Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar 2017! Årets ögonblick

God jul, alla!


Och ett gott nytt år.


Det har blivit 2018.


Det är dags att sammanfatta det år som flytt.


Vi kommer att publicera olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017.


För att ta en liten paus, andas, umgås med familj och vänner. När livet inte bara är en svensk spelsajt på internet.


Vi i redaktionen kommer att presentera våra val i olika listor och om ni håller med kan ni rösta på något av dem, men vi ser naturligtvis gärna att ni kommer med era egna förslag i de här olika kategorierna. Om ni har någon egen favorit som inte är med.


Om ni inte håller med oss.


Det här är årets ögonblick.


4
NÄR HUNGERN SÄTTER IN – LITTLE NIGHTMARES
Isabell Rydén
För att inte säga allt för mycket säger jag ingenting mer än att en kort, hjärtskärande sekvens i Little Nightmares kom väldigt oväntat.  


4
SLUTET - DANGANRONPA V3: KILLING HARMONY
Alexander Rehnman
Det ser ut som att det är på väg att dra ihop sig efter en oväntad vändning. Nästan alla pusselbitar kring vad som hänt och varför karaktärerna hamnat där de hamnat är på plats. Fast... det är ett par små detaljer som motsäger varandra. Denna insikt leder till en rad slutsatser och kulminerar i något som får ALLT att fullständigt vändas upp och ner. Det spårar ur fullständigt och spelaren lämnas omtumlad, tänkandes "Vad fan var det jag nyss upplevde?" (Om du läser detta och har spelat spelet, prova att börja om och se det med "nya ögon" ...)


Bubblare: Andra halvan av Doki Doki Literature Club är smockfull av minnesvärda ögonblick. Mer kan jag inte säga ...


4
SLUTSTRIDEN I HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE:
Aleksandar Buntic
Det var något som verkligen fick min hjärna att explodera i lycka och sorg samtidigt. Mycket har med presentationen av den sista striden att göra. Musiken, atmosfären, betydelsen, hastigheten, detaljrikedomen, replikerna. Ja, allt i stort sätt kändes perfekt. Det är få spel som lyckas få mig att tappa hakan så mycket som Hellblade lyckats med och den här sekvensen var utöver det vanliga.


Bubblare: När Kiryu ifrån Yakuza serien agerar producent för en show. Yakuza 0 har så himla fantastiska ögonblick i nästan varje sidospår. Meningsfulla sidequest > repetitiva sådana.


4
MARKNADSFÖRING PÅ EN HELT EGEN NIVÅ
Aaron Vesterberg Ringhög

Det må vara tråkigt att diskutera marknadsföring som det starkaste ögonblicket i spel 2017, men faktum är att med ett kulturuttryck så utbrett som spelmediet ändå har blivit, är det för mig omöjligt att inte väva in underhållningsformens roll även utanför rutan. När Bethesda inleder en #MakeAmericaNaziFreeAgain-kampanj på Wolfensteins officiella konto rör de upp rejält bland både nazister och delar av den mest lättkränkta alternativa högern i i västvärlden. Många hade kanske stannat där och många hade kanske inte velat riskera att "peta i getingboet" ytterligare, men inte Bethesda. Nej, de väljer helt enkelt en helt annan väg som i slutändan får anses vara den enda rätta när de bokstavligen talat går från klarhet till klarhet och dubblar insatserna, bara två veckor efter den första tweeten, i 2017s mest underbara och träffsäkra marknadsföringskampanj. Budskapet är enkelt: "If you are a nazi - get the fuck out". En marknadsföringskampanj som kommer sakna motstycke på år och dar och ett ögonblick inom spelmediet 2017 som nästan per default är både mer fascinerande och viktigt än något jag upplevt i själva spelen i sig.


Bubblare: Operan i Mario + Rabbids Kingdom Battle är så fruktansvärt knäppt så jag inte ens vet var jag ska börja.


4
DOOM ANNONSERAS PÅ SWITCH
Johan Lorentzon


 När Doom annonserades till Nintendos hybridkonsol under E3-veckan så tappade jag faktiskt hakan. Inte för att spelet nödvändigtvis "passar bäst på formatet", men för att Doom verkligen tar ut svängarna med våldet och sin slogan "rip and tear". Det är verkligen inte den demo(n)grafi Nintendo brukar sätta i första rummet. Dessutom är det första gången sen Nintendo 64 som vi får ett Doom-spel på en nintendokonsol vilket är lite smått historiskt.


Bubblare: Machine Games marknadsföring av Wolfenstein II.


4
UBISOFT E3 2017 - YVES OCH SHIGERU
Nicke Karlsson
Det otänkbara blev i allra högsta grad verklighet och det lyckades oförskämt bra. Jag får känslan av att Yves Guillemont kände sig som ett barn där han stod med en av världens mest kända spelutvecklare. Samtidigt som han får revansch för all skit som kastats (med rätta) på Ubisoft.


Bubblare: Förbossen innan slutbossen i Super Mario Odyssey.UNCHARTED THE LOST LEGACY
Elin Ekberg
Så, efter att spelaren har fått klättra en liten bit, hoppa mellan bergsväggar, så ges äntligen spelaren lite tid för eftertanke och att hämta andan ... inte då. Då kommer Nadine bakifrån och, utan någon som helst anledning, och knuffar ner en igen. Roligaste ögonblicket i år. Det var länge sedan jag skrattade så mycket åt ett spel. Naughty Dog kan verkligen det här med karaktärsbygge, att skapa en relation mellan sina karaktärer. Att få de att kännas som riktiga människor.


4
GETTING OVER IT WITH BENNETT FODDY
Oskar Skog
Du har precis tagit dig ända upp.

Oskar Skog 3 jan 2018Visningar: 255 

Taggar: Loading, listor, Spel, Årets bästa, GOTY

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Nostalgionaut 3 jan 2018q

Teasern till vad som potentiellt kan vara Bloodborne 2. Nuff said.

gitaroo_man 3 jan 2018q

Oskar Skog:

Något helt annat! (berätta nedan) (Du röstade på detta alternativ)


NieR: Automata - Credits - Dold text: The End of YoRHa

Eller när man i route C Dold text: hackar in sig i tornet med Popola och Devola. Sjukt stark scen.

Hans Li Engnell 3 jan 2018q

Scenen i Little Nightmares var... oväntad. Men så hette ju spelet "Hunger" till en början också.

gadwin 3 jan 2018q

Inledningen av Resident Evil 7 i VR är full av oförglömliga ögonblick. Scenen där Mia...kommer upp... från trapporna och de minuterna som följer är bland det bästa och det mest obehagliga jag har upplevt.

Övervåningen (efter att man har använt kråknyckeln) i det gamla huset från samma spel sticker ut också. Den blodisande tystnaden, de klassiska illavarslande skräckantydningarna (rullande bollar, pianos, gungstolar, viskande röster...) för att sedan helvetet bryter ut när man når slutmålet och plockar upp armen. Jag har aldrig spelat ett spel så långsamt som hela den sekvensen i VR.

Sensemaker 3 jan 2018q

Årets ögonblick var när min PS4 pro med 2Tb hdd för första gången spelade upp grafik på min nya 4kUHD TV. Kändes som att man i flera år haft nåt gegg i ögonen som äntligen tvättades bort.

n e o v i o l e n c e 3 jan 2018q

NieR: Automata

Dold text: The (E)nd of YoRHa

Lord_ENERU 3 jan 2018q

Som de andra sagt.
NieR: Automata Dold text: the [E]nd of YoRHa
Bättre ögonblick kan inte finnas.

en liten bubblare.

Yakuza 0
Dold text: Dojima Family Lieutenant, Tojo Clan KEIJI SHIBUSAWA

Edvin J 3 jan 2018q

När spelarna till slut sa "Nej!" med besked till mikrotransaktioner i och med Battlefront 2.

Foiegras 3 jan 2018q

De inledande timmarna av breath of the wild är för mig årets bästa spelögonblick.

Tekku 3 jan 2018q

Yakuza 0 - Hela den sista delen av spelet är som ett enda långt klimax. Grym musik, feta strider och sedan ett stillsamt avslut med känsloladdat berättande.

What Remains of Edith Finch - Många av berättelserna från familjemedlemmarna kändes väldigt fängslande och minnesvärda.

Horizon: Zero Dawn - Varje gång ett nytt område öppnade upp sig och man gång på gång tappade hakan över grafiken.

GT Sport - Första gången man kör ett mästerskap och ser alla spelare uppradade i introt. Har sällan fått så hög puls av ett bilspel!

Bleatlessness 3 jan 2018q

Början av Breath of the Wild. Den där barnsliga upptäckarglädjen jag inte trodde jag kunde känna längre.

Festivalen i Super Mario Odyssey för sin höga energi och sitt samtidiga konventionsbrott och nostalgiflirtande.

Skratten i Sonic Mania för roliga twistar på bossar.

(2017 för mig, men 2016 per releasedatum: Hela The Witness är ett enda långt ögonblick.)

Karmosin 3 jan 2018q

Att äntligen ha Persona 5 i mina händer och sätta igång det första gången. Kändes nästan lite overkligt att det äntligen var ute.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.