Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Nu avslöjas en anime baserad på Persona 5

Persona 5 släpptes till PS4 och PS3 tidigare i våras här i Europa.


Du kan läsa vår recension av spelet här.


Nu har Atlus och A-1 Pictures avslöjat Persona 5 Animation, en anime baserad på det här spelet.


Den ska ha premiär under 2018 och du kan se den första trailern här.

Oskar Skog30 jul 2017Visningar: 809 

Taggar: Persona 5, Atlus

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Pichius30 jul 2017q

Får hoppas på att animen är bättre än själva spelet bara.

Daniel Eyre30 jul 2017q

Pichius:

Får hoppas på att animen är bättre än själva spelet bara.


Ja för det blev ju tyvärr inte så uppskattat världen över...? :|

gitaroo_man30 jul 2017q

Gåshud!

NicolausCamp30 jul 2017q

Daniel Eyre:

Ja för det blev ju tyvärr inte så uppskattat världen över...? :|


Är ju många, mig själv inkluderad, som inte fann gameplay-aspekten involverande eller intressant alls, men som ändå vill ta del av handlingen. Då skulle den här animen potentiellt kunna vara ett så gott som perfekt substitut.

Pichius30 jul 2017q

Daniel Eyre:

Ja för det blev ju tyvärr inte så uppskattat världen över...? :|


This:

NicolausCamp:

Är ju många, mig själv inkluderad, som inte fann gameplay-aspekten involverande eller intressant alls, men som ändå vill ta del av handlingen. Då skulle den här animen potentiellt kunna vara ett så gott som perfekt substitut.

Otter1130 jul 2017q

Mitt första Persona. Spelade först på Easy men det var nog utmanande ändå. Ändrade till Safe och njöt av varenda sekund med alla karaktärer. Allas story var inte perfekt, men det var i sig ändå väldigt fint hur man blev involverad i deras livsöden.

Synd även att en var tvungen att spela med Confidant-guide också, annars hade jag väl suttit med spelet i närmare 200 timmar istället för 110...

Inget perfekt spel, men bra story, väldigt fint att titta på och otrrrrrroligt bra soundtrack. De sistnämnda gör bannemig halva spelet.

Fridell30 jul 2017q

Jag är glad om vi håller Persona serien lite sådär halvt underground och nichad som den är :) Det är skönt att alla inte uppskattar den typen av gameplay !

Ugh, blev sugen på att lira P5 när jag såg den där trailern....och jag har redan spelat det två gånger. Hjälp!

Daniel Eyre30 jul 2017q

Pichius:

This:


Fair enough! Hade nog bara inte hört någon kritisera spelet, typ alls, förrän nu.

NicolausCamp30 jul 2017q

Daniel Eyre:

Fair enough! Hade nog bara inte hört någon kritisera spelet, typ alls, förrän nu.


Bör ju nämnas att jag bara spelat några timmar, och handlingen drog verkligen in mig, likaså den audiovisuella biten. Spelet har verkligen stil så det räcker och blir över, men hela gameplay-delen kändes ganska mossig av det jag körde. Jag ska spela mer och hoppas på att det blir bättre, men när folk säger att det är runt 100 timmar långt osv känner en sig lite smått skeptisk till det hela.
Och då hade jag, underligt nog, klart roligare med Shin Megami Tensei IV: Apocalypse och Tokyo Mirage Sessions #FE, som jag fann klart mer givande ur just gameplay-synpunkt.
Persona kanske helt enkelt inte är för mig, och det är okej.

Alexander Rehnman30 jul 2017q

Såg bra ut i trailern iallafall! [bigsmile]

Nu hoppas jag bara att den inte går ner allt för djupt i fanservice-träsket [smile]

Fridell30 jul 2017q

NicolausCamp:

Jag ska spela mer och hoppas på att det blir bättre, men när folk säger att det är runt 100 timmar långt osv känner en sig lite smått skeptisk till det hela.


Grejen är ju att man väljer själv hur mycket man vill göra. Skippar man mycket av vad som kan göras om dagarna och kör på enklare svårighetsgrad så krymper speltiden drastiskt.

NicolausCamp:

men hela gameplay-delen kändes ganska mossig av det jag körde


Mig veterligen, som storkonsument av JRPG (och RPG i synnerhet) så säger de första timmarna ganska lite om hur gameplay är ändå. Många JRPG behöver en tid för att man ska "låsa" upp alla kul grejer man kan gör i strider etc. Som du vet ;)

NicolausCamp30 jul 2017q

Fridell:

Skippar man mycket av vad som kan göras om dagarna och kör på enklare svårighetsgrad så krymper speltiden drastiskt.


Jo, jag har hört detta. Har en vän som sa att han klarade det på lite över 50 timmar, med det "riktiga" slutet.
Som sagt, jag ska spela vidare och se om min åsikt förändras.

Fridell30 jul 2017q

Ja alltså det är ju lite som att säga att Skyrim är för långt för att spela, lägga 200 timmar osv osv [wink]

gitaroo_man30 jul 2017q

Otter11:

Synd även att en var tvungen att spela med Confidant-guide också,


Varför var du tvungen att göra det?? Skulle verkligen inte rekommendera det om du kör P3 eller P4.

NicolausCamp:

Tokyo Mirage Sessions #FE,


Tycker P5 har betydligt bättre gameplay och story än TMS. TMS är lite mer flum bara IMO :) Båda bra dock.

NicolausCamp30 jul 2017q

gitaroo_man:

TMS är lite mer flum bara


Det var en av sakerna jag verkligen uppskattade med det. Att det liksom var så väldigt lättsamt och hade en del självdistans. Kändes uppfriskande. [smile]

Frizzy30 jul 2017q

NicolausCamp:

Jo, jag har hört detta. Har en vän som sa att han klarade det på lite över 50 timmar, med det "riktiga" slutet.


Det var jag det, 56 timmar för att vara exakt. Det enda jag skippade som man kan göra på dagarna (och kvällarna) var majoriteten av mementos och siduppdragen där, som representerar det sämsta med persona-serien (enformiga, tråkiga dungeons). Och, ja jag körde lite easy men mest safe.
OT: anime verkar intressant då det är story och stil som är behållningen med Persona 5.

RetroFanatic30 jul 2017q

Har sett lite streamat. Nu längtar jag efter att see Kamoshiba i animén.

Otter1131 jul 2017q

Skälet till att använda confidant guode, en spoiler free sådan, var för att få ut det mesta av karaktärerna utan att behöva ladda om en save före. Och på så visas spara otaliga timmar på att hitta rätt saker att säga.

Säger man fel saker drar det ut på tiden så pass att man inte hinner levla upp dom och på så vis förlorar stora delar av deras story.

Hann inte ens med Iwai och Haru pga att tiden tog slut.

Lobben31 jul 2017q

Spelade ca 40 timmar när det kom och inte rört det sedan dess. P3 och P4 är några av mina absoluta favorit spel, men förutom några quality of life förbättringar spelmässigt så allt sämre i P5 enligt mig. Den här animen känns det som jag kan skippa tyvärr [sad]

Elin Ekberg31 jul 2017q

Daniel Eyre:

Hade nog bara inte hört någon kritisera spelet, typ alls, förrän nu.


Jag tycker tvärtom, att nu när folk har börjat få lite perspektiv på spelet så har hyllningarna börjat svalna litet, fler och fler börjar att tycka så som jag tyckte om det från allra första början. När jag recenserade det [wink]

(kanske inte Famitsus läsare då)

Det är litet för långt för sitt eget bästa, berättelsen håller inte riktigt för en 100 timmars speltid och det tycker jag framför allt märks när spelet börjar försöka knyta ihop säcken. Man får där nästan känslan av att manusförfattarna själva har tröttnat på att berätta den här historien. Det har ett väldigt drivande tempo under sina första femton timmar men sedan tar det nästan sextio timmar innan det plockar upp tråden igen. Det och de återkommande sexistiska inslagen tycker jag drar ner upplevelsen något. Det är inte lite sexism, heller. Jag tror inte att det finns något "tempel" eller huvudmoment i spelet där historien återkommer till att tjejerna inte är något mer än sina kroppar. Trots att de ändå är drivande och viktiga för berättelsen. Det skulle väl vara palats nummer sex då.

Jag gillar ändå Persona 5, av många anledningar. Det har sin nisch och jag tycker att spelmekaniken är rolig i många fall. Ibland fallerar den dock när jag klarar av palatsen snabbare än vad utvecklarna måste ha tänkt sig, eftersom ibland har jag fått gå runt och vänta bra många dagar på att någonting ska hända. I slutändan ett bra rollspel som jag i framtiden antagligen mest kommer att minnas som det där spelet som aldrig ville ta slut. Samt för att det hade en slutboss som trots att den försökte fuska ändå inte hade en chans emot mig. 99 timmar och fyra minuter. Level 84.

Vi har pratat lite om Persona 5 i Final Fantasy 12-tråden, att om man jämför de två spelen sida vid sida så känner man verkligen vilka skillnad det är vad gäller historieberättande.

Karmosin31 jul 2017q

Persona spelen, sedan trean och frammåt, har alltid behövt offra storypacing för den upplevelsen dem vill ge, alltså tids-management-aspekten som vävs in i gameplayet. Jag själv tyckte att femman kunde bli lite väl aggressiv med story-sekvenser, där man inte fick spela spelet under långa perioder för att de skulle berätta saker.

För mig är sidoberättelserna, alla social links och allt man gör däremellan minst lika viktigt som huvudhistorian. Det var inte handlingen som gjorde Persona 4 till ett så fantastiskt spel.

Uppskattar också att spelet fortfarande är en dungeoncrawler som faktiskt känns något som en sådan, där t'ex SMT 4 och apocalypse har gett upp på mycket som faktiskt gjorde serien unik nästintill andra moderna JRPG'n. Fick t'om hitta på mina egna regler att följa för att Apocalypse skulle bli en engagerande upplevelse...
På hard blev Persona 5 faktiskt en rätt så bra utmaning också.

Tror dock inte att jag kommer kolla på animen, iallafall inte föränn hela serien är ute. Persona 4-animen är ok och Persona 3 filmerna var lite roliga för de som spelat spelet, men de tappar otroligt mycket av seriens charm i media-bytet.

Fridell31 jul 2017q

Det jag gillar med de här spelen är att de är duktiga på att ha underground-känslan intakt och sålla bort såna som inte uppskattar vad det gör. De gör sin grej och sen är det bra med det. Hoppas Atlus aldrig ändrar sig. Alla andra gör ju det. Boo.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.