Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Johan Lorentzon recenserar Snipperclips Plus

SNIPPERCLIPS PLUS
(Switch)
Johan Lorentzon


Snipperclips är ett av denna generationens mest unika pusselspel. Grafiken är som tagen från en låda med min döttrars ritsaker och är otroligt charmig. Det är papper, färger och saxar. Spelet handlar om att lösa olika problem ensam eller tillsammans med fyra andra vänner. Alla har varsin pappersfigur som kan klippas till olika former (av kamraterna) för att lösa dessa problem. Det kan till exempel vara en boll som ska transporteras ner i en basketkorg. Lösningen blir att jag klipper min partner i huvudet så hon blir en lite skål där bollen ska ligga. Sen kan hon gå med bollen och lägga den i korgen. Spelet är kul på två spelare, men det skiner verkligen när vi är ett fullt party på fyra då problemen blir mycket mer komplexa och kräver rejält med samarbete. Det blir mycket klurande och tokigheter i goda vänners lag. 


Plus-versionen av Snipperclips är en expansion till originalspelet och innehåller ännu mera material. Det som kunde kritiseras vad gällande originalet var just att det gärna hade fått vara några fler banor. I Plus har utvecklarna fyllt på med två nya världar och en hel massa annat gott. Det finns bland annat en funktion som slumpar fram figurernas former. Detta skapar en helt annan dynamik i spelet och gör att alla banor blir nya utmaningar. Oftast handlar dock problemen fortfarande mer om hur vi ska lösa dem än att lista ut hur vi de ska lösas. Jag hade gärna sett att problemen i sig kanske varit lite svårare men man kan inte få allt.


Det finns även lite andra nya småsaker som till exempel olika teman. Däribland ett comic-book-tema vilket faktiskt passar bättre in än man kan tro. Ett annat nytt läge är stämpel-läget vilket är precis vad det låter som. Genom att klippa min figur kan jag sen stämpla bakgrunden och göra former, lite som schabloner. Det är lite småkul men inte något jag kommer spendera någon större del i. Barnen tyckte dock det var roligt.


I partyläget finns det också lite nya banor men i det stora är det precis samma läge som tidigare vilket inte nödvändigtvis behöver betyda att det är något dåligt. Läget är fortfarande lika kul som förut med några goda vänner (även om man kanske inte är lika goda vänner efteråt) och mer innehåll är alltid ett plus. Ingen mening att bygga om något som inte var trasigt.


Snipperclips är ett spel som borde ingå i att alla Switch-ägares samling. Det anammar Nintendos filosofi med att spela tillsammans i soffan och Snipperclips blir det givna partyspelet tillsammans med Mario Kart. Med Plus-versionen finns det egentligen ingen ursäkt att inte skaffa spelet och för de som redan har spelet går det att köpa plus-innehållet fristående får några tior. Jag trodde aldrig jag skulle ha så kul med att klippa virtuellt papper och att klippa tillsammans med vänner är en av de roligaste upplevelserna jag haft på Switch.

Relaterade bilder

Oskar Skog29 nov 2017Visningar: 618 

Taggar: Snipperclips, Plus, Nintendo, switch

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Gottfrid29 nov 2017q

Oskar Skog:

I Plus har utvecklarna fyllt på med två nya världar och en hel massa annat gott.


Det här låter bra, men det stör mig också. För första versionen av Snipperclips kändes väldigt knapp vad gällde innehållet. Inte nödvändigtvis så att det var för lite innehåll, utan för att de två första världarna (av tre) kändes som en lång tutorial med superenkla pussel.

Jag gillade alltså konceptet men inte nivådesignen. Nu låter det som om Snipperclips Plus kanske fixar detta... men jag vill inte köpa det igen, liksom.

Johan Lorentzon29 nov 2017q

Gottfrid:

Inte nödvändigtvis så att det var för lite innehåll, utan för att de två första världarna


Håller helt med. Vad som hade varit roligt är ju om de lagt in så man kunde göra egna banor, hade lyft spelet ytterligare.

Gottfrid:

men jag vill inte köpa det igen, liksom.


Har du gamla så kan du ju köpa Plus-tillägget nedladdningspart :)

Gottfrid29 nov 2017q

Johan Lorentzon:

Har du gamla så kan du ju köpa Plus-tillägget nedladdningspart :)


Jo, jag vet, men det innebär ju ändå ett köp för att göra ett icke-komplett spel komplett [sad]

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.