Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar! Hype inför spelåret 2018

God jul, alla!


Och ett gott nytt år.


Det har blivit 2018.


Vi har publicerat olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017. 


Nu är det dags att blicka framåt.


Det här är hype inför spelåret 2018.


4
TRÜBERBROOK
Isabell Rydén
Det är väldigt få spel som jag ser för allra första gången och genast vet att jag kommer älska. Trüberbrook är ett av dem. Spelet kommer att bestå av handgjorda miljöer och karaktärer som senare spelas in med hjälp av en 3D skanner. Sci- fi kommer vara en viktig beståndsdel i det här spelet, tillsammans med ingredienser såsom kärlek, vänskap och dinosaurier. Allt detta kommer bli en fantastisk upplevelse. Det känner jag på mig.


Bubblare: Ooblets


4
MONSTER HUNTER WORLD
Anders Eklöf
Jag har aldrig spelat Monster Hunter tidigare, men utifrån det vi har sett från seriens första steg in i den nuvarande generationen är jag peppad. Bara tanken att få jaga gigantiska bestar tillsammans med vänner på en stor skärm gör mig omåttligt exalterad. Kanske är det likheterna med Dark Souls som lockar mig?


Bubblare: Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom


Alexander Rehnman
Monster Hunter 4 och Generations är två av mina absoluta favoritspel till 3DS. Att nu få ett Monster Hunter i HD och med vettigare styrning kan väl inte bli annat än fantastiskt? Enda saken jag kan se vara sämre är att spelet inte är bärbart. Vi får väl hoppas det kanske portas till Switch någon gång. Eller att snåljåparna på Capcom översätter Switch-versionen av Monster Hunter XX.


Bubblare: Spider-Man. Jag är lite trött på open-world, men att svinga mig runt i New York som Spider-Man? Ja tack!


4
NI NO KUNI 2: REVENANT KINGDOM
Aleksandar Buntic
Några av mina favoritspel tillhör kategorin japanska rollspel och det är oftast när nya spel i genren utannonseras som mitt hjärta börjar gå på högvarv. För mig var första Ni no Kuni ett otroligt charmigt spel som tyvärr led av en del brister. Jag finner dock otrolig potential i spelserien och vågar tro att Level-5 har lärt sig av förra spelets missar när de utformat uppföljaren. Det är redan, utan tvekan, det snyggaste spelet år 2018.


Bubblare: Monster Hunter Worlds. Jag har längtat efter ett Monster Hunter i HD och möjligheten att kunna utforska världen med ett bra kamerasystem!


Johan Lorentzon
Jag älskar Studio Ghibli och kombinationen med Level-5 är som en match made in heaven. Så för mig är Ni no Kuni 2 ett av spelen som jag ser mest framemot nästa år. Saken är den att jag inte ens har spelat första spelet då jag aldrig ägde en PS3, men allt som visats upp från uppföljaren gör mig varm i själen. Sen hoppas jag förstås lite försiktigt på en HD-remaster av första spelet i samband med tvåans släpp.


4
RED DEAD REDEMPTION 2
Simon Liljedahl
Redan som osnyten palt gillade jag Vilda Västern. Jag har det i blodet. Jag gillar allt från att se Tex Ritter lira en aptöntig visa i gamla filmer från 30-talet till att läsa epos som Den Långa Färden. Fast flest strängar slår an när det gäller hämnd... och när jag får utkräva den själv.
Den här resan får så lov att leverera för annars blir jag ledsen. På riktigt.


Bubblare: Days Gone


4
METRO: EXODUS
Nicke Karlsson
De första två spelen i serien håller jag högt bland spelvärldar jag minns. Just världsbyggandet som 4A Games lyckas med är imponerande och därtill den kittlande mytologin om metrosystemet i underjorden. Det ska bli väldigt kul att se vad de lyckas åstadkomma med kraftigare hårdvara och det erkännande de har fått av sina tidigare spel. Kanske är det Metro som får mig att köpa en Xbox One X ...


Bubblare: Darksiders 3


4
ROUTINE
Jimmy Seppälä
Skräck i förstaperson har frodats under de senaste åren. Speciellt i år med både Outlast 2 och Resident Evil VII men ändå är det just ett sådant spel jag ser mest fram emot nästa år. Routine, ett skräckspel i förstaperson som utspelar sig på en rymdstation på månen. Stilen på spelets teknolgi baseras på framtidsvisionerna på 70-talet.


Bubblare: Red Dead Redemption 2


4
SHENMUE 3
Hans Li Engnell
17 år har snart gått. Det är oceaner av tid. Världskrig har utkämpats på en tredjedel av den tiden. Riken har uppstått och kollapsat. Men vi väntar fortfarande på fortsättningen av Yu Suzukis saga, den som vi borde ha fått spela till Dreamcast om världen hade varit rättvis. Det finns massor av tecken i skyn som säger att Shenmue 3 inte kommer vara i närheten av de två första spelen på någon punkt. Och ändå längtar jag. Nästan omedvetet. Under så här lång tid är det nämligen svårt att längta hela tiden. Jag vill besöka Kina i Ryos skor igen. Jag vill spela fortsättningen på en saga som borde ha fått sitt slut för länge sedan. Om världen varit rättvis.


Bubblare: Metro: Exodus


4
DREAMS
Oskar Skog
Jag har en känsla av att det här kommer att bli en rätt speciell upplevelse.


Bubblare: Överraskningarna! Hur ser Nintendos 2018 egentligen ut? Blir EA, Activision eller Ubisoft först med det stora AAA-PUBG-spelet?


4
VALVES VR-SPEL
Albin Mobäck
Trots att det varit tyst under året fick vi senast för drygt en månad sedan bekräftat att de tre efterlängtade VR-spelen fortfarande är under utveckling. Portal, Half-life och Left 4 Dead i VR, någon?


Bubblare: Budget Cuts och det Thief-inspirerade Knightly


4
SPIDER-MAN
Aaron Vesterberg Ringhög
Efter inköpet av Playstation 4 Pro och en ny tv är jag redo för den första riktigt spännande titeln från Insomniac Games efter Sunset Overdrive. Av det jag sett hittills ser det ut att bli en bekväm resa med finfint svingande och förhoppningsvis en hög variation. Allt som återstår nu är att hålla tummarna för allt vad jag är värd.


Bubblare: Ori and the Will of the Wisps


4
KINGDOM HEARTS 3
Elin Ekberg
Ska 2018 bli året? Jag känner det i lilltån!


4
ANTHEM
Kajsa Lundquist
Jag gillar inte multiplayer-spel. Det är helt enkelt bara inte min grej. Mitt försök att spela Destiny 2 slutade i katastrof. Men en liten röst bak i huvudet kan inte låta bli att viska ”det är ju ändå Bioware”. Du vet, den där spelstudion som typ gjort alla mina favoritspel. Kanske multiplayer inte är så farligt ändå? Det kan bli så att jag kommer älska Anthem, men även motsatsen kan ske. Huvudsaken är att jag är nyfiken. Och kanske också till och med lite exalterad.


Bubblare: Alla eventuella hintar om ett nytt Dragon Age.

Oskar Skog 5 jan 2018Visningar: 367 

Taggar: Loading, listor, Spel, Årets bästa, GOTY

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

ZidaneIX 5 jan 2018q

Schizo_Deluxe 5 jan 2018q

God of War är det jag längtar mest efter. Så länge inte pojken är ivägen alltför mycket kan det bli mitt GOTY.

Annars Days gone.

n e o v i o l e n c e 5 jan 2018q

Oskar Skog:

Spider-Man (Du röstade på detta alternativ)


Den enda titel som jag har tänkt att skaffa på release i år och i stort sett det enda spel som jag är sådär extra pepp på.

Om spelet lyckas blanda friheten och känslan av att nätsvinga runt på Manhattan med de linjära och interaktiva set-pieces som fokuserar på att ta berättelsen framåt som vi såg i trailern så kan det bli hur bra somhelst.

Och eftersom Rocksteady ju är klara med sin makalösa Arkham-svit så ser jag gärna att Insomniac fyller det tomrummet.

Till skillnad från i filmvärlden där det går tretton superhjältefilmer på dussinet så känns ett spel med Spider-Man i huvudrollen av någon anledning väldigt fräscht.

Nextendo 5 jan 2018q

Prime 4 [cute]

Batsugun 5 jan 2018q

Dragon Quest XI

Karl Hungus 5 jan 2018q

Jag hoppas vidare på att Final Fantasy VII Remake släpps i år. Men ärligt talat tror jag inte att det släpps förrän kanske 2019 eller till och med 2020. Dessvärre. Jag har aldrig förr sett fram emot ett spel så mycket som detta.

Av de som släpps i år ser jag mest fram emot God Of War och Red Dead Redemption 2.

Micke Johansson 5 jan 2018q

Bloodstained, Dragon Quest XI, Spider-Man mf.

Kadaverdoris 5 jan 2018q

Mest pepp på God of War och mer info kring vad From Software arbetar på.

Emuell Moon 5 jan 2018q

Egentligen så finns det väl inget direkt som jag ser fram emot det här året.
Kanske att det ska komma fler samlings kassetter med äldre spel till Nintendo Switch.
Men skulle Nintendo avslöja Nintendo Classic Mini: Nintendo 64 senare i år så kommer det vara den som jag ser mest fram emot att skaffa.

Kindo 5 jan 2018q

Oskar Skog:

Något helt annat! (berätta nedan) (Du röstade på detta alternativ)


Pillars of Eternity 2. Det första spelet var fantastiskt, och uppföljaren verkar av allt att döma bli ännu bättre. [love]

Monomate360 5 jan 2018q

SAO Fatal Bullet :)

Tomato06 5 jan 2018q

Kingdom Come: Deliverance har fångat mitt intresse sjukt mycket, hur bra kommer ett realistiskt RPG bli?

Notorious Gamer 5 jan 2018q

Jag funderar faktiskt starkt på att skaffa en PS4 just för Red Dead Redemption II

Railion 5 jan 2018q

Oskar Skog:

Dreams (Du röstade på detta alternativ)


Jag har ganska stora förväntningar på detta spelet och jag anar att dom kommer att uppfyllas.

Annars hoppas jag att Red Thread Games hinner avsluta sina nuvarande projekt och utannonserar att dom startar upp ett nytt projekt och kallar det för The Longest Journey Home.

The Sign Painter 5 jan 2018q

Om Metroid Prime 4 hade haft ett konkret datum hade jag valt det. Men vi lär väl inte få se det förrän 2019 misstänker jag..

Så det fick bli Red Dead Redemption II, Rockstar levererar ju så gott som alltid.[smile]

Karmosin 5 jan 2018q

Freedom Planet 2

Det första spelet var ett adrenalinfylld äventyr som aldrig lät sig själv stelna i sin form tack vare ytterst varierande bandesign och gimmickar. Likt Shovel Knight så tog det massa olika saker från en viss era, 16-bitars i detta fallet, och blandade ihop det till en helhet som kändes hur uppenbar som helst. Spelat om det flera gånger, tagit alla achievments, får fortfarande suget då och då att bara spela igenom det igen.

Även om tvåan bara är mer av samma så kommer jag vara nöjd.

PonchoBaby 5 jan 2018q

Definitivt Red Dead Redemption 2 men jag är minst lika hypad för nya God of War samt The Last of Us (om den nu släpps under 2018).

Ribcage 5 jan 2018q

PonchoBaby:

Definitivt Red Dead Redemption 2


Samma. Finns inget hetare i år, och jag tror att det kommer att visa sig i deras försäljningssiffror.

gitaroo_man 5 jan 2018q

2018 känns verkligen som ett tråkigt spelår, speciellt jämfört med 2017.

TygApan 5 jan 2018q

1. MediEvil - Jag vill veta vad dom tänkt sig med denna remaster. Det kan mycket väl bli så att jag tappar intresset helt och fullt så fort man får veta mer men tills dess kommer jag sitta som på nålar.

2. From Softwares Nya - Efter att ha sett teasern känns det som vi kommer få någonting mörkt och rått vad det än är. So far so good med andra ord.

3. Mega Man 11 - Om det här spelet vågar vara lika utmanande som Mighty No.9 så har vi en vinnare.

Kemapp 5 jan 2018q

Death Stranding. Eller vilken ny info som helst om Death Stranding. Feed me!

Lyman 5 jan 2018q

Red Dead Redemption 2!

Detta år ser väldigt lovande ut och finns mängder av spel att längta till men när Rockstar släpper nytt så är valet inte så svårt. Riktigt nyfiken på att se hur deras spel utvecklats nu när de släpper sitt första nya spel till denna generationen.

Ribcage 5 jan 2018q

Lyman:

nu när de släpper sitt första nya spel till denna generationen.


Undrar hur väl de nyttjat Pro och One X nu när de tagit extra tid på sig att slipa på spelet.Håller verkligen tummarna där.

Anders Eklöf 5 jan 2018q

Även om jag skrev Monster Hunter: World i artikeln, så vill jag ändå nämna Kingdom Hearts III här (OM det faktiskt släpps i år).

TeScones 5 jan 2018q

Oskar Skog:

Monster Hunter World (Du röstade på detta alternativ)


Är inte enbart Monster Hunter World jag ser fram emot under 2018, men av de att välja tänkte jag att det kunde jag lägga min röst på.

Lyman 5 jan 2018q

Ribcage:

Undrar hur väl de nyttjat Pro och One X nu när de tagit extra tid på sig att slipa på spelet.Håller verkligen tummarna där.


Ja det blir verkligen intressant att se. Västernmiljö och kraften i de konsolerna kan mycket väl bli det vackraste jag någonsin upplevt om det nyttjas rätt. [smile]

Daniel John Johnsson 5 jan 2018q

Som vanligt tittar jag mest åt AA-skiktet av spel.

Kingdom Come, Vampyr, Biomutant, Jurassic World Evolution, Greedfall, Call of Cthulhu, Concrete Genie, Fear Effect ... och andra säsongen av The Wolf among Us.

Men även Yakuza 6, Detroit: Become Human, Shadow of the Colossus, WiLD, Erica och Spider-Man m.m. bland de större speeln, förstås. Vågar inte tro på KH3, Cyberpunk 2077 och FF VII Remake än.

blisZ 5 jan 2018q

Oskar Skog:

Alla eventuella hintar om ett nytt Dragon Age.


Amen.

Mannu 5 jan 2018q

Detroit & Far Cry 5 väntar jag mest på.

Lite intresserad över God Of War,Spider-man,RDR2(har inte spelat 1:an [blush]) och Biomutant

Kleti 5 jan 2018q

Även om den egentliga hypen ligger (låg?) på MHW så är denna bara en schimär jämfört med hypen inför det cringe:igaste Shenmue 3

Nikoe 5 jan 2018q

Lord_ENERU 5 jan 2018q

Valde Red Dead Redemption 2, älskade ettan!
men skulle även kunna ta Kingdom Hearts 3, har väntat så många år och älskar serien så sjukt mycket!

Callopski 5 jan 2018q

Finns väl inte en chans att Red dead 2 släpps i år?

Ser mest fram emot vad som nu kommer komma ut till Switch i år.

Aynez 5 jan 2018q

Guacamelee 2 är nog det jag ser fram mest emot. Egenltigen brukar jag ha svalt intresse för uppföljare, men just guacamelee ligger så varmt om hjärtat.

darksidealice 5 jan 2018q

Red Dead Redemption 2. Även om det skulle bli hälften så bra som ettan (som är rent gudomligt) så kommer det ändå räcka för att jag skulle klassa det som årets spel 2018.

Oskar Skog 5 jan 2018q

Callopski:

Finns väl inte en chans att Red dead 2 släpps i år?


Än så länge är det planerat för den här våren.

NicolausCamp 5 jan 2018q

Batsugun:

Dragon Quest XI


Micke Johansson:

Dragon Quest XI


[love]

Jag väljer detta också, trots att jag redan kört igenom det. Håller tummarna för att Switch-versionen släpps i år också. Då ska det spelas igenom också! Fantastiskt spel!

Foiegras 5 jan 2018q

Har slutat tänka på spels releasedatum, att de släpps ett visst år eller så. Så slipper jag bli besviken. Har istället en lista på framtida spel jag längtar efter. Den ser väl ut såhär.

Red dead redemption 2
FF7 Remake
Last of us 2
Resident evil 2 remake

lonian 5 jan 2018q

The last of US 2 och god of war till PS4.

Till Nintendo hoppas jag på spel vi ej fått se.

På PC har jag ingen aning. HL3 fanmake.

Swednapper 5 jan 2018q

Kingdom Hearts 3, utan tvekan.

Oskar Skog 5 jan 2018q

Vänta lite nu, jag glömde ju helt bort Yoku's Island Express.

Redfoxe 5 jan 2018q

Det enda Oskar egentligen vill ha är Get over it 2: get harder!

Fröken Keke 5 jan 2018q

Trodde flera dagar att det där var den utannonserade titeln på nya Yoshi och att någon bara hade stavat fel.

Nightswipe 5 jan 2018q

Bloodstained, Mega Man 11.
Vågar man hoppas på The last of us pt2? Metroid Prime 4? (Även om ett nytt 2D Metroid hade varit att föredra) Mortal Kombat 11?
Red dead redemtion 2 blir kul, men känner inget jättesug för det.

& till sist, Bayonetta 3?

opzimath 5 jan 2018q

Indie action i stil med Hotline Miami och Furi.
From's, Platinum's och Arrowhead's kommande.

Roger Ling 6 jan 2018q

Man kan inte välja God of War? Fail.

Wihlborg 6 jan 2018q

Oudam 7 jan 2018q

Råkade rösta på Ni no kuni och tror nog egentligen mer på det, men hjärtat säger Kingdom Hearts.

Kung_Krut 8 jan 2018q

Jocke Andersson 8 jan 2018q

Svårt att säga, men senaste tiden har jag blivit väldigt intresserad och pepp på A Way Out.

NicolausCamp 8 jan 2018q

Jocke Andersson:

A Way Out.


My friend! Let me tell you! If the whole world tell you my game is shit, I tell them "No, it's not!". That's how much I believe in it!

Jocke Andersson 8 jan 2018q

NicolausCamp:

My friend! Let me tell you! If the whole world tell you my game is shit, I tell them "No, it's not!". That's how much I believe in it!


Var tvungen att googla :P

Men, mer couch-co-op åt folket!
Visst funkar online co-op med, men är femtioelva ggr roligare med splitscreen.

Alexander Rehnman 8 jan 2018q

Jocke Andersson:

Visst funkar online co-op med, men är femtioelva ggr roligare med splitscreen.


Bara smått relaterat, men jag kom att tänka på det nu:

Får jag tag i geniet som fick för sig att alla fyra spelare ska dela samma kamera när man spelar LittleBigPlanet 3 online vet jag inte vad jag gör... [mad]

Det tog spelet från "kul platformer för barn med kreativ design" (som i singleplayer) till "ospelbart skräp" riktigt fort.

Att jag blev sjuk samma kväll som jag och mina redaktionskollegor spelat det är nog ett tecken på hur kass designad den delen är...

Aerie 8 jan 2018q

Oskar Skog:

Metro: Exodus (Du röstade på detta alternativ)
3.1%


Eftersom rockstar är arslen och inte släpper red dead till pc så är svaret tveklöst kommande Metro.

gadwin 8 jan 2018q

Gjorde en topp 10 nyligen:

1. God of War
2. Shadow of The Colossus
3. A Way Out
4. Detroit: Become human
5. Red Dead Redemption 2
6. Spider-man
7. Kingdom Hearts III
8. Yakuza 6: The Song of Life
9. Shenmue 3
10. Dreams

Varit otroligt pepp på nya GOW sen utannonseringen härom året, känns verkligen som att de kommer att göra något mästerligt av en tidigare ojämn serie.

Lite fuskigt med SOTC kanske då jag redan vet att det är ett av världens bästa spel men remaken ser bara så jävla bra ut.

monsun 8 jan 2018q


Utan tvekan [cool]

gadwin 8 jan 2018q

Var väldigt peppad på Monster Hunter innan betan... men allt kändes så väldigt rörigt och grötigt. Svårt att hoppa in som total nybörjare, men jag antar att det har varit ännu svårare i de tidigare spelen heh. [blush]

ZeeZonn7 8 jan 2018q

1. Spelen jag inte vet att jag vill spela.
2. Detroit: Become Human
3. Monster Hunter World Dold text: (om allt funkar)
4. God of War Dold text: (om det känns relevant)
5. Soul Calibur VI Dold text: (om det är reparerat)
6. Anthem Dold text: om det fortsätter att göra mig nyfiken
7. Spiderman Dold text: (om licensen tillåter)
8. A Way Out Dold text: (om studion kan leverera konceptet)
9. Shenmue 3 Dold text: (om det någonsin kan leverera?)
10. Shadow of the Colossus Dold text: (om igen, nu helt fungerande)
11. Darksiders III Dold text: (om det inte faller platt)

Spelen jag verkligen inte vill spela 2018:

1. Fifa 19 Varför? Dold text: Copypaste names 2018
2. Ufc 3 Varför? Dold text: Soul Calibur VI
3. Call of Duty "Random" Varför? Dold text: Serien har nått sin kulme
4. Battlefield Söderlund42 Varför? Dold text: Battlefield 1942
5. Star Wars Pay To Win 3 Varför? Dold text: Use the skillz to win Luke!
6. Metal Gear Survive Varför? Dold text: Just Die!!

Tekku 8 jan 2018q

RDR, Metro och Anthem hoppas jag mest på. Om Death Stranding släpps är det troligtvis överst på min lista.

Fook 8 jan 2018q

(Red Dead Redemption 2 är redan givet. ) Men röstade på annat alternativ för chansen är ju att Retro studios spel släpps under 2018.

ElectricWizard 9 jan 2018q

Ser mest fram emot emot att höra om Nintendos planer för Switch 2018

Retrogubbe 9 jan 2018q

State of Decay 2, RDR 2 och Metro Exodus är väl dom enda spelen jag är riktigt intresserad av 2018.

nonapplicable11 jan 2018q

Webhallen hade listat shadow of the klösus som ett 599kr spel. Det borde ligga på 289kr - 399kr klassen.

nonapplicable11 jan 2018q

Det är inte officiellt men det är sagt att Call of Cthulhu ska släppas 2018. Hype är ju nåt som fjortisar och får sysslar med men du lär ju editera posten och läggs till det då rå.

Daniel John Johnsson11 jan 2018q

nonapplicable:

Webhallen hade listat shadow of the klösus som ett 599kr spel. Det borde ligga på 289kr - 399kr klassen.


Placeholder-pris uppenbarligen.

369 kronor.

nonapplicable11 jan 2018q

Se där! Då killgissade jag rätt så exakt. [bigsmile]

Fridell12 jan 2018q

Trails Of Cold Steel III är väl det jag mest ser fram emot. Annars verkar Kingdome Come Deliverance och Vampyr feta, de vill jag verkligen spela. För jag tror inte Metroid Prime 4 eller Cyberpunk 2077 kommer i år.

Nakroler12 jan 2018q

Är nog den 1% av befolkningen som faktiskt längar efter Metal Gear survive. Blir säkert nice Co-op på den!

Augustus15 jan 2018q

Jag är bara taggad för State of decay 2.

Kemapp15 jan 2018q

Tycker det är intressant att RDR2 leder. Det tog mig lång tid innan jag förstod att RDR är så uppskattat som det är. För mig var det högst mediokert, men det kan bero på att jag inte är ett fan av västern-genren i allmänhet och att jag avskyr GTA i synnerhet.

Nicke J16 jan 2018q

Mario Tennis

Silhuett16 jan 2018q

RDR2, Code Vein, DS Remaster, Shadows Die Twice (kommer dock aldrig släppas i år, men kan ju hypa för det), God of War, Spiderman, TLoU2, Days Gone.

Ja, det finns att göra i mängder 2018 också.

MetalSlime21 jan 2018q

Oskar Skog:

Något helt annat! (berätta nedan) (Du röstade på detta alternativ)
26.4%


DRAGON QUEST XI

Livet före och livet efter. Typ.

Men jag vill ju inte överhajpa... [rolleyes]

Gottfrid21 jan 2018q

Jag har skrivit samma spel i säkert fyra år nu:

Miegakure

RedWeirdNerdemption21 jan 2018q

Silhuett:

TLoU2


Icke 2018

Muppbuss21 jan 2018q

Gaska ohypad på 2018, men Biomutant och Iconclasts ska bli kul.

RedWeirdNerdemption21 jan 2018q

Random titlar i pollen. Kingdom Come är inte ens med, far cry 5 osv.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.