Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Sebastian Hansson recenserar Singstar Celebration

SINGSTAR CELEBRATION
(PS4)
Sebastian Hansson


Jag känner hur blicken dras mot en viss låt. Snälla välj den, tänker jag. Min spelkamrat bläddrar snabbt förbi låten. Jag insisterar på att vi går tillbaka. Kamraten suckar. Låt gå för den här gången. Spelet laddar. Jag håller mikrofonen hårt i min hand och väntar på att de bekanta röda och blå Singstar-tonlinjerna ska dyka upp. Min rygg rätar på sig. Blicken fokuseras på min 47-tummare. Det är nu det gäller.


Första tonen. Det låter för jävligt, men så är det ju också min röst vi talar om. Det låter aldrig särskilt vackert, oavsett om jag kan låten eller inte. Vinnaren i Singstar Celebration är dock inte den som har bäst sångröst utan den som bäst hålla tonerna. Så här har det varit sen Singstar-begynnelsen 2004. Varsågod att gilla det.


Singstar är ett väldigt snällt karaoke-spel. Till skillnad från tidigare delar i serien finns det inga svårighetsgrader längre. Min debutlåt i Celebration blev Zara Larssons låt Lush Life – ingen personlig favorit men en helt okej låt. Döm av min förvåning när jag ägde nåt så kolossalt att jag började fundera på om spelet buggade. Men, nej - spelet är bara väldigt förlåtande.


I övrigt är det mesta som vanligt i Singstar-land. Har du spelat det förutom kommer du garanterat känna igen dig. Gränssnittet ser e-x-a-k-t likadant ut som när Sony valde att släppa spelet som en gratisapp på PS3 där du själv fick välja vilka låtar du ville ladda ner (för 13 riksdaler/låt). Det går snabbt att komma åt de 30 låtar som kommer på köpet och även om gränssnittet fortfarande gör valprocessen mera omständlig än nödvändigt, är ändå utbudet av musik hyfsat bra. Pop är det huvudsakliga temat med förvånansvärt mycket nya låtar. Jag är tacksam över att det inte bara är återanvänd musik som funnits med i tidigare versioner. Givetvis är det svårt att tillfredsställa alla smaker men för de 199 kr som spelet kostar får jag ändå ge variationen godkänt. Tanken är såklart att du ska fortsätta ge Sony dina slantar genom att ladda ner fler låtar. I skrivande stund ligger utbudet på runt 700 stycken.


Har du laddat ner låtar sen tidigare på PS3 känner spelet av detta och låter dig ladda ner dem igen (gratis!) till din PS4a vilket är kalastrevligt. Dessvärre går det inte längre att använda sig av Singstar-skivorna till PS2 och PS3. De (läs ”jag”) som sitter där ute med högar av gamla spel kan alltså inte använda dem i Singstar Celebration eftersom PS4:an inte är bakåtkompatibel. Det här är ett stort minus jämfört med tidigare versioner och jag saknar det oerhört.


Jag förstår för allt i världen inte heller varför det inte går att spela fler än två personer samtidigt. Efter triljoner spel i serien till andra konsoler får alla andra personer fortfarande fint vänta på sin tur medan två personer i sällskapet gapar loss. Singstar Celebration är dessutom med i Sonys nya idé Playstation Playlink, ett koncept där deras spel använder sig av smartphones för interaktion. I det här fallet innebär det att det går att använda sig av en gratisapp på mobilen istället för de trådlösa mikrofonerna för att sjunga. Även om känslan går lite förlorad fungerar det i stort sett lika bra som med mikrofonerna. Det har med andra ord aldrig varit lika lätt som nu för fler spelare att delta. Så varför det inte möjligt att spela fyra stycken samtidigt är för mig en gåta som håller med sömnlös om nätterna. Kompromissen är de spellägen där lagmedlemmar skickar micken mellan varandra men det är inte vad jag efterfrågar.


Du hade säkert redan i inledningen bestämt dig för om det här var nåt för dig eller inte. Har du en grupp vänner som gillar att sjunga karaoke nån gång ibland – då är Singstar ett helt okej val (mest i brist på konkurrenter). I mina ögon är det svinkul tillsammans med rätt typ av människor, men precis som tidigare är det ett karaokespel som i grunden är ganska lat. Det gör precis det som du begär. Varken mer eller mindre. Men inte en millimeter mer än så.

Relaterade bilder

Oskar Skog 4 dec 2017Visningar: 715 

Taggar: singstar, PS4, Sony

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Wavecruiser 4 dec 2017q

Horribelt låtutbud, av bilderna att döma. *Ryser*

Oskar Skog 4 dec 2017q

Wavecruiser:

av bilderna att döma


Hela listan:

info:


Adele - Hello
ABBA - Dancing Queen
Amy Winehouse - Rehab
Avicii - Wake Me Up
Blondie - One Way Or Another
Brandi Carlile - The Story
Britney Spears - Oops! … I Did It Again
Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
Ella Henderson - Yours
Elle King - Ex’s and Oh’s
Fun - Some Nights
Hilary Duff - All About You
Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
Jason Derulo - Want To Want Me
Kings Of Leon - Use Somebody
Lost Frequencies - Are You With Me
Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain’t No Mountain High Enough
Meghan Trainor - All About That Bass
Oasis - Wonderwall
OMI feat. Nicky Jam - Cheerleader
One Direction - What Makes You Beautiful
Roxette - It Must Have Been Love
Shawn Mendes - Stitches
Sia - Cheap Thrills
Tegan And Sara - Closer
The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For
Wham! - I’m Your Man
Young Rising Sons - High
Zara Larsson - Lush Life

Tenga 4 dec 2017q

Jag gav upp Singstar när jag bytte från ps3 till ps4 eftersom så många låtar saknades när jag skulle överföra. Hur ser det ut nuförtiden? [smile]

Sgtpepper 4 dec 2017q

Att Wonderwall ska hemsöka en genom hela livet..

Wavecruiser 4 dec 2017q

Oskar Skog:

Blondie - One Way Or Another


Oskar Skog:

U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For


Thumbs up!

Anders Eklöf 4 dec 2017q

Jag hade ett Singstar-spel till PS2 med bland annat "Hos Dig Är Jag Underbar" med Patrik Isaksson. Fina tider.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.