Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Douglas Lindberg recenserar MLB The Show 18

MLB THE SHOW 18
(PS4)
Douglas Lindberg


Jag är en märklig person som tycker om sporter som ingen annan riktigt förstår sig på. Formel 1 har hängt med mig sedan barnsben och Skellefteå AIK är laget som får det mesta av min uppmärksamhet. Det är visserligen inom ishockey, men det är fortfarande ett lag som jag alltid måste motivera varför jag följer.


Nej, jag håller inte på de bara för att för att de har varit bäst nu på senare år. Min familj och min släkt kommer från Västerbotten.


Jag hade inte så mycket val som barn helt enkelt.


Sen är det det här med basebollen som jag följer under lupp. Den amerikanska sporten där en match tar tre timmar att spela och som innehåller regler som många inte ens försöker förstå.


“Vad då, det är ju som brännboll?”.


Jo, jag ser din poäng, fast ändå inte.


Baseboll spelas mellan två lag som turas om att slå och spela försvar. Man byter när det ena laget har bränt ut tre spelare och sen fortsätter man så i nio omgångar tills det ett lag har fler poäng än det andra. Poäng får man genom att springa ett varv och nudda alla baser utan att bli bränd.


Inte så svårt, eller hur?


SIE San Diego Studio och Sony Interactive Entertainment har i alla fall sedan 2006 utvecklat spelserien MLB The Show, ett sportspel som har för avsikt att simulera denna, i mitt tycke, magiska sport. Det har de även gjort i år med MLB The Show 18, ett spel som gör allting bättre från sina föregångare.


Jag personligen har spelat varenda version sedan 2012 och tycker att de varje år lyckas bibehålla den höga ribba de satt upp för sig själva.

Så även i år.


Men vad är det som gör det?


För det första har spelet en tydlig idé utan att lägga in en massa tjafs. Det är baseboll i sin renaste form och du kan antingen spela som en manager, som en spelare eller mot andra online. Det är varken mer eller mindre.


Detta kan också ses som en brist, att det finns inte jättemånga spellägen att ta sig an. Men samtidigt så är det ingenting ytterligare som behövs. Istället lutar sig spelet tillbaka mot sitt genomgjutna gameplay där alla momenten av idrotten (slå, kasta, springa och fånga) känns solida och för en basebollkonnässör som mig är det tillräckligt.


Jag får min dagliga dos av sporten och det gör mig lycklig.


Och vem vill inte vara lycklig?


Den stora förbättringen till årets version är grafiken. Som vanligt ser spelet snyggt ut och i och med intåget på den nya generationens konsoler (som skedde till 2014 års version) har också spelarna gradvis förbättrats till att bli mer realistiska.


Men det som gör MLB The Show 18 särskilt bra är att spelet för första gången flyter i stabila FPS. Jag upplever inget lagg eller frys i bilden och det är ett stort steg framåt. Tidigare titlar kunde lida av detta vilket i sin tur gjorde att timingen när man svingade slagträet kunde bli lite off.


Så är inte fallet i år.


Min gamla PS4 jobbar på bra och jag behöver inte uppgradera till en Pro.


Än.


Det känns bra.


Utöver det här tar också utvecklarna sin MLB-licens på allvar. Alla lag finns med och så även legendariska spelare som en extra krydda. Det finns mängder av objekt att samla, utrustning till dina spelare att låsa upp och erfarenhetspoäng att erövra som tillsammans bygger upp din spelarprofil. Det här är bra då det ger varje match ett syfte, där alla små aktioner leder till framsteg.


Många bäckar små och så vidare.


Kritiken man kan ge spelet är att det inte innehåller några nya och spännande idéer. Egentligen är det mer eller mindre samma version som förra året. Men nya förbättringar i detaljerna gör att denna version är en uppgradering. Flytet i matcherna är bättre, menyerna är snyggare och enklare att manövrera och överlag känns det som att det finns mer energi bakom utvecklingen av spelet. MLB The Show 18 är solitt och stabilt utan att egentligen sticka ut.


Och som tidigare nämnt är det allt som behövs för mig.


Gillar du baseboll är MLB The Show 18 ett måste, gör du inte det är det kanske svårt att förstå charmen. Men se ett par matcher, ge det en chans och om du tycker om det bör du också bege dig in i den virtuella basebollvärlden. Jag njuter i alla fall för varje home run jag slår.

Relaterade bilder

Oskar Skog 9 apr 2018Visningar: 500 

Taggar: MLB The Show 18, PS4, Brännboll?

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Simon Liljedahl 9 apr 2018q

Stabilt. Jag blir så pepp!

En genomsnittlig säsong, hur många timmar lägger man ned ungefär tror du?

Kleti 9 apr 2018q

RIKTIGT bra recension!
Jag förstår mig inte på sporten men skulle vilja se att vi fick slagburar/batting center i Sverige

Playmore 9 apr 2018q

Superb recension!
Tycker själv om Baseboll & F1.
Alltid lika roligt och fråga efter "Mlb the show" i butik :-)

Douglas Lindberg 9 apr 2018q

Simon Liljedahl:

En genomsnittlig säsong, hur många timmar lägger man ned ungefär tror du?


Det beror på. Jag brukar följa med den riktiga säsongen och spela en match om dagen. Men du har också många möjligheter att simulera och korta ner matcher som du själv behagar. Så det kan ta allt mellan 2 timmar till 6 månader, hehe.

Wavecruiser 9 apr 2018q

Underbar sport, synd att den inte är större i Sverige. Får du chansen att spela, gör det. Du kommer inte ångra dig!

Simon Liljedahl 9 apr 2018q

Douglas Lindberg:

Så det kan ta allt mellan 2 timmar till 6 månader,


Haha okej!

Jagkommer aldrig ha tid att köra på "riktigt" [crazy]

Lando 9 apr 2018q

Kleti:

RIKTIGT bra recension!
Jag förstår mig inte på sporten men skulle vilja se att vi fick slagburar/batting center i Sverige


Det finns en på Olearys, Tolv vid Globen i Stockholm, inte alls lika bra som den i Japan t.ex. såklart men helt ok ändå om man vill slå lite bollar, rätt dyrt dock tyvärr typ 50 spänn för 3 omgångar eller vad det var....

Kleti 9 apr 2018q

Lando:

Det finns en på Olearys, Tolv vid Globen i Stockholm, inte alls lika bra som den i Japan t.ex. såklart men helt ok ändå om man vill slå lite bollar, rätt dyrt dock tyvärr typ 50 spänn för 3 omgångar eller vad det var....


Jaha, så de HAR det här! Tänkte att det skulle passa bra på Tolv men den måste väl vara liten? I Japan är man ju inuti ett stort tält

https://olearys.se/stockholm-tolv-event-center/activities/ba...

3 polletter för 100kr det blir ca 1,50kr bollen.

Lando 9 apr 2018q

Yeah de är inte bäst, trångt osv, men det är nåt iaf :D Det är inte alls bra jämfört med dem i Tokyo osv for sure men yeah.

Kleti 9 apr 2018q

Lando:

Yeah de är inte bäst, trångt osv, men det är nåt iaf :D Det är inte alls bra jämfört med dem i Tokyo osv for sure men yeah.


Det pågår ju en Batting Center-död i Japan där man kan vallfärda till en plats utifrån Google för att mötas av ytterligare ett PACHINKO IMPERIUM varpå man går in och frågar vart BATTING CENTRET tagit vägen? Riktigt tråkigt.
Har funderat på att köpa upp någon förfallen anläggning och importera till Sverige - komplett med gumman i kassan

Zamorano1612 apr 2018q

Finfin recension. Funderar dock på att hoppa detta års version. Finns inte mkt nytt vad det verkar?

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.