Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar 2017! Årets bästa handling

God jul, alla!


Och ett gott nytt år.


Det har blivit 2018.


Det är dags att sammanfatta det år som flytt.


Vi kommer att publicera olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017.


För att ta en liten paus, andas, umgås med familj och vänner. När livet inte bara är en svensk spelsajt på internet.


Vi i redaktionen kommer att presentera våra val i olika listor och om ni håller med kan ni rösta på något av dem, men vi ser naturligtvis gärna att ni kommer med era egna förslag i de här olika kategorierna. Om ni har någon egen favorit som inte är med.


Om ni inte håller med oss.


Det här är årets bästa handling.


4
WHAT REMAINS OF EDITH FINCH
Isabell Rydén
Det finns en sorg och ett mörker i What Remains of Edith Finch som tilltalar mig. Varje karaktär bär på en historia och jag känner mig så lyckligt lottad varje gång jag får ta del av dessa fantastiska berättelser och hemligheter. Det här spelet berör på ett sätt som få spel har lyckats med i år.


Bubblare: Night in the Woods.


Anders Eklöf
När spelet lyckas hänföra mig ännu mer än utvecklarnas tidigare spel The Unfinished Swan har de onekligen lyckats. Varje berättelse och människoöde jag får ta del av är en gripande resa i sig, mycket på grund av att de intressanta berättargreppen avlöser varandra på ett imponerande vis. What Remains of Edith Finch är en sån där berättelse som helt enkelt inte hade varit lika fantastisk i ett annat medium.


Bubblare: Night in the Woods.


Aaron Vesterberg Ringhög
Jag vet inte varför jag upplever att 2017 var ett bra spelår trots utan speciellt många bra utstickande berättelser. Att What Remains of Edith Finch inte fick fler utmanare i år, är därför dynd, för jag tror att det hade hanterat även eventuella kandidater. Det som lyfter What Remains of Edith Finch i mina ögon är inte nödvändigtvis berättelsen på ytan utan snarare detaljerna i sättet Giant Sparrow presenterar relationen mellan miljöerna och de personer vars öde jag får följa. Och den sortens passion för detaljer, är också exakt vad som behövs i minga ögon för att kunna leverera trovärdighet i den makalösa handling som här behandlas.


Bubblare: Nier: Automata


Aleksandar Buntic
Jag älskar verkligen karaktärsvinjetter och What Remains of Edith Finch består av en massa varierade och intressanta sådana. Varje karaktärs historia man får ta del av i spelet har ett unikt berättargrepp som också speglar den karaktären. Och på något magiskt sätt lyckas de väva samman alla berättelse till en av de vackraste helheterna på många år och dar.


Bubblare: Hellblade: Senua's Sacrifice


4
DANGANRONPA V3: KILLING HARMONY
Alexander Rehnman
Det gamla hederliga Danganronpa-konceptet återvänder, men lyckas fortfarande kännas fräscht och unikt. Danganronpa V3 har utan tvekan seriens galnaste handling, med vändningar fram och tillbaka i rasande fart, seriens bästa karaktärsgalleri och klurigaste mordmysterium. Det är allt de tidigare spelen var, men bättre på nästan alla sätt. Om Danganronpa V3 vore en karaktär i ett Danganronpa-spel så skulle det vara Ultimate Danganronpa.


Bubblare: Doki Doki Literature Club: De som har samma goda spelsmak som jag vet precis vad som gör detta till synes oskyldiga spel så fantastiskt och hur det påminner om en viss del av ett av mina andra favoritspel.


4
GOLF STORY
Oskar Skog
Att ett golfspel har årets bästa manus betyder inte nödvändigtvis att 2017 suger på att presentera handling i spel. Det handlar mer om att Golf Story har ett manus som är så mycket bättre och roligare än alla andra spel i år.


Bubblare: What Remains of Edith Finch


4
HELLBLADE SENUA`S SACRIFICE
Elin Ekberg
Länge har jag gått runt och sagt att det inte finns någon motsvarighet till Silent Hill 2. Ingen blev mer förvånad än jag när Ninja Theory plockade upp stafettpinnen i sommar. Mörkt. Rått. Vuxet. Om man bara hade fått till spelmekaniken och fått till den lika bra som själva inramningen så hade vi suttit med en självklar klassiker.

Oskar Skog 1 jan 2018Visningar: 374 

Taggar: Loading, listor, Spel, Årets bästa, GOTY

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Schizo_Deluxe 1 jan 2018q

Little nightmares

KennyMan666 1 jan 2018q

Det är en titel som jag absolut kan tilldela (av de 2017-spel jag faktiskt spelade) Hollow Knight.

Delacroix 1 jan 2018q

Cuphead

NicolausCamp 1 jan 2018q

Hellblade tog mig verkligen med storm och lämnade starkast intryck på mig av allt det jag spelade i år. Spelmekaniken räckte inte hela vägen, men handlingens inramning var utmärkt på alla sätt och vis!

Karl Hungus 1 jan 2018q

What Remains Of Edith Finch! Fantastiskt sätt som en suverän historia berättas på.

Kärleksbarnet 1 jan 2018q

Meh! Hellblade va ju kickass fucking awesome och årets bästa spel men det va ju inte för handlingen, den va ju pretty basic.

Oskar Skog:

Något helt annat! (berätta nedan) (Du röstade på detta alternativ)


Horizon: Zero Dawn.

Jäkla go skruv på uttjatad genre.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.