Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Sony firar tio år med Uncharted-serien

Det var den 19 november 2007 som Sony och Naughy Dog släppte ett spel med titeln Uncharted: Drake's Fortune.


Tio år senare är vi här, några spel i serien senare.


Nu har Sony släppt en ny film om Uncharted-serien för att fira det här och du kan se den nedan.


Vilket spel tycker du är bäst i den här serien? Och vilket är ditt bästa minne från när du spelat dem?


Oskar Skog17 nov 2017Visningar: 940 

Taggar: Uncharted, Naughty Dog, Sony

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

arneankann17 nov 2017q

Bäst är fyran (inte spelat Lost Legacy). Bästa minnet är dock när jag fick spela ettan efter att ha glott på gameplay i månader utan att äga en ps3 och fick en ps3 med spelet i j julklapp sen. Magi.

Daniel John Johnsson17 nov 2017q

A Thief's End, Among Thieves, Lost Legacy, Drake's Fortune, Drake's Deception.

Den ordningen.

Har inte spelat Golden Abyss.

TygApan17 nov 2017q

Den bästa spelserien som gjorts! [love]

Det finns andra spel jag tycker bättre om men sett till vilken klass serien håller rakt igenom så finns det inget som slår. Jag menar det sämsta är 3:an och det är ju ändå ett bra spel. Fantastiskt jobbat Naughty Dog. Tack för många timmar underhållning!

Har inte spelat Golden Abyss.

raz86817 nov 2017q

Uncharted 4 tycker jag är tidernas bästa spel och därmed är mitt bästa minne med den här serien när jag spelade genom fyran för första gången. Satt och gapade i 18 timmar i rad ungefär.

På andra plats i serien kommer nog lost legacy och Uncharted 3 på delad plats.

Redfoxe17 nov 2017q

Har bara orkat igenom två av liren.
Första, var helt ok. Andra var riktigt bra , men vid slutet var jag övermätt.

3:an har jag försökt med två gånger och håller på att somna. (Chateau är dock en jädra nice bana)

HetaHarriet17 nov 2017q

Skitserie!

agentcooper17 nov 2017q

Första är mitt favoritspel i serien men 2an är egentligen bäst.
Önskar de släpper golden abyss till ps4 i framtiden.

Daniel Eyre17 nov 2017q

Daniel spikade ordningen helt perfekt. Riktigt mysig serie, hur självspelande den än må vara. Matinéäventyrskänslan och de fina karaktärerna är väl värda att spela igenom alla spel för. Särskilt fyran, där relationen Nathan-Elena stundtals känns så äkta att man ryser i hela kroppen.

Hans Li Engnell17 nov 2017q

Uncharted 2. Följt av Uncharted 3. Fyran var en liten besvikelse, även om jag blev bländad av grafiken och berättelsen när det begav sig var det ofta inte särskilt kul att spela. Allt kändes gjort.

Sceptitank17 nov 2017q

Var helt paff första gången jag körde igenom tvåan. Idag är det liksom en milstolpe för mitt spelande överlag.

Sen är väl fyran bäst antagligen, trots att jag blivit ganska mätt på Uncharted vid det laget. Fortfarande otroliga spel allihop dock

Wihlborg17 nov 2017q

Fyran är verkligen bäst, jag hade spelet på release men var så äckligt mätt på serien att det låg i över ett år innan jag satte igång med det. Överlägset känslomässigaste spelet i serien. När Nate och Elena är tysta i hissen och sedan jeepen är något av det vackraste jag varit med om i spelväg. Svårt och förklara, det är samtidigt spänt och vackert romantiskt.

Annars är andra spelet verkligen ett Uncharted 2.0, det slog verkligen allting när det kom. Fullt ärligt så förstörde tvåan egentligen trean för mig, det gick inte och klå helt enkelt. Ettan har också en speciell plats i hjärtat, djungel och utforskning är verkligen svårslaget. Ska dra igenom trilogin igen en dag på PS4an, Sony i stort sett kastar det efter en när det är reor.

Om det är något jag skulle vilja ändra på så är det allt jävla skjutande, headshot-hunting är så kräkreflexigt uttjatat. Minska på skjutandet, gör det ännu mer survival-aktigt likt The Last of Us, lägg in ett par djur som man måste fly ifrån.

Eller nej, låt serien ta slut och ge oss ett Jak 4 =)

1:08, nostalgigasm~<3

tommi8717 nov 2017q

har spelat alla, 4:an bäst helt klart

Foxxy17 nov 2017q

4an är min favorit med. Inte kört Lost legacy ännu dock.
Rankar Naughty Dog som en av de mer kompetenta utvecklarna som finns. Helt klart topp 3. Allt de rör vid förvandlas till guld. Även om de har gjort sin lilla resa för att ta sig dit.

Hans Li Engnell17 nov 2017q

Naughty Dogs spel - Uncharted 1-3 och The Last of Us - var det som fick mig att slutligen köpa en PS3. På Xbox finns helt enkelt ingen motsvarighet, och det förvånar mig lite att de inte har försökt mer eller åtminstone inte alls varit framgångsrika i sina eventuella försök att hitta något liknande.

Hans Li Engnell17 nov 2017q

Det ska för övrigt bli intressant att se vart ND går härnäst när TLOU 2 är färdigt. Kanske en Uncharted-prequel? "Better Call Sully"!

Cait Sith17 nov 2017q

2an hade störst impact på mig, men idag rankar jag 3an högre.

3-2-4-1

Micke Johansson17 nov 2017q

2, 4, 1, 3.
Så ser det väl ut. Behöver köra om tvåan och se om jag tycker så än. Vet inte var jag skulle placera LL någonstans just nu.

Alexander Rehnman17 nov 2017q

Jag har bara klarat ettan och tvåan. Har påbörjat trean också och det här är vad jag tycker:

1: Började lovande och blev jättetråkigt efter ett tag. Men det var säkert häftigt på sin tid! Minns när det var nytt och jag såg en kompis farsa spela det. Då tänkte jag "jättesnygg grafik och coola strider".

2: En förbättring. Jag gillade faktiskt storyn och plattformselementen, men jag gillade inte striderna särskilt mycket här heller.

3: Inte kommit så långt, vad jag minns var jag nere i katakomber i Mellanöstern sist jag spelade. Spindlarna är rätt läbbiga. Ska ta och klara det, iallafall. Fyran verkar ju väldigt lovande.

Dragonilm17 nov 2017q

Jag verkar vara ensam om att tycka att Uncharted 3 är seriens höjdpunkt. På andra plats är det jämt skägg mellan tvåan och fyran, dock. Ettan spelades efter jag spelade tvåan så det är dock en något orättvis jämförelse. Golden Abyss till Vita är ett bra inslag i serien, men som har minst utbroderad story och som jag upplevde kändes mest repetivt. Det är dock ett bärbart spel för kortare doser, så det är ursäktat.

En av mina absoluta favoritspelserier! [love]

JokerM618 nov 2017q

TygApan:

Den bästa spelserien som gjorts!


Skärp dig, nu överdriver du lite ;)

HetaHarriet:

Skitserie


Ne men väldigt repetitiv.
Klättringen är total medioker, bara peppra på X och rikta så hoppar dom runt som att dom vore Spindelmannen. Kom till en arena/hub liknade miljö, skjuta duka, skjuta, duka. Klättra mer på samma tråkiga (noll utmaning inom plattform) igen, skjuta lite mer i en till liknade hub miljö. Lös ett simpelt pussel, skjut, duka, skjut klättra lite mer...om o om o om igen.
The Last Of US är Naughty Dog´s bästa spelserie, säger jag innan ens del två har släppts.
raz868:

Uncharted 4 tycker jag är tidernas bästa spel


raz868:

Satt och gapade i 18 timmar i rad ungefär.


Säker på att det inte var The Last Of Us du spelade och inte Uncharted 4 [cute]

Gurramurra18 nov 2017q

Ikonisk spelserie som förtjänar allt beröm. Rankar 4an som klart bäst och förra årets bästa spel, även om 2an var äckligt bra för sin tid och var det spel som fick mig intresserad av Playstation igen. Har inte kört Lost Legacy ännu dock, men det verkar vara av samma höga standard som Naughty Dog alltid har.

Nightmare18 nov 2017q

Magiskt; ❤️

Kadaverdoris18 nov 2017q

Fantastisk serie som blivit bättre för var del som släppts (ej kört Vita-spelet dock). The Lost Legacy är essensen av vad tidigare delar gjort rätt och jag hoppas vi får se fler delar med andra karaktärer nu när Nate är pensionerad.

Silhuett18 nov 2017q

Tyckte Unharted var riktigt häftigt där runt 2009-2011 när tvåan och trean släpptes. Det var faktiskt en av mina favoritserier. Älskade äventyren med Nathan Drake och alla coola set pieces, berättelserna och karaktärerna som alltid var så välskrivna, och den makalösa grafiken.

Har en betydligt svalare inställning till serien idag. Tycker spelen är grovt överskattade, visserligen väldigt underhållande och välgjorda, men inte så bra som världen vill få det till. Tycker också spelen åldras dåligt, framförallt originaltrilogin känns rätt dassig idag, men om detsamma gäller fyran och Lost Legacy låter jag vara osagt.

Bäst är väl fyran och Lost Legacy, av den enkla anledningen att dom är nyast och mest polerade. Gameplayet var vida förbättrat från UC 1-3 och striderna kändes mycket mer dynamiska. Och sen är ju grafiken otroligt vacker. Var många gånger jag var tvungen att stanna upp och insupa atmosfären från fyran och LL, det var några fantastiska vyer dom spelen presenterads. Lite som när det var 2009 och UC2 precis släppts.

HetaHarriet18 nov 2017q

Joker: nu var det så att jag var extremt ironisk[badgrin].
Men ja, klättringen måste förnyas [tired]

Delacroix20 nov 2017q

För er som är intresserade så bjuder ND på ett paket med ett par teman och avatarer, finns på PS-store.

4:an är förstås bäst, sen del 2, sen Lost Legacy, sen 3, sen 1

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.