Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Sony avslutar produktionen av PS3 i Japan

Sony lanserade Playstation 3 i Japan under november 2006.


Mer än tio år senare avslutas nu produktionen av den här konsolen i Japan.


PS3 har totalt sålt i 10,45 miljoner exemplar i Japan sedan den släpptes i den regionen.


Det var länge sedan vi fick några försäljningssiffror för PS3 över hela världen. En av de sista gångerna var i november 2013, när Sony bekräftade att PS3 passerat 80 miljoner sålda exemplar.


Vilka är dina bästa och sämsta minnen från den här konsolen?

Oskar Skog17 mar 2017Visningar: 1753 

Taggar: PS4 Pro, PS4, Playstation VR, Sony, Share, PS Plus, PS Vita, ps now, Shuhei Yoshida, Mark Cerny, Dual Shock, spotify

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

chips17 mar 2017q

Bästa minne: Infamous
Sämsta minne: Uncharted

De är de enda spelen jag spelat på PS3.

Simon Liljedahl17 mar 2017q

Bästa minne: Quantum Theory
Perfektion i ett nötskal.

Annars så finns det ju oerhört mycket roligt. The Last of Us är ju fantastiskt. Ratchet & Clank är ju fantastiskt till PS3 också anser jag.

Det jag ändå lagt ned mest timmar på i spelväg på den konsolen är nog ändå MAG som är ett av ytterst få onlinespel som tagit tag i mig och aldrig släppte sitt grepp.

Snusmumriken17 mar 2017q

Bästa: Katamari Forever och Ratchet & Clank: A Crack In Time. Mitt hjärta ägs något av Katamari-spelen och jag upptäckte Ratchet & Clank först på PS3:an och är nu helt SÅLD.

Sämsta: The Last of Us. Fast mest bara för att jag inte tog mig förbi en viss klickare pga ::::''''((( läskigt + svårt.

Daniel John Johnsson17 mar 2017q

Minns den initiala besvikelsen, med kassa versioner av multiformatsspel, och få intressanta exklusiviteter. Några hävdade att Motorstorm var bra men kändes mest som en teknikdemo utan innehåll.

Och Resistance har aldrig varit kul.

Någonstans på vägen gjorde jag mig av med konsolen men kom tillbaka igen när jag fick spela Uncharted 2 och Heavy Rain hos en bekant.

Idag tycker jag den har ett fantastiskt spelutbud.

Gurramurra17 mar 2017q

Bästa minnet: Uncharted 2, tätt följt av Dark Souls och Metal Gear Solid 4. Uncharted 2 var så sinnessjukt bra för sin tid och de första spelet till maskinen som erbjöd en grum multiplayer-upplevelse.

Sämst minnet: Den katastrofala inledningen för konsolen där det under en rätt lång tid enbart fanns halvkassa versioner av multiplattformsspel.

Lindberg17 mar 2017q

Bästa: Wet
Sämsta: Boarderlands 2

gameness17 mar 2017q

Förbokade och hämtade ut på releasen för att sedan samla damm till förmån för min Xbox 360, jag får tänka efter mycket för att minnas några spel jag verkligen njöt av och spelade fullt ut, men många av dom spelen fann jag på de olika regionernas Playstation Store, gamla PS1 och PS2-guldkorn. Just nu är ett spel som jag kommer att tänka på Castlevania SotN, det spelades friskt!

Slim_Solle17 mar 2017q

Bästa: Heavy Rain och Crack In Time

Sämsta: när jag insåg att den inte spelade ps2 spel

Aynez17 mar 2017q

Bäst: The Last of Us eller Demon's Souls
Sämst: När jag skulle öppna upp den för att rensa den på damm, och jag istället pajade blu-ray enheten.

Yosuke17 mar 2017q

Var 360-gamer under den här perioden, men min bror hade en PS3 och brukade sitta och kolla på när han körde Uncharted-spelen. Idag har jag en PS4 med alla Uncharted-spelen installerade (har till och med det till Vitan) så jag antar att det får klassas som mitt bästa minne :)

Disco Volante17 mar 2017q

Grym konsol som fick tillbaka mitt spelintresse. Köpte det nåt år efter release med första Modern Warfare som var fantastiskt på sin tid.
Uncharted 2 & 3, GTA IV & V, Batman: Arkham Asylum & City, Red Dead Redemption och The Last of Us hör till det bästa jag spelat någonsin.

God of War III och Mirror's Edge var sådär...

Hans Li Engnell17 mar 2017q

Jag köpte PS3 väldigt sent och enbart av två skäl: The Last of Us och Uncharted-spelen. Annars var det Xbox 360 för hela slanten under förra generationen. PS3 lockade främst med ett antal exklusiva spel, och till slut var det bara ett måste att köpa den. Jag jagade rätt på originalmodellen begagnad.

Bäst: Naughty Dogs mästerverk
Sämst: DualShock kändes ännu sämre nu när vi hade Xbox 360-kontrollen att jämföra med.

Tobias Söderlund17 mar 2017q

Super Stardust HD, tveklöst bästa minnet.

Har inte många negativa minnen alls från PS3, men Motorstorm fattade jag aldrig storheten i trots att det var fantastiskt snyggt (då). Galen kollisionsdetektion och tröstlöst oengagerande över längre stunder av spelande.

Det största problemet för mig med PS3 är att jag fortfarande väntar på att utforska konsolen... och nu har det gått så länge att den är på väg att tas ur produktion.

Herren.

VodkaCitron17 mar 2017q

R.I.P bästa konsolen någonsin!

Jimmy Eliasson17 mar 2017q

Salute O7 O7 O7 O7 O7

Wihlborg17 mar 2017q

Bästa minne: Metal Gear Solid 4, det är verkligen 11/10 för mig, maximal tillfredsställelse och perfekt kombo av nostalgi och avslut för serien. Yakuza-serien som nog är min favoritspelserie någonsin. Dead Space kom från ingenstans och överraskade skräck-älskaren i mig, tvåan var också ruskigt bra. Sen har vi 3D Dot Game Heroes som nog kan vara det mest underskattade spelet på konsolen. Katamari Forever är också det bästa spelet i serien, fastän första spelet har bättre soundtrack. Mass Effect-trilogin, som nog är den bäst skrivna storyn~<3 The Last of Us är nog det mest känsloframkallande, sen gillar jag faktiskt första Uncharted mer än tredje. Upptäckarglädje i ruiner och djungel före---urgh, vad som nu än hände. Valkyria Chronicles är också riktigt bra. R&C Tools of Destruction var en levande Pixar-film när det släpptes~<3

Sämsta minne: När Fallout 3 laggade/frös/buggade ur, vilket var varje gång man spelade. Har tagit platinum i det och 100% all DLC så jag vet vad smärta är. Ninja Gaiden Sigma, det är inte ett dåligt spel men svårighetsgraden var löjlig och jag har fått reda på långt senare att jag gjorde det onödigt svårt för mig själv genom att endast använda min katana genom hela spelen. Jag blir verkligen aldrig arg men detta och Demon's Souls tog fram hatet i mig. Just Demon's Souls tyckte jag var skräp och avskydde hela 'börja om från början'-systemet. Rageade, sålde det, köpte det på mig tre månader senare och storälskade det. Det är faktiskt min favorit i Souls-serien. Visst fan, föll för Final Fantasy XIII-hypen, tror faktiskt det inte finns något JRPG till PS3an jag kan säga att jag tyckt om vilket är så sorgligt då det varit min favorit-genre en gång i tiden =/

Hade kunnat fortsätta skriva på båda, men man sluta nån gång. Spelar förresten fortfarande på min PS3a när jag känner för det eller går tillbaka till något jag saknar, eller missat för den delen. Sen alla PS1-JRPGn såklart~<3

Delacroix17 mar 2017q

Bäst: Dark Souls
Sämst: den tröga starten

lonian17 mar 2017q

Sämst minne då Last of us dödade min 60gb ps fat.

Alla andra tider sedan jag först köpte konsolen har varit underbara. Har aldrig haft problem med konsolen fram tills Last of us var för krävande.

Twiggy17 mar 2017q

Bästa: Dragon's Crown, Catherine, The Last of Us, Uncharted och (nu svär jag väl i kyrkan ;) )FF XIII-trilogin.

Sämsta: När skivläsaren dog, men har köpt två till så ska väl klara mig ett tag. Fortfarande inte klar med konsolen, har haft jävligt kul med den :)

Cavecamper17 mar 2017q

Bäst: Min första konsol efter att ha spelat PC sedan Diablo och efter ett tag kunde jag sitta med en kontroll i soffan och köra tillsammans med någon annan Diablo 3....dock inte det inte bästa spelet som får bli Liittle Big Planet efter som det fick resten av släkten att bry sig ca ett halvår.

Sämst: Jag köpte min begagnad men minns den totalt galna prissättningen Sony började med. Så istället det är nog nästan alla Move-spelen. Jag är dock nöjd med Just Dance och Child of Eden som är härligt psykedelisk. [blush]

chips17 mar 2017q

Jag ändrar mig. Detta är det bästa med PS3:

gadwin17 mar 2017q

Bäst: Uncharted 2 som fick samtliga andra utvecklare att skämmas och gå tillbaks till ritbordet. I dylik genre är det fortfarande inte många som har nått i närheten av ribban Naughty Dog lade år 2009.

Sämst: Att Team Ico missade hela generationen.

Kleti17 mar 2017q

Se där! Hade det på känn.

Bäst: Skate-serien, Dark/Demon's Souls, Yakuza 5, Katamari Forever

Sämst: Silent Hill 2 HD?

Har två pal superslim (en låg i grovsopen) men ska nog skaffa en japansk CECH-4300 för att få ännu lägre strömförbrukning och kunna plocka 100 yens-ps1-spel på book off + att man kan spela jap bluray-filmer

Älskar för övrigt DualShock 3. Så skön och bra batteritid :3
Hala DS4 halkar alltid ner i golvet för mig

Den benvita DS3 kommer också säkert åldras snyggare än den kritvita DS4

TRUCKSTONE17 mar 2017q

Värst: Det förbannade velandet och till sist skrotandet av bakåtkompatibiliteten. Seriöst, detta är faktiskt lite viktigt på riktigt för att ge en känsla av kontinuitet och pålitlighet för spelmaskiner.

Bäst: Den där solglittrande böljande öknen varpå man till sist ändå behövde sin DrWho-långa halsduk.

Och otaligt annat, för ingen annan maskin har givit så mycket och så varierad speltid. Den breddade verkligen min vy, i alla fall lite.

Bildligt menat, det hade inget med widescreen att göra alltså. [crazy]

Playmore17 mar 2017q

👍 Blu-ray spelare, ps1 bakåtkomp ➡ Hdmi.

dammskog18 mar 2017q

Kanske dags att köpa en till PS3 att ha som backup då.

Vilken version är det man ska ha utkik efter?

Gottfrid18 mar 2017q

Bästa: Demon's Souls
Sämsta: Assassin's Creed 2

Daemonen18 mar 2017q

Älskade mitt gråa Playstation. Skippade helt PS2, och PS3 var bara en ytterst blek parentes vid sidan av Xbox 360, men några minnen har jag ändå från den.

Bästa: Uncharted 2. Eller hela Uncharted-serien som jag och tjejen spelade igenom sist av alla.

Sämsta: Att jag impulsköpte en PS3 när Elgiganten Megastore öppnade i Luleå för att det var sista exet de hade och ville inte att någon annan skulle knipa det, bara för att komma hem med ett enda spel (God of War HD Collection, inte ens ett riktigt PS3-spel!) till konsolen. Det slutade med att jag fastnade på ett ställe i spelet, blev så arg så jag kastade sönder handkontrollen och vägrade starta konsolen på tre år. Förra året lyckades jag fynda alla Uncharted-spelen för en billig peng och i samma veva laga min handkontroll, och då gick den varm några veckor. Inte mitt starkaste ögonblick.

Sämsta II: Handkontrollen, plastigare skrot får man leta efter.

Två månader efteråt köpte jag en PS4:a, det ångrar jag inte för en sekund. Min PS3:a samlar damm återigen.

Silhuett18 mar 2017q

Gottfrid Jansson:

Bästa: Demon's Souls
Sämst: Lair

Visste att det skulle vara dåligt, men var tvungen att köpa det för att se just hur exakt dåligt det var. Det var värre än jag trodde. Det är utan tvekan det sämsta skräpet som släpptes till PS3, totalt ospelbart även efter patchen som tog bort sixaxis-funktionen. Köpte det dock för en spottstyver, så kunde unna mig misären utan att få ångest. Hade jag köpt det för fullpris hade jag förmodligen hoppat från en bro.

Kalle Andersson18 mar 2017q

Bäst: Playstation Home, någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Någon? Bara jag?

TRUCKSTONE18 mar 2017q

Kalle Andersson:

Någon? Någon? Någon? Bara jag?


Gick in i TEH MATRIX och strosade runt en stund, kollade arkitekturen, funderade på en strandvilla med excess i glaspartier.

För att fundera på investeringen ställde jag mig i en kö där man tydligen skulle få ratta flygplan. Två typer framför mig förde en konversation men började fundera på om jag tjuvlyssnade. Jag gjorde någon konstig gest jag inte var riktigt klar över betydelsen för. De dematerialiserades framför mig.

Oklar om jag oavsiktligt psykade bort dom eller ej, men gjorde dem antagligen en tjänst för kön rörde sig aldrig. Till sist dematerialiserade även jag.

Det var ungefär som verkligheten.

Förutom det där med dematerialiseringarna.

Eller att jag har råd med en strandvilla.

10/10 future features.

Robert Larsson:

utan tvekan det sämsta skräpet som släpptes


Du har missat en hel del.. [rolleyes]

dammskog:

Kanske dags att köpa en till PS3 att ha som backup då.

Vilken version är det man ska ha utkik efter?


Inte mycket att välja på egentligen.

En begagnad Slim, om du vill ha den tystaste och minsta.

Superslim om du vill ha en ny, utan att betala med en njure.

Silhuett18 mar 2017q

TRUCKSTONE:

Du har missat en hel del


Det är jag bara glad över :)

Daniel John Johnsson18 mar 2017q

Jag gillade faktiskt LAIR.

Med rörelsekontroller.

TRUCKSTONE19 mar 2017q

Det var om inte annat ett Motorstorm för flygfän. Fantastiskt snyggt, bitvis.

Däremot var det kanske inte det där "Panzer Demoons Souls" eller vad man nu inbillade sig att det kunde vara.

Dold text: DS kom visserligen lång senare, men.. äh. [crazy]

NicolausCamp19 mar 2017q

Kalle Andersson:

Bäst: Playstation Home, någon?


Ja, jävlar vad Sony tabbade sig gång på gång i början av PS3:s livscykel, och sedan styrde de upp det riktigt snyggt över de kommande åren... inte helt olikt vad Microsoft nu gjort med Xbox One.

Cavecamper20 mar 2017q

Gone har jag uppenbarligen förträngt trots att jag uppenbarligen snubblat runt så länge jag har flera troget från det.

Angående att köpa en i reserv kan den mer vågade börja tråla efter den första "feta" med 60 GB. Den är bakåtkompatibel men hade rykte om att kunna kollapsa av värmen.

Simon Liljedahl20 mar 2017q

Cavecamper:

hade rykte om att kunna kollapsa av värmen.


Värt att nämna är att absolut första fetingen inte har en sån där tvångsmekanism för att spotta ur skivorna.

chips20 mar 2017q

Det största frågetecknet dock var ju rymdbananen.

Alexander Rehnman20 mar 2017q

chips:

Det största frågetecknet dock var ju rymdbananen.


Följde inte utvecklingen av PS3 så jättenoga, så när min kompis pappa skaffade en (2007) så kom jag hem till honom och förväntade mig en rymdbanan. Jag blev ändå lite besviken när det inte var en sådan och mest kändes som en uppgraderad DualShock 2 [crazy]

TRUCKSTONE20 mar 2017q

De skippade naturligtvis silverbanan för att de redan förknippat maskinen med Spindelmannen. Att blanda in Batman också skulle ju inte bara bli förvirrande, det kunde bli fråga om varumärkesintrång.

Är hur som helst rätt tveksam till om den där ens var en fungerande prototypdesign när Kaz höll först upp den. Bara en sån detalj som axelhuset för pinnarna. Än idag är det en rätt massiv klump på DS4. Men här, inget. Det verkar imponerande.

Kunde såklart lösas genom att montera själva axialläsaren i \-vinkel och ha )-formade styrpinnar men.. Nä.

chips:

frågetecknet


voffen25 mar 2017q

Vlaid:

jag gjorde det onödigt svårt för mig själv genom att endast använda min katana genom hela spelen


Katanan är det bästa vapnet i spelet så du gjorde inte fel :) Däremot finns det fördel att byta vapen i vissa situationer förstås.

Guardian Lamppost27 mar 2017q

Bästa: Uncharted 2 - Multiplayer beta

Sämsta: Avslutat stöd för linux

Schizo_Deluxe27 mar 2017q

Bäst: God of war och uncharted spelen.
Sämst: La ut den på blocket. En snubbe ringer direkt från Skellefteå och säger att han sitter i bilen på väg och vill ha den. Säger att han är välkommen. Under tiden jag väntar så ringer flera andra personer och bjuder några hundra över. Säger att dom kan få den om han inte dyker upp. Killen dyker upp. Vill ha den men tjatar om att han vill ha med spel. Han får inget, säger som det är, har köpare som bjudit mer. Han ger upp och räcker fram pengarna, en hundring för lite och han säger att han inte har mer på sig. Han försöker pruta. Börjar bli irriterad på riktigt (han har tjatat rejält om att han vill ha med ett spel) så säger åt honom att hosta upp sista hundringen eller att det får vara. Han betalar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.