Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Mario Kart Tour kommer att vara free-to-start

Förra veckan bekräftade Nintendo att de utvecklar ett spel i Mario Kart-serien till mobiler.


Det heter Mario Kart Tour och ska släppas någon gång under det här året.


Nu får vi reda på att spelet är free-to-start.


Nintendo har tidigare kallat mobilspelsversionerna av Animal Crossing och Fire Emblem för samma sak, så det är väl lätt att tänka sig att Mario Kart Tour kommer att innehålla mikrotransaktioner.

Oskar Skog 8 feb 2018Visningar: 607 

Taggar: Mario Kart Tour, iOS, Android, Nintendo

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Tobias Söderlund 8 feb 2018q

Oavsett vad man tycker om mikrotransaktioner finner jag free-to-start ett mycket mer rättvisande begrepp än free-to-play. Det är liksom inneboende i begreppet att man kommer tvingas betala för att få en mer ingående och komplett upplevelse. Free-to-play låter som om det vore gratis, rakt upp och ned, vilket inte är en sanning någonstans.

Fröken Keke 8 feb 2018q

Animal Crossing har varit förvånansvärt givmilt, de slänger specialvalutan på en hela tiden och är väldigt utformat för att man inte ens ska behöva betala för något. Det är verkligen bara i fall att man är så lat att man inte orkar spela alls som det är gynnsamt.

Redfoxe 8 feb 2018q

Blå skal; 1kr st.

Siskan 8 feb 2018q

Fröken Keke:

Animal Crossing har varit förvånansvärt givmilt


Tyvärr känns själva spelet som ett typiskt jätterepetivt mobilspel. Eller har det kommit någon spännande uppdatering sedan det släpptes?Jag stod bara ut i tre dagar.

Väntar på nästa riktiga spel.

Tenkai Star 8 feb 2018q

Redfoxe:

Blå skal; 1kr st.


2kr för att undvika.
"Incoming Blue Shell. Press A to pay 2kr and avoid hit"

Ribcage 8 feb 2018q

Tobias Söderlund:

Free-to-play låter som om det vore gratis, rakt upp och ned, vilket inte är en sanning någonstans.


Inte ens stora SP-spel är gratis rakt upp och ned idag. Finns alltid något extra att köpa till.

TeScones 8 feb 2018q

Känner inte till begreppet free-to-start. Är det att man får en trial-mode för att prova på spelet, kanske finns en och annan bana man tillåts köra, men om man vill ha hela upplevelsen, spelets i sin fullhet, får man betala för spelet?

Fröken Keke 8 feb 2018q

Siskan:

Eller har det kommit någon spännande uppdatering sedan det släpptes?Jag stod bara ut i tre dagar.


Känns som det kommer nya uppdateringar minst varje vecka. Har hänt diverse säsongsevent, många nya djurgäster, blomplantage, möjlighet att specialbeställa kläder.
Tycker om det, brukar spela på tunnelbanan varje dag.

NicolausCamp 8 feb 2018q

Jag knarkar ju typ Fire Emblem Heroes och tycker det är riktigt givmilt med orbs det också. Och så uppdateras det med nytt story-innehåll med jämna mellanrum etc. Gillart!

The Sign Painter 8 feb 2018q

TeScones:

Känner inte till begreppet free-to-start


Om jag förstått det rätt är Free-to-Play = Free-to-Start, dvs. synonymer.

Men Free-to-Start kan anses vara ett mer rättvisande begrepp då de flesta spel som som säger sig vara "gratis att spela" egentligen ofta har massvis med undangömda kostader (mikrotransaktioner) som de vill att du ska köpa.

Ribcage 8 feb 2018q

The Sign Painter:

Om jag förstått det rätt är Free-to-Play = Free-to-Start, dvs. synonymer.


Nja, med free to start brukar man nå en vägg där man SKA betala för att fortsätta. Free to play kan låta en spela hur länge som helst utan problem, gratis.

VodkaCitron 8 feb 2018q

Free to start är väl mer som Mario till mobilen. Du kan enbart spela några nivåer utan att betala.

Medan Free to Play är som Pokémon Go, där man kan göra exakt allt utan att betala en enda krona, även om man kan köpa saker för att göra det enklare gör sig.

Tobias Söderlund 8 feb 2018q

Fast om det vore så att man ska betala efter en viss punkt är det inget mer än begreppet demo i nylanserad tappning. Med free to start ville Nintendo markera att de tog avstånd från ”free” då artificiella väggar ändå hindrade spelaren att fortsätta i nöje utan att hosta upp pengar. Så... om jag förstår det rätt faller både Super Mario Run och Pokemon Go in under f2s-begreppet enligt Nintendo.

Ribcage 8 feb 2018q

Tobias Söderlund:

Med free to start ville Nintendo markera att de tog avstånd från ”free” då artificiella väggar ändå hindrade spelaren att fortsätta i nöje utan att hosta upp pengar.


Aha, så man kan fortsätta i Mario? Eller är det free to start?

Tobias Söderlund:

Så... om jag förstår det rätt faller både Super Mario Run och Pokemon Go in under f2s-begreppet enligt Nintendo.


Är det en känsla du har eller har de faktiskt sagt det?

Fröken Keke 8 feb 2018q

Ribcage:

Är det en känsla du har eller har de faktiskt sagt det?


Står ju klart och tydligt i nyheten.

Oskar Skog:

Nu får vi reda på att spelet är free-to-start.

Nintendo har tidigare kallat mobilspelsversionerna av Animal Crossing och Fire Emblem för samma sak, så det är väl lätt att tänka sig att Mario Kart Tour kommer att innehålla mikrotransaktioner.

Ribcage 8 feb 2018q

Fröken Keke:

Står ju klart och tydligt i nyheten.


Att Pokemon Go är free to start? Näe det ser jag inte.

De gör en klar distinktion mellan spelen på Google Store iallafall.

Fröken Keke 8 feb 2018q

Ribcage:

Att Pokemon Go är free to start? Näe det ser jag inte.


Nu är ju inte Pokémon Go helt Nintendos spel, så det står lite utanför, men det följer samma mönster som Nintendos andra appspel med hur mycket krav det är att betala pengar(väldigt lite).

Ribcage 8 feb 2018q

Fröken Keke:

det följer samma mönster som Nintendos andra appspel med hur mycket krav det är att betala pengar(väldigt lite).


Nej? Mario Run är väl:
"You can try out all four modes before purchase: World Tour, Toad Rally, Remix 10, and Kingdom Builder."

Så en free to start för att testa alla spelsätt och sen är det betala för fullversion som gäller? Blir lite demo där, men free to start är passande.

The Sign Painter 8 feb 2018q

Ribcage:

Nja


VodkaCitron:

Free to start är väl mer som Mario till mobilen


Nä, så har inte jag tolkat det iaf.

Det står ju i nyheten att Animal Crossing: Pocket Camp och Fire Emblem: Heroes ingår i "Free-to-Start" kategorin, och de spelen har inga betalväggar likt Super Mario: Run.

Ribcage:

Free to play kan låta en spela hur länge som helst utan problem, gratis.


Sen är den här definitionen luddig också. För Candy-Crush är kategoriserat som ett "Free-to-Play" spel, men där kan du bara köra ett visst antal nivåer tills det tar stopp och du måste vänta X antal timmar (eller alternativt betala en viss summa för att komma vidare direkt). Så du kan ju inte spela "hur länge som helst utan problem".

Ribcage 8 feb 2018q

The Sign Painter:

För Candy-Crush är kategoriserat som ett "Free-to-Play" spel, men där kan du bara köra ett visst antal nivåer tills det tar stopp och du måste vänta X antal timmar. Så du kan ju inte spela "hur länge som helst utan problem".


Helt rätt. Det har en jäkligt bred definition då. Om vi ska jämföra det med WoT, Paladins, Dota 2 eller dylikt. Finns ju skräp som Candy Crush som gör att hela begreppet får en sur smak.

Tobias Söderlund 8 feb 2018q

Skall se om jag hittar länken till där det står vad Iwata sade om det hela. Men, ja, de har sagt att allt mobilt skall vara free to start (med hänsyn till den dåvarande vägen in i mobilsatningarna de själva stod bakom)... och att det är ett annat sätt att se på begreppet för att de fann f2p som, typ, falsk marknadsföring.

Siskan 8 feb 2018q

Jag vet inte exakt hur begreppet används i övrigt numera, men Free to start var ursprungligen Iwatas mer ärliga benämning på Free to play. Det kanske finns äkta Free-to-play-spel som privatpersoner släpper, men i princip inte från vinstdrivande företag.

Mario Run är ett traditionellt betalspel med ett demo. Och visserligen kan man säga att det bokstavligen talat är Free-to-start då man kan provspela det först. Men Iwata avsåg att ge en ärligare benämning på spel som är Free-to-play i teorin, men som är gjorda på ett sådant sätt att det är mer eller mindre nödvändigt att köpa sig till framsteg om man inte har extremt tålamod och är okej med att ha tråkigt en längre period för att göra framsteg.

Och även om Nintendo trots denna benämning själva gör spel som ligger mycket närmare Free to play än andra spel som utger sig för att vara det så finns det om än ej obligatoriska spelmoment som fortfarande kräver betalning. Att ligga i topp PvP-mässigt i FE Heroes till exempel är helt och hållet Pay to win.

Mattias Leisky 8 feb 2018q

Jag förstår att de går den här vägen. Mario Run hade en fullt rimlig prislapp men folk gick bananas. Hade de gjort om konceptet lite - och tagit 10 kronor per värld och kanske någon tia för möjligheten att spela med en annan gubbe, ja då hade det förmodligen inte blivit lika mycket väsen. Troligen hade Nintendo fått in mer pengar dessutom.

Hoppas personligen att de tar den approachen här. Låt Svamkuppen och en till (vare sig det blir en retrokupp eller flower-kupp) vara gratis och ta sedan en mindre summa per styck för resten. Plocka också in cash på nya gubbar samt go-kartar (men låt ändå ett visst antal vara gratis) så borde man ha en kassako som heter duga, samtidigt som man duckar för den värsta kritiken.

NicolausCamp 8 feb 2018q

Mattias Leisky:

Mario Run hade en fullt rimlig prislapp men folk gick bananas.


Det här är så sjukt för mig, hur mobilkulturen skiljer sig så mycket från konsolkulturen. Att bli upprörd över att få en matig spelupplevelse för en hundring. De lär väl få en hjärtattack om de någon gång investerar i en faktisk konsol...

CypherMkII 9 feb 2018q

Det är nog för att de flesta ser en telefon som en telefon och inget mer. En surfplatta är en surfplatta, osv.

Hoppas den inskränkta synen förändras med tiden.
Jag arbetar mer med min iPad än vad jag gör på min PC.
Vill inte ens använda min Wacom längre.

Vad gäller spelet i nyheten här så är det underbart att få se Mariokart på detta viset, är lite bekymrad över kontrollerna dock, men jag testar det själv. Nintendo kommer säkert att få mycket intäkter oavsett om jag gillar det eller inte.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.