Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Game & Watch på Iphone

Fem klassiska Game & Watch-spel har hittat fram till Iphone och Ipod Touch tack vare Mobile 1UP - vilka säljer Chef, Parachute, Octopus samt Fire till det låga priset av 15kr styck, medan Helmet rent utav ges bort gratis.

Den brittiska spelportalen Pocket Gamer menar dock på att Mobile 1UP troligtvis inte har fått Nintendos godkännande för att lägga upp dessa kloner/konverteringar av G&W-spelen, då företaget fortfarande tjänar pengar på dem genom sina samlingsutgåvor för Nintendo DS, och råder därför de som vill spela dessa på sin Iphone eller Touch att köpa och ladda ner spelen snarast - innan de försvinner.

Relaterade bilder

Tomas Engström 2 jan 2009Visningar: 3709 

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Wiilmer 2 jan 2009q

Spelade nyss Helmet, och när man förlorade stod det att det skulle komma mer Game & Watch spel. :)

kungdavid 2 jan 2009q

ConraDargo:

då företaget fortfarande tjänar pengar på dem genom sina samlingsutgåvor för Nintendo DS,


Det där spelar ju ingen roll, de bryter mot upphovsrätten i vilket fall.

corpsicle 2 jan 2009q

Enligt dom själva så handlar det om "simulations" ( till skillnad från emulators ) ... ingen aning om det håller i rätten.

Tomas Engström 2 jan 2009q

kungdavid:

Det där spelar ju ingen roll, de bryter mot upphovsrätten i vilket fall.


Jo, ja. Visst gör dem det. Men det hade ju fortfarande kunnat vara så att Nintendo faktiskt har gett 1UP rätten att ge ut sina spel, vi vet ju inte med säkerhet hur det ligger till på det planet. Men det faktum att Nintendo fortfarande tjänar pengar på G&W gör ju att det känns väldigt tvivelaktigt att man skulle låta någon annan dra in pengarna åt dem - när de nu kan förtjäna dessa helt på egen hand istället.

kungdavid 2 jan 2009q

ConraDargo:

Men det hade ju fortfarande kunnat vara så att Nintendo faktiskt har gett 1UP rätten att ge ut sina spel, vi vet ju inte med säkerhet hur det ligger till på det planet.


Mobile1Up:

This website is in no way associated with the Nintendo corporation or Gunpei Yokoi - the game designer for the Game & Watch handheld electronic games. The games listed on this website are "simulations" of 25+ year old liquid crystal display (LCD) handheld electronic games. Neither Nintendo or Gunpei Yokoi have been involved in any way with the development of this software. "iPhone" and "iPod Touch" are registered trademarks of Apple, Inc.


[smile]

De verkar ju rippat grafiken totalt. Tror knappast Nintendo hade brytt sig om det var något homebrew, men iom att de säljer dem för profit kan det ju hända att de ingriper...

Tomas Engström 2 jan 2009q

XD

Såg inte det :)

Flesser 3 jan 2009q

Har för mig att det är en svensk snubbe som gjort de här.

Tycker det säger en hel del om hur bra koll apple har på vad de faktiskt lägger upp på appstore. Ett jävla skämt, faktiskt.

edit:
Vet inte om det här är samma spel som den där snubben gjort. Metro skrev om honom. Han sa något i stil med "Donkey kong kan jag inte göra, men de här spelen är inte skyddade av copyrightlagen då alla karaktärer är streckgubbar". Jo goddag yxskaft.

dammskog11 jan 2009q

Så Loading uppmuntrar köp av piratkopior???

Vill ni spela dessa spel så betala inte för dessa.
köp till ds eller ladda ner rena piratversioner till phone/touch. så hamnar inte pengarna i fel ficka

Johan Olander11 jan 2009q

dammskog:

Så Loading uppmuntrar köp av piratkopior???


Hade det varit så hade de inte funnits på appstore.

Tomas Engström11 jan 2009q

dammskog:

Så Loading uppmuntrar köp av piratkopior???


[rolleyes]

Drill with company11 jan 2009q

Finns väl inga G&W Nintendo DS-spel heller? (Club Nintendo-utgåvan är irrelevant)

dammskog11 jan 2009q

när det gäller mobilspelsmarknaden är allt en enda stor soppa. nästan lika illa som det var på c64. fast en mer aktuell jämförelse är väl att likställa den med klädmarknaden i thailand..

ingen har koll på saker och ting, speciellt när det gäller upphovsrätt. folk tar betalt för vad som helst utan hänsyn eller respekt till ev. ägare.
det är jättebra att loading har satt sitt fokus på marknaden men det finns så otroligt mycket att rapportera om så försök fokusera på kvalitativt material och ska det vara retrohyllningar ska det vara från de som har rätten på sin sida och ligger det i gråzonen ska det vara gratis.
varför inte uppmuntra nytt och bra material istället?

Tomas Engström14 jan 2009q

Drill with company:

Finns väl inga G&W Nintendo DS-spel heller?


Game & Watch Collection (Japan)

Drill with company14 jan 2009q

ConraDargo:

Game & Watch Collection (Japan)


Men det är ju någon premie för Club Nintendo-medlemmar. Inget som de säljer hur som helst, utan något man var tvungen att samla poäng (från spelköp) för att kunna få.

Däremot vill jag se ett nytt G&W Gallery. Men det är väl inte tillräckligt casual :(

Tomas Engström14 jan 2009q

Drill with company:

Men det är ju någon premie för Club Nintendo-medlemmar. Inget som de säljer hur som helst, utan något man var tvungen att samla poäng (från spelköp) för att kunna få.


Really? o_O

Huh. Vad trist gjort.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.