Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

The Good Life misslyckas på Fig - Swery vänder sig till Kickstarter

UPPDATERING: Hidetaka "Swery" Suehiro har meddelat att den här kampanjen är ett misslyckande.


Han berättar också att de kommer att återvända innan året är slut, med en ny kampanj för The Good Life på Kickstarter med allt de har lärt sig från tiden på Fig. 


Målet på Kickstarter kommer vara lägre, då de hittat någon partner som verkar villig att bekosta en del av utvecklingskostnaden.


ORIGNAL: Hidetaka "Swery" Suehiro och White Owls bekräftade ett nytt spel nyligen.


Det heter The Good Life.


Spelet utspelar sig i staden Rainy Woods, den "gladaste staden i hela världen", och här spelar man som karaktären Naomi. Hon är en fotograf från New York som råkat hamna i Rainy Woods och upptäcker att alla innevånare i staden förvandlas till katter när natten kommer.


White Owls lanserade en kampanj för spelet på Fig för en tid sedan. Målet var att samla in 1,5 miljoner dollar för att kunna göra spelet till PS4 och PC.


Med mindre än ett dygn kvar på kampanjen har de samlat in 521 000 dollar. Chanserna för att The Good Life ska bli finansierat är med andra ord väldigt liten.

Oskar Skog12 okt 2017Visningar: 844 

Taggar: Hidetaka "Swery" Suehiro, Swery, The Good Life, Deadly Premonition, D4

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Shiine12 okt 2017q

Oskar Skog:

katter


Hundar

Fröken Keke12 okt 2017q

Synd.

Anders Eklöf12 okt 2017q

Typiskt. Ännu ett lovande och annorlunda spel som inte blir backat. Rap Rabbit tyckte jag verkade helt fantastiskt, men samma sak hände där.

chipskille12 okt 2017q

Hade svårt att se att denna kampanj skulle lyckas redan när den dök upp, uppfattningen jag fått är att spelet inte var/är särskilt långt kommet, och att flera detaljer inte beslutats om ännu. Sedan har spelet Q3 2019 listat som förväntat släppdatum och jag fick känslan av att till och med det datumet kändes optimistiskt satt. Det är nog en rätt nischad produkt också som kanske inte gör sig optimalt för crowdfunding.

Det är synd, även om jag inte var såld på spelets gameplay/koncept så gillar jag verkligen den origami-liknande designen i spelet. Enligt informationen på kampanjsidan verkar det inte finnas någon plan B ifall kampanjen misslyckas, så det kan nog hända lite vad som med detta.

Redfoxe12 okt 2017q

Lägg till Battle Royale och se pengarna flyga in ;).

chipskille12 okt 2017q

Oskar Skog:

återvända innan året är slut


Vore det inte bättre att ta det efter nyåret? Tänker att vi redan är inne i årets främsta konkurrensperiod mellan olika spel och det endast kommer att trappas upp med fler stora titlar. För att inte tala om julen som ofta innebär att konsumenter redan spenderat större summor på annat.

Känns mer logiskt att lägga kickstarter-kampanjen i januari/februari i så fall, eller? I och för sig är det allt vanligare att spel skjuts upp till Q1 och då kanske kampanjen hamnar i kläm oavsett.

Vet inte riktigt vad jag tycker om det här, finns mycket problematik kring crowdfunding i allmänhet, men att använda/förlita sig till olika kanaler av crowdfunding när det ena sättet inte fungerar känns lite sådär.

Samtidigt hoppas jag för utvecklarnas skull att de lyckas och att spelet blir av samt får sälja, men det är ändå någonting med crowdfunding och hur projekten ofta går till som sticker lite i ögonen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.