Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Switch var den mest sålda konsolen i Nordamerika under september

Nintendo har gått ut med ett nytt pressmeddelande som berättar att Switch var den mest sålda konsolen i Nordamerika under september.


Det är den tredje månaden i rad som Switch har den positionen på den marknaden. 


Nintendo berättar också att Switch sålt mer än två miljoner exemplar i Nordamerika. Det är dock oklart fram till vilket datum som den siffran gäller.


Om man lägger samman försäljningen av Switch, Nintendo 3DS och SNES Mini Classic stod de här Nintendo-produkterna för två tredjedelar av den totala konsolförsäljningen under september.

Oskar Skog19 okt 2017Visningar: 1345 

Taggar: switch, NX, wii u, Nintendo, Miitomo Youtube, Nintendo 3DS, Amiibo, Satoru Iwata, Shigeru Miyamoto, Dena, iOS, Android

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Batsugun19 okt 2017q

Härligt.

chips19 okt 2017q

Det lovar förhoppningsvis gott för att bredda utvecklarstödet till Switch. Ska bli spännande att se vad den har sålt efter ett år. Undrar om den kommer ha lyckats komma upp till Wii U siffror redan då?

Lando19 okt 2017q

Minst sagt imponerande att den sålde mer än Snes-mini, men kanske är en fråga om tillgänglighet också i det fallet...

Daniel John Johnsson19 okt 2017q

En halvdöd glödlampa fladdrar till på Activisions kontor.

gameness19 okt 2017q

Inte överaskad, den har marknadsförts mycket bättre än Wii U.

Nu till halloween kunde dom slagit till med en special-tillverkad Switch med halloween-tema.

Nintendo Witch [cool]

|Berra|19 okt 2017q

Blir intressant att se om den fortsätter att sälja efter att ha passerat Wii U:s siffror eller om det är samma kunder som köper Switch som köpte Wii U.

Men Super Mario O lär säkerligen sälja någon extra miljon också.

Geebers19 okt 2017q

Så jefla fett!

Hans Li Engnell19 okt 2017q

It's not a console. It's a handheld. [wink]

[Let the rage begin]

Fridell19 okt 2017q

Skulle vara intressant att se hur många av de sålda som lämnats tillbaka som defekta och reklamation. Galet många som har problem med sina konsoler, inklusive mig.

ElectricWizard19 okt 2017q

Fridell:

Galet många som har problem med sina konsoler, inklusive mig.


Jasså? Första gången jag hört talas om detta. Problem på vilket sätt?

Fridell19 okt 2017q

Problem med mjukvaran, error-meddelande, konsoler som låser sig, vägrar ladda osv. Ganska utbrett och ibland löser en software update det hela men det verkar vara mer undantag än regel [shake]

Min fryser och spottar ut sig error i portabelt läge som gör det i princip omöjligt att ens spela.

Alienshade20 okt 2017q

Lämna in den på rep! Min gick inte att starta efter att jag spelat på den i några dagar. Så jag fick en ny. Det tog 3 veckor och sög men nu är allt hur bra som! Hoppas det kommer ett paper mario spel till den nästa år!

chips20 okt 2017q

Fridell:

Problem med mjukvaran, error-meddelande, konsoler som låser sig, vägrar ladda osv. Ganska utbrett och ibland löser en software update det hela men det verkar vara mer undantag än regel

Min fryser och spottar ut sig error i portabelt läge som gör det i princip omöjligt att ens spela.


De enda stora problemen jag själv känner till är Joycon-problemet (Råkade jag själv utför) samt att batteri-indikatorn visar fel.

Finns det något mer dokumenterat kring dessa saker du nämner? Så man vet själv vad man ska kika efter på sin egna konsol.

Tobias Söderlund20 okt 2017q

Om Switch fortsätter sälja såhär, säg, ett år ytterligare... kommer man då likt i fallet Wii prata om en fluga eller kommer man mena på att den säljer bra för att den är här för att stanna?

CBrown20 okt 2017q

Ska bli så jävla spännande att se hur den säljer under jul och vad det gör för spelförsäljningen samtidigt. Spännande, spännande.

Vad gäller defekta Switch så är det enda jag hört om som varit vanligt är när JoyCons inte kunda synca ordentligt. Sen säger jag inte att andra problem inte uppstått men att de skulle vara jättevanliga har jag inte hört.

Fridell20 okt 2017q

chips:

De enda stora problemen jag själv känner till är Joycon-problemet (Råkade jag själv utför) samt att batteri-indikatorn visar fel.

Finns det något mer dokumenterat kring dessa saker du nämner? Så man vet själv vad man ska kika efter på sin egna konsol.


Har än så länge inte stött på Joycon-problemet och hoppas att jag slipper. Jag har bara sökt över Google och det poppar upp en del videos och forumdiskussioner både på Nintendos supportsida och oberoende spelforum.

Mr.Minux20 okt 2017q

Har inte heller hört eller sett att det skulle vara en större delen av switch som har problem, ändå läser och ser jag rätt mycket Nintendo relaterade Switch nyheter var dag på nätet.

Detta med joycon problem så kan man uppdatera dem nu i sista uppdateringen genom att be switchen uppdatera dem sepparat.

Mattias Leisky20 okt 2017q

Tobias Söderlund:

kommer man då likt i fallet Wii prata om en fluga eller kommer man mena på att den säljer bra för att den är här för att stanna?


Man kommer knappast prata om Switch som en fluga då den är en naturlig evolution av Nintendos bärbara konsoller, som alltid sålt bra och som det uppenbarligen fortfarande finns en marknad för. När man talar om Wii som en fluga, något som jag håller med om, så var det ju hela konceptet med rörelsekontroller etc. som de fick en succé med - ungefär som när instrumentmusikspelen hade sin fluga i samma veva. Ett koncept som sedan tvärdog.

chips20 okt 2017q

Mattias Leisky:

Ett koncept som sedan tvärdog.


Musikinstrumenten ja.

Rörelsekontroller inte ännu.

Alla kontroller idag har väl någon form av rörelsekontroll inbyggd (Vet inte hur det är med senaste iterationen xbox-kontroll). Även så ser vi en ökad variation i rörelsekontroller i de VR-headset som kommer fram på marknaden.

Så rörelsekontroller skulle jag nog inte vilja säga är en fluga.

Tobias Söderlund20 okt 2017q

Fast Switch adderar väl, främst, bärbarheten? Fortfarande hårdvarumässigt efter som stationär konsol, hyfsat otymplig som bärbar konsol (fortfarande ej sett den en enda gång i det fria, till skillnad från mobiler som folk spelar på överallt) och med rörelsekänsligheten fortfarande närvarande om så inte det främsta försäljningargumentet?

Vill inflika att jag personligen inte är kritisk gentemot konsolen, men har inte svårt att se utrymme för kritik som skulle kunnas lyftas fram i påtaglig omfattning om det legat i tiden att göra så.

Tobias Söderlund20 okt 2017q

Och, vidare, det är ju primärt småskaliga produktioner (i STOR omfattning) som anländer till Switch i en rätt rask takt. I fallet Wii sågs sådant som ointressant av den breda massan, här är det vad utbudet primärt består av och vad gäller bristen på AAA-titlar så känns den diskussionen rätt så frånvarande ärligt talat.

Mattias Leisky20 okt 2017q

chips:

Alla kontroller idag har väl någon form av rörelsekontroll inbyggd (Vet inte hur det är med senaste iterationen xbox-kontroll).


När jag talar om rörelsekontroller så menar jag när du stod och viftade med ett tennisrack eller dansade framför en kamera - inte om en sensor som är inbyggd i kontrollen. Den formen av rörelsekontroller var i min bok en fluga. Vad gäller VR så hoppas jag på konceptet - men jag har väldigt svårt att tro att det är rörelsekontrollerna som kommer att driva den. Det är kul att spela med hela kroppen då och då - men spel är ändå avkoppling och jag har svårt att denna typ av sätt att spela kommer ta över. Personligen tror jag fortfarande att VR:s stora genomslag kommer (om den kommer) när vi kan spela vanliga spel men titta runt alt. ha en "storbild" framför oss. I vissa fall går detta redan.

Tobias Söderlund:

Fast Switch adderar väl, främst, bärbarheten?


Jag vet nog inte om du argumenterar emot någon av mina poänger eller i stort håller med mig? [smile] Bärbarheten tror jag är det som driver Switch - då den åtminstone från början annars bara vore en omdesignad Wii U. Nu har den ju bärbarheten och därav också försäljningssiffrorna. Så jag tror att detta är i princip hela förklaringen till succén ihop med bättre marknadsföring.

Tobias Söderlund20 okt 2017q

Vet inte om jag argumenterar för eller mot något, försöker mest bara få mitt huvud runt försäljningen och attityderna gentemot konsolen som överlag känns positiva.

Ses Switch på som en bärbar med möjlighet att köras på teve, eller som en stationär med möjlighet att spelas bärbar? Eller ses den på som den hybrid den är?

Vad är det som får folk att ha överseende med bristen på AAA från tredjepart, otympligheten som bärbar, tveksamheten i designen av dess joycons, priset och så vidare?

Aloysius20 okt 2017q

Det är ju alltid helt omöjligt att veta om en konsol har riktiga problem eller om det bara är surr på internet.

De första 10 miljonerna som köper en ny konsol brukar ju vara sådana är väldigt högljudda om eventuella problem. Efter ett par år är det barnfamiljer och FIFA-spelare som köper konsolen och de reklamerar den och tänker inte mer på saken.

deniva20 okt 2017q

Switch har ett mycket större buzz kring sig och positivt flöde än vad Wii U hade. Tror definitivt att den kommer passera Wii U med råge. Var kommer det sluta? Ingen aning.

chips20 okt 2017q

Mattias Leisky:

När jag talar om rörelsekontroller så menar jag när du stod och viftade med ett tennisrack eller dansade framför en kamera - inte om en sensor som är inbyggd i kontrollen.


Just Wii var ju väldigt lite sådant i det stora hela. Även om det var det som tog mest plats i det offentliga.

tobbAddol20 okt 2017q

Tobias Söderlund:

Ses Switch på som en bärbar med möjlighet att köras på teve, eller som en stationär med möjlighet att spelas bärbar? Eller ses den på som den hybrid den är?


Jag skulle säga det förra, eftersom den är en väldigt tekniskt kompetent bärbar konsol, men ganska omodern som stationär betraktad. Jag har svårt att se någon köpa Switch som sin huvudsakliga stationära konsol, om de nu inte är totalfans av Nintendo och ingen annan.

Tobias Söderlund:

Vad är det som får folk att ha överseende med bristen på AAA från tredjepart, otympligheten som bärbar, tveksamheten i designen av dess joycons, priset och så vidare?


Det finns ganska mycket spel på Switchens e-shop. De allra flesta är såklart indie-spel, men på en bärbar konsol så är det ofta den typen av spel som känns som att de passar formatet. Och Nintendo har än så länge varit duktiga på att få ut intressanta förstapartstitlar i lagom takt.

Joyconsen tycker jag funkar fint för sitt ändamål. Att köra lite coop i Rabbids+Mario på resande fot funkar de riktigt bra till. Priset känns ändå hyfsat för en ny bärbar konsol också. Den kostar väl inte mycket mer än en surfplatta med liknande prestanda.

Johan Lorentzon20 okt 2017q

Tobias Söderlund:

Vad är det som får folk att ha överseende med bristen på AAA från tredjepart, otympligheten som bärbar, tveksamheten i designen av dess joycons, priset och så vidare?


Jag tänker att bärbarheten spelar in stort på försäljningen. Sen tror jag det talat för den att den släpptes in sent i denna generation (även om Nintendo tycks köra sina egna generationer). De flesta äger redan en ps4 eller en Xbox och får ta del av AAA-titlarna där. Bärbarheten i Switch gör att många köper den som komplement, men även har överseende med sämre hårdvara.

Jag själv jobbar ju natt och den har varit guld att ha med sig på jobbet. Kunnat sitta och spela Zelda och Mario Kart men även nu Stardew Valley är ju svårslaget. Många av Nintendos egna spel passar dessutom för bit size-grejen. Ta upp - köra en match i MK - stänga ned.

Tror Nintendo lyckats hitta en unik balans vad gällande spelkonsol och bärbarhet som går hem hos många.

tryffel220 okt 2017q

Switch kommer med största sannolikhet att sälja bäst också i Oktober. Man har fått fart på produktionen, det ihop med några dagar med Mario odyssey lär räcka. Sen ett par månader så säljer Switch också dubbelt så mycket som PS4 i Japan och även i högre volymer än PS4 gjorde efter lika lång tid på marknaden.

Mattias Leisky20 okt 2017q

chips:

Just Wii var ju väldigt lite sådant i det stora hela. Även om det var det som tog mest plats i det offentliga.


Men det var det som sålde maskinerna (tror jag, får jag väl tillägga). Att de som investerat ett antal tusen i sin konsoll sedan köper en del andra spel ser jag som naturligt. Enligt min mening var det Nintendos extremt framgångsrika gimmick som gjorde att Wii gick hem så väl som det gjorde. Jag tror inte en renodlad uppföljare till Gamecube hade haft en chans på den tiden - inte ens om de körde i HD.

Siskan20 okt 2017q

Tobias Söderlund:

ej sett den en enda gång i det fria, till skillnad från mobiler som folk spelar på överallt)


Ser du 3DS i det fria? Senast jag såg en var lanseringsmånaden (fast streetpass avslöjar att vissa har den med sig och kanske spelar på jobbet/skolan/vänner). När jag var i Tokyo 2010 var det fullt med DS, PSP och mangatidningar på tunnelbanan. 2015 och 2017 var det mobiler för hela slanten.

Det behöver alltså inte nödvändigtvis vara otympligheten som gör att folk inte tar dem med sig. Mobiler har verkligen tagit över inte bara marknaden utan mänskligheten de senaste åren.

Fröken Keke20 okt 2017q

Siskan:

(fast streetpass avslöjar att vissa har den med sig och kanske spelar på jobbet/skolan/vänner).


Vet inte riktigt, hade min 3DS med mig förbi centralen nyligen utan att få något alls, brukade alltid kunna fiska något förr.

Siskan20 okt 2017q

Fröken Keke:

Vet inte riktigt, hade min 3DS med mig förbi centralen nyligen utan att få något alls, brukade alltid kunna fiska något förr.


Det var nog för att det fanns en speciell tjänst här i Europa där vissa större tågstationer och flygplatser bland annat lagrade den senaste personen som passerat med 3DS, så att någon kunde komma förbi senare ochfå en träff utan att de varit där samtidigt. Men jag har för mig att den tjänsten lades ned för något år sedan.

Joe E Tata20 okt 2017q

Kul!

Men det jag gillar med Switchen är att visa är övertygade att det är ju för bövelen en konsol medan andra är rabiata att den är bärbar.

Hans Li Engnell21 okt 2017q

Tobias Söderlund:

Ses Switch på som en bärbar med möjlighet att köras på teve, eller som en stationär med möjlighet att spelas bärbar? Eller ses den på som den hybrid den är?


Detta är den fråga som alla själva verkar veta svaret på men som nog ingen egentligen vet svaret på. [smile]

Jag ser definitivt Switch som en bärbar enhet som man även kan koppla till TV:n. Rent tekniskt är det ju så. Jag håller därmed med Pachter här. Därför tycker jag att jämförelserna i försäljning för Switch och PS4/XB1 blir lite missvisande. Switch säljer bra - som bärbar enhet.

Mattias Leisky21 okt 2017q

Hehe, så debatten går het huruvida det är en bärbar eller stationär konsoll? Där ser man. I min bok ser jag det som en hybrid - och tack vare att det nu är Nintendos enda konsoll (3DS har snart gjort sitt) och att de med rätt stor sannolikhet kommer fortsätta i detta spår, så anser jag att man kan jämföra försäljningen med Xbox One/PS4.

Hans Li Engnell21 okt 2017q

Mattias Leisky:

Hehe, så debatten går het huruvida det är en bärbar eller stationär konsoll?


Japp! NeoGAF kokar. Jag påpekade hur jag såg på saken, och det var inte populärt. [smile]

Daniel John Johnsson21 okt 2017q

Förstår egentligen inte varför man inte skulle kunna jämföra försäljningen av stationära och bärbara konsoler?

sanojas7521 okt 2017q

Det är väl uppenbart? Switch är en hybrid, det är upp till dig hur du spelar. Jag spelar 80% på TV med prokontroller, så jag upplever att det en stationär konsol mer än bärbar. Att inte jämföra med andra konsolers försäljning förstår jag inte, det är ju en tvspelkonsol.

Ribcage21 okt 2017q

Undrar hur Switch påverkar försäljningen av deras nästa bärbara. Bärbara Nintendo har väl sålt okej eller bättre alltid? Nu äter de av den försäljningen och den stationära. Målet borde väl vara att slå Wii U och 3DS. Ska bli intressant att se om de kan klå det.

sanojas7521 okt 2017q

Ribcage:

Målet borde väl vara att slå Wii U och 3DS.


Ja det borde väl vara det. 3dsen har väl sålt 65 miljoner och WiiU 14? Alltså runt 80 miljoner Switch ska då krängas. Det vettefan. Om de upprätthåller det momentum och intresse som nu finns så, kanske.

Ribcage21 okt 2017q

sanojas75:

Alltså runt 80 miljoner Switch ska då krängas. Det vettefan. Om de upprätthåller det momentum och intresse som nu finns så, kanske.


Fortsätter de pumpa ut mastodont-titlar med hög kvalitet som Mario, Zelda och liknande så bör de väl kunna hålla igång det där rätt bra. Men saker kan ju svänga rätt bra. Menar, Kinect sålde 14 miljoner exemplar. Idag är det inte många som använder den, än mindre utvecklar nytt till den.

sanojas7521 okt 2017q

Ribcage:

Fortsätter de pumpa ut mastodont-titlar med hög kvalitet som Mario, Zelda och liknande så bör de väl kunna hålla igång det där rätt bra.


Absolut.

Ribcage:

Men saker kan ju svänga rätt bra. Menar, Kinect sålde 14 miljoner exemplar. Idag är det inte många som använder den, än mindre utvecklar nytt till den.


Så är det ju. Min magkänsla är, iochmed att Switchen etablerat sig ordentligt på kort tid, att den inte går samma öde till mötes såsom Kinect, det känns verkligen inte så. Men som du skriver, saker kan svänga hastigt.

Hans Li Engnell21 okt 2017q

Ribcage:

Menar, Kinect sålde 14 miljoner exemplar. Idag är det inte många som använder den, än mindre utvecklar nytt till den.


Kinect sålde t.o.m. bättre än så - runt 25 miljoner (den låg på 24 miljoner 2013). Utan Kinect vete tusan hur det hade gått för Xbox 360. Den lanserades ju hela fem år in i konsolens livscykel, och blev ändå så oerhört populär. Det är ovanligt för ett så dyrt konsoltillbehör.

Alexander Rehnman21 okt 2017q

Tycker det är härligt när nya idéer blir framgångsrika och domedagsprofeter har fel. Switch är en riktigt trevlig konsol och jag ser fram emot fortsatta framgångar! [smile]

Det Lilla Svinet21 okt 2017q

Jag tycker det kommer bli intressant att se hur det går efter det första året.

För just nu är det väldigt oklart av stora titlar som kommer nästa år. Vi vet egentligen endast att Kirby och Yoshi släpps nästa år, men det är inte direkt några storsäljare.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.