Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar 2017! Spelen vi önskar att vi hunnit spela under året

God jul, alla!


Och ett gott nytt år.


Vi närmar oss 2018.


Det är dags att sammanfatta det som flytt.


Vi kommer att publicera olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017.


För att ta en liten paus, andas, umgås med familj och vänner. När livet inte bara är en svensk spelsajt på internet.


Under 2017 kom det en mängd spel. Det är nästintill omöjligt att hinna med att spela allt man vill. Allt man behöver. 


Det här är spelen vi inte spelade under 2017, men som vi önskar att vi hunnit med.


4
THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Isabell Rydén
Den här kategorin var svår, mest bara för att jag känner att jag har hunnit med alla spel jag verkligen vill spela för i år. Avsaknaden av en Switch har jag dock känt av. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är det enda äventyret jag känner att jag har gått miste om. En vacker dag kanske jag blir med i klubben och få ränna runt bland höga berg och djupa dalar med blont svävande hår och med en pilbåge i högsta hand.


4
CUPHEAD
Anders Eklöf
Utifrån den makalöst vackert tecknade grafiken, den jazziga musiken och det jag hört om spelmekaniken känns det som att det här skulle kunnat vara årets spel, om jag faktiskt hade spelat det. Då jag varken har en duglig dator eller en Xbox One, har jag tyvärr inte fått chansen att stifta bekantskap med den charmiga koppskallen. Släpps det på Mac eller PS4 i framtiden kommer jag dock glupskt kasta mig över det.


Bubblare: Horizon: Zero Dawn


4
WHAT REMAINS OF EDITH FINCH
Alexander Rehnman
Efter allt bra jag hört om detta kan jag inte låta bli att bli lite nyfiken. Att det verkar kort, stämningsfullt och väldigt känslosamt låter som att det passar mig perfekt när jag inte riktigt har samma tid till mastodontprojekt som jag hade förr. Tyvärr har jag bara inte tagit mig för att köpa och spela det.


Bubblare: Horizon: Zero Dawn - Robotdinosaurier, liksom.


4
SUPER MARIO ODYSSEY
Aleksandar Buntic
Det enda spel jag verkligen känner att jag missat i år är Super Mario Odyssey. 3D-varianterna av den klassiska spelserien befinner sig i toppen av spelindustrin och det är synd att detta blir första spelet i den serien jag inte kör dag ett. Jag hoppas dock att jag inom en snar framtid kan införskaffa mig en Switch så jag kan ta tag i det här spelet.


Bubblare: Wolfenstein II: The New Colossus


Sebastian Hansson
2017 kommer gå till historien som året då jag missade nästintill vartenda storspel som släpptes. Jag var nämligen alldeles för upptagen med att spela The Legend of Zelda: Breath of the Wild. I kombination med det och det faktum att jag är för fattig för att ännu äga en Switch, missade jag Nintendos andra milstolpe i år: Super Mario Odyssey. En vacker dag kommer vi dock mötas och jag kommer trippelhoppa av glädje i takt med Mario.


Bubblare: Horizon: Zero Dawn


4
WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS
Johan Lorentzon
Ettan till denna reboot var nog en av de största överraskningarna det året spelet kom. Jag har verkligen sett fram emot tvåan och marknadsföringen runt spelet har dessutom varit helt fantastiskt. Machine Games har verkligen tagit tillvara på tajmingen runt världspolitiken. Tyvärr har jag inte hunnit med tvåan än, men än är det inte för sent.


Bubblare: Middle-earth: Shadow of War


4
NIER: AUTOMATA
Nicke Karlsson
Jag spelade demot, som jag gillade jättemycket. Men både tid och budget satte stopp för att spela det fullständiga spelet. Det ligger högt i prioriteringen över "fylla på backloggen 2018" listan.


Bubblare: Assassin's Creed: Origins


4
GOLF STORY
Jimmy Seppälä
Ett golf-RPG med värsta storyn, vem vill inte spela det!?


Bubblare: Divinity: Original Sin II


4
HORIZON ZERO DAWN
Hans Li Engnell
Det finns spel som man liksom bara "ska" spela. Horizon Zero Dawn är ett av dem, förmodar jag. Och ändå har jag aldrig känt något direkt sug efter det. Troligen för att jag anar att det inte riktigt är min kopp te. Att det är lite för stort. Lite för fritt. Lite för tidskrävande för min nuvarande livssituation med skrikande spädbarn hemma. Men visst är det ett spel jag ska spela. Någon dag. Om inte annat för att det ser bedårande ut.


Bubblare: Wolfenstein II: The New Colossus


4
ASSASSIN`S CREED ORIGINS
Elin Ekberg
Det har blivit en tradition hos oss: att spela ett Ubisoft-doftande spel under julledigheterna. Assassins Creed, eller Watch Dogs. Öppna kartor. Torn. Och så vidare. Så kommer det bli även denna gång och det är dags för att resa till Egypten. Det ligger under granen och väntar på oss (men den här morsan har smygtestat lite grann, så hon vet redan att det kommer att kittla skönt i kistan. Som man säger). 


4


MASS EFFECT: ANDROMEDA
Aaron Vesterberg Ringhög
Har bara hunnit mina tre-fyra timmar i senaste rymdsagan och längtar efter tiden att få klämma mig igenom det. Inledningen är sannerligen spännande och jag anar ett stundande karaktärsgalleri med personligheter jag antingen kommer avsky eller älska. Så snart tiden finns Då. Då kör jag vidare.


Bubblare: Jag har spelat alldeles för lite av Splatoon 2.


4
HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE
Petter Arbman
Mitt mest emotsedda spel under 2018 (mer eller mindre).


Bubblare: Nier: Automata

Oskar Skog28 dec 2017Visningar: 578 

Taggar: Loading, listor, Spel, Årets bästa, GOTY

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Redfoxe28 dec 2017q

I princip alla storspel från iår :P
Har mycket att ta igen.

Kadaverdoris28 dec 2017q

Min stora miss för året är Nioh, men det ligger vackert och väntar i backlog-mappen.

Bland spel jag har spelat, men ännu ej känner mej färdig med, faller rösten på Resident Evil VII. En vacker dag ska det plattas, men jag avskyr speedruntroféer passionerat..

Hans Li Engnell28 dec 2017q

Jag befinner mig i en ständig catch up-fas. I år har jag lagt ned mest tid på spel som släpptes 2016. Och som en konsekvens av detta kommer jag under 2018 lägga ned mest tid på spel som släpptes 2017. Förmodligen.

NicolausCamp28 dec 2017q

Horizon: Zero Dawn (kan dock inte spela då jag inte har en PS4)
Persona 5
Nioh
Assassin's Creed: Origins (Jag har dock fortfarande Unity, Rogue och Syndicate att köra innan dess)
Wolfenstein 2: The New Colossus (fast behöver klara första spelet först)
Mario + Rabbids: Kingdom Battle
EDIT: Glömde även Monster Hunter Stories.

micke_nes28 dec 2017q

Cuphead.

Lat_Spenat28 dec 2017q

Nioh, om jag haft en PS4.

Nu får jag säga Cuphead.

Lat_Spenat28 dec 2017q

För övrigt borde alla som inte gjort det spela Breath of The Wild och Odyssey. Det förstnämnda är årets bästa spel och facit på hur open world spel ska göras, och Odyssey är spelglädje i sin renaste form.

n e o v i o l e n c e28 dec 2017q

Blev klar med Nioh så sent som igår så det enda jag har kvar från min personliga backlog för i år, och som jag verkligen vill spela, är Horizon: Zero Dawn, What Remains Of Edith Finch och Hellblade: Senua´s Sacrifice vilket känns ganska bra, ändå.

NicolausCamp28 dec 2017q

n e o v i o l e n c e:

What Remains Of Edith Finch


Köpte detta på mellandagsrean på Xbox One och inväntar bara min nya tv innan det ska spelas igenom. Verkar ju som om det bara tar 2-3 timmar att köra igenom, så det fixas ju lätt i en sittning.

Wihlborg28 dec 2017q


Yakuza Kiwami

Kntheking28 dec 2017q

Har sett på flera ställen att folk säger att de inte spelat Cuphead för att deras dator inte är bra nog. Antingen vet de inte vad de talar om eller så har dom ingen dator. Kraven är nämligen extremt låga och du kan spela Cuphead väldigt dugligt med en dator som är inhandlad efter år 2010. I princip.

"CPU: Intel Core2 Duo E8400, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+, 3.0GHz or higher
CPU SPEED: Info
RAM: 2 GB
OS: 7
VIDEO CARD: Geforce 9600 GT or AMD HD 3870 512MB or higher
FREE DISK SPACE: 20 GB"

n e o v i o l e n c e28 dec 2017q

NicolausCamp:

Köpte detta på mellandagsrean på Xbox One och inväntar bara min nya tv innan det ska spelas igenom. Verkar ju som om det bara tar 2-3 timmar att köra igenom, så det fixas ju lätt i en sittning.


Mm, funderar på att köpa det på PSN-rean. Rätt skönt att inte alla spel är 40-50-timmars upplevelser.

Karl Hungus28 dec 2017q

Jag har missat massor, men de jag verkligen vill spela är Zelda och Super Mario Odyssey.

Notorious Gamer28 dec 2017q

Tufft men blev Horizon Zero Dawn. Avsaknaden av PS4 gör detta svårt.

Elin Ekberg28 dec 2017q

Jag får väl medge att jag nu, under ledigheten, hunnit sätta igång med mitt "missade spel", så där att jag säkert har hunnit komma halvvägs in i det.

Men listan gjordes innan lovet, så ... jag får väl kanske säga Cuphead. Eller det där What Remains Of Edith Finch som alla pratar om. Ska testa det någon vacker det, för man blir ju onekligen nyfiken.

KennyMan66628 dec 2017q

Breath of the Wild är ju det jag helst hade spelat i år som jag inte spelade i år, men det var mindre att jag inte hann och mer att jag inte hade råd med en Switch (och så har jag harvat med mitt examensarbete i princip hela året, så det var nog egentligen lika bra för jag borde inte ha ansett at jag skulle hinna även om jag hade en).

Men om sånt jag inte äger än räknas så blir det ju då Breath of the Wild, The Fractured but Whole, Dragon's Crown och Darius Burst Chronicle Saviours som jag mest önskar att jag hade spelat. Räknar jag bara sånt jag äger, sånt jag hade planerat att spela mensom inte blev av... tja, jag betade nog av de mest högprioriterade i samlingen i alla fall, men antagligen så går den utmärkelsen till Devil May Cry HD Collection och DmC, samt Ōkami. PS2-versionen, som jag en gång i tiden påbörjade men sen aldrig tog tag i igen.

Lyman28 dec 2017q

Old Man's Journey
What Remains of Edith Finch

Förutom dessa två har jag nog hunnit spela allt jag känt mig intresserad av.

Foiegras28 dec 2017q

Jag har hunnit spela allt jag velat i år. Det första spelåret jag legat i fas med spelsläppen, känns det som.

Utom Tekken 7. Det vill jag spela.

ibk_ille28 dec 2017q

Wolfenstein 2 The New Colossus. Fast det är kanske lika bra att jag inte köpte det på release och hann spela det så eftersom jag håller på med The New Order nu vilket nog är att föredra sett till storyn och hur mycket man förstår etc.

Sedan har jag inte spelat varken Mario eller Zelda men det beror helt enkelt på att jag inte har en switch så det har sin naturliga förklaring. Men någon gång ska jag allt spela dom.

Cuphead har jag inte heller spelat. Hade det släppts till Ps4 hade jag garanterat köpt det men nu är så inte fallet. Visst, det lär ju knappast vara särskilt krävande så jag kan ju köpa det till datorn men det har inte blivit av.

Hans Li Engnell28 dec 2017q

Elin Ekberg:

Eller det där What Remains Of Edith Finch som alla pratar om. Ska testa det någon vacker det, för man blir ju onekligen nyfiken.


Det är verkligen speciellt. Och snabbt avklarat dessutom.

andros28 dec 2017q

För mig är det nog snarare en fråga om att ha råd att spela alla spelen. Inget av spelen som jag är sugen på finns det utrymme för i plånboken så att säga.

lonian28 dec 2017q

Zelda och Mario Odyssey är avklarat.
Wolfenstein II: The New Colossus är påbörjat men har inget större sug över det.
Inget sug över Mass effect andromedia efter jag testat demot.

Jag har både Assassin's Creed Origins och Horizon Zero Dawn oöppnade här hemma så lär ta mig an dem nästa år.

Jag antar att Horizon Zero Dawn tilltalar mig mest så röstar på det.

Schizo_Deluxe28 dec 2017q

Nier. Helt enkelt inte hunnit men efter alla som verkar hålla det som GOTY så blir man ju absolut nyfiken.
Annars hade jag gärna vilja spela lite Stardew valley på Switch, bara gör att se hur det ser ut på den lilla skärmen.

Joe E Tata28 dec 2017q

Cuphead utan tvekan. Men svårighetsgraden gör att jag ibte vågar. Blir det lättare om man är två?

Elin Ekberg29 dec 2017q

Hans Li Engnell:

Det är verkligen speciellt. Och snabbt avklarat dessutom.


Ja, det har kommit med på mångas "bästa i år"-listor. Så det ska väl spelas igenom så småningom [wink]

KennyMan66629 dec 2017q

Joe E Tata:

Cuphead utan tvekan. Men svårighetsgraden gör att jag ibte vågar. Blir det lättare om man är två?


Ja, eftersom man kan återuppliva varandra och så får man ju dubbel eldkraft. Några saker blir dock lite knivigare eftersom bossarna har två karaktärer att sikta på, och även om jag tror att de mestadels alternerar så betyder ju det i alla fall att det blir lite svårare att se mönstren.

Joe E Tata29 dec 2017q

Tack! Får se om jag vågar på det någon dag!

Micke Johansson29 dec 2017q

Känner jag har spelat allt jag vill. Med undantag för att testa Cuphead, men det kommer väl.
Horizon ska jag nog spela nästa år, om jag orkar. Intresset för det är lågt.

Silhuett29 dec 2017q

Horizon och Hellblade.

Aloysius29 dec 2017q

Jag röstade på Horizon Zero Dawn eftersom det står kvar inplastat i hyllan, men det spel jag inte spelat som jag hade velat spela mest är nog Super Mario Odyssey, men det känns lite fånigt att rösta på att jag inte "hunnit" spela det eftersom jag inte äger en Switch.

elbryan29 dec 2017q

Nier atomata och nioh är nog de spelen som jag har missat i år, båda ser helt fantastiska, men tiden har inte funnit för så stora spel. Får bli lite längre fram

Leorio29 dec 2017q

Det enda spel från 2017 som jag "klarat" är What Remains of Edith Finch. De andra spelen på min topp 10 Årets Spel, som Persona 5, Breath of the Wild och Horizon Zero Dawn har jag massor kvar att spela av. Så 2018 kommer garanterat bli roligt spelår för mig det också, det vet jag redan nu!

Och trots 160 timmar i Splatoon 2 är jag långt ifrån nöjd med det spelet. Det har bara börjat liksom.

Av spelen jag inte spelat alls är Nier: Automata det som jag "borde" ha spelat, så det får min röst.

Oxol 1 jan 2018q

Det har inte släppts massor av spel jag gärna viljat spela i år,
och det enda jag kommer på att jag inte spelat som jag gärna vill testa är
Oskar Skog:

Horizon Zero Dawn (Du röstade på detta alternativ)
16.1%


Men har man aldrig ägt en (fungerande) playstationkonsol som mig blir det svårt med platformsexklusiva spel.

NicolausCamp 1 jan 2018q

Jag hoppas på att Playstation Now eller vad det nu heter letar sig till oss i Sverige nån vacker dag, och att Horizon mfl kommer gå att spela där, för då kommer jag köra igenom det på det viset!

TeScones 1 jan 2018q

Oskar Skog:

Super Mario Odyssey (Du röstade på detta alternativ)


Är tyvärr så att jag inte innehar någon Switch. Men funderar på att skaffa en under årets lopp. Super Mario Odyssey och Breath of the Wild blir väl de första jag kommer att spela på konsolen.

Sensemaker 3 jan 2018q

Äh, bara hetsigt att tänka så. Spel har inga utgångsdatum. Det spelar ingen roll "när" man spelar dem. Men vissa spelar ju bara spel precis när de släpps, och "hinner" de inte så skippar de att spela dem.. Liten hint: spel är inte mjölk ;)

Tekku 4 jan 2018q

Divinity: Original Sin 2. Jag visste knappt vad det här var för spel tills för några dagar sedan. Det har helt flugit förbi min radar. Ska bege mig till stadsbiblioteket imorgon för att låna det!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.