningen spel till slut suddas ut – och vi bara minns dem som upplevelser.


Min första sommar i Hyrule är ett sådant minne. Jag klättrade i bergen, sprang längs stränderna, gick vilse i skogarna. Det kändes som om solen alltid sken och dagarna aldrig tog slut.


Men det är nästan 30 år sedan nu. Och trots att Nintendo nådde ännu högre kreativa toppar i A Link to the Past och Ocarina of Time, har jag tvivlat på att The Legend of Zelda någonsin skulle kunna få mig att känna så här igen. Fram tills nu.


Det Hyrule som breder ut sig i Breath of the Wild kan vara den mest fascinerande spelvärld jag någonsin utforskat. Jag bestiger bergen, rider längs stränderna, förlorar mig i skogarna. Solen går upp och ned, väderlekar förändras, tiden rusar iväg.


Det känns inte bara som att jag spelar det bästa The Legend of Zelda som någonsin skapats.


Det känns som att jag har kommit hem.


Tobias Bjarneby, chefredaktör.

Relaterade bilder

Oskar Skog 9 mar 2017Visningar: 2528 

Taggar: LEVEL, Reset Media AB, Loading, Robot, Super Play, Super Power

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

_V53r 9 mar 2017q

Så jävla mycket tårar nu för tiden här på Loading. Bjarnebys ord fick mig att gråta när jag läste artikeln om FFVII och jag har sedan dess hänvisat till denna legend flertal gånger under mitt liv. Inte minst som den inspirationskälla som tagit mig till där jag befinner mig idag i livet.

Idag händer det igen; medan jag inte håller med gällande Zelda så känner jag inget annat än gåshud i hela min kropp.

Tack att du... nej, tack att NI finns, redaktionen. Ni som fanns där 1997; Bjarneby, Wiborgh... och även ni som finns idag.

ibk_ille 9 mar 2017q

Har slutat prenumerera på tidningen nu då jag inte har läst den särskilt mycket mot slutet. Inte på grund av tidningens kvalitet utan helt enkelt att det inte har blivit av och att jag måste ha prioriterat bort det, utan att direkt veta varför.

Istället så kommer jag att köpa lösnummer när jag känner att numren intresserar och detta är verkligen ett sådant! Kommer absolut att plocka upp det här vid första tillfälle.

n e o v i o l e n c e10 mar 2017q

Hnnng.

Skymtar av en begeistrad och emotionell Eyre som skriver en, förmodad, hyllning rakt från hjärtat till NieR: Automata på det sätt som bara han kan.

Detta nummer måste jag ha.

IAMM10 mar 2017q

Ja, jag har inte köpt ett nummer på flera år, men funderar starkt på att köpa detta. Otroligt fint omslag.

CloudStrife10 mar 2017q

Så där ja! Tack för smakprovet =)

För övrigt ett alldeles strålande nummer. Hoppas ni orkar fortsätta hålla denna höga kvalité länge, länge [smile]

Kalle Andersson10 mar 2017q

Jag älskar Tobias Bjarneby lika mycket som jag älskar Hemglassbilen, Disneyklubben och Micro Machines.

Ifall jag satt på Death Row och Tobias Bjarneby var en maträtt skulle jag valt honom som sista måltid. Tala om comfort food i mänsklig skepnad.

Jag älskade numret. De enda sakerna jag blev något besviken på var att Bjarneby inte recenserade Breath of the Wild själv. Inte för att Villner gör ett dåligt jobb, men jag menar... för nostalgins skull... en annan sak som gjorde mig besviken var att Breath of the Wild inte fick 100% i facitsektionen. Men då också mest för det nostalgiska värdet en sådan betygssättning hade utgjort. Jag tror inte den chansen kommer igen på ett ganska så bra tag.

Jag tyckte dessutom väldigt mycket om Johan Martinssons artikel i retrosektionen om OoT-speedrunners. Ett nördigt ämne värdigt en egen dokumentärfilm.

Framsidan var som sagt grym, finast någonsin. Kul även med artikeln om Yoshiaki Koizumi.

Inte jättemycket roligt för Nintendo-belackare i numret, men en sådan är ju inte jag så...

Tack i alla fall för ett hyvens nummer.

Tobias Bjarneby10 mar 2017q

_V53r:

Tack att du... nej, tack att NI finns, redaktionen.


Kalle Andersson:

Jag älskar Tobias Bjarneby lika mycket som jag älskar Hemglassbilen, Disneyklubben och Micro Machines.


Ni är ju för underbara! Tack för att ni finns och fortsätter att läsa det vi gör.

littlejay10 mar 2017q

Ack så fin framsida. Synd att tryckeriet lyckats göra en bred horisontell reva mitt över hela framsidan, som går så djupt att den ger avtryck från omslaget ända bak till sida 11. [cry]

Känns väldigt lyxigt med guldsidor i tidningen. [bigsmile] Trodde jag hade sett det mesta när det kommer till layout men guldet fick mig att stanna upp och imponeras.

littlejay11 mar 2017q

Håller inte med om att Yoshiaki Koizumi länge var Nintendos mest underskattade spelskapare. Hans försök att få in mer handling i Nintendos klassiska spel låter som helt fruktansvärt dåliga idéer. Skönt att Shiggy höll honom kort tills dess att han slutade med dom där dumheterna.

littlejay11 mar 2017q

Bilderna på joyconsen ur alla vinklar på sidorna 30-31 är väldigt pedagogiska och intressanta, även guldfärgen i zelda-artiklarna är som sagt läcker. Ni är duktiga på att aktivt använda bilder, färger och former för att ge ett mervärde till tidningen. Tyvärr gör det att revan på omslaget stör desto mer:

TheNicke11 mar 2017q

Fantastiskt nummer. Har varit med och läst sedan Super Power #1 och detta är nog bland det bästa jag läst av er. Blir likt flera andra märkligt berörd av att läsa Bjarnebys text om Zelda. Barndomen definierades till viss del av Nintendo och era texter om Nintendo så det är väl därför jag blir sådär äckligt nostalgisk. Bra jobbat Level!

Kalle Andersson11 mar 2017q

littlejay:

Tyvärr gör det att revan på omslaget stör desto mer:


Den ser delbar ut, lite som två joycons! Dela den med en vän och läs tillsammans! [love]

Daniel Eyre11 mar 2017q

Fan vad fina ni är. Allihop. Detta är anledningen till att vi fortsätter att göra LEVEL.

littlejay11 mar 2017q

Kalle Andersson:

Den ser delbar ut, lite som två joycons! Dela den med en vän och läs tillsammans! [love]


Det är en fin tanke. Men delad glädje är i det här fallet fragmenterad och obegriplig glädje, som ordspråket går.

Victor Sjöström11 mar 2017q

littlejay:

revan på omslaget


Så där ska det ju inte alls se ut. Har du vägarna förbi Stockholms Spelmuseum på Markvardsgatan 2 någon dag, tro? Ta med tidningen så byter vi ut ditt måndagsexemplar.

Daniel Eyre11 mar 2017q

Tänkte precis föreslå det, jag också. Glid för museet om du har möjlighet!

littlejay11 mar 2017q

Mycket generöst. Någon gång tar jag med den när jag har vägarna förbi, unless I can't find you or if I forget (Shrek).

Närå men det är lugnt, jag kan leva med att den ser ut så, men då vet jag i alla fall att erbjudandet finns. Tack tack.

Läste för övrigt just Re7-recensionen. PSVR:s avsaknad av funktion för att kniva användaren i ansiktet är stor humor.

Karl Hungus12 mar 2017q

Fick det i fredags. Ett kanonnummer! Speciellt texten om speedruns i Ocarina Of Time var intressant. Jag fattar ingenting, och blir inte klokare av att se Youtube-klipp, men det är väldigt fascinerande hur ett spel kan brytas ner på det här sättet. En speedrun i Super Mario Bros är mer lättbegriplig. Jag höll på med det själv ett tag, men inte så seriöst. Runt åtta minuter har jag klarat det på. Det gick alltid felfritt fram till värld åtta.

Novistador13 mar 2017q

Har numret för den här månaden dykt upp? :O Faktumet är att jag bestämde mig för att prenumerera och googlade upp prenumerationssidan för loading, men den såg ut såhär och verkar annorlunda om jag klickar på "Tidningar" > "Level". Min ansökan om prenumeration kanske inte registrerades?

CloudStrife 3 apr 2017q

Måste bara ge er lite extra beröm för retrodelen av tidningen. Prenumererade ett tag på Retrogamer men de har verkligen inte en suck mot er, även fast just retro ska vara deras specialitet. Era retroartiklar är både matigare, bättre faktakollade och - framför allt - betydligt bättre skrivna.

Daniel Eyre 3 apr 2017q

CloudStrife:

Era retroartiklar är både matigare, bättre faktakollade och - framför allt - betydligt bättre skrivna.


TACK. Det betyder grymt mycket för oss. Inget är lämnat åt slumpen i dagens LEVEL. Vi planerar just nu nästa nummers retrosektion, vissa grejer är redan på banan... kan bli jävligt snyggt!

Kalle Andersson 3 apr 2017q

Jag älskar ju Retro Gamer också, fast känns retro i mer än ett avseende, den grabbiga enusiasmen exempelvis, väldigt mycket Sega Force över den, eller Mean Machines för att ta ett brittiskt exempel (som även redaktör'n* för Retro Gamer skrev för en gång i tiden, om jag inte missminner mig).

Level skriver om retro på Levels vis. Det gillar jag. Jag är så inne på Cyberpunk 2077 just nu, läser intervjuer med CD Projekt Red, kollar på analyser av redovisningar av lore av olika youtubers, läser William Gibson och tänkte i dag se både Blade Runner och Akira (igen). Min favoritsubgenre när det kommer till sci-fi. Jag hade älskat om Level Retro körde en cyberpunkspecial någon i en inte alltför avlägsen framtiden och jag vet att i alla fall Daniel Eyre skulle älskat att bidraga till en sådan också.

Daniel Eyre:

...


Eller???

.
.
.

* Lägg märke till hur jag skrev "redaktör'n" i stället för "redaktören". En hommage till serietidningen Pyton. Retro af den med.

Daniel Eyre 3 apr 2017q

Kalle Andersson:

Eller???


Absolut! Kan säkert vara rimligt att pilla ihop något sådant lagom till att Cyberpunk-peppen börjar ta sig ordentligt. Känns ju knappast som att vi täckt Shadowrun och hela den sfären sönder och samman i LEVEL direkt...

Kalle Andersson 4 apr 2017q

Daniel Eyre:

Känns ju knappast som att vi täckt Shadowrun och hela den sfären sönder och samman i LEVEL direkt...


Ja, gör ni det, täcker Shadowrun alltså, så kör inte bara SNES-spelet utan även BlueSky Softwares Mega Drive-dito.

Har du spelat Blade Runner-spelet? Det där peka-och-klicka-äventyret?

Daniel Eyre 4 apr 2017q

Kalle Andersson:

Har du spelat Blade Runner-spelet? Det där peka-och-klicka-äventyret?


Alltid varit sugen, men nej, faktiskt inte...

framespersecond 4 apr 2017q

Mest fascinerad att det ens finns tryckta speltidningar fortfarande. Antar att forumet stänger dagen då tidningen går i graven á SuperPLAY.

CloudStrife 5 apr 2017q

Daniel Eyre:

TACK. Det betyder grymt mycket för oss. Inget är lämnat åt slumpen i dagens LEVEL. Vi planerar just nu nästa nummers retrosektion, vissa grejer är redan på banan... kan bli jävligt snyggt!


Spännande :)

Och på tal om retro... Det digitala arkivet på Paperton saknar er retrotidning om SEGA.

Sedan undrar jag om ni har funderat på att även erbjuda +N och Xbox Life i det digitala arkivet? De var ju inte LEVEL, men det var ju samma personer bakom.

Daniel Eyre 5 apr 2017q

framespersecond:

Antar att forumet stänger dagen då tidningen går i graven á SuperPLAY.


PEPPEN!!!!!!!!!!!111111111111112

CloudStrife:

Sedan undrar jag om ni har funderat på att även erbjuda +N och Xbox Life i det digitala arkivet?


De tidningarna producerades innan vi körde digitalt, så de lär inte dyka upp där tyvärr! Det gäller även Sega-retrotidningen. Vi valde att komplettera med tidigare LEVEL-nummer, för att den samlingen skulle kunna bli komplett. Och något enstaka retro-nummer också, väl... fanns säkert någon anledning till det också. Sega-retrotidningen finns hursomhelst att köpa här på Stockholms Spelmuseum, glid förbi!

framespersecond 5 apr 2017q

Daniel Eyre:

PEPPEN


Inte så alltså. Men det är väl oundvikligt på sikt när ekonomiska krafter styr. Trodde aldrig SuperPLAY skulle gå i graven, tidningen kändes välmående fram till sin död. Har faktiskt inte prenumenerat på någon speltidning sedan dess.

Minns att det fanns någon Playstation-tidning som också gick i graven, sista numret fanns som en bilaga i SuperPLAY. Då fick jag både mina favorittidningar i en, haha!

Kalle Andersson 5 apr 2017q

Daniel Eyre:

Sega-retrotidningen finns hursomhelst att köpa här på Stockholms Spelmuseum, glid förbi!


Bor du där, eller? [smile]

Hur som helst skulle jag inte tycka om mina resor i lokaltrafiken alls lika mycket utan mina Level-tidningar. En del pillar med sina mobiltelefoner, andra läser böcker, själv tar alltid med mig två gamla ex Level i en tygpåse när jag beger mig ut. Igår läste jag exempelvis Level 74 om spelens framtid, ett mycket intressant nummer med tanke på att det har fem år på nacken.

Daniel Eyre 5 apr 2017q

Kalle Andersson:

Bor du där, eller?


Nästan! Vi har ju redaktionen i samma lokaler.

Kalle Andersson:

En dillar med sina mobiltelefoner, andra läser böcker, själv tar alltid med mig två gamla ex Level i en tygpåse när jag beger mig ut.


SÅ MYSIGT!

framespersecond:

Men det är väl oundvikligt på sikt när ekonomiska krafter styr.


Jo, det är ju knappast någon hemlighet att tidningsbranschen sett bättre dagar. Men så länge folk är sugna på att betala för LEVEL kommer vi att fortsätta göra den. Vi har som sagt gått ifrån det mesta kommersiella tänket för att istället rätt och slätt producera den bästa jävla speltidningen vi bara kan. Därför sätter vi spel som Inside och Undertale på omslaget utan omsvep (för att inte tala om omslaget vi jobbar med just nu...), och skriver om precis vad vi vill, precis så kritiskt och passionerat som vi känner för.

Kalle Andersson 5 apr 2017q

Daniel Eyre:

Nästan! Vi har ju redaktionen i samma lokaler.


Åh, det var mig inte bekant! Det vore fint med en rundtur där någon gång. Per video eller bildspel menar jag. Hur stort är det?

ayooo 5 apr 2017q

Kalle Andersson:

själv tar alltid med mig två gamla ex Level i en tygpåse när jag beger mig ut


Jag är (som du säkert märkte) för rädd om mina tidningar, det skulle aldrig falla mig in att ta med dom ut. Brukade förvisso köpa PC Gamer (finns den kvar?) ibland när jag åkte tåg eller så, för att ha något att läsa. Men Level tar jag med direkt hem och sätter i bokhyllan efter att jag har läst den.

Daniel Eyre:

Vi har som sagt gått ifrån det mesta kommersiella tänket för att istället rätt och slätt producera den bästa jävla speltidningen vi bara kan.


Kärlek till er [love]
Tycker så mycket om tidningen att jag under de två år som jag bodde i Taiwan tvingade morsan att köpa varje nummer av Level och skicka dom över halva världen till mig.

CloudStrife 7 apr 2017q

Daniel Eyre:

De tidningarna producerades innan vi körde digitalt, så de lär inte dyka upp där tyvärr! Det gäller även Sega-retrotidningen. Vi valde att komplettera med tidigare LEVEL-nummer, för att den samlingen skulle kunna bli komplett.


Ah, då förstår jag. Och det tackar jag för. Väldigt att smidigt att även kunna titta upp något digitalt på datorn lite snabbt när de fysiska exemplaren inte är nära till hands :)

Daniel Eyre:

Sega-retrotidningen finns hursomhelst att köpa här på Stockholms Spelmuseum, glid förbi!


Jag har SEGA-retrodtidningen, det var mest att det skulle ha varit bekvämt att ha den även digitalt. Men tack ändå!

Ni råkar däremot inte ha nummer 78 av LEVEL?

Daniel Eyre 7 apr 2017q

CloudStrife:

Ni råkar däremot inte ha nummer 78 av LEVEL?


Åh... gamla LEVEL-nummer kan tyvärr vara sådär orimligt svåra att få fatt på, även för oss. Vi har tyvärr inga sådana att sälja!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.