Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Nu stängs snart Xbox Live Indie Games

Kommer ni ihåg sektionen Xbox Live Indie Games på Xbox 360?


Någon av er kanske fortfarande använder den.


Nu har Microsoft meddelat att den här tjänsten kommer att avslutas den 29 september. De gick ut med ett mail om det här, för ett par år sedan, och nu är dagen nästan här.


Du kommer fortfarande att kunna spela de spel som du köpt (och ladda ner dem igen, om du äger licensen) efter det här datumet.


Om det är något spel du fortfarande inte har köpt och som du är intresserad av har du bara fram till den 29 september att göra det.


Vilka var dina favoriter, bland de här indiespelen?

Oskar Skog12 sep 2017Visningar: 737 

Taggar: Xbox One X, Xbox One, Microsoft, Project Scorpio

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Nicke Karlsson12 sep 2017q

Nyan Cat Adventures [love]

Daniel Eyre12 sep 2017q

Good riddance. Nog för att man haft många kul kvällar med att ladda ner demos på det absolut klåpigaste mänskligheten har att erbjuda ihop med en flarra vodka, men jag kan på allvar tänka mig att den genomsnittliga nivån på de spelen smutsat ned Xbox-varumärket mer än de gjort nytta. Jag spelade hemmagjorda Net Yaroze-spel på PS1 som hade mer hjärta än merparten av XBLI-biblioteket. I en tid då indiespel i mångt och mycket blivit så otroligt intressanta och passionerade står Xbox-satsningen för det lataste och mest handfallna i hela spelvärlden – åtminstone på denna sidan av Appstore-träsket. Och kanske vissa delar av Steam...

HackSiegfried17 nov 2017q

Tror inte jag testat ett enda roligt spel där [confused]

KennyMan66617 nov 2017q

Det fanns en del ordentligt fantastiska saker på Xbox Live Indie Games. Jag grävde väldigt mycket.

Bland annat så hade vi ju partyspelens partyspel, Mount Your Friends.

Några riktigt bra shmups, där jag alltid tyckte att det bästa var Aeternum.

Det fantastiska streckgubbe-kung fu-spelet med det klockrena namnet One Finger Death Punch.

Men bäst av dem alla var ändå まもって騎士, äks Protect Me Knight. 8-bits-retrodoftande, lite tower defence-liknande (men jag kan inte kalla det ett TD-spel), med fantastisk Engrish och musik av ingen mindre än Yuzo Koshiro.

Mount Your Friends, Aeternum och One Finger Death Punch finns att få tag på på andra plattformar, i alla fall. Men Protect Me Knight släpptes aldrig på något annat format än till Xbox 360 via Xbox Live Indie Games. Det kom en uppföljare till 3DS-eShop, som tog lång tid på sig att släppas utanför Japan... och har fortfarande inte kommit till Europa, vilket är det värsta jävla spelrelaterade brottet det här året. Får väl hoppas på en Switch-port, om inte annat, men vad fan. Det är det 3DS-spel jag sett fram emot mest i typ fyra år nu.

Tobias Söderlund17 nov 2017qFinns på annat håll, dock. Men, som ett av extremt få XLIG-spel jag fixade licens till var det suveränt.

KennyMan66617 nov 2017q

Hade en hel tråd om det på ett annat forum, till och med, eftersom jag var väldigt inne i XBLIG en period. Jag grävde bokstavligen igenom hela jävla biblioteket i jakt på saker som faktiskt var bra.

Sarato17 nov 2017q

Vad synd. Jag har laddat ner mängder med roliga spel därifrån. Mycket tråkigt att höra att allt bara försvinner nu. Den digitala framtiden är bra tråkig ibland. [sad]

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.