Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar 2017! Årets bästa spel!

God jul, alla!


Och ett gott nytt år.


Vi närmar oss 2018.


Det är dags att sammanfatta det som flytt.


Vi kommer att publicera olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017.


För att ta en liten paus, andas, umgås med familj och vänner. När livet inte bara är en svensk spelsajt på internet.


Vi i redaktionen kommer att presentera våra val i olika listor och om ni håller med kan ni rösta på något av dem, men vi ser naturligtvis gärna att ni kommer med era egna förslag i de här olika kategorierna. Om ni har någon egen favorit som inte är med.


Om ni inte håller med oss.


Det här är årets bästa spel.


4
1. LITTLE NIGHTMARES
Isabell Rydén
Jag har spelat många bra spel i år, men på ett sorgligt sätt har inget känts lika självklart som Overwatch gjorde förra året. Det finns också en gnutta beslutsångest i kroppen när jag skriver det här, för egentligen förtjänar mina topp tre att vara på första platsen lika mycket. What Remains of Edith Finch för sitt fantastiska berättande. Night in the Woods för sina charmiga och klockrena dialoger. I slutändan är det dock Little Nightmares som ligger mig lite närmare om hjärtat. Spelets kusliga atmosfär fångar mig i ett så hårt grepp att jag tror att jag inte kommer få uppleva samma atmosfär på länge. Little Nightmares är också ett bra bevis på att kvinnliga karaktärer inte alltid måste vara stora och starka. Ibland besitter den tystlåtna och spinkiga figuren den största styrkan.


2. What Remains of Edith Finch
3. Night in the Woods
4. Monument Valley 2
5. Pyre


4
1. DANGANRONPA V3: KILLiNG HARMONY
Alexander Rehnman
2017 har varit ett orättvist bra spelår med en fantastisk ny konsol på marknaden och massvis av fantastiska spel. Det har varit kära återseenden och nya bekantskaper, men alla kan ju inte vara bäst. Nu när året drar sig mot sitt slut är Danganronpa V3 och Persona 5 de spel som sticker ut mest för mig, med Nintendos flaggskeppsspel kort efter. Dock vinner det förstnämnda på grund av att slutet skakade om mig så pass att jag bara satt och gapade. Som i slutet av Danganronpa 2, men på steroider. Utöver det fantastiska slutet så bjuder Danganronpa V3 på allt man kan förvänta sig av Danganronpa: Intressanta mysterier, kluriga mordgåtor, älskvärda karaktärer, hysterisk humor och fantastisk musik. Det är allt vi älskar med Danganronpa, som får oss att komma tillbaka och vilja ha mer och mer, oavsett hur det går för karaktärerna. Tills vi tröttnar på serien, det vill säga. Men det kommer väl aldrig hända? Jag tar gladeligen femtio Danganronpa-spel till.


2. Persona 5
3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
4. Super Mario Odyssey
5. Doki Doki Literature Club
6. Nier: Automata
7. Destiny 2
8. Playerunknown's Battlegrounds
9. XCOM 2: War of the Chosen
10. Total War: Warhammer II


4
1. TEKKEN 7
Aleksandar Buntic
Jag har aldrig varit ett stort fan av tredimensionella fightingspel. Visst, det fanns en tid när jag satt hos mina kusiner i Serbien och spöade dem genom att spela Eddy i Tekken 3, men det blev aldrig mer än så. Detta året övertalade min bror mig att köpa Tekken 7. I början hade jag svårt att förstå fightingsystemet eftersom jag var så van vid spel från Street Fighter-serien och Guilty Gear-serien. Jag var mest frustrerad och försökte spela Tekken som om det vore Street Fighter 5. Istället för att ge upp valde jag att fortsätta bli spöad av min bror online om och om igen, till slut började jag förstå spelet och när det väl klickade var det svårt att släppa kontrollen. Det är en ren fröjd att röra sig och bemästra olika tekniker och strategier med karaktärerna i Tekkens-värld. Jag har haft några av de mest intensiva spelmomenten någonsin i mitt liv och det blir bara bättre och bättre för varje dag. Tekken 7 är ett av de absolut bästa av sitt slag och det är mitt självklara val till årets bästa spel. Nu ska jag bara lära mig Korean Back Dash också.


2. Hellblade: Senua’s Sacrifice
3. What Remains of Edith Finch
4. Yakuza: Kiwami
5. Night in the Woods
6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
7. Yakuza 0
8. Uncharted: Lost Legacy
9. Nier: Automata
10. Horizon: Zero Dawn


4
1. SUPER MARIO ODYSSEY
Aaron Vesterberg Ringhög

Precis när jag trodde att Nintendos första år med Switch skulle svika mig emotionellt kom Super Mario Odyssey från ingenstans och gav mig en del som jag saknat sedan 2007. Nämligen en "wow-faktor" som jag inte längre trodde kunde komma åt mig. Något subtilt under de alla knasiga plattformsmomenten påverkade min lust att återkomma till min Switch på ett sätt som inga andra spel för konsolen lyckats med. Den relativa besvikelsen över Zelda var som bortblåst och för en gångs skull blir jag tvungen att hylla Mario framför alla andra i år. Mest intressant kvarstår det faktum att Super Mario Odyssey ändå är det Mario-spel där jag tillbringar minst tid med den faktiske Mario. Frågan är om det säger mer om min trötthet på rörmokaren, eller Nintendos geniala idé att tillåta mig uttrycka mig själv i på ett sällan tidigare skådat sätt. Oavsett vad står Super Mario Odyssey för en oöverträffad prestation 2017 när det kommer till ren spelglädje.


2. Nier: Automata
3. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
4. What Remains of Edith Finch
5. Cuphead
6. Playerunknown's Battlegrounds
7. Life is Strange: Before the Storm
8. Tacoma
9. Star Wars Battlefront 2
10. Wolfenstein 2: The New Colossus


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Nicke Karlsson
Jag har rätt svårt att sätta ord på varför jag tycker att det är så bra. Det är förmodligen den perfekta balansen mellan "make you own adventure" och ett linjärt äventyrsspel. Kanske har det mycket med hur väl man känner till alla de föregående spelen i serien och vad det innebär att i princip allt det åker ut genom rutan, utan minsta pardon. Det är som en Pettson och Findus-bok. Det händer saker i varje bildruta som stjäl ens uppmärksamhet. Fortfarande springer jag runt i Hyrule och anar att det finns saker jag inte har upptäckt ännu - nån liten sten jag inte vänt på som skapar ny spänning. Nintendo lyckas leverera något storslaget, utan att man för den skull inte kan låta bli att fundera på hur magnifikt nästa spel i serien kommer att bli. Ett litet steg för sandlådespel, men ett stort steg för The Legend of Zelda.


2. Super Mario Odyssey
3. Splatoon 2
4. Forza Motorsport 7
5. Golf Story
6. Mario Kart 8: Deluxe
7. Mario x Rabbids: Kingdom Battle
8. Steamworld Dig 2
9. Sundered
10. Thimbleweed Park


4
1. FORTNITE BATTLE ROYALE
Oskar Skog
Det här är vad spel handlar om, att skapa sina egna upplevelser och äventyr med de verktyg som världen erbjuder. Nyfiket och lekfullt. När spelare upptäcker en bugg som gör att det går att rida på raketer säger Epic Games "okej, då testar vi att ha med det i spelet". Från och med 2018 räknar jag med att alla multiplayerspel kommer att ha ett liknade spelläge som vi hittar här (och i PUBG). Jag välkomnar den framtiden. Det här är årets allra finaste vykort från en plats som inte finns.


2. Splatoon 2
3. Super Mario Odyssey
4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
5. Playerunknown's Battlegrounds
(Och Getting Over It With Bennett Foddy måste uppmärksammas och spelas)


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Jimmy Seppälä
Nintendo lyckades fånga in känslan om varför jag föll för spel från första början. Att få känna sig liten och utforska en helt ny plats utan att känna sig styrd. För det är vad Breath of the Wild gör så bra. Det är ingen utplacerad markering som för mig framåt utan min egen nyfikenhet över att se vad som finns runt nästa krön, över berget i horisonten eller en gammal ruin. Breath of the Wild omfamnar det jag älskar med spel.


2. Night in the Woods
3. Wolfenstein 2: The New Colossus
4. Cuphead
5. Prey
6. Persona 5
7. Super Mario Odyssey
8. What Remains of Edith Finch
9. Outlast 2
10. Mario + Rabidds Kingdom Battle


4
1.FALLOUT 4 VR
Albin Mobäck
Det var långt ifrån självklart att Bethesdas apokalyps-simulator skulle fungera i VR. Bethesda är inte direkt kända för väloptimerade upplevelser. De är kända för buggar och struliga släpp. Och skulle man verkligen orka utforska den gigantiska och helt öppna världen i VR? Frågetecknen var många och även om Fallout 4 VR inte rätat ut dem alla ännu, är det fortfarande det mest uppslukande och häftiga jag spelat i år.


2. Lone Echo
3. Organ Quarter
4. To The Top
5. Left Hand Path
6. Playerunknown's Battleground
7. Form
8. Star Trek: Bridge Crew
9. The Legend Of Zelda: Breath of the Wild
10. Thalos Principle VR


4
1. NIGHT IN THE WOODS
Anders Eklöf
Årets bästa spel handlar om en katt som återvänder till sin gamla hemstad, för att sedan drabbas av en existentiell kris på grund av både yttre och inre omständigheter. När andra spel handlar om att få ut så mycket som möjligt på en så stor yta som möjligt, handlar Night in the Woods mest om att planlöst vandra runt i småstaden Possum Springs och prata om vardagligheter med dess invånare. Det händer så klart större saker under berättelsens gång, men ibland är det skönt med ett spel som tar det lite lugnt.


2. Super Mario Odyssey
3. What Remains of Edith Finch
4. Persona 5
5. Sonic Mania
6. Doki Doki Litterature Club
7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
8. Nier: Automata
9. Steamworld Dig 2
10. South Park: The Fractured But Whole


4
1. HORIZON ZERO DAWN
Kajsa Lundquist
Från de första minuterna i det här spelet var jag kär. Stämningen, grafiken, musiken. Allt kändes bara … rätt. Jag är en av de där människorna som älskar open world-spel. För mig är det en fröjd att bara gå runt, vända på varje sten och upptäcka världen. Och jaga enorma dinosaurierobotar, så klart. För det ändamålet är Horizon Zero Dawn perfekt. Det är svårt att förklara varför just det träffade så rätt. Folk har svarat med höjda ögonbryn när jag berättat om mitt toppval och deras skeptiska uttryck har inte ändrats när jag försökt förklara varför jag älskar det så mycket. Men ibland går det inte att förklara, ibland känns det bara som en pil rakt in i hjärtat.


2. Assassin’s Creed: Origins
3. Dream Daddy
4. Wolfenstein II: The New Colossus
5. Injustice 2


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Douglas Lindberg
Min topp-10 i år är spretig, jag har inte ens spelat ut alla de spel som står med på min lista. Ett spel som jag däremot har tagit mig igenom, det är också årets bästa. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett sånt där spel som dyker upp var tionde år och stannar för alltid. Upptäckarglädjen, hemligheterna, mystiken och framförallt den otroligt välutvecklade mekaniken som får allting i världen att kännas levande skapar tillsammans ett spel som är oförglömligt från början till slut. Jag spelar det fortfarande. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett fantastiskt spel. Årets bästa 2017 om du frågar mig.


2. Super Mario Odyssey
3. Destiny 2
4. Horizon Zero Dawn
5. Persona 5
6. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
7. Forza Motorsport 7
8. Prey
9. Call of Duty: WWII
10. F1 2017


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Johan Lorentzon
Att göra en topplista i år var väldigt svårt då det handlar om små marginaler mellan alla spelen. Egentlingen förtjänar alla spelen första platsen på något vis, likväl som de alla förtjänar tionde platsen. Jag valde Zelda för att det är spelet jag lagt in mest tid i under hela året och för att jag aldrig riktigt ledsnat på det. I de flesta open world-spel blir jag uttråkad efter ett tag och vill bara göra färdigt storyn. Zelda är något jag ständigt kommit tillbaka till. Jag blir glad av att vandra runt i Hyrule, det har blivit den där världen som jag kunnat fly till när jag känt mig stressad. Det finns inte tusen ikoner på kartan som markerar uppdrag och spelet ger mig illusionen av att jag är helt fri att göra vad jag vill. Gå dit jag vill. Att spelet sen har en massa speltekniska småfel gör mig inget. Hyrule har aldrig varit så här vackert och vidsträckt. Jag älskar det.


2. Hellblade: Senua’s Sacrifice
3. Super Mario Odyssey
4. Nier: Automata
5. Assassin’s Creed: Origins
6. Mario x Rabbids: Kingdom Battle
7. Destiny 2
8. Thimbleweed Park
9. Golf Story
10. Horizon Zero Dawn


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Sebastian Hansson
Nintendo lyckas gång på gång överraska mig och övertyga mig om att de är unika i spelbranschen. Inget bolaget lyckas på så regelbunden basis golva mig med sina spel. Jag må ha beundrat många spel i år men inget har kommit i närheten av The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det är som att Nintendo hackat sig in i min hjärna och gett mig ungefär exakt allt det jag drömt om. Aldrig förr har nyfikenhet och upptäckarglädje prioriterats så högt av ett spel och jag kan inte annat än att älska det. Var jag än vänder blicken i denna vackra version av Hyrule finns det något som fångar min blick och jag är långt ifrån färdig med att utforska trots runt 170 speltimmar.


4
1. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Petter Arbman
Det handlar helt enkelt om känslor. Jag kan inte minnas senast jag kände så mycket inför ett spel. Senast jag gick runt med en hel fiktiv värld inom mig, de få timmar av fritiden jag inte spelade. Senast jag försökte spela varje gång jag rimligen (läs detta ord inom citationstecken) kunde. På bussen, toaletten, vid spisen, makaroner som kokar fast i kastrullen. Jag tänker inte bryta ner storheten i dess beståndsdelar. Men det här är ett spel som balanserar utsökt mellan noggrant världsbygge och tabula rasa. Här är en stor, levande värld, ett äventyr väntar, och du är den som formar det. Äventyret är ditt och bara ditt.


2. Super Mario Odyssey
3. Wolfenstein II: The New Colossus
4. Cuphead
5. Steamworld Dig 2
6. Uncharted: The Lost Legacy
7. Destiny 2
8. Splatoon 2
9. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
10.Golf Story 


4
1. RESIDENT EVIL 7
Elin Ekberg
Spelåret 2017 har varit helt fantastiskt. Redan under våren släpptes den ena grymma titeln efter den andra och så har det bara fortsatt - det ger en lätt ångestframkallande känsla nu när det är dags att kora årets bästa spel. Alla fantastiska spelupplevelser får helt enkelt inte plats. Och hur ska man dessutom rangordna? Jag misstänker att spelåret 2017 kommer att bli ihågkommet länge inte bara för året som var fylld till bredden med heta spelsläpp, utan också för året då många spelutvecklare tog till vara på möjligheten att utmana sig själva. Spelen tyder i alla fall på det. Legend of Zelda gick och blev en lekstuga utan like, skaparna bakom filmiska adaptioner som exempelvis Enslaved och Heavenly Sword utmanade Silent Hill 2 och illustratörerna av skitig krigsromantik byggde upp det vackraste naturlandskapet av dem alla i Horizon. Men framför allt kommer jag nog minnas Capcom och Resident Evil 7. Spelet som både lyckades gå tillbaka till rötterna och samtidigt ta serien vidare in i framtiden. De första åtta timmarna i Resident Evil 7 hör till det absolut äckligaste som jag någonsin har varit med om vad gäller spelskräck. När pappa Jack plötsligt slår sönder väggen och hoppar fram i korridoren så lade jag bara ner handkontrollen och sa: nix - aldrig i livet. Nu spelar jag någonting annat. Att utforska det där huset ute på landsbygden hör minst sagt till ett fantastiskt helvete som jag aldrig kommer att glömma.


2. Legend of Zelda: Breath of the Wild
3. Hellblade: Senua´s Sacrifice
4. Uncharted: The Lost Legacy
5. Horizon Zero Dawn
6. Splatoon 2
7. Tales of Berseria
8. The Surge
9. Super Mario Odyssey
10. Nioh


4
1. SONIC MANIA
Hans Li Engnell
Under ett år som mest har handlat om att komma ikapp spel som släpptes tidigare år, är det kanske lämpligt att årets spel är en stor retrodoftande fanservice till oss plågade Sonic-fans. Sonic Mania är spelet jag har väntat på i över 20 år.


2. Dreamfall Chapters
3. Cuphead
4. What Remains of Edith Finch
5. Little Nightmares
6. Resident Evil 7
7. Uncharted: The Lost Legacy
8. Forza Motorsport 7

Oskar Skog31 dec 2017Visningar: 731 

Taggar: Loading, listor, Spel, Årets bästa, GOTY

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Redfoxe31 dec 2017q

Cuphead!

Och det var det enda jag spelade från iår. Har mycket att ta igen.

Hack31 dec 2017q

Nier: Automata

Det tilltalade mig på så många olika punkter att jag har svårt att ge min röst till något annat.

Kadaverdoris31 dec 2017q

Årets spel: Nier Automata
(Årets DLC: The Ringed City)

Nostalgionaut31 dec 2017q

Har inte spelat särskilt mycket som släpptes just i år.. Fightingspel (som Tekken 7, som av ngn anledning får ta plats på den där punktlistan även fast Injustice 2 vunnit årets bästa) räknar jag aldrig, de ser jag mest som tidsfördriv likt Tetris, och Yakuza Zero är ju egentligen från förrförra året.

Det jag annars har att välja mellan (av det som jag klarat ut) är Resident Evil 7 och Nioh...

Hmm.. Näe..

Det får nog bli Nioh som tar pokalen.
RE7 var på många plan en blek besvikelse, tyvärr.

Schizo_Deluxe31 dec 2017q

Horizon
Var ett spel i min smak då jag gillar openworld. Ser framemot när det kommer en del två. Skulle bli förvånad om det inte kom en uppföljare. Perfekt början på en ny serie, inte ofta det händer nuförtiden och vill se mer av Aloy.

Little nightmares
Six resa genom fartyget är en sån som man kommer att komma ihåg flera år efter att man spelade igenom det.
Gillar Laika filmerna så passade mig perfekt.

Notorious Gamer31 dec 2017q

Jag sa Odyssey innan men tar tillbaka och säger Breath of the Wild.

315h och tröttnar fortfarande inte. Spelat skitmycket sen Mars and still going strong. Så jävla kul spel.

Edvin J31 dec 2017q

Bara spelat Uncharted: The Lost Legacy av spelen som släppts i år så det får bli det.
Även om jag är säker på att t.ex. Zelda och Mario kommer att smälla högre för min del när jag väl får möjlighet att spela dessa.

MisterMarshall31 dec 2017q

Hellblade: Senuas Sacrifice. Både årets bästa sel och ett av tidernas viktigaste spel.

Karl Hungus31 dec 2017q

What remains of Edith Finch.

gitaroo_man31 dec 2017q

Persona 5

KennyMan66631 dec 2017q

Blev ju så att jag inte spelade alltför mycket som kom ut i år och inte lyckades skaffa en Switch heller, så för mig personligen är det Mighty Gunvolt Burst som erhåller titeln. Någon lista bortom det blir det inte (och det var ju lite just av den anledningen jag började med kalendern istället).

Aleksandar Buntic31 dec 2017q

Nostalgionaut:

Injustice 2


Injustice 2 har långt till Tekken 7s nivå. Det är helt sinnessjukt att det fick pris för bästa fightingspelet.

Nextendo31 dec 2017q

Jo men det får ju förstås bli BotW. Ingen högoddsare direkt men så är det ju bara helt enkelt.

Mariostar12031 dec 2017q

zelda breath of the wild världens bästa spel[love]

Railion31 dec 2017q

Everybody's Golf

Väldigt lättspelat i kortare sessioner (1-2 timmar) och beroendeframkallande. Precis vad jag behövde under detta året som utfyllnad mot mer mastodonta spel.

Tomiggo31 dec 2017q

Wolfenstein II: The New Colossus

Lord_ENERU31 dec 2017q

NieR: Automata
NieR Automata var en unik upplevelse, karaktärerna var fantastiska, storyn intressant och musiken... GUD MUSIKEN, något av det bästa jag hört någonsin.

Första gången man kommer till Sandlägenheterna och musiken kickar in var sjukt vackert.

Första gången man kommer till Nöjesfältet, musiken, ljuset, alla robotar som bara dansar runt... så fantastiskt [love]

Hur Automata kopplades till första NieR var också riktigt intressant och bra!

Men det som gjorde NieR: Automata så speciellt för mig var...

Dold text: the [E]nd of YoRHa

Joe E Tata31 dec 2017q

Super Mario Odyssey så klart! Spelglädje i sen renaste form!

Redfoxe31 dec 2017q

Aleksandar Buntic:

Injustice 2 har långt till Tekken 7s nivå. Det är helt sinnessjukt att det fick pris för bästa fightingspelet.


'Murica represent.
Klart man får bonuspoäng där när det gäller Game Awards.

Jag har försökt gilla Neatherrealms spel.
Dom har bra fanservice.
Men jag klarar inte av deras gameplay :(.

n e o v i o l e n c e31 dec 2017q

NieR: Automata är årets bästa spel.

Lustig31 dec 2017q

Zelda breath of the wild då det är spelet jag spelat klart mest det här året

NicolausCamp31 dec 2017q

Zelda, såklart!

Lando31 dec 2017q

Här borde ju Loading gjort nån sorts markering och bara erbjudit ett alternativ :P

darksidealice31 dec 2017q

Horizon och Breath of the Wild borde båda bli vinnare men Horizon vann med en nanometer. Jag älskade världen och huvudpersonen så mycket.

lonian31 dec 2017q

Zelda är vinnaren för mig, därefter kommer Sonic Mania på den här listan.

ZeeZonn731 dec 2017q

Oskar Skog:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Du röstade på detta alternativ)
47.0%


[love][love][love][love][love][love][love][love][love][love]
[love][love][love][love][love][love][love][love][love][love]

Krisum 1 jan 2018q

Nier: Automata är fantastiskt. Musiken, karaktärer, story/berättandet och ett snyggt ui.

Värt att nämna är också Yakuza 0, Horizon Zero Dawn och Divinity Original Sin 2

Karmosin 1 jan 2018q

Legend of Heroes: Trails in The Sky: The Third.

Det sista spelet i trails in the sky-serien, designat som ett gigantiskt farväl till alla karaktärer och miljöer du fått lära känna sedan du först tog dina första stapplande steg som en Junior-Bracer med Estelle.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag tyckte allt var perfekt med det här spelet. In-game resoneringen kring varför man får ta del av karaktärs-specifika flashbacks och sidohistorier är rätt så forcerad, huvudhistorian har egentligen inte så mycket påverkan på universumet i det stora hela heller.

Men som ett adjö till de här karaktärerna som jag älskat så länge så lämnade det inte ett öga torrt.
Jag vet inte om jag tidigare känt stolthet över att ha sett en fiktionell karaktär växa, men Estelle Bright är tack vare just detta utan tvekan en av mina absoluta favoritkaraktärer någonsin.
Och jag gillade Kevin också! Han är helt klart mycket mer intressant än t'ex Rean som huvudperson, vilket jag känner är en produkt av att Falcom vid denna tidspunkt inte riktigt försökte tränga in spelaren i protagonistens skor på samma sätt som med Cold steel.

John Devil 1 jan 2018q

1. Sonic Mania
Självklart spelar nostalgin in här, jag är uppvuxen med Mega Drive och hela MD-serien av Sonic-spel. Jag håller Sonic 2 som ett av de allra bästa spelen jag någonsin har spelat. Men efter att ha nästan blivit knockad av Sonic Mania-trailern till att faktiskt spela spelet, så funderar jag inte om Sonic Mania kanske är det allra bäst Sonic-spelet någonsin? De tar mycket av de som var bra med MD-spelen, snurrar till lite samt in och lagt till nya härliga banor.

Jag är som barn på nytt, det är ren och skär spelglädje. "Twisten" med en av bossarna (som blandar in ett annat spel) är genialisk. Jag hoppas innerligt att Sega använder den här till vidare spel.

2. Horizon: Zero Dawn
Ett spel som hade legat oöppnat sedan februari. Tog tag i detta nu under december månad och det var ett spel i myspys-pyjamas som passade perfekt nu under vintertid.

En stor och fin värld där robotdjur har tagit över, man kände sig rätt så nöjd när man hade fällt någon utav dessa bestar. Även om jag hade velat ha lite mer story-utveckling, så gillar jag Aloy och Sylens. Ser fram emot att spela DLC:t.

3. Resident Evil 7
Jag har spelat Resident Evil sedan första spelet kom. Fyran kom och blev hyllad med all rätt, samtidigt som det spelet inte var Resident Evil för mig. Femman var riktigt mjäk och sexan har jag inte spelet än.

Snacka om att mitt intresse för sjuan steg när man fick se den där första trailern. 2/3 av spelet var precis som ett nytt RE ska vara. Läskigt, obehagligt och med ständig lust att pausa spelet för att göra något annat. Hoppas RE8 kan förvalta det här tills sitt eget.

4. Super Mario Odyssey
5. Cuphead
6. Golf Story
7. Steamworld Dig 2
8. Little Nightmares
9. Crash Bandicoot N'Sane Trilogy
10. A Hat In Time


Andra spel jag har spelat från 2017: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Yooka-Laylee, Halo Wars 2, Call of Duty: WWII, Thimbleweed Park, Wonder Boy: The Dragon's Trap

Spel från 2017 som jag vill spela: The Evil Within 2 (har spelat ettan under 2017 dock), Flinthook, Life is Strange: Before the Storm, Xenoblade Chronicles 2, Blossom Tales, Uncharted: The Lost Legacy, Splatoon 2, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Sonic Forces, Night in the Woods, Prey, Starcraft: Remastered, South Park: Fractured but Whole

Har säkert missat några spel, men så har mitt spelår 2017 sett ut i varje fall. Sedan har jag spelat en hel del spel från andra år under 2017, men har verkligen försökt att spela så mycket 2017-spel jag har haft möjlighet till. Förstår inte hur många andra hinner med spela många spel.

Fröken Keke 1 jan 2018q

Splatoon 2

Aerie 1 jan 2018q

Star Wars Battlefront 2

Ja det är ett helt seriöst svar. Och EA är årets företag i spelvärlden.

opkij86 1 jan 2018q

Nier Automata

Det blev som väntat årets och årtiondets spel.

Men Hollow Knight måste också nämnas!

KennyMan666 1 jan 2018q

opkij86:

Men Hollow Knight måste också nämnas!


Hollow Knight har nämnts märkligt lite i trådarna som listar 2017, ändå. Kan inte komma ihåg att någon har nämnt det någonstans (förutom jag, en gång). Även om jag tycker att det har en del problem av olika grader så är det på flera plan fantastiskt och jag hade väntat mig att det skulle ta lite mer plats när spelåret skulle summeras. Cuphead dyker upp i var och varannan av de här trådarna - och missförstå mig rätt, jag tycker inte att Cuphead är dåligt - men Hollow Knight är ju ändå ett bättre spel än Cuphead.

Hollow Knight är en uppvisning i hur man tar en genre som redan är bra och gör något eget med den utan att ge avkall på vad som gjorde genren bra från början. Känslan av att utforska och upptäcka saker i Hollow Knight är helt klockren.

Nightswipe 1 jan 2018q

Lord_ENERU:

Första gången man kommer till Sandlägenheterna och musiken kickar in var sjukt vackert.


Första gången man kommer till Emils grotta & undrar om man sjuttan ska vara här samtidigt som den lugna atmosfäriska musiken pumpar på.

Första gången man spenderar lite tid på rymdstationen & inser hur avkopplande musiken är att man istället lägger handkontrollen på bordet & sträcker sig i soffan & tar en paus.

opkij86 1 jan 2018q

KennyMan666:

Hollow Knight har nämnts märkligt lite i trådarna som listar 2017


Jo, det är synd, jag har spenderat 60 timmar på det och det blir fortfarande bättre för varje timme!

Verkligen ett spel som gör något eget och en av mycket få utmanare till Super Metroid när jag en dag ska göra klart min topp 100 någonsin, hehe.

Vet att många fortfarande väntar på Switch versionen med...

KennyMan666 2 jan 2018q

opkij86:

Jo, det är synd, jag har spenderat 60 timmar på det och det blir fortfarande bättre för varje timme!


60 timmar, till och med? Multipla genomspelningar, då? Jag är uppe i 25 timmar och i princip det enda jag har kvar är att avsluta Grimm Troupe samt att få fram flera slut. Fram tills nästa DLC kommer, då.

opkij86 2 jan 2018q

KennyMan666:

Multipla genomspelningar, då?


Haha, ja, riktigt så seg är jag inte. Fler genomspelningar varav en var 100%, har fortfarande kvar speedrun achivements dock.

Bara all gratis DLC borde vara anledning nog för att ge det titeln årets spel, hehe.

ZidaneIX 2 jan 2018q

Får lägga in en brasklapp för att jag inte har hunnit spela Persona 5, Yakuza Kiwami, Sonic Mania och Pokémon Ultra Sun/Moon.

1. Wonder Boy:The Dragon´s Trap
2. Yakuza 0
3. Doki Doki Literature Club!
4. Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey
5. Tekken 7

IAMM 4 jan 2018q

Nier: Automata bara, punkt.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.