Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Phil Spencer pratar om en inkluderande spelbransch och problemen med Xbox One

Phil Spencer (Microsoft) har hållt i en presentation på DICE 2018.


Här pratar Phil Spencer om hur ett så stort företag som Microsoft hela tiden måste fortsätta lära och utveckla sig. Det handlar om att se över företagskulturen och hur det i sin tur inte bara påverkar arbetsmiljön utan även tillväxtmöjligheterna.


"Allting håller på att förändras", säger Spencer. "Sättet som vi relaterar till varandra, våra samarbetspartners och till med våra konkurrenter. Hur vi sätter ihop våra team, hur vi bygger projekt och sättet som vi åtar oss att skapa en säker och inklusiv miljö för alla inom Microsoft."


Phil Spencer tar också upp hur tiden på Microsoft var efter motgångarna vid avslöjandet av Xbox One.


"Vi gjorde inte vårt bästa jobb med avslöjandet av Xbox One", säger Spencer. "Den konsol vi byggt mötte inte förväntningarna hos våra konsumenter, vår marknadsandel föll kraftigt och det gjorde ont att läsa alla rubriker. Och, ännu viktigare, Xbox-teamet trodde att ledarskapet hade blivit helt tondöva för konsumenternas önskemål."


Det är en lång presentation, men du kan se hela framförandet här.


Oskar Skog22 feb 2018Visningar: 581 

Taggar: Xbox One X, Xbox One, Microsoft, Project Scorpio

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

NicolausCamp22 feb 2018q

Ska kollas på. Phil Spencer är en av de mest intressanta personerna i branschen att lyssna på. [smile]

Oskar Skog22 feb 2018q

NicolausCamp:

Phil Spencer är en av de mest intressanta personerna i branschen att lyssna på.


Det är en bra presentation.

Jag tycker lite synd om honom, för det ser extremt varmt ut där under strålkastarna.

Aaron Vesterberg Ringhög22 feb 2018q

Nu skriver jag i affekt, så ursäkta min spontana tankar.

Oskar Skog:

Det är en bra presentation.


Förmodligen den bästa keynoten jag sett en högt uppsatt chef genomfört hittills inom spelbranschen. Jack Trettons ursäkt till konsumenterna efter att kreditkortsnummer hade läckt var uppe i samma ballpark, men den här berättelsen är så oerhört transparent och tydlig att det smärtar att veta hur få som kommer klicka sig in på detta pga sina fördomar mot Microsoft och Xbox.

Det som fascinerar mig mest är förmodligen att jag personligen upplever att Spencer i sin keynote beskriver exakt alla de sakerna jag själv behandlat i text när det kommer till Xbox genom åren.

Många gillar att kalla mig för Xbox-fanboy för att jag gärna talar gott om Xbox, men få verkar förstå varför jag talar gott om dem.
Med åren, med information och med nya prioriteringar, handlar det mindre för mig om exklusiva spel eller online-policys och mer om vilken typ av företagskulturer tillika community-kulturer jag själv vill supporta.

För mig blir det mer och mer intressant att stötta företag som delar minas värderingar, snarare än företag som inte gör det. Och stämmer Spencers berättelse om Nadellas påverkan, känner jag mer än någonsin att Xbox och Microsoft verkligen är varumärken jag kan stå bakom i det anseendet.

Vi spelare har sannerligen så otroligt mycket mer att lära om vår kultur om vi tror att det bara handlar om att bevara det gamla till förmån för nostalgikulturer och undvika nytänkande inslag som förändrar våra mest kända spelserier från grunden, snarare än att bejaka dem.

Foxxy22 feb 2018q

Jag upplever Sony som ett stängt skal medans MS är betydligt mer öppnare. Enda jag hör från Sony är hur bra de säljer (skryt) men jag har svårt att skapa mig en relation till ett företag som aldrig pratar.
Trist att det är så här stor skillnad mellan de båda företagen.

Aleksandar Buntic22 feb 2018q

Foxxy:

Jag upplever Sony som ett stängt skal medans MS är betydligt mer öppnare. Enda jag hör från Sony är hur bra de säljer (skryt) men jag har svårt att skapa mig en relation till ett företag som aldrig pratar.


Microsofts förändring efter avslöjandet av Xbox One har varit fantastiskt. De har inte jämt förmedlat sina idéer och tankar kring industrin som de gör idag och Spencer verkar väldigt bra på att styra det skeppet. Sony har dock allt vara stängda, som många andra japanska företag enligt mig.

Daniel John Johnsson22 feb 2018q

Antingen kan man ju göra spel eller bara prata om det.

NicolausCamp22 feb 2018q

Oj, vad bra och inspirerande det talet var. Den arbetsplatsen han beskriver att de kämpar för att komma till är ju något alla borde försöka anamma. Tummen upp! [smile]

zippiz22 feb 2018q

Undrar var Xbox varit idag Phil styrt redan från början, hoppas de kan hämta tillbaka lite andelar nästa generation de gör mycket rätt nu!

Aaron Vesterberg Ringhög22 feb 2018q

Daniel John Johnsson:

Antingen kan man ju göra spel eller bara prata om det.


Har du sett presentationen? [smile]

Dr Guildo22 feb 2018q

Triumfkortet är det där Pirat-spelet av Rare

Daniel Larsson23 feb 2018q

I slutändan handlar det om att vinna mer mark inom spelbranschen.

Microsoft har nånting som Sony och Nintendo saknar.
Microsoft har ett operativsystem som används utav väldigt många människor.
Vi kommer antagligen att se Xbox One och Windows 10 samarbeta med varandra ännu mer.

Jag äger varken Windows 10 eller Xbox One, så jag kan inte uttala mig om hur nära dessa två står sig till varandra idag, men jag kan tänka mig att Microsoft vill ha en sömlös lösning mellan dessa två.

Aaron Vesterberg Ringhög23 feb 2018q

Synd att så många kommer läsa vad som står i rubrikerna och aldrig se presentationen, men det är väl förståeligt då det är mer "informativt" att läsa om att GTA V säljer mycket eller att Pewdiepie klantar sig i en stream.

Älskar för övrigt hur han nämner att vissa ord som "Rockstar" eller "Ninja" i ett varumärke, kan innebära lägre attraktionskraft hos kvinnliga arbetssökande enkom pga ordens tonalitet.

Helt ofattbart egentligen.

BooliBoo23 feb 2018q

Tyvärr är deras Xbox One menyer otroligt röriga och sen skulle de behöva ha lite spel till konsolen för att den ska lyfta. Enklaste kanske skulle vara att köpa Steam och fixa en implementering mellan Steam och Xone för då får de både spel och servrar som är riktigt bra.

Så som spel företag ligger de en bra bit efter Nintendo och Sony men de har ju paras så....

Alexander Rehnman23 feb 2018q

Bra att Microsoft vill ha en trevligare företagskultur. Alltid positivt.

Men vill de verkligen få ner hat och ilska i världen borde de göra Windows mindre ondskefullt och uselt [wink]

NicolausCamp23 feb 2018q

BooliBoo:

Så som spel företag ligger de en bra bit efter Nintendo och Sony men de har ju paras så....


Fast det var ju inte detta talet handlade om. Inte alls, faktiskt...

NicolausCamp23 feb 2018q

DUBBELTRUBBEL

Delacroix23 feb 2018q

NicolausCamp:

Phil Spencer är en av de mest intressanta personerna i branschen att lyssna på.


Jag tycker karln har den där "used car-salesman" auran. Litar inte alls på honom, han skulle lika gärna kunnat smuggla skinnjackor från Polen.

Ribcage23 feb 2018q

Aaron Vesterberg Ringhög:

Synd att så många kommer läsa vad som står i rubrikerna och aldrig se presentationen,


Synd att så många hoppar på hat-tåget och kommer med one-liners istället för att fokusera på det gemensamma vi har här och vad han försöker få sagt.

NicolausCamp23 feb 2018q

Delacroix:

Jag tycker karln har den där "used car-salesman" auran. Litar inte alls på honom, han skulle lika gärna kunnat smuggla skinnjackor från Polen.


Det ser inte jag. Jag ser någon som har god självinsikt och inte alls har problem med att vara självkritisk och ta åt sig om misstag eller kritik läggs fram. Av samtliga studiohuvuden upplever jag honom helt klart som den mest genuina.

Lat_Spenat23 feb 2018q

Lustigt att Sony-folket tummar och kommenterar negativt. Hade det varit en Sony-representant hade ni klappat händer och berömt.

Lat_Spenat23 feb 2018q

Det är också så starkt att han nämner Zelda och Uncharted bland de spel han tycker förtjänar extra cred.

Låt vara att den ena är en generisk tredjepersonsskjutare, men det har ju sina fans ändå.

Poängen är att det är starkt att hylla konkurrenters varumärken.

Hans Li Engnell23 feb 2018q

BooliBoo:

Tyvärr är deras Xbox One menyer otroligt röriga


Det där är väl mest en läggningsfråga, men jag tycker att de har utvecklat det oerhört de senaste åren. I dag tycker jag faktiskt att UI till Xbox One är bättre än till PS4, som knappt har utvecklats alls sedan 2013.

Lat_Spenat:

Poängen är att det är starkt att hylla konkurrenters varumärken.


Spencer är bra på att faktiskt se till spelen, inte bara till vilka som ligger bakom dem. Skulle gärna se Reggie hylla Halo eller något PlayStation-exklusivt spel. Men den karln är alldeles för självgod för det.

Lat_Spenat23 feb 2018q

Hans Li Egnell:

Ja, jag håller med. Reggie är inte heller speciellt ödmjuk av sig.

Aleksandar Buntic23 feb 2018q

Nu såg jag äntligen klart videon. Älskar Phil och det var ett klockrent tal. Håller med honom om allt. <3

Schizo_Deluxe23 feb 2018q

Har jävligt svårt för honom. Gillar inte hans kroppsspråk i kombination med vad han säger.
Vad som kommer ur hans mun är vettigt och bra men,.... vet inte.

Magnus Virdeborn23 feb 2018q

Lat_Spenat:

Lustigt att Sony-folket tummar och kommenterar negativt. Hade det varit en Sony-representant hade ni klappat händer och berömt.


Vet att du ofta har anklagat mig för att vara en del av "Sony-folket" (men kan garantera att jag väljer konsol efter tredjepartsstöd och inte tillverkare). Det finns ju extrema fanboys i alla läger, tyvärr. Jag tycker Spencer är väldigt karismatisk och en av de bättre representanterna för tv-spelsindustrin idag. Väldigt bra tal. Shu har ju dock fortfarande mest charm, men jag vet inte riktigt vem från Sony som skulle kunna hålla ett lika bra tal utan att låta helt uttråkad (utöver Shu känns det som Sony mest representerats av träiga talare på senare år).

Och ja, Reggie är nog sämst av dem alla.

NicolausCamp24 feb 2018q

Magnus Virdeborn:

Och ja, Reggie är nog sämst av dem alla.


Reggie skrämmer mig lite, faktiskt. Han ser verkligen inte "glad" ut nånstans utan mer... läskig. Och hur mycket jag än gillar Nintendo Directs för sitt upplägg så känns allting alltid ALLDELES för koreograferat och opersonligt. Liksom, ingen plats för improvisation alls, utan här är det en produkt som ska säljas, minsann!

Hans Li Engnell24 feb 2018q

NicolausCamp:

ch hur mycket jag än gillar Nintendo Directs för sitt upplägg så känns allting alltid ALLDELES för koreograferat och opersonligt.


Spencer, och andra i Xbox-teamet som Albert Penello m.fl., ställer ofta upp på intervjuer och svarar på frågor, även om sådant som kanske inte är så kul att prata om (lanseringen av Xbox One). Reggie har aldrig gjort något liknande, och så fort han intervjuas någonstans är det mer "ett fan ställer en fråga om varför Nintendo är så bra" än en seriös intervju. Det är synd, det vore verkligen intressant att få höra mer om åren med Wii U, exempelvis. Hur Reggie och hans team resonerade, varför det gick som det gick osv.

Detta är för övrigt en av de bättre intervjuerna med Spencer som, tycker jag, visar att han är genuin på riktigt. Vad man än tycker om hans kroppsspråk.

Foxxy24 feb 2018q

Nu är Microsoft genier (nu förtiden) med att hantera PR. Har både Phil och Larry Hryb (Major nelson) på min friend list och ser när någon av dem är online och spelar. Larry är såklart mer aktiv men Phil är ganska duktig ändå för att skaffa tid till att spela när han ändå är chef över Xbox.

https://www.xboxgamertag.com/search/P3/
Verkar gilla Assassins Creed Origins, Halo och Forza 7, Firewatch, What Remains of Edith Finch osv :P My kind of games.
Nästan 50k poäng.

Larry har 100k
https://www.xboxgamertag.com/search/Major-Nelson/

Alltid kul när folket bakom en konsol är aktiva inom det som de jobbar med. Försökte hitta liknande hos Playstation och Nintendo men hittade inget. Vore en kul artikel, hur mycket tid lägger egentligen folket bakom Xbox, Nintendo och Playstation på att spela?

Daniel John Johnsson24 feb 2018q

Foxxy:

Alltid kul när folket bakom en konsol är aktiva inom det som de jobbar med. Försökte hitta liknande hos Playstation och Nintendo men hittade inget.


Vet inte hur det är med Switch (men kan ju tänka mig) men på PS räcker det ju att vara på What's New fliken för att se förslag på olika "profiler" att följa, dels Sony's egna men också andra spelutvecklare och kända speljournalister m.m.

Shuhei Yoshida är rätt duktig på Share-knappen, om man nu tycker det är intressant att följa.

Mr.Minux24 feb 2018q

Klippet handlar inte så mycket om att tävla med andra utan att hjälpas åt tillsammans, ändå kan inte Loading låta bli att säga det och det företaget är bättre än det andra osv.

Dem tre största aktörerna är bra på olika saker det finns nog inte någon av dem som är bäst på allt, vissa har lättare att lyssnar på Phil och vissa andra på Reggie eller Mark Cerny smak fråga är det och bara för att man har svårare att förstå vissa betyder det inte att den eller dessa gör ett dåligt jobb.

NicolausCamp24 feb 2018q

Hans Li Engnell:

Detta är för övrigt en av de bättre intervjuerna med Spencer som, tycker jag, visar att han är genuin på riktigt. Vad man än tycker om hans kroppsspråk.


Ja, jag såg den där och då. Riktigt bra det också.

Hans Li Engnell:

Reggie har aldrig gjort något liknande, och så fort han intervjuas någonstans är det mer "ett fan ställer en fråga om varför Nintendo är så bra" än en seriös intervju. Det är synd,


Håller med. Allt kring Nintendo och de som jobbar för och representerar företaget känns så Disney-artificiellt. Kan inte klaga på deras spels kvalitet, men ramverket runtom lämnar en ganska olustig känsla.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.