Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Nintendo släpper trailer för SNES Mini Classic

NIntendo har släppt NES Mini Classic här i Sverige idag.


Och nu har vi en ny trailer från den här lilla retrokonsolen och alla minnen den tar med sig till 2017.


Ska du köpa den?


Eller har du redan köpt?


Oskar Skog29 sep 2017Visningar: 1632 

Taggar: SNES Classic, Nintendo

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Joe E Tata30 sep 2017q

Har köpt den och är otroligt nöjd. Det är verkligen fantastiska spel i konsolen!

darksidealice 3 okt 2017q

Jag kör på mitt Super Nintendo. Är mitt uppe i Terranigma. Efter att ha finlirat med bildinställningarna på min sony-tv så har jag lyckats få jättebra och tydlig bild med klara vackra färger (och det via antenn-kabeln). Verkar inte behöva någon Framemeister med andra ord. Jag blir bara nöjdare och nöjdare över mitt TV-val ^^

Boogeyman 5 okt 2017q

darksidealice:

Jag kör på mitt Super Nintendo. Är mitt uppe i Terranigma. Efter att ha finlirat med bildinställningarna på min sony-tv så har jag lyckats få jättebra och tydlig bild med klara vackra färger


Bra, när kan jag komma över så att vi kan ha en lång spelkväll ihop? [wink]

darksidealice 5 okt 2017q

Boogeyman:

Bra, när kan jag komma över så att vi kan ha en lång spelkväll ihop?


Haha sure. Har runt 20 - 25 snestitlar. Håller på med Secret of Mana just nu. Tycker för övrigt att Terranigma borde varit med på classic mini. Ett perfekt tillfälle att äntligen låta Nordamerika få uppleva det.

Boogeyman 5 okt 2017q

darksidealice:

Har runt 20 - 25 snestitlar.


Oj, det är ändå rätt många. Jag har inte räknat hur många jag har, men det borde vara under 20 stycken tror jag. Vilka har du?

darksidealice:

Tycker för övrigt att Terranigma borde varit med på classic mini.


Det är många titlar som borde varit med på den, Terranigma är tredje i serien tillsammans med Soul Blazer som det första och Illusion of Time/Gaia i mitten av dem.

Jag skaffade Illusion of Time för inte så länge sedan, däremot var det innan jag fick reda på att det fanns trilogi och det har fått mig med att avvakta spela det. Men både Soul Blazer och Terranigma är alldeles för dyra för att köpa på kasett.

Har vi tur kommer vi kunna få möjligheten att införa fler spel till mini med hjälp av ett modifieringsprogram som även användes för NES mini.

Fröken Keke 5 okt 2017q

darksidealice:

Tycker för övrigt att Terranigma borde varit med på classic mini. Ett perfekt tillfälle att äntligen låta Nordamerika få uppleva det.


Verkligen, det här är ju ett ypperligt tillfälle då det bestämda utbudet mer eller mindre forcerar spelen på folk som kanske inte hade testat det annars. Det är väl mest vi i Europa som går i fördel av att få spel som Final Fantasy VI, Earthbound och Super Mario RPG.

Boogeyman:

Jag skaffade Illusion of Time för inte så länge sedan, däremot var det innan jag fick reda på att det fanns trilogi och det har fått mig med att avvakta spela det.


De är en trilogi i sin allra vagaste form, de är helt oberoende varandra, så du kan lugnt spela dem i vilken ordning du vill.

Boogeyman 6 okt 2017q

Fröken Keke:

Verkligen, det här är ju ett ypperligt tillfälle då det bestämda utbudet mer eller mindre forcerar spelen på folk som kanske inte hade testat det annars.


Det förstås, i vårat fall hade det inte skadat med Chrono Trigger i listan då vi i Europa aldrig fick det spelet utsläppt.

Fröken Keke:

De är en trilogi i sin allra vagaste form, de är helt oberoende varandra, så du kan lugnt spela dem i vilken ordning du vill.


Jo, fast man vill ändå spela dem i ordning trots att de inte är riktiga uppföljare till varandra. Det är lite samma sak med Final Fantasy.

Skrotbert 6 okt 2017q

Alla vill väl ha olika spel, men om något så känns det lite konstigt att exempelvis Pilotwings saknas. Antar att det har att göra med beräknat intresse för dagens spelare, men ändå. I Japan fick de Panel de Pon, Tetris Attack här i väst, och det hade ju också känts om ett vettigt bidrag. Saknar lite pyssel där.

Fröken Keke 6 okt 2017q

Pusselspel saknade jag rätt hårt, ja. Finns ett rätt bra utbud klassiker på konsolen. Puzzle Bobble, Tetris Attack, Kirby's Avalanche, det säkra kortet hade varit kassetten med både Tetris och Dr Mario, men helst hade jag sett världens bästa pusselspel Wario's Woods.

Tycker samma med Pilotwings, hade tagit den som teknikdemo över F-Zero och som flygspel över Starwing.

Skrotbert 6 okt 2017q

Det finns massor av kalasfina pussel till SNES. Wario's Woods har jag bara spelat till NES.

Dock glad att vi fick Castlevania 4, Super Punch Out och Kirbys Dream Course, vilka saknas i Japan.

hansolo 6 okt 2017q

Priset är enligt mig en direkt uppmaning att använda emulator, eller köpa spelen på VC för ca en hunka styck.

Fröken Keke 6 okt 2017q

Fast det blir väl dyrare med Virtual Console tillochmed i norden?
Däremot är jag rätt förvirrad över hur hårt det här säljer när emulering finns och funnits länge. Jag tror inte att gemene person är så ärlig att de betalar 1000+ istället för gratis.

uddevallare 6 okt 2017q

Fröken Keke:

Fast det blir väl dyrare med Virtual Console tillochmed i norden?
Däremot är jag rätt förvirrad över hur hårt det här säljer när emulering finns och funnits länge. Jag tror inte att gemene person är så ärlig att de betalar 1000+ istället för gratis.


Jag är nog inte gemene man, men jag tycker att det känns mycket mer rätt att spela dom här spelen på en Nintendo hårdvara än på tex en retropie.

Jag har dock velat fram och tillbaka ifall jag skulle köpa en Snes mini.

1: Priset var lite i överkant. Fick dock till slut tag på en från Amazon

2: Jag har möjlighet att spela snes spelen på tex min 3ds, Wii, eller Wii U.

Jag köpte nog min enhet för att den har hög nostalgi faktor och att jag fick med 2 kontroller som jag kan använda även på Wii, och Wii U.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.