Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Tetsuya Nomura pratar om Kingdom Hearts 3 till Switch

Square Enix släppt en ny trailer från Kingdom Hearts 3 igår kväll.


I den fick vi se en ny värld som är med i spelet.


I samband med det här gjorde Tetsuya Nomura olika intervjuer där han pratade om Kingdom Hearts 3 och en av frågorna var om spelet kan komma till Switch.


"Switch är definitivt en väldigt intressant hårdvara", säger Nomura. "Men om vi skulle säga att Kingdom Hearts 3 kommer till Switch är jag säker på att människor skulle undra om versionerna till PS4 och Xbox One och att de vill att vi ska släppa spelet till de konsolerna innan vi fokuserar på några andra plattformar."


"Så för tillfället fokuserar vi på att ta Kingdom Hearts 3 till de konsoler som vi redan bekräftat spelet för."


"När vi är färdiga med det arbetet kanske vi kan börja tänka på andra alternativ."


Kingdom Hearts 3 planeras att släppas under 2018 till PS4 och Xbox One.

Oskar Skog16 jul 2017Visningar: 1229 

Taggar: Kingdom Hearts 3, Square Enix

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Xeno116 jul 2017q

Hade varit intressant och se skillnaden på Switch. Hoppas på en release i framtiden. Eller så lär det väl bli en spinoff #276 till Switchen.

Notorious Gamer16 jul 2017q

Skulle köpa det, blev väldigt intresserad efter jag såg Toy Story världen.

Elin Ekberg16 jul 2017q

Jag skulle köpa det till Switch (också) [blush]

The Sign Painter16 jul 2017q

Skulle såklart hellre se någon typ av spinoff, som DDD, än en försenad version KH3.

Ännu bättre vore ju om de kunde göra ett spel som inte är KH överhuvudtaget i samma grafikmotor.

Xeno116 jul 2017q

Elin Ekberg:

Jag skulle köpa det till Switch (också)


Samma. Sucker för KH som man är.

NicolausCamp16 jul 2017q

Jag tycker ju, egentligen, att det Square Enix bör fokusera på först, sett till Microsoft och Nintendos maskiner, i så fall, är att släppa HD-samlingarna till de formaten först. Känns lite taskigt mot Xbox-ägare att de får bekanta sig med serien med det sista spelet, när en konvertering av 1.5, 2.5 och 2.8 troligtvis hade varit busenkel att göra.
Och för Nintendo? Ja, de har en massa spin-offs... that's it.
För PS4 är det fritt fram, men glöm inte arvet för de andra!

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

Skulle bara bli ordentligt nedgraderat. Hellre HD-versioner av Days och Re:coded då, som inte är enbart filmsekvenser.

Redfoxe16 jul 2017q

Spin offs som inräknas till den redan för mycket tillkrånglande storyn.

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

Just det. Sen har vi Kingdom Hearts x.

NicolausCamp16 jul 2017q

Magnus Virdeborn:

Skulle bara bli ordentligt nedgraderat.


Ordentligt och ordentligt. Nergraderat, ja, men på den bärbara skärmen har det fortfarande potential att se riktigt bra ut. Som jag sagt så många gånger förr, en ska inte underskatta Unreal-motorn och vad den är kapabel till. Bara att kolla på Snake Pass tex, där det knappt syns någon skillnad mellan PS4 och Switch.

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

Med tanke på hur stort fokus är på Pixar-världar så jo, jag tror nog nedgraderingen skulle bli stor. Switch är inte i närheten av att vara kraftfull nog att leverera något som ser ut som den här trailern.

Sen måste ju inte allt komma till Switch. Släpps ju gott om unika spel till konsolen ändå. Jag tvivlar också på att Kingdom Hearts III skulle ha kommit till Xbox One om det utannonserats för typ två år sen. Är nog delvis därför samlingarna enbart släppts till PS4. Det är bortkastade pengar att porta till ett format som går dåligt i både i Japan och Europa som det är, samt inte är känt för att ha något vidare utbud av japanska spel (vilket också reflekterar användarbasen). Är glad att de fokuserar på en konsol igen.

NicolausCamp16 jul 2017q

Magnus Virdeborn:

Med tanke på hur stort fokus är på Pixar-världar så jo, jag tror nog nedgraderingen skulle bli stor. Switch är inte i närheten av att vara kraftfull nog att leverera något som ser ut som den här trailern.


Där får du tala för dig själv. Tycker att spel som Mario Odyssey och Splatoon 2 ser ruggigt imponerande ut rent tekniskt, och då går de även i 60 FPS. Switch har helt klart mer kraft under huven än vad folk verkar tro.

Magnus Virdeborn:

Sen måste ju inte allt komma till Switch.


Nej, jag menar mest att serien har en historia på Nintendos konsoler också iom DS- och 3DS-spelen, som känns som lösryckta kapitel.

Magnus Virdeborn:

Jag tvivlar också på att Kingdom Hearts III skulle ha kommit till Xbox One om det utannonserats för typ två år sen. Är nog delvis därför samlingarna enbart släppts till PS4. Det är bortkastade pengar att porta till ett format som går dåligt i både i Japan och Europa som det är,


Kan säkert ligga något i det, men att kalla det för bortkastade pengar att porta när det antagligen inte hade kostat mycket alls att ta över till Xbox köper jag inte. Med tanke på hur snarlik arkitektur de båda konsolerna har hade det inte kostat mycket, och även om JRPG inte säljer i närheten lika bra på Xbox så kvarstår fortfarande Disney-effekten, som är GIGANTISK i USA, där Xbox har sin största marknad. Det hade definitivt sålt en hel del exemplar.

Magnus Virdeborn:

Är glad att de fokuserar på en konsol igen.


Det här har jag dock aldrig riktigt förstått. Det är ju inte som att de behöver kompromissa sina spel till PS4 för att få dem att fungera på sämre hårdvara. Tycker mest det låter som ett själviskt argument. Jag är snarare av åsikten att ju fler som får tillgång till ett spel, desto bättre.

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

NicolausCamp:

Nej, jag menar mest att serien har en historia på Nintendos konsoler också iom DS- och 3DS-spelen, som känns som lösryckta kapitel.


Dess tre huvudspel släpptes ju dock till PS2 och PSP.

NicolausCamp:

Det här har jag dock aldrig riktigt förstått. Det är ju inte som att de behöver kompromissa sina spel till PS4 för att få dem att fungera på sämre hårdvara.


Jag menade inte att det behövde vara just PS4, även om det är det. Snarare att det är skönt att de faktiskt gjort en ansträngning att samla alla spel. Hade samlingarna släppts till andra konsoler hade jag inte brytt mig. Handlar inte om att vara självisk.

NicolausCamp:

Där får du tala för dig själv.


Fast vi vet ju specifikationerna. Klart du kan få till snygga spel på Switch, men den har ju sina begränsningar. Ett spel som Nioh hade ju haft stora problem med att köras med den hårdvaran. Och det är priset du betalar för att kunna lira portabelt också, vilket är ett helt okej pris, om du frågar mig.

NicolausCamp:

Jag är snarare av åsikten att ju fler som får tillgång till ett spel, desto bättre.


Dock finns där ju en viss benägenhet för port begging bland Switch-folket på Loading, måste jag säga. Samtidigt känns det som att det traditionellt sett varit tabu att vilja se spel som är exklusiva för Nintendo portas till PS4. Jag hade gärna sett Dragon Quest VII och VIII till PS4, men minns att jag inte direkt fick medhåll om det när jag tog upp det i en annan tråd för ett år sen. Och det var ett fasligt gnäll när Resident Evil Revelations portades till konsol, för att inte nämna när uppföljaren inte kom till Wii U eller 3DS. "Varför kommer det till andra konsoler före Nintendos?!" löd argumenten.

NicolausCamp16 jul 2017q

Magnus Virdeborn:

Dess tre huvudspel släpptes ju dock till PS2 och PSP.


Folk hävdar generellt att Dream Drop Distance är minst lika mycket "main line" som dessa dock.

Magnus Virdeborn:

Jag menade inte att det behövde vara just PS4, även om det är det. Snarare att det är skönt att de faktiskt gjort en ansträngning att samla alla spel.


Jaja, det håller jag med om. Skönt att ha allt samlat under ett tak. Men det hade ju varit ännu bättre om de andra formaten OCKSÅ kunde få allt.

Magnus Virdeborn:

Fast vi vet ju specifikationerna. Klart du kan få till snygga spel på Switch, men den har ju sina begränsningar.


Siffror på hårdvaran är en sak, men hur komponenterna fungerar ihop är en annan, och jag tror tveklöst att KH3 skulle fungerat bra på Switch. Sänk upplösningen, dra ner lite på polygonerna och texturupplösningen, gör simplare skugg- och ljuseffekter, och du kan fortfarande få ett spel som flyter på bra och också ser väldigt snarlikt ut det som kommer till övriga format. Nu snackar vi ju om att de faktiskt tar sig tid och optimerar spelet och inte bara slänger ner gammal PS3-kod i en mixer och hoppas på det bästa á la Dragon Quest Heroes [crazy]

Magnus Virdeborn:

Dock finns där ju en viss benägenhet för port begging bland Switch-folket på Loading, måste jag säga. Samtidigt känns det som att det traditionellt sett varit tabu att vilja se spel som är exklusiva för Nintendo portas till PS4.


Jag tänker inte säga något om Sony, Nintendo och Microsoft, för där har jag full förståelse för att de vill hålla sina spel på sina plattformar, men sett till tredjepart ser jag ingen ursäkt alls.

Magnus Virdeborn:

Jag hade gärna sett Dragon Quest VII och VIII till PS4, men minns att jag inte direkt fick medhåll om det när jag tog upp det i en annan tråd för ett år sen.


Nu vet jag inte om du syftade på mig eller inte, men jag vill minnas att jag bara sagt att DQ som serie känns mest "hemma" på Nintendos konsoler. Sedan om de släpps till andra format också, great! Men där är det samma sak för mig, att det är skönt att kunna samla allt under ett tak. Det betyder som sagt inte att jag inte hade velat se serien till övriga format...

Magnus Virdeborn:

Och det var ett fasligt gnäll när Resident Evil Revelations portades till konsol


Jaså? Det måste jag ha missat. Jag skaffade dock precis 3DS-versionen trots att jag spelat igenom det på PC, just för att jag anser att 3D-effekten är smått fantastisk i det spelet.

Magnus Virdeborn:

för att inte nämna när uppföljaren inte kom till Wii U eller 3DS. "Varför kommer det till andra konsoler före Nintendos?!" löd argumenten.


Det är ju dock fullt förståeligt. Revelations 1 kom till Switch, och uppföljaren släpptes till både Xbox 360 och PS3, som har snarlik hårdvara. Men så tappade ju Wii U stöd från tredjepart väldigt snabbt också när konsolen visade sig vara en flopp.

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

NicolausCamp:

Det är ju dock fullt förståeligt. Revelations 1 kom till Switch, och uppföljaren släpptes till både Xbox 360 och PS3, som har snarlik hårdvara.


Hmmm [bigsmile]

Jag ser det som lika förståeligt varför Resident Evil 5 inte kom till Wii. Däremot undrar jag fortfarande varför de beslöt sig för att porta det till Vita.

Men attityden var ju tyvärr inte "åh vad jag önskar att det här hade kommit till 3DS/Wii U" utan mer "fuck Sony och Microsoft för att de får ett spel som inte kommer till min Nintendo-konsol".

Ett annan exempel vore ju Bayonetta 2. Där var det nästintill skadeglädje över att det inte kom till fler format (det fanns givetvis en rimlig förklaring till varför, men nu menar jag bemötande av önsketänkande osv).

NicolausCamp16 jul 2017q

Magnus Virdeborn:

Hmmm


Oops. [crazy]

Magnus Virdeborn:

Ett annan exempel vore ju Bayonetta 2. Där var det nästintill skadeglädje över att det inte kom till fler format (det fanns givetvis en rimlig förklaring till varför, men nu menar jag bemötande av önsketänkande osv).


Så annorlunda en kan se på saker och ting. Där såg jag en massa "Fuck Sony och Microsoft!" Det var liksom mer ilska riktat mot dem och folk som blev besvikna och sura över att "Kommer jag behöva köpa Wii U nu!?".

Men det finns ju alltid de som lever på skadeglädje och rättfärdigar sina inköp genom att peka på sina exklusiviteter och skratta åt andra också, oavsett vilken konsol vi pratar om. [crazy]

Magnus Virdeborn16 jul 2017q

Dock måste jag erkänna att det är liiiite kul att se folk som enbart spelar på PC och på allvar älskar att skryta om hur de är "PC Master Race" gnälla på att somliga spel är konsolexklusiva [cute]

Mr.Minux16 jul 2017q

Kände fan jag bokade till fel maskin hehe :)

NicolausCamp16 jul 2017q

Xeno116 jul 2017q

hahaha

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.