Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

EA förändrar Star Wars Battlefront 2 efter kritik. Igen.

För snart två veckor sedan skrev vi om hur DICE hade förändrat Loot Box-systemet efter feedback från spelarbasen under betan.


Under den senaste veckan har du kanske noterat att EA och DICE har fått ytterligare kritik efter att spelare som spelat spelet via EA/Origin Access, uttryckt synpunkter gällande spelets Loot Box-system?


I korthet handlade det om att det tog alldeles för lång tid att låsa upp en hjälte i spelets multiplayer om du inte valde att spendera riktiga pengar på detta.


EA lade under gårdagen upp en förklaring till detta via reddit som nu kommit att bli det mest nedröstade inlägget i reddits historia. I skrivande stund har det över 450 000 nedröster.


Nu har de gått ut med nya besked via sin egen hemsida där de nu förklarar att de kommer göra förändringar som kort och gott innebär att tiden som krävs för att låsa upp en hjälte kommer att minska kraftigt. Priset för de mest populära hjältarna kommer till exempel minska med 75%.


Du kan läsa mer om vad som kommer förändras omgående via deras hemsida.


Ser du fram emot Star Wars Battlefront 2 och anser du att detta kommer påverka din spelupplevelse?

Aaron Vesterberg Ringhög13 nov 2017Visningar: 1335 

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Redfoxe13 nov 2017q

Dom kommer inte få en krona av mig, synd då det verkar väldigt roligt.
Men av princip sak kommer jag inte stödja sådant här.
Hur "vänligare" dom än gör det.

Det är fortfarande uppgraderingar i lootboxarna.

Silhuett13 nov 2017q

Bra att dom lyssnar på feedback som ges. Hoppas nästa feedback dom lyssnar på är att dom lägger ner hela den här mikrotransaktionsskiten för gott.

Patron13 nov 2017q

Jag hoppas verkligen att allt detta kommer få spelet att floppa, hårt. Det har gått för långt med dessa lådor och mikrotransaktioner, någonstans måste det dras en gräns. Och det är just ett sånt här storspel som behöver sälja dåligt för att få utgivarna att fatta vinken.

Patron13 nov 2017q

Robert Larsson:

Bra att dom lyssnar på feedback som ges. Hoppas nästa feedback dom lyssnar på är att dom lägger ner hela den här mikrotransaktionsskiten för gott.


Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar. Visst har de backat ganska mycket från hur betan såg ut, men de har inte gått tillbaka till ett system utan lådor.

Säljer spelet bra så märker de att de kan fortsätta ha lådor i sina kommande spel. Och med nästa release så kommer de tänja ytterligare på vad vi accepterar och så kommer det fortsätta.

Silhuett13 nov 2017q

Patron:

Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar.


Ja, det har du förmodligen rätt i. Får bara hoppas att spelarna röstar med plånboken, enda sättet att få bort sådan här skit från spelen. Tyvärr är det väl allt för många som accepterar att det finns.

Aleksandar Buntic14 nov 2017q

Patron:

Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar.


Håller med helt och hållet. De har egentligen inte ändrat det som är det egentligen problemet. Dom har bara gjort det mindre vulgärt. Det är fortfarande ett pay-to-win spel som använder sig av slumpen. Det är ett system som psykologiskt utnyttjar utsatta grupper av människor (gambling. Och vissa av oss tenderar att ha svårt för den aspekten). Det är fortfarande ett system som påverkar det här spelet på grunden, som inte alls hör hemma i ett fullprisspel.

Om man är emot detta så är ju inte detta en vinst, det är max oavgjort (sporttermer). För mig är det inte vinst förren det här ör borta från spelindustrin. Spelföretagen och utgivarna får hitta vettigare sätt att få in deg.

Jag tänker inte stödja dem förren de tar bort det. Och det kommer de troligtvus inte göra.

Jag är också glad att det växer fram fler röster som är emot detta. När jag ser folk här på Loading ta ställning blir jag lycklig. Vi må vara en liten röst, men man allt börjar någonstans. När även stora publikationer delar med sig av videos och texter där de tycker denna riktningen industrin tagit är fel.

n e o v i o l e n c e14 nov 2017q

Daniel Eyre14 nov 2017q

Helt rätt att de backar. Vi måste visa att detta inte är okej i ett spel man betalar 600:- för. F2P är en sak. Men att den typen av business-tänk ska sippra in även i fullpristerritorium är rent skamligt. EA leker farligt nära elden i och med nya Need for Speed och detta. Jag är ändå väldigt sugen på att hoppa in i detta spel och se om de rättat till misstagen från föregångaren.

Overdub14 nov 2017q

Problemet är ju som ni säger; det är inte pay-to-win (som är illa nog i sig),
det är pay-to-maybe-win, vilket är ännu mer vidrigt och cyniskt.

Pengar styr. Det är inte fel i sig, alla företag måste tjäna pengar. Annars kan man lika gärna starta ett non-profit-spelhus (vilket naturligtvis aldrig kommer att hända). Men det är som Aleksandar skriver, oerhört fult sätt att mjölka pengar ur sina kunder, när man ser på det hela som en form av gambling (vilket det på sätt och vis är).

Samtidigt är jag naturligtvis fullt medveten om kostnaderna som följer av ett onlinespel, med hyror, servrar, personal och så vidare. Men det måste finnas ett bättre och snyggare sätt än det här (som gratisspel med fast månadskostnad eller liknande).

"Jamen skit i att köpa just det där spelet då!" säger vän av ordning. Problemet är bara att ju mer folk ser genom fingrarna med det här beteendet, desto mer kommer den här marknadsstrategin att sprida sig.

Det är som med bluffakturor, nigeriabrev, ofärdiga releasespel och juldekorationer i början av november. Så länge man inte aktivt jobbar emot det, så kommer det finnas kvar. Det finns ju överallt på konsol, PC och mobilspel. Det värsta är att det kommer en ny generation spelare (och även äldre med nytt intresse) som aldrig upplevt något annat. Som tror att det här är normen. Det är såhär det ska vara. I vilken annan branch skulle det här vara okej? Vad säger Lotteriinspektionen om den här typen av gambling med riktiga pengar i utbyte mot en chans att - kanske - få det man är ute efter.

Jag vet att jag överdriver och rantar, men det här är en branchutveckling i ett av mina favoritintressen, som jag fullkomligt avskyr.

Aleksandar Buntic14 nov 2017q

Overdub:

vilken annan branch skulle det här vara okej?


Det är sjukt att spelindustrin är en otroligt ung bransch och ändå finns det fler vidriga system som uttnyttjar kunderna i den än andra nöjesbranscher. Det har gått fort hit och låter vi det gå vidare, kommer det gå fort till värre saker.

Isabell Rydén14 nov 2017q

EA och det här spelet känns väldigt oattraktivt.

Alexander Rehnman14 nov 2017q

EA skulle göra världen en tjänst om de konkade och lät all talang och bra spelserier de har gå till vettigare och mindre giriga utgivare.

EA gör BRA SPEL och jag hade mycket roligt med Battlefront 2-betan, men hela mikrotransaktionshärvan gör att jag kommer hoppa ett köp, iallafall för stunden. Det må vara ett fantastiskt spel på andra sätt, men denna implementation av loot boxes vill jag inte stödja ekonomiskt.

NicolausCamp14 nov 2017q

Bra att de lyssnar iaf. Förhoppningsvis kan de sänka det ytterligare några snäpp, men att de ens tyckte att det här var en bra idé från start är ju mer än lite oroväckande...

chips14 nov 2017q

De stora massorna som nog kommer köpa spelet kommer aldrig ens ha läst om dessa förändringar.

Detta är min gissning

KennyMan66614 nov 2017q

Aaron Vesterberg Ringhög:

förändringar som kort och gott innebär att tiden som krävs för att låsa upp en hjälte kommer att minska kraftigt. Priset för de mest populära hjältarna kommer till exempel minska med 75%.


Fast så har det ju visat sig att tiden inte alls kommer minska. För samtidigt som de minskar priset på hjältarna med 75% så minskar de även belöningen för att klara av kampanjen med 75%, från 20000 krediter till 5000 krediter.

Zavage14 nov 2017q

EA verkar behandla hela situationen riktigt dåligt, battlefront-subredditen håller på att explodera.

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:

https://www.reddit.com/r/StarWarsBattlefront/comments/7ctj17...

(Trådrubriken är: EA has removed the refund button from their customer portal. Hoping people will just give up canceling because of the 60+ minute wait time to live shat support.)

Isabell Rydén14 nov 2017q

Fy fan för det här.

Tiny Elvis14 nov 2017q

chips:

De stora massorna som nog kommer köpa spelet kommer aldrig ens ha läst om dessa förändringar.

Detta är min gissning


Exakt så är det.

Men som Eyre är inne på. EA leker farligt nära elden just med två! spel som lider av samma lootbox-problematik. Det är ingen vacker syn och ger en bitter avsmak.

Fäjgår14 nov 2017q

Ett litet steg i rätt riktning men dom har mil kvar innan jag spenderar pengar på ett EA spel igen.

Alexander Rehnman14 nov 2017q

Zavage:

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:


Fy helvete.

Trist att ett så unket och vidrigt företag som EA sitter på så bra utvecklare.

All den bortslösade potentialen gör mig ledsen.

Aleksandar Buntic14 nov 2017q

Zavage:

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:


Jag mår typ illa av det här. Det är så vidrigt.

chips14 nov 2017q

Deras svar på att det är krångligare är att pengarna nu har dragits då det är nära intill lansering. När detta sker så måste man kontakta dem för att göra ett återköp.

Innan pengarna är dragna så är det lättare. Men efter är det svårare.

Detta kan vara något se har dragit ur räven.

Men det kan även vara något som folk förstorar pga det som har hänt.

Isabell Rydén14 nov 2017q

chips:

har dragit ur räven.


Det här var lite kul iaf.

Hakola14 nov 2017q

Det är bra att de lyssnar på feedback, men i det här fallet borde de nästan ha blåvägrat efter den extrema mängd mordhot och personangrepp som skickats till utvecklare som jobbar för EA.

Det är betydligt mer unket än alla mikrotransaktioner i världen.

Bleatlessness14 nov 2017q

Robert Larsson:

Bra att dom lyssnar på feedback som ges.


NicolausCamp:

Bra att de lyssnar iaf.


Hakola:

Det är bra att de lyssnar på feedback


Är man mer cynisk verkar de ha köpt sig förhandlingsutrymme att "lyssna på sina fans" genom att vara extra vidriga initialt. Det står lite om en teoretisk taktik i Reddit-tråden. Vi vet förstås inte, men just nu lutar jag åt den cyniska sidan.

Exempel som nedan pekar på verkningslösa förändringar:

KennyMan666:

Fast så har det ju visat sig att tiden inte alls kommer minska. För samtidigt som de minskar priset på hjältarna med 75% så minskar de även belöningen för att klara av kampanjen med 75%, från 20000 krediter till 5000 krediter.


---

Overdub:

Vad säger Lotteriinspektionen om den här typen av gambling med riktiga pengar i utbyte mot en chans att - kanske - få det man är ute efter.


Det verkar vara på väg att bli reglerat i flera länder, däribland Storbritannien. Och det känns inte mer än rätt.

Hakola:

mordhot och personangrepp som skickats till utvecklare som jobbar för EA.


Två fel gör inte ett rätt. Sorgligt hur folk tror de gör något gott när de 1. beter sig som svin och 2. attackerar fel personer. Det är förstås ledningen som behöver få nys om det här genom (rimlig!) feedback, dålig PR och uteblivna köp.

BooliBoo14 nov 2017q

Troligtvis ett köp om det finns botar i skirmish läget..... och när jag får tillbaka min ps4 från verkstaden.

Redfoxe14 nov 2017q

https://www.reddit.com/r/StarWarsBattlefront/comments/7cv705...

Hade varit kul ifall Disney vänt, men tror icke det.
Dom har väl mobilspel som gör samma sak så.

Hakola14 nov 2017q

Overdub:

Vad säger Lotteriinspektionen om den här typen av gambling med riktiga pengar i utbyte mot en chans att - kanske - få det man är ute efter.


Här har jag för mig att det blivit fastslaget (i USA?) att det är mer att likna vid att köpa kort till kortspel, t ex Magic eller Pokémon än gambling då man alltid får något när man betalar -- även om det inte är just vad man är ute efter.

Bleatlessness:

Exempel som nedan pekar på verkningslösa förändringar:


Ah, det där missade jag.

Bleatlessness:

Två fel gör inte ett rätt.


Nej, absolut inte. Det är även en bråkdel av konsumenterna som beter sig som grisar, så att ens ta dem i beaktande från företagets sida är orimligt.

Om nu inte EA skulle erbjuda sina anställda att använda företagets advokater för att försöka ge sig på de som gått över gränsen. En mindre omöjlighet mot anonyma nättroll, men ändå.

Overdub14 nov 2017q

Hakola:

det är mer att likna vid att köpa kort till kortspel


Jo, så är det säkert. Så funkar ju det mesta från hockeybilder till Kinderägg.

Ellie1915 nov 2017q

Ett tips är att kontakta Disneys gaming avdelning med kritiken. Skicka ett mail till [email protected] och skriv att EA uppmanar barn att gambla, vilken de faktiskt gör med Battlefront 2. Disney är ju inte helt okej med den typen av publicitet av deras varumärke! Förhoppningsvis kan det påverka :)

Aaron Vesterberg Ringhög15 nov 2017q

KennyMan666:

Fast så har det ju visat sig att tiden inte alls kommer minska. För samtidigt som de minskar priset på hjältarna med 75% så minskar de även belöningen för att klara av kampanjen med 75%, från 20000 krediter till 5000 krediter.


Belöning för kampanjen har minskat ja. Men diskussionen har mig veterligen vuxit utifrån multiplayer-designen.

KennyMan66615 nov 2017q

Aaron Vesterberg Ringhög:

Belöning för kampanjen har minskat ja. Men diskussionen har mig veterligen vuxit utifrån multiplayer-designen.


Fullt möjligt. Har inte grävt djupt i det här.

Redfoxe16 nov 2017q

n e o v i o l e n c e16 nov 2017q

Har aldrig följt Jim Sterling direkt men under den senaste tidens debacle har han helt klart blivit lite av en idol.

n e o v i o l e n c e16 nov 2017q

Här har jag tänkt att man, främst, ska fokusera sin ilska och avsky på utgivarna men i videon Redfoxe postade framstår ju Dice som utvecklare som precis lika giriga.

EDIT: Det gör det ju naturligtvis inte någonstans försvarbart att gå till personangrepp och mordhota folk men hur ofta gör sk "gamers" ngt konstruktivt och rationellt för att visa att saker och ting inte är ok, liksom.

PonchoBaby17 nov 2017q

Samma princip gäller i FIFA Ultimate Team. Vill jag t.ex. ha en av mina barndomshjältar Henrik Larsson i mitt lag så måste jag överge mitt jobb och säga adjö till flickvännen dom närmaste veckorna för att ens vara i närheten av att ha råd med spelaren genom spelets belöningssystem.

En annan femma är det såklart om du väljer att öppna upp plånboken och öppna paket i en evighet och hoppas att du får något värdefullt som du kan sälja för en fet summa. Ett lotteri med andra ord!

Hoppas på en domino-effekt á la Arabiska våren och att många andra communitys tar efter och visar att det här ska vi fan inte heller tillåta längre!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.