Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Nintendo hoppas sälja 20 miljoner Switch under nästa år

Som vi vet planerar Nintendo att sälja 14 miljoner Switch under det här räkenskapsåret.


De är på god väg att lyckas med det målet fram till den 31 mars, när det året tar slut.


Men hur ser planerna ut för nästa?


I en ny intervju har Tatsumi Kimishima (Nintendo) berättat att de hoppas kunna sälja 20 miljoner exemplar av Switch från den 1 april 2018 till den 31 mars 2019.


Kimishima säger att de vill kunna göra det genom att släppa spel som erbjuder nya spelupplevelser. De planerar också att släppa mer nedladdningsbart material till spelen, så att konsumenter kan spela dem över en längre tid.

Oskar Skog28 dec 2017Visningar: 1879 

Taggar: switch, NX, wii u, Nintendo, Miitomo Youtube, Nintendo 3DS, Amiibo, Satoru Iwata, Shigeru Miyamoto, Dena, iOS, Android

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Schizo_Deluxe28 dec 2017q

Får hoppas dom lyckas.
Vet inte riktigt vilka storspel som Nintendo ska släppa förutom Metroid den närmaste tiden om det ens kommer 2018.
Måste ju behålla momentum så ser gärna lite utannonseringar.

Oskar Skog28 dec 2017q

Schizo_Deluxe:

Vet inte riktigt vilka storspel som Nintendo ska släppa förutom Metroid den närmaste tiden om det ens kommer 2018.


Metroid är ju knappast något storspel sett till försäljning.

2018 lär bli Pokémon, Smash, Animal Crossing.

micke_nes28 dec 2017q

Kan man hoppas på ett nytt Project Zero?

Joe E Tata28 dec 2017q

Det här trodde jag aldrig! Kul att det blivit en sådan succé.

Har den chans att gå om Xbox One?

Oskar Skog28 dec 2017q

Joe E Tata:

Har den chans att gå om Xbox One?


Ja, lätt.

Batsugun28 dec 2017q

Inga problem. Fantastisk liten maskin.

Simon B28 dec 2017q

Får erkänna att jag tvivlade på att de skulle lyckas sälja 14 miljoner första året. Men Nintendo har en förmåga att alltid resa sig igen efter mindre framgångsrika perioder.

Efter Gamecube var det Wii. Nu har vi Switch efter Wii U.

Shmuppen8128 dec 2017q

Det är en fantastisk konsol. Hade som svårt att föreställa mig det men när man väl suttit vid en. Då blir man frälst.

NicolausCamp28 dec 2017q

Inte en omöjlighet om de kan hålla igång hypen och produktionen. Mest glad att det går riktigt bra för Nintendo igen.

sweetonion28 dec 2017q

Känner som om Nintendo har nåt stort som de inte utannonserat än för 2018. Stort självförtroende nu (med all rätt).

Shiine28 dec 2017q

Bara pokemon kommer troligen dra 5-6 miljoner switch extra.
Smash kommer också dra en del men jag känner inte att de kommer bli extra pålägg. Jag tror att ett nytt mariokart skulle dra mer trots att mario kart 8 redan finns på konsolen.
Varken bayonetta eller metroid kommer att öka försäljningen på switch speciellt mycke tror jag.

NicolausCamp28 dec 2017q

Shiine:

Jag tror att ett nytt mariokart skulle dra mer trots att mario kart 8 redan finns på konsolen.


Alldeles för tidigt för ett nytt Mario Kart dock med tanke på att 8DX släpptes för bara 8 månader sen. Om något tror jag i så fall att vi kan komma att se DLC till det spelet likt Wii U-versionen fick, men ett nytt Mario Kart tror jag dröjer iaf 4-5 år till om inte ännu längre.

Shiine28 dec 2017q

NicolausCamp:

Alldeles för tidigt för ett nytt Mario Kart dock med tanke på att 8DX släpptes för bara 8 månader sen.


Ja det e för tidigt, menade bara att om det skulle släppas istället för smash till switchen släpps så skulle nog det ändå dra fler switch-sales än smash

Cleefuzz28 dec 2017q

Pokémon blir intressant. Med anledning av hur begränsat portabel Switch är (batteritid) så måste de ju erbjuda en upplevelse som går att spela på storskärm.

NicolausCamp28 dec 2017q

Cleefuzz:

Med anledning av hur begränsat portabel Switch är (batteritid)


Den har ju ungefär lika lång batteritid som 3DS, och det begränsade inte de spelen direkt...

Fröken Keke28 dec 2017q

Som alltid är det ju inte ett enda storspel som kommer sälja konsolen till konsumenterna, det är många bäckar små och så vidare. Bidra med mångfald så Metroid, Yoshi och Kirby kan sälja mindre mängder men tilltala helt olika människor.
Nintendo har säkert något ballt på gång, kanske någon efterlängtad uppföljare eller något helt nytt och spännande? Men jag tror också att de satsar på att locka indieutvecklare och antagligen har de större utgivarna som visat intresse nog också saker på gång.

Jag köper ju iallafall inte en konsol för att bara ett bra spel finns, jag gör det för att tjugo bra spel finns.

rymdanomali28 dec 2017q

Fröken Keke:

något helt nytt och spännande?


Skulle verkligen vara kul att se Nintendo göra en ny stortitel med franchise-potential, signerat med kvalitén och känslan för detaljer som befintliga huvudspel benådas. Ett nytt flaggskepp, med nya ikoniska karaktärer och världar. Inte istället för uppföljare på uppföljare av Mario, Zelda m.m., men jämsides med.

NicolausCamp28 dec 2017q

rymdanomali:

Skulle verkligen vara kul att se Nintendo göra en ny stortitel med franchise-potential, signerat med kvalitén och känslan för detaljer som befintliga huvudspel benådas. Ett nytt flaggskepp, med nya ikoniska karaktärer och världar.


Arms? Visst, det var ingen systemsäljare, men det sålde bra och har överlag blivit väl emottaget och då framförallt dess estetik och karaktärsgalleri. Om Nintendo kan fortsätta på den banan med nya IP:n liknande vad de gjorde med detta.
Sedan får vi ju absolut inte glömma förra generationens Splatoon som slagit något enormt. Tror att detta visar Nintendo att folk vill ha mer än bara Mario och Zelda i sina spelserier.

bil28 dec 2017q

Variationen av spel till konsolen ser ju ut att bli helt makalös. Äntligen lite jrpg's till nintendos (stationära) konsol som ett exempel.
Tycker stationära konsoler varit så låsta till få genres de senaste generationerna och då menar jag även Xbox och PS.

rymdanomali28 dec 2017q

NicolausCamp:

Splatoon


NicolausCamp:

Arms?


Funderade på dessa när jag skrev inlägget. Har iofs inte spelat någotdera än, men de ger mig intrycket att de framförallt är avhängiga ett kul men gimmickartat koncept. Roligt och fräscht, men inte i samma kaliber som Zelda och Mario? Känns mer partyspel, kanske jämförbart med Smash om de blir långlivade serier. Ser något större i mina drömmar. En ny enspelarupplevelse. Något magiskt.

Men för all del, Splatoon verkar riktigt roligt och det gör mig absolut ingenting om det fortsätter få uppföljare. :)

Fröken Keke28 dec 2017q

rymdanomali:

Har iofs inte spelat någotdera än, men de ger mig intrycket att de framförallt är avhängiga ett kul men gimmickartat koncept.


De flesta av Nintendos spelserier handlade väl ändå från början om koncept? Även om de var mundana till en början som att Donkey Kong hade narrativ och Starfox var i 3D, så verkar det ändå nästan uteslutande som att alla nya varumärken kommer ur en ny idé som inte passar med något gammalt.

Rocksteady28 dec 2017q

Den dagen Pokemon släpps till Switch gäller det att de finns tillgängliga konsoler på marknaden!

Notorious Gamer28 dec 2017q

Rocksteady:

Den dagen Pokemon släpps till Switch gäller det att de finns tillgängliga konsoler på marknaden!


Lär det nog göra... eller inte. Vi får se, kommer bli tight.

littlejay28 dec 2017q

Min försäljningsprognos från 15 januari 2017 var med andra ord helt värdelös: http://loading.se/forum.php?thread_id=157196&page=3#5320142

littlejay:

Jag tror att priset kommer vara ett tungt sänke. 2500 kr – eller motsvarande köpkraftsjusterade pris i andra länder och valutor – är för mig någon form av smärtgräns. Tror samtidigt att den kommer få ett lyft av de spelserier som tidigare varit bärbara, Pokémon, Layton osv.

Så min gissning är en svag start, en framtvingad prissänkning, rätt ok försäljning när priset kommer under 2500 kr och det börjar komma ut en del spel och så slutar det kanske runt 25-50 miljoner sålda enheter.

sanojas7529 dec 2017q

littlejay:

Min försäljningsprognos från 15 januari 2017 var med andra ord helt värdelös:


Ja, som så många andras. Efter att de avtäckte Switchen i oktober(?) så kände jag mig positiv, sen att spekulera i hur många ex som kommer säljas är ju naturligtvis omöjligt. Sen när veckorna och månaderna passerade så märkte man av att det var mycket snack och buzz runt Switch, inte bara bland insatta utan folk i allmänhet, det var ju en indikation på nåt positivt. Sen att det har blivit ett sånt galet framgångsrikt första år är ju överraskande för alla, inklusive Nintendo. Om de uppnår sitt mål med 20 milj till mars 2019 så har den alltså sålt runt 34 miljoner på 2 år, så ja, isåfall är din prognos way off.

Savior Katana29 dec 2017q

Undra om en stor del av casualspelarna som nu köpt Switch inte ens är medvetna om att wii u ens existerade? Känns som att många kan tänka "Nintendo har släppt en ny konsol, minns när jag spelade Wii, vad kul att de släppt nytt!".

Och tänk de som väntat och köper den typ inför julen 2018; vilken line-up med spel: Zelda BOTW, Mario Odyssey, Bayonetta 3, Octopath Traveler, Kirby, kanske ett nytt Smash och Metroid, och det är bara några få spel i Switchens spelbibliotek.

Nu är det bara för Nintendo att få igång tjänsten som ska fungera genom att konsumenten betalar en månadskostnad, och göra den riktigt bra, då blir Switchen inte längre en konsol att komplettera med bredvid min ps4, utan en riktig basenhet, i ordets rätta bemärkelse, precis som det ska vara med en spelkonsol från Nintendo.

Ribcage29 dec 2017q

sanojas75:

Sen när veckorna och månaderna passerade så märkte man av att det var mycket snack och buzz runt Switch, inte bara bland insatta utan folk i allmänhet, det var ju en indikation på nåt positivt.


När min pappa som inte längre är insatt i teknik på något sätt började yra om att barn nu för tiden vill ha Nintendo så förestod jag att den skulle sälja bra. Åtminstone hyfsat.

Hjälpte lillbrorsan med någon boss i Odyssey i helgen. Trevligt spel, om än inte jag skulle köpa en konsol för. Verkar klockrent att han kan gå iväg och spela i rummet eller sitta i soffan.

sanojas7529 dec 2017q

Ribcage:

När min pappa som inte längre är insatt i teknik på något sätt började yra om att barn nu för tiden vill ha Nintendo så förestod jag att den skulle sälja bra


Precis!

Ribcage:

Trevligt spel, om än inte jag skulle köpa en konsol för. Verkar klockrent att han kan gå iväg och spela i rummet eller sitta i soffan.


Nej det är inte en systemsäljare för alla, men för många[smile] Spelar ofta i soffan och kör antingen Mario kart eller Splatoon samtidigt som jag har på fotboll på tvn, det är en fin kombination!

FairyTail29 dec 2017q

Känns som ett ganska högt men ändå rimligt mål, hoppas de lyckas. Jag kommer med största sannolikhet köpa en Switch nästa år, längtar efter det.

Daniel Eyre29 dec 2017q

Som hardcore-Nintendo-fan kan man tycka att 2018 verkar bli ett oroväckande tomt år. Men får de ut ett nytt, fullskaligt Pokémon-äventyr innan nästa jul (inte garanterat, heller inte omöjligt) är ju allt fixat liksom. Ett Smash Deluxe får vi garanterat se, rimligen till sommaren, utöver de rätt meningslösa Yoshi- och Kirby-liren förstås.

NicolausCamp29 dec 2017q

Daniel Eyre:

de rätt meningslösa Yoshi- och Kirby-liren förstås.


[mad][mad][mad]

Daniel Eyre29 dec 2017q

NicolausCamp:

[mad][mad][mad]


Försäljningsmässigt, alltså.

(Och intressemässigt... [blush])

NicolausCamp29 dec 2017q

Daniel Eyre:

Försäljningsmässigt, alltså.


Fast de serierna letar sig ju ofta upp i iaf en miljon-belopp. Det är inga Mario eller Zelda, men de går ju ganska bra ändå! Klart bättre än Fire Emblem och Metroid i flera fall tex trots att hardcore-basen saliverar över de serierna.

Daniel Eyre:

(Och intressemässigt... )


När en inte har plats för Kirby i sitt hjärta längre är en sannerligen död inombords! [crazy]

Fröken Keke29 dec 2017q

Jag kommer antagligen köpa Yoshi enbart för att det ser så fint ut.

Daniel Eyre29 dec 2017q

NicolausCamp:

När en inte har plats för Kirby i sitt hjärta längre är en sannerligen död inombords!


[love] Jag älskar Kirby [love] Men hans spel är sådär lagom upphetsande, alltså. Samma sak gäller samtidens Yoshi.

NicolausCamp:

Det är inga Mario eller Zelda, men de går ju ganska bra ändå!


Absolut, du har rätt. Tänker mest att de ju aldrig skulle räcka för att hålla Switch relevant ett helt år i sig. Å andra sidan är ryktet om konsolen så pass starkt vid det här laget, folk är liksom sugna på den, så den skulle antagligen sälja ett antal miljoner exemplar även om inte ett enda nytt spel skulle släppas.

NicolausCamp29 dec 2017q

Daniel Eyre:

Jag älskar Kirby


[love]

Daniel Eyre:

Tänker mest att de ju aldrig skulle räcka för att hålla Switch relevant ett helt år i sig. Å andra sidan är ryktet om konsolen så pass starkt vid det här laget, folk är liksom sugna på den, så den skulle antagligen sälja ett antal miljoner exemplar även om inte ett enda nytt spel skulle släppas.


De som hoppar in nu har ju hela 2017:s spelutbud att beta av, och det är ju minst sagt starkt. Jag väntar med att oroa mig till efter den Direct som Nintendo ryktas ska hålla i januari. Håller tummarna för att de ska visa upp något riktigt fint för oss som varit där från dag ett också. [smile]

Daniel Eyre29 dec 2017q

NicolausCamp:

Håller tummarna för att de ska visa upp något riktigt fint för oss som varit där från dag ett också.


Ja, det vore kul. Hintar de inte om Smash blir jag nog lite galen i huvudet.

NicolausCamp29 dec 2017q

Daniel Eyre:

Ja, det vore kul. Hintar de inte om Smash blir jag nog lite galen i huvudet.


Hela den där grejen med att Switch för ett tag sedan fick stöd för Gamecube-kontrolladaptern till Wii U och att Nintendo avfärdade det med ett "Ojdå, det var konstigt! Vilken slump!" lät lite suspekt om du frågar mig. [crazy]

Daniel Eyre29 dec 2017q

NicolausCamp:

Hela den där grejen med att Switch för ett tag sedan fick stöd för Gamecube-kontrolladaptern till Wii U och att Nintendo avfärdade det med ett "Ojdå, det var konstigt! Vilken slump!" lät lite suspekt om du frågar mig.


Oj, det har jag missat...! Grymt.

Karl Hungus29 dec 2017q

Apropå Arms. Jag tycker att karaktärsdesignen är obehaglig. Har de fått sina armar amputerade och ersatt med dessa saker eller?

Fröken Keke29 dec 2017q

Karl Hungus:

Jag tycker att karaktärsdesignen är obehaglig. Har de fått sina armar amputerade och ersatt med dessa saker eller?


Tror det finns någon lore till det där, men stör mig också på att det inte verkar förklaras inuti spelet.

TeScones30 dec 2017q

Det är väldigt många Nintendo Switch de har placerat ribban på. Men jag har en känsla över att det är ett mål Nintendo kommer att uppnå.

zodiaccross30 dec 2017q

Är ju en Sonynörd så jag spelar bara ps3,vita och ps4. Har haft alla Nintendokonsoler förutom wii u. Är lite intresserad av switch och vet inte riktigt vad det är för maskin,visst man kan googla,men vill gärna höra från er på forumet vad som gör att jag skall investera i den. Har alltid gillat mario och zelda samt xenoblade. Kan man köra den portabelt? Batterier haha?, förlåt mig för min okunskap gällande denna maskin,börjar bli gammal!!

NicolausCamp30 dec 2017q

zodiaccross:

Har alltid gillat mario och zelda samt xenoblade


Då har du tre av de bästa delarna i respektive serie att se fram emot!

zodiaccross:

Kan man köra den portabelt?


Jupp!

zodiaccross:

Batterier haha?,


Internt batteri som håller i 3-4 timmar på en full laddning.

Lummeldolf30 dec 2017q

Daniel Eyre:

Ett Smash Deluxe får vi garanterat se, rimligen till sommaren, utöver de rätt meningslösa Yoshi- och Kirby-liren förstås.


Jag tror på ett nytt Smash i still med Splatoon 2 och så hoppas jag på att Pikmin 4 kommer. Skulle ju vara klart för ca 2 år sedan.

Daniel Eyre30 dec 2017q

Lummeldolf:

Jag tror på ett nytt Smash i still med Splatoon 2


Jag tror på Smash Deluxe. Wii U-spelet med lite tillägg. De behöver inte göra ett dugg mer för att sälja väldigt många miljoner exemplar av spelet.

NicolausCamp30 dec 2017q

Daniel Eyre:

Jag tror på Smash Deluxe. Wii U-spelet med lite tillägg. De behöver inte göra ett dugg mer för att sälja väldigt många miljoner exemplar av spelet.


Ja, alltså, Wii U-spelet med all DLC och kanske även 3DS-versionens exklusiva banor känns som det mest troliga.
Personligen hoppas jag på ett nytt story-läge som Wii-spelet hade, för att för någon som föredrar att spela själv kändes Wii U-spelet ganska underväldigande sett till just enspelarlägen.

Bleatlessness30 dec 2017q

Lummeldolf:

Jag tror på ett nytt Smash i still med Splatoon 2


Hur menar du? En väldigt lik uppföljare?

Lummeldolf:

att Pikmin 4 kommer. Skulle ju vara klart för ca 2 år sedan.


Nintendo har många gånger tidigare hållit på ess för strategisk timing. Som Twilight Princess och Breath of the Wild. Skulle inte alls förvåna mig om det är klart.

Lummeldolf30 dec 2017q

Bleatlessness:

Hur menar du? En väldigt lik uppföljare?


Ja, en väldigt lik uppföljare, men lite mer än bara en deluxe. Några nya karaktärer och banor samt ett nytt namn på spelet. Kanske ett story mode?

Roger Ling 1 jan 2018q

Om Nintendo släpper en switch lite med ej löstagbara joycons till ett lägre pris tror jag på det.

Kleti 3 jan 2018q

Hoppas på en Switch Box som är lika liten som deras classic/mini-konsoller men där det ingår en Switch Pro kontroll.
TV or no buy är det som gäller för mig

Har under två veckor inte sett en enda japan med Switch. Bara 3DS, DS lite, vita, psp.
Den stora grejen är väl att barnen kan spela bärbart hemma medan föräldrarna kan titta på TV:n ostört.

Notorious Gamer 3 jan 2018q

Kleti:

Har under två veckor inte sett en enda japan med Switch
Den stora grejen är väl att barnen kan spela bärbart hemma medan föräldrarna kan titta på TV:n ostört.


Det borde finnas nånstans, om jag kan upptäckta kids och äldre som spelar Switch i Uppsala och Stockholm så borde det väl vara enkelt att hitta i Japan.

Kleti 4 jan 2018q

Man kan inte sitta i bredd och spela Switch där ;)

kan tänka mig att det kryllar av svenska switch gamers på SJ-tågen. Svenskar spelar mycket

micke_nes 4 jan 2018q

Jag åker mycket tunnelbana, men har aldrig sett en enda person med en Switch, dock två stycken med Vita! [surprised]

NicolausCamp 4 jan 2018q

Jag har aldrig sett någon med en Switch här i Göteborg på buss eller spårvagn... fast å andra sidan sitter jag ju med blicken riktad på min maskin när jag åker kommunalt, så jag kan ju ha missat någon. [crazy]

Bleatlessness 4 jan 2018q

NicolausCamp:

fast å andra sidan sitter jag ju med blicken riktad på min maskin när jag åker kommunalt


Jag har sett i reklam för Switch att man attraherar det motsatta könet genom att spela på allmän plats. Eller gäller det bara flygplatser?

NicolausCamp 4 jan 2018q

Bleatlessness:

Jag har sett i reklam för Switch att man attraherar det motsatta könet genom att spela på allmän plats. Eller gäller det bara flygplatser?


Ingen aning! Har inte tid för sånt när jag sitter laserfokuserad och spelar vettu! [wink]

Fröken Keke 4 jan 2018q

Switchen är på tok för stor för att få plats i min väska.

JokerM6 4 jan 2018q

micke_nes:

Jag åker mycket tunnelbana, men har aldrig sett en enda person med en Switch


Då har du inte sett mig med andra ord ;)
Zelda och Mario har spelats mycket på tunnelbanan.
Har märk hur folk har sneglat på maskinen!
Önskar att jag inte "blåa" och "röda" dosorna, tycker att min enhet ser mer ut som en leksak än en dyr (vilket den ändå är) och underbar maskin[cry]

Cait Sith 4 jan 2018q

JokerM6:

Önskar att jag inte "blåa" och "röda" dosorna, tycker att min enhet ser mer ut som en leksak


Det är ju det fina med den, att den ser rolig ut. Precis som den lila Gamecuben.[love]

micke_nes 4 jan 2018q

JokerM6: Åker mellan Hammarby sjöstad och Solna strand. Jag har samma tanke angående färgen. Den ser ut som en leksak.

Fröken Keke 4 jan 2018q

Men det är ju en leksak.

JokerM6 4 jan 2018q

Fröken Keke:

Men det är ju en leksak.


Ändå skillnad på leksak och leksak eller hur [wink]

TV-spel och dess konsoler är en fantastisk leksak som har lärt mig en massa olika saker, klassisk musik som har använts, historia osv osv osv.
Det har knappast en He-Man gubbe gjort!
Leka och lära sig samtidigt, vad mer behövs för våran primitiva hjärna vars belönings system blir uppfyllt!
Så jag anser att det är mer än en simpel leksak!

micke_nes:

Åker mellan Hammarby sjöstad


Då är vi vid fel Hammarby, jag brukar åka Örnsberg-Skarpnäck då flickvännen bor där. Men brukar stanna av vid HammarbyHÖJDEN för att....[wink][wink][wink]

Fröken Keke 4 jan 2018q

JokerM6:

Ändå skillnad på leksak och leksak eller hur [wink]


Tycker jag inte om syftet bara är att underhålla sig, finns många olika mångfacetterade leksaker som exempelvis Lego som fordrar kreativitet och rumstänk.
Jag tycker mest det låter som stor osäkerhet att inte våga associera sig med leksaker, tänk om någon tror att du är ett barn, liksom?

JokerM6 4 jan 2018q

Fröken Keke:

LTycker jag inte om syftet bara är att underhålla sig, finns många olika mångfacetterade leksaker som exempelvis Lego som fordrar kreativitet och rumstänk.


Lite av min poäng. Skillnad på leksak och leksak!
My Little Pony, He-Man gubbar, Turtles gentemot LEGO och TV-spel!
Inget av dessa är fel! Men för ens kreativa sida (som jag har) så passar Lego och spel bättre för mig än He-Man.
Med He-man gubbar så minns jag att jag som alla andra barn gjorde egna storys osv. Men som leksak så har TV-spel lärt mig mycket mer än vad He-Man gubbe någonsin kunde göra!
Fröken Keke:

ag tycker mest det låter som stor osäkerhet att inte våga associera sig med leksaker, tänk om någon tror att du är ett barn, liksom?


Nedå, absolut inte, tror bara du har missuppfattat lite vad jag menade!

JokerM6 4 jan 2018q

Dubbelpost.
Fan Loading, ni borde fixa så man kan radera sina egna inlägg!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.