Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Pokémon Go kommer snart inte att fungera på en del äldre mobiler

Niantic har meddelat att Pokémon Go snart inte kommer att fungera på en del äldre mobiler.


Från och med den 28 februari kommer man inte längre att kunna spela Pokémon Go på Iphone 5 och 5C. I samband med det här försvinner också stödet för den fjärde generationen av Ipad (från 2012).


Det handlar alltså om alla modeller som inte går att uppgradera till iOS 11.

Oskar Skog10 jan 2018Visningar: 602 

Taggar: Pokémon Go, Harry Potter, Niantic Labs, The Pokémon Company

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

RetroFanatic10 jan 2018q

Bekymrar mig våldsamt. Har inte ens ett äpple och planerar inte skaffa nåt heller. :P

Pucksnok10 jan 2018q

Så då måste grabben få en ny telefon, skit också.

Kleti10 jan 2018q

Funkar det på alla android då?

Daniel Eyre10 jan 2018q

Jag kommer inte att kunna spela mer då.

Skönt!

Nextendo10 jan 2018q

Bra. Ju färre desto bättre :P

Gameguardian10 jan 2018q

Ohh ännu en "fantastisk" utveckling för mobilspel. Vilket skit alltså... Inte för att Pokémon Go är något jag någonsin skulle spela men det är en skymf för alla som tycker om det att de konstant måste uppgradera för att kunna fortsätta med sitt intresse. Och nej, det är inte samma sak som att byta konsol vid konsolskiften, för konsoler är mer stabila plattformar tack och lov.

Schizo_Deluxe10 jan 2018q

Spelet är gratis... förutom en ny telefon för fem papp :-)

Dragonilm10 jan 2018q

Nyare spel kräver kraftfullare hårdvara. World of Warcraft krävde inte lika mycket av datorn när spelet släpptes 2004 som det gör i dag efter alla expansionspaket.

Ett spel som ständigt uppdateras och utökas kommer ofrånkomligen att kräva kraftfullare hårdvara. Att en telefon som är sex år gammal faller för ålderstrecket är inget konstigt.

TeScones10 jan 2018q

Spelar i och för sig inte Pokémon Go, men för de med sådana äldre modeller blir ju tvungna att skaffa en ny. Sedan vet man väl inte riktigt heller om detta är något som kommer ske framöver, att somliga andra mobiler är inte kompatibel med spelet längre. Lite oroväckande.

Pucksnok10 jan 2018q

Jag har både Android och iPhone men problemet kommer bli att ska jag kunna köra Pokemon Go med grabben utan att köpa honom ny telefon så måste han låna min ena. Då måste jag patcha till nytt iOS och då kan jag inte spela CAVE Shmups då de inte fungerar på nyare iOS. Älskar mobilspel... eller inte. Tröttsamt.

Oxol10 jan 2018q

Tänker som Dragonilm. Klart saker uppdateras. Iphone 5 släpptes 2012, över 5 år sedan, och sånt här är inget problem som man laddar ner och spelar offline. Men spel som Pokémon Go eller WoW som nämns som uppdateras och behöver uppdateras för att lev, kommer kräva starkare hårdvara och mjukvara.
Med det sagt är det alltid irriterande med uppdateringar till spel som kräver ett nytt OS. Jag kommer inte kunna spela Go på min iPhone som är ny nog, eftersom jag inte vill ha iOS 11.
Men det är inte mobilbranchens fel - det är onlinespelandets problematik.

Pucksnok10 jan 2018q

Oxol:

Med det sagt är det alltid irriterande med uppdateringar till spel som kräver ett nytt OS. Jag kommer inte kunna spela Go på min iPhone som är ny nog, eftersom jag inte vill ha iOS 11.


Visst är det ett problem att man måste uppgradera vart annat år, många telefoner är så pass kraftfulla idag så man skulle kunna använda dem under längre tid, iPhone 5 bör de kunna fixa så den fungerar med nytt iOS. Med tanke på miljö tycker jag det är konstigt att det tillåts, tänk dig själv om du inte kunde reparera bilen efter 4 år då biltillverkaren inte vill ge just din bil några fler mjukvaruuppdateringar.

Problemet jag ser med att tvinga på nytt iOS är att man tappar support till andra spel man köpt då de i sin tur inte fungerar på nya iOS. Är användarbasen liten kommer spelen aldrig patchas. Inte bra för konsumenten.

Tänk er om Sony skulle släppa en ny uppdatering men bara PS4 Pro får den då vanliga PS4 anses för gammal... sen patchas några spel och då sitter man där och kan inte spela sina PS4-spel online utan bara från skiva. Det skulle bli ramaskri.

Kanske lite långsökta exempel men ur kundperspektiv och miljöperspektiv är det synd att man är tvingad att uppdatera för att kunna köra en mjukvara som förmodligen hade kunnat köras på den gamla hårdvaran. Tror knappast att det kommer något speciellt i Pokemon Go som verkligen kräver nyare hårdvara.

Oxol10 jan 2018q

Pucksnok:

ånga telefoner är så pass kraftfulla idag så man skulle kunna använda dem under längre tid


Fast Iphone 5 släpptes som sagt för 5+ år sedan. Wiis livscykel var ungefär 6 år. Visst, Wii-spel fungerar fortfarande, men det gör de flesta iPhonespel med. Min i4 kan spela de flesta (alla?) jag köpte på den tiden utan problem.
På samma sätt som en dator kan spela de flesta spelen, men vissa spel blir större och större, och kräver starkare datorer. T.ex. WoW eller andra MMO. Eller när servrar läggs ner till Playstation 3 när nästa spel i serien släpps till PS4.

Jag tänker inte säga att det här är bra, men att säga att mobilmarknaden är skit för det här känns inte rättvist.
Men det är absolut en utveckling vi inte vill till, det är vi överens om!

Voxbrallan10 jan 2018q

Håller tummarna för att skitungarna som tagit över mitt gym försvinner då.

Pucksnok10 jan 2018q

iPhone 5c släpptes tydligen för 4,5 år sedan... sedan såldes den betydligt längre. Men visst, den börjar bli till åren. Tiden går snabbt och jag hade för mig den var nyare.

Gällande PC så har jag fortfarande en PC med 2500k som används här hemma för spel, fungerar utmärkt i 1080P i så gott som alla nya spel... den är över 7 år gammal. Datorn fungerar fortfarande trots uppdatering från Windows 7>8>10 och en uppdatering av Win 10 varje halvår. Spelen har också fungerat mellan varje uppdatering.
WoW har bara fungerat bättre efter varje expansion, sure tar det mer plats på hårddisk men prestandamässigt är det nog bättre än för 7 år sedan.

Totalt skit är inte mobilmarknaden men att man inte kan lira sina gamla spel pga. en ny iOS-version på samma mobil som innan är bara illa.
Släpper de ett nytt spel och det inte fungerar på gamla mobilen, sure, inga problem. Att de släpper en ny version av Pokemon Go till nya iOS men inte tillåter de som lagt ner pengar och tid på spelet att fortsätta spela det är förmodligen bara en enkel väg för utvecklarna. En app som tjänar så mycket pengar borde kunna lägga ner lite tid.

Men nog om det, skriva svar såhär blir bara knöligt då jag inte orkar skriva en uppsats för att förklara hur jag tänker. Jag är som de där lata utvecklarna... väljer den enkla vägen och stödjer numera bara muntlig kommunikation i ämnet. :D

Sarato10 jan 2018q

Schizo_Deluxe:

Spelet är gratis... förutom en ny telefon för fem papp :-)


Eller för de personer som lagt mängder av pengar på mikrotransaktioner.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.