Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Sony verkar planera PS5 för 2020

Låt oss börja ryktena om nästa konsolgeneration.


Det här gäller Sony och det har tidigare kommit uppgifter om att de kanske skulle släppa en uppföljare till PS4 så tidigt som i år.


Det stämmer inte, enligt nya källor.


Här säger två personer med kunskap om Sonys planer för nästa konsol att det är osannlikt att Playstation 5 kommer att släppas under 2019, utan att vi istället tittar på ett senare datum för konsolen.


Flera andra källor har inte hört något om Sonys planer, något som inkluderar förstapartsutvecklare.


"Mycket kan hända som kan påverka schemat åt olika håll", säger en källa. "Vid ett tillfälle har Sony säkert tittat på alla tänkbara datum och allt handlar om vad de tror kommer vara det bästa möjliga tillfället när det kommer till hårdvaran."


Du kan läsa mycket mer om det i länken ovan.


PS4 fyller fem år i höst.


När du tror du att vi får se PS5?

Oskar Skog11 apr 2018Visningar: 1131 

Taggar: PS4 Pro, PS4, Playstation VR, Sony, Share, PS Plus, PS Vita, ps now, Shuhei Yoshida, Mark Cerny, Dual Shock, spotify

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Foxxy11 apr 2018q

2020 låter bra, även om Ps4 pro redan är en trött konsol som inte känns "pro" någonstans. Hoppas att Sony behåller sina exklusiva spel, som de är bra på, men släpper en konsol med premium-känsla. Bakåtkompabilitet är ett krav imo.

MS har haft 2005, 2013, 2017 (räknar Xbox One X som en egen konsol) så 2021 bör väl bli för Xbox Two hoppas jag. Ge Sony ett års försprång och släpp en starkare konsol. Ska MS vinna kunder på nytt så måste de släppa en starkare konsol än sin konkurrent och satsa på multispelen.
Eller så fortsätter MS med Xbox One X som körs i 4K i många spel redan och bygger på vidare med 3 generationers spelbibliotek.

Karl Hungus11 apr 2018q

2020 låter alldeles lagom. Än är jag inte klar med PS4, den har mycket kvar att ge.

Redfoxe11 apr 2018q

Låter perfa.

Det Lilla Svinet11 apr 2018q

2020 är det tidigaste jag skulle acceptera. Tycker vi har precis börjat och känner inte att jag fått valuta ifrån något av företagen för att vara ärlig.

Daniel Eyre11 apr 2018q

Hur någon kunde trott att PS5 skulle släppas i år är smått ofattbart. 2020 låter rimligt.

Alexander Rehnman11 apr 2018q

Känns rimligt. 5-7 år mellan ny hårdvara brukar vara alldeles utmärkt. Hoppas bara på bakåtkompabilitet så jag slipper ha ytterligare en maskin som ligger och skräpar.

Schizo_Deluxe11 apr 2018q

Så snabbt som möjligt.
Hade gärna sett ny hårdvara minst var 4e år.

Smasher8911 apr 2018q

Påminner mig om när jag köpte min PS3a, då dagen innan någon på sony sagt att det inte skulle komma en ny modell, veckan efter annonserades en ny modell.

Hoppas inte på en PS5 på många år(vill lira klart fler spel innan man måste vidare till nästa generation), och har svårt att se varför sony skulle vara först ut med en ny konsolgeneration iomed deras nuvarande spelarbas!

lonian11 apr 2018q

Gissar på mer satsning av 4k HDR, uppspelning av 4k film, VR inbyggda portar, mer kräm, bakåtkompatibel med ps4.

Förhoppningsvis ny design på handkontrollen utan touchpad och möjlighet att stänga av lampan. För lampan kommer fortfarande krävas av VR.

Anubis11 apr 2018q

Som teknik älskare så vill jag ha PS5 nu, men som gamer så kan jag gärna vänta.

När The Last of us 2 har släppts och är avklarad då kan PS5 komma.

Sen så vill jag gärna äga en OLED innan PS5 kommer och det kommer inte hända på ett tag pga av deras begränsningar. Blir väl kanske en OLED 2019 hoppas jag på.

Hans Li Engnell11 apr 2018q

Foxxy:

2021 bör väl bli för Xbox Two hoppas jag. Ge Sony ett års försprång och släpp en starkare konsol.


Antingen det eller 6-12 månader före Sony. Att åter igen lansera samtidigt tror jag vore ett misstag för Microsoft, särskilt om de inte har en konsol som står ut alldeles ordentligt gentemot PS5. Jag hoppas att de är i full färd med att utveckla nya spännande varumärken nu och även har gott stöd av tredjepartsutvecklare som gör det. Xbox One kommer inte bli bättre än så här, men kanske har Microsoft lyckats charma några utvecklare med One X.

Schultz11 apr 2018q

Jag känner att jag vill att PS4:an blir kvar i 10 år till.

Jag vet hur löjligt det låter, och jag vet att det är nödvändigt att uppgradera hårdvaran så att spelutvecklare kan göra mer saker. Men jag känner att den här tiden har gått alldeles för fort och att det känns direkt obekvämt att byta konsol snart. Det känns lite som att det var typ igår som jag "började om" med PS4, nästa stora konsol som jag byggde upp ett bibliotek till. Och även om PS4an inte slutar existera samma dag som PS5 släpps så kommer den och allt jag lagrat på den ju faktiskt mest samla damm och förgås.

bookman11 apr 2018q

Jag skrev ett alldeles för långt blogginlägg om det:
http://loading.se/blogg.php?user_id=42621&blogg_id=34135

Aaron Vesterberg Ringhög11 apr 2018q

Känns oerhört läskigt den vägen vi är på väg in i om en ny generation innebär att allt måste inhandlas på nytt, nya kontroller, nya versioner av spel osv.

Vi touchade på det iom förra generationen och denna har det verkligen gått överstyr om jag får tycka till.

Håller verkligen tummarna på att Sony tar sig en rejäl funderare när det kommer till bakåtkompabilitet så inte varannan titel inledningsvis är en "4K-remaster" av denna generationens titlar. Nintendo har jag givit upp hoppet på när det kommer till bakåtkompabilitet och Microsoft verkar åtminstone ha gått all in på det redan nu.

Tror min oro har framför allt med vad någon skrev här på ett forum för någon dag sen att göra - att spelen idag känns likadana som för tio år sedan, men snyggare.

Jag upplever att några av de häftigaste ögonblicken denna generationen inte alls har med hårdvaran att göra (ja förutom Skate 3 på Xbox One X då.. [smile]), utan snarare när utvecklare tagit sig friheten och arbetat med nya designdrag.

Nej nu blev jag alldeles för träig här känner jag.

Summa summarum - håller tummarna för att denna generation fortlöper åtminstone tre år till och att Sony, Microsoft och Nintendo vid det här laget förstår konsekvenserna av att behandla sina spel som tjänster knutna till en specifik plattform istället för verk vi vill kunna uppleva igen (åtminstone om det ligger under respektive plattformsägares paraply).

ppr7411 apr 2018q

Så länge spelen är framåt- och bakåtkompatibla så kan de släppa en ny konsol varje år om de vill. Jag kan tänka mig att uppgradera var tredje år.

Foxxy11 apr 2018q

Hans Li Engnell:

Att åter igen lansera samtidigt tror jag vore ett misstag för Microsoft


Xbox har ju alltid varit en konsol som ska vara lite starkare med multispelen än Playstation. Xbox 1 var, Xbox 360 var (i början sedan marginellt), sedan kom Xbox One och man var plötsligt svagast = katastrof. Xbox One X är man tillbaka igen.
Hoppas bara MS förstår detta.. annars kan det bli fiasko igen.

Ber till Sony att de verkligen låter mina Ps4-spel snurra på ps5. Jag håller på att samlar ihop samtliga Yakuza som finns ute på skiva, som jag verkligen håller kärt. Persona 5. The Last of us, The last guardian osv. Finns så många exklusiva guldkorn att de inte kan kasta bort det här biblioteket som har byggts upp. Bluray kommer antagligen att gälla alt. UHD Bluray så jag ser inte några problem?

Aynez11 apr 2018q

2020 låter rimligt. möjligtvis helgsäsongen 2019

Tiny Elvis11 apr 2018q

Reveal E3 2019. Release hösten 2020. Bygga momentum på E3 2020. Låter logiskt.

Undersky11 apr 2018q

lonian:

Gissar på mer satsning av 4k HDR, uppspelning av 4k film, VR inbyggda portar, mer kräm, bakåtkompatibel med ps4.

Förhoppningsvis ny design på handkontrollen utan touchpad och möjlighet att stänga av lampan. För lampan kommer fortfarande krävas av VR.


De lär inte köra optisk tracking på det sättet, nej. Utvecklingen inom VR går mot så kallad "inside-out"-tracking, dvs. att headset:et utrustas med kameror som känner av omgivningen, istället för att en extern kamera ska sitta och tolka saker och ting.

Får se om trådlös överföring hunnit bli tillräckligt bra för att användas när den lanseras. Alla, från spelutvecklare till slutkonsumenter, vill bli av med sladdar, så förhoppningsvis behövs ingen specifik "VR-port". Förutsatt att de kommer satsa på VR... Personligen vet jag inte riktigt om det kommer slå igenom tillräckligt stor i mainstreamhemmet, men det är en annan diskussion.

Aaron Vesterberg Ringhög:

Känns oerhört läskigt den vägen vi är på väg in i om en ny generation innebär att allt måste inhandlas på nytt, nya kontroller, nya versioner av spel osv.


Jag tror det kommer bli vanligare att den typen av remakes oftare hamnar i utbudet hos PS Plus / Xbox Gold. Branschen har ju mer eller mindre standardiserat ett visst antal spelmotorer / editorer (Unity, Unreal Engine osv), vilket gör att det blir väldigt enkelt för utvecklare att släppa en ny version av sitt spel. Så min tanke är att det kommer bara komma fler och fler av den typen av spel, som kanske var ett AAA-spel när det släpptes, som ändå inte kommer kosta särskilt mycket för slutkonsument. Men eftersom det är storspel vi snackar om så lär Sony och MS (kanske Nintendo, beroende på hur deras planer ser ut) vilja pusha in de spelen i ens "spelabonnemang", eller vad man nu ska kalla PS Plus och dylika tjänster, så vi inte hamnar i samma situation som de första åren med PS4:ans rätt usla PS Plus-utbud.

Gick kanske lite off topic, men kontentan av det hela är att förhoppningsvis kommer du inte behöver köpa så många av spelen igen =)

Undersky11 apr 2018q

Personligen tror jag att nästa generation är då raytracing / path tracing kommer slå igenom på allvar. Förutspådde det redan för två generationer sen, och det vore ju lite kul om man faktiskt fick rätt =) Tills vi börjar rendera spelen på det sättet, kommer det inte ske några gigantiska tekniska steg längre. Art direction blir ännu viktigare när man inte är lika begränsad av tekniken längre.

JokerM611 apr 2018q

Det Lilla Svinet:

Tycker vi har precis börjat och känner inte att jag fått valuta ifrån något av


Jaså?
Då lär du var otroligt kritiskt och petig över spel som släpps!
PS4 har enormt mycket spel, och väldigt många av dom är grymma

Tiny Elvis11 apr 2018q

Undersky:

Får se om trådlös överföring hunnit bli tillräckligt bra för att användas när den lanseras.


Ja. Det är dags för kontroller att laddas trådlöst. Tror inte det kommer ske. Men man kan alltid hoppas.

Foiegras11 apr 2018q

Herregud, känns som jag precis köpt min ps4a. Kan inte världen bara chilla typ tio år? Måste vi ha fotorealistiska Call of duty 27? Jag klarar mig bra med den här hårdvaran, känner jag.

Jimmy Eliasson11 apr 2018q

Jag är redo för PS5 när det är ekonomiskt försvarbart att dubbla upplösningen på psvr och ändå behålla 90fps.

gadwin11 apr 2018q

Höst/vinter 2020 har väldigt länge låtit som det logiska släppdatumet. Jag hoppas bara att de klämmer in en Pro Slim en bra bit före det.

ppr74:

Så länge spelen är framåt- och bakåtkompatibla så kan de släppa en ny konsol varje år om de vill.


Det där är värsta mardrömmen för spelindustrin imho. PS4-spel ska (och kommer) absolut kunna spelas på PS5, men om PS5-spel kan spelas även på fyran så tappar vi helt plötsligt alla fördelarna med konsolgenerationer.
Ska bli väldigt intressant att slippa se spelen begränsas av löjligt svaga laptop cpu's.

Kleti11 apr 2018q

Förhoppningsvis får vi vi PS5 2020 med förbättrat boost mode för bakåtkompatibilitet och 60 fps i alla spel med olåst framerate. Dying Light och Dark Souls 3 i 60 fps. Men så kommer det nog inte bli, utan jag får nog skaffa en pc för att få kunna uppleva spelen som de är tänkta

Roger Ling11 apr 2018q

Det blir bra det då är de förmodligen nere på 7nm för cpu och gpu.

gorbatjov11 apr 2018q

Foxxy:

Xbox har ju alltid varit en konsol som ska vara lite starkare med multispelen än Playstation. Xbox 1 var, Xbox 360 var (i början sedan marginellt), sedan kom Xbox One och man var plötsligt svagast = katastrof. Xbox One X är man tillbaka igen.
Hoppas bara MS förstår detta.. annars kan det bli fiasko igen.


Personligen tycker jag MS borde lägga allt krut på exklusiviteter nästa generation och inte stirra sig blinda på bästa hårdvaran, annars tror jag de får det rejält tufft. Sen måste nog som sagt Sony svara på Microsofts suveräna satsning på bakåtkompatibilitet.

Håller annars tummarna för 2020 som flera andra här.

chips11 apr 2018q

Känns för tidigt från ett eget perspektiv. För min del kan denna generation gärna få ticka på nått år till, allt känns fortfarande väldigt nytt och fräscht.

Silhuett11 apr 2018q

Väntar på PS5 pro istället. Fyran har en spelkatalog som kommer underhålla mig i minst fem år till.

TeScones11 apr 2018q

2020 låter som ett rimligt år för PS5.

Det Lilla Svinet11 apr 2018q

JokerM6:

Då lär du var otroligt kritiskt och petig över spel som släpps!
PS4 har enormt mycket spel, och väldigt många av dom är grymma


Ja, alltså har väl ganska speciella förhållanden när jag sitter egentligen på alla nuvarande plattformar, PC inkluderat.

Så för mig blir det ju mycket att jag kollar på de exklusiva titlarna när det kommer till konsolerna. Däremot så kan jag nog räkna antalet AAA titlar ifrån tredjepart på handen som jag tycker har vart bra denna generation. Det är DOOM, Alien: Isolation, The Witcher 3, Pillars of Eternity, XCOM-spelen jag kommer att tänka på, på rak arm. Sen har jag förhoppningar på Resident Evil 7, The Evil Within 2 och Dishonored 2 som jag inte hunnit spela.

Det har ju däremot kommit en del trevliga indie-titlar. Men varken tredjepart eller första part har imponerat mkt.

Uncharted 4 är nog det enda spelet som jag tycker vart fantastiskt på PS4n. Sen gillade jag Uncharted: Lost Legacy och Until Dawn väldigt mycket sedan kommer väl Bloodborne strax efter.

Men PS4n verkar däremot ha ett lovande år med God of War och Spiderman. Har även förväntningar på Detroit, men låter som det slarvat bort det med.

Xbox One har jag inte heller haft någon höjdarupplevelse med. Det är först nu med Xbox Game Pass och bakåtkompabilitet som jag faktiskt börjar gilla konsolen mer. Det är alltså för att spela gamla spel.

Sen Switchen har jag haft ett helt ok första år med, men har inte alls rykts med som alla andra. Det är Zelda och Splatoon 2 som är två toppenlir. Har inte lirat Kingdom Battle än.

Men förra generationen när jag hade 360 och Wii U så var det proppat med titlar. Fanns ju mindre indie-titlar. Men får om jag ska vara helt ärligt ut mer av ett grymt AAA spel än ett grymt indie spel. Sen var det även många nya IPs förra generationen som var fantastiska, Dead Space, Mass Effect och Bioshock för att nämna några.

nmhbm11 apr 2018q

Inte innan 2019 = 2020?

hehe, 20 20 är mitt framtida favvo-år för övrigt.

Tobias Söderlund11 apr 2018q

Bakåtkompatibilitet eller GTFO.

Vidare pallar jag inte mer konsolköp för upplevelser låsta inom en viss tidsram, med dag ett-patchar som upphör existera, licensskit i spelen som ställer till det för framtiden, onlineinslag som gör spelen ospelbara efter x antal år, tjänster som upphör osv.

Det må låta bakåtsträvande, men när konsoler inte längre kan erbjuda det som erbjöds åtminstone fram till Wii (som fortfarande erbjuds och gör så så länge hårdvaran fungerar som den skall) ser jag inte riktigt poängen. Då kan man lika gärna gå data och ligga i den hårdvarumässiga framkanten precis när man känner för det.

Nextendo11 apr 2018q

Så länge PS4an säljer som den gör nu lär den bli kvar ett tag med tanke på att tillverkningskostnaderna bara blir lägre och lägre och vinstmarginalerna större och större. 2020 känns rimligt ja för PS5 ja.

Jimmy Eliasson12 apr 2018q

Nextendo:


Så länge PS4an säljer som den gör nu lär den bli kvar ett tag med tanke på att tillverkningskostnaderna bara blir lägre och lägre och vinstmarginalerna större och större


Detta är precis anledningen till att jag tyckte att det lät otroligt osannolikt när 2018-ryktet dök upp

lonian12 apr 2018q

Undersky:

Förutsatt att de kommer satsa på VR...


Grundtanken med ps4 kontrollerna var att de skulle funka med vr, jag tror inte de kommer lämna det tåget ännu och fortsätter att stödja vr spel. Men möjligen funkar då inte deras nuvarande vr headset på ps5. Nuvarande vr titlar skulle lätt kunna patchas om.

Undersky:

att headset:et utrustas med kameror som känner av omgivningen, istället för att en extern kamera ska sitta och tolka saker och ting.


Det kan mycket väl hända och jag tror det blir den smartaste utvecklingen för att slippa kameran. Men vad jag hört om de headset som existerar på detta vis är att man kan börja tappa styrningen om man för sina trackande kontrollers bakom huvudet, där headsetet inte ser. Men med förfinad teknik borde väl även det fungera. Helt trådlöst vore ju självklart underbart, men jag gissar på en till trådad modell innan vi är på trådlöst. Möjligen till PS6.

lonian12 apr 2018q

Det vore väl inte helt omöjligt heller om "PS5" aldrig kommer utan vi får en uppgradera ps4pro som heter något sexigare bara.

Undersky12 apr 2018q

Tiny Elvis:

Ja. Det är dags för kontroller att laddas trådlöst. Tror inte det kommer ske. Men man kan alltid hoppas.


Absolut. Jag menade dock trådlös bildöverföring till VR-headset:et.

Tiny Elvis12 apr 2018q

Undersky:

Jag menade dock trådlös bildöverföring till VR-headset:et.


Aha. Hoppas på en dubbel trådlös då. ;)

Tenkai Star12 apr 2018q

Får gärna dröja till 2020. PS4 är fortfarande bra nog för moderna spel.

Avgrundsvrål12 apr 2018q

Så jag är den enda som tycker 2020 låter hutlöst för tidigt? [confused]

Sarato12 apr 2018q

Avgrundsvrål:

Så jag är den enda som tycker 2020 låter hutlöst för tidigt?


Då har konsolen funnits ute i sju år. Jag känner själv att det känns lagomt. Det innebär inte heller att de tar död på tidigare generation på en gång. [smile]

Ma-kasu12 apr 2018q

Avgrundsvrål:

Så jag är den enda som tycker 2020 låter hutlöst för tidigt?


Förmodligen är du det, ja. :) Rimligtvis har resurser börjat läggas över på PS5 vid denna tidpunkten. Vi vet till 90% av vad SIE Worldwide Studios jobbar på. Vi kommer inte se deras förstaparts studios påbörja en ny 3-5 årscykel för spel till PS4 när deras nuvarande projekt är avslutade. Det handlar om PS5 nu. Guerrilla Games till exempel jobbar antagligen redan med HZD2 med sikte på preliminära PS5 specs.

Hakola12 apr 2018q

Avgrundsvrål:

Så jag är den enda som tycker 2020 låter hutlöst för tidigt?


Det låter ändå rätt rimligt. PS3 kom väl ut på marknaden 2006 och sju år senare landade nästa generation?

Cavecamper12 apr 2018q

Foxxy:

Bluray kommer antagligen att gälla alt. UHD Bluray


Angående inbyggd skivspelar som klarar de senaste högupplösta formaten vill jag varna att de inte har satt standard helt klart än.
Min nyanskaffade OPPO klarar av allt på 4K-skivorna men streamingdelen från Netflix klar den inte av att avkoda. [chocked]
...jag överväger att köpa en Samsung där det ingår tre bra filmer för 1700 kr och ha den som separat streambox.

Avgrundsvrål12 apr 2018q

Hakola:

Det låter ändå rätt rimligt. PS3 kom väl ut på marknaden 2006 och sju år senare landade nästa generation?


Känns som det var andra tider då. De som bryr sig om hårdvara och känner behovet av prestandamässig uppgradering är nog en mindre grupp idag än den någonsin varit gissar jag. Under förra generationen kom HDTVs och kravet på 1080p kom, jag vet inte riktigt varför allmänheten skulle vilja ha en PS5 så snart?

Hakola12 apr 2018q

Avgrundsvrål:

De som bryr sig om hårdvara och känner behovet av prestandamässig uppgradering är nog en mindre grupp idag än den någonsin varit gissar jag.


Jag är osäker på det, faktiskt. För maskinerna kommer definitivt sälja.

Sen får vi se vilka sköna buzzwords för ny teknologi som kommer hamras hem som "must haves" för gamers, trots att de inte tillför mycket för pengarna.

Anubis12 apr 2018q

Tobias Söderlund:

Bakåtkompatibilitet eller GTFO.


Borde teknisk sett inte vara en omöjlighet om PS5 använder sig av x86-64 arkitekturen som PS4 använder sig som i princip gör den till en dator.

Om Sony kommer göra den bakåtkompatibel tror jag dock inte då dom hellre vill att vi ska betala för deras spel streaming tjänst (som jag inte vet vad den heter för att Sony är helt ointresserad av vårat land).

Meeeh12 apr 2018q

Bra! tycker att de ska avvakta och inte stressa ut skiten allt för snabbt. Så de gör en ordentligt konsol och inte en aka X360.

n e o v i o l e n c e12 apr 2018q

Låter rimligt. De äger ju skiten av hela världen atm på alla sätt och vis så varför stressa lix

Jimmy Eliasson12 apr 2018q

Avgrundsvrål:

Så jag är den enda som tycker 2020 låter hutlöst för tidigt?


Det är en bra tid.
När PS4 släpptes var 1080p standard på tv-apparater. Nu är det 4k. Om två år så har tillräckligt många hushåll bytt upp sina tv-apparater för att motivera en konsol som är anpassad för den nya standarden.
Makes perfect sense to me

JokerM614 apr 2018q

Vi kanske börjar närma oss slutet för PS4.
God Of War nu, Spider-Man i höst.
Red Dead Redemption 2.
Sen Last Of Us Part II 2019
Det andra post "zombie" spelet kommer det året också.

Perfekt att släppa GTA VI 2020 ihop med PS5.
Vi får se ifall dom säger något under E3.

Roger Ling14 apr 2018q

Take two/Rockstar brukar inte säga nåt om sina spel på E3

lonian14 apr 2018q

Frågan är hur stort hopp de gör från PS4pro till PS5. Kommer man uppleva någon direkt skillnad i grafiken, eller blir det snarare så att det blir mer satsning på 60 bilder i sekunden.

JokerM614 apr 2018q

JokerM6:

Vi får se ifall dom säger något under E3.


Roger Ling:

Take two/Rockstar brukar inte säga nåt om sina spel på E3


Syftade på Sony när jag skrev dom

Edit:
IGN säger liknade saker nu...
För övrigt, helvete vad Red Dead Redemption 2 kommer skriva om (som Nintendo gjorde med Breath Of The Wild) open world standard!
Vi kommer bli mindblowna!

Anubis14 apr 2018q

JokerM6:

Perfekt att släppa GTA VI 2020 ihop med PS5.


Är ganska säker på Rockstar aldrig skulle släppa ett GTA till en konsolrelease.

Försäljningen skulle ta skada av det.

Det Lilla Svinet14 apr 2018q

Anubis:

Är ganska säker på Rockstar aldrig skulle släppa ett GTA till en konsolrelease.

Försäljningen skulle ta skada av det.


Fast det är ju exakt vad de gjorde med GTA V och de säljer som fan. Sure det släpptes ett år innan och sen portades, men kan ju bli något liknande! Har dock svårt att se GTA VI klart tills 2019. [crazy]

JokerM614 apr 2018q

Anubis:

Försäljningen skulle ta skada av det.


Eller pusha på konsolförsäljningen!
Jag menar 90 miljoner sålda GTA V säger en del!

PS5 exklusivt för ett år eller halvår
Det Lilla Svinet:

Har dock svårt att se GTA VI klart tills 2019.


Dom kan ju ha arbetat på det i hemlighet [wink]

Lyman14 apr 2018q

Nog för att ett nytt GTA hade varit ett trevligt releasespel men Rockstar känns ju inte som ett företag att lita på i såna lägen. Skulle de känna 2 månader innan release att de vill ha ett år till på sig för att känna sig nöjda med spelet så tar dom ett år till på sig. Vilket bara är bra för själva spelet men kan ju bli lite dumt om man marknadsfört en konsol med deras spel. Då känns det tryggare att använda sig av någon av sina egna studios där man har insyn i hur utvecklingen går.

Själv hoppas jag på en uppföljare till Horizon. Det känns mer realistiskt. Eller så får vi inga starka releasespel alls för det verkar ju vara skitsamma för Sony, i längden säljer dom ändå.

JokerM614 apr 2018q

Lyman:

Själv hoppas jag på en uppföljare till Horizon. Det känns mer realistiskt. Eller så får vi inga starka releasespel alls


Ja, det rykas ju om att Kojimas spel kommer flytas över till PS5 också!
Men han är väl som Rockstar? Försenar och vill att slutresultatet skall bli så perfekt som möjligt?!

HetaHarriet14 apr 2018q

Undrar vad Ps5 ska komma att erbjuda som inte 4an gör. Fler VR spel?

Anubis14 apr 2018q

HetaHarriet:

Undrar vad Ps5 ska komma att erbjuda som inte 4an gör. Fler VR spel?


Tror att Sony kommer spela lite safe och ge den välbehövliga egenskaper. Mer minne till spelutveckling, VR och till deras OS.

Bättre anpassat gränssnitt som kommer pusha mycket för streaming av spel, hyra filmer i deras egna butik och liknande saker. Det kommer bli enklare så att Sony kan öka försäljningen.

Inför PS5 kommer deras spel streaming tjänst släppas globalt och kommer få stort fokus.

PS5 kommer bli den första konsolen som kommer erbjuda en variant utan en blu-ray läsare till dom som köper spel digitalt och inte köper blu-ray filmer. Kommer vara lite billigare men största skillnaden är att konsolen kommer kunna bli mindre och kanske tystare och svalare.

Självklart kommer den få en stor förbättring på hårdvaran men kommer vara ganska tråkig då det kommer vara en uppgradering av vad PS4:an redan har. Det kommer inte bli några "Wow super mega CELL processor" som dom gjorde med PS3.

Det är mjukvaran som kommer bli det stora fokuset.

Det är mina galna idéer jag har med PS5. Innan man vet något kan man gå lite nuts :P

Lyman15 apr 2018q

JokerM6:

Ja, det rykas ju om att Kojimas spel kommer flytas över till PS5 också!
Men han är väl som Rockstar? Försenar och vill att slutresultatet skall bli så perfekt som möjligt?!


Ja det är den känslan jag också har. Men till 2020 ska väl hans spel kunna vara klart annars börjar man ju bli lite orolig för det.

Ska bli väldigt intressant att se vad som händer framöver i alla fall. Gillar tiden då en generation börjar lida mot sitt slut och alla spekulationer om framtiden kommer igång. :)

dan_deville15 apr 2018q

Är det bara jag som vill ha att PS5 ska va ett riktigt monster med komponenter som gör att releasepriset omöjligt kan hamna under 6000kr så vi kan slippa det här "Pro"-larvet igen?

Gör 4k 60fps till normen med nästa generation helt enkelt, inget daltande, barnungar som inte har råd kan fortsätta spela PS4 pro, det räcker till Minecraft, Legospel och Fortnite, det är dét enda barnen spelar i alla fall och låt mig som vuxen köpa en riktig konsol direkt som håller generationen ut.

Foxxy15 apr 2018q

dan_deville:

Är det bara jag som vill ha att PS5 ska va ett riktigt monster med komponenter som gör att releasepriset omöjligt kan hamna under 6000kr så vi kan slippa det här "Pro"-larvet igen?


En Ps3-tänk fast Ps5 är något jag vill ha. Med bakåtkomb. Skit i vad marknaden säger och släpp ett monster.
Ingen billig plastig konsol för att den inte får kosta mer än 399$ och premium-känsla på nytt. Absolut inget som ska skina, spegla, fastna damm och fingeravtryck på. Behövs inte heller massa störande lampor igen. Simpelt men premium.

dan_deville:

4k 60fps till normen med nästa generation helt enkelt


Vore drömmen.

Roger Ling15 apr 2018q

599 US Dollars händer inte igen. Inte en chans.

dan_deville15 apr 2018q

Roger Ling:

599 US Dollars händer inte igen. Inte en chans.


Varför inte? Det finns inget sunt argument emot det vid release, Sony kan leva gott på att alla har PS4 och fortfarande köper PS4 spel, alla behöver inte köpa konsolen på release för att den ska bli en succé, för att den ska bli det måste den vara bra, dvs bättre än PS4:an va i förhållande till PC vid release om det ska hålla någon slags standard i 7 kommande år.

Har man din inställning kommer vi ju få harva runt med ouppnådda 30 och 60fps men halvuppnådda upplösningar och kompromisser för att ens komma så långt precis som vi gjort denna rundan....nää, det är inget att satsa på, denna generationen blev dadda hink och spade....dom som gillar sånt kan va kvar där. Ge mig en kvalitetsmaskin till ett pris som känns motiverat...skall inte va svårare än så.

Roger Ling15 apr 2018q

Det händer inte igen bara.

599 US Dollars för PS3 var ett kraftigt misstag som tog Sony hela konsolgenerationen att rätta till. Nu finns inte ett nytt skivformat oå gång som kan rädda dem.

dan_deville15 apr 2018q

Roger Ling:

Det händer inte igen bara.

599 US Dollars för PS3 var ett kraftigt misstag som tog Sony hela konsolgenerationen att rätta till. Nu finns inte ett nytt skivformat oå gång som kan rädda dem.


Ps3:ans problem va inte kraften eller priset, problemet va att den va för svår att göra spel till, folk på Sony och du får gärna tro att priset va problemet men det är att gömma huvudet i sanden.
Idag är konsolmarknaden större än den va då, Tv-spel är ett mycket mer mainstream sätt att avnjuta media och konsumenterna är än mer medvetna och välinformerade kring konsoler, spel och även hur man vill att ett spel skall fungera, dvs fps, upplösning mm.
Jag säger såhär, se hur det gick för Microsoft när dom försökte pruta på prestanda i Xbox one och med sina 900p och dåliga frame-resultat i tester förlorade allt förtroende från t.o.m sina riktiga fans, vill inte att PS5 går i den fällan för att man inte tror att folk vill betala för en bra maskin och en bra maskin kommer behöver kosta 6000 svenska kronor på svenska marknaden. Jag betalar hellre det en gång än 4500kr vid release och sedan ytterligare 4500kr för PS5 pro efter några år!

Roger Ling15 apr 2018q


Nej, jag tror inte Sony gör en till katastroflansering med ett pris på 599 US Dollars.

De kommer lägga sig på högst 499 dollar men troligast 399 dollar.

dan_deville15 apr 2018q

Roger Ling:

399 dollar.


Bara vi som gillar TV-spel som förlorar på en sådan spelkonsol, även om alla kommer ha råd med den kommer färre vara nöjda med den så skål för att du har fel ;)

NicolausCamp15 apr 2018q

Jag undrar lite hur den fysiska speldistributionen kommer se ut under nästa generation. Under pågående ser vi ju många spel som knappt får plats på en dubbellagrad blu-ray och som kräver massiva nedladdningar utöver detta. Spelen kommer ju bara fortsätta att vxa, men kommer Sony fortsätta med blu-ray, eller kommer de äntligen hoppa på UHD-blu-ray-tåget den här gången? Där finns ju just nu 100GB-skivor att tillgå, men frågan är ju om ens det räcker. Vi lär troligtvis se flertalet spel på mer än en skiva under nästa generation...

gadwin15 apr 2018q

Enligt Digital Foundry så frågar Cerny runt bland tredjepartsutvecklarna vad de vill se i nästa konsol.

Jag hoppas att de svarar en fet processor.

Och en tyst och sval maskin. (Lär väl aldrig hända med Sony).

NicolausCamp15 apr 2018q

gadwin:

Jag hoppas att de svarar en fet processor.


Detta bara måste både Sony och Microsoft se till att få in i sina nästa maskiner. Känns som om det är den största flaskhalsen de dras med just nu.

Kleti15 apr 2018q

Tror tyvärr det blir 4K 30fps all way again då utvecklarna vill göra så snygga spel som möjligt med möjlighet att casha in på en 60fps remaster 7 år senare. Det blir väl lite jobbigare att göra det omvända och be en extern remastrare att "snygga upp" ett 60 fps-spel till next gen...

Känns som att det behövs bakåtkompatibilitet för att få folk ska bry sig om PS5 om den nu inte får en drös remasters från start. Tror somliga kommer ha mycket att ta igen när den väl kommer ändå så [rolleyes]

Spel med olåst framerate kommer ju kunna gå att få i 60 som Dark Souls 3 och Dying Light förhoppningsvis men krävs nog lite handpåläggning ändå

Ma-kasu15 apr 2018q

gadwin:

Enligt Digital Foundry så frågar Cerny runt bland tredjepartsutvecklarna vad de vill se i nästa konsol.


Spännande tider. Det är inte långt bort nu, kanske mindre än ett år innan vi har konkret information om PS5.

Jag går fram och tillbaka mellan 2019 och 2020. Kan se dom går tillväga som med PS4:

Feb 2019 avtäckning
Juni 2019 PS5 E3
Dec 2019 release

Men det är också möjligt att PS4 Pro gjort att PS5 glider in en bit i 2020.

Om vi ska gissa så tror jag att CPU'n kommer vara ett ordentligt kliv över nuvarande Jaguar, en GPU på runt 10 TF eller strax över (12-15 hade varit drömmen). 24gb ram (16 för spel, 8 för systemet, UI, etc). Priset är svårare att förutsäga. 399 var otroligt viktigt med PS4, men jag tror inte 499 är uteslutet denna gången. Xbox One X kan ha öppnat upp för ett krig om den kraftfullaste hårdvaran.

En konventionell konsol, inga större utsvävningar. Sony gör det dom är bäst på återigen. En konsol som är nr 1 för utvecklarna, hardcore spelarna och massmarknaden världen över. PSVR 2.0 är trolig utöver det.

Roger Ling16 apr 2018q

Jag kan tänka mig de gör en konsol som är 3 ggr starkare än ps4 pro för 299 dollar. Sen tre år senare så släpper de ps5 pro för samma pris.

JokerM616 apr 2018q

Roger Ling:

Jag kan tänka mig de gör en konsol som är 3 ggr starkare än ps4 pro för 299 dollar.


I vilken värld då?

PS4 Pro kostar vad i dagens läge? Nästan 4200 kr!
Hur ska Sony släppa en konsol, tre gånger så kraftfull för ynka 299 $? Dvs 3000 kr!
Ingen chans [chocked]

Roger Ling16 apr 2018q

I en värld om 2 år men som sagt 399 dollar är det troligaste alternativet.

JokerM616 apr 2018q

Roger Ling:

I en värld om 2 år men som sagt 399 dollar är det troligaste alternativet.


Du vet att original Playstation 4 ligger runt 299 $
Så nej! Ingen chans att du får en 5 för 299 $.
Inte när den släpps iallafall!

Bleatlessness16 apr 2018q

Ma-kasu16 apr 2018q

Dec 2019 kanske blir för snävt ändå vid närmare eftertanke. 2020 är rimligare om en viss teknik behöver inväntas samt att en eller två av Ghost of Tsushima, TLoU II, Death Stranding och Days Gone kan behövas försenas till 2020.

Det ger även Guerrilla Games en realistisk chans att få ut Horizon Zero Dawn 2 runt launch window.

NicolausCamp16 apr 2018q

Nånting för generationen efter nästa? [crazy]

4 Titan X... jomen tjena!

|Berra|16 apr 2018q

Roger Ling:

Jag kan tänka mig de gör en konsol som är 3 ggr starkare än ps4 pro för 299 dollar. Sen tre år senare så släpper de ps5 pro för samma pris.


Det skulle innebära 12 Tflops, jag tror snarare än Pro modell kommer vara någon stans där runt 12 Tflops medan base PS5 kommer vara runt 8-10 Tflops.

Konsoler brukar ju ligga minst 1 generation efter PCn i prestanda, eller en halv iaf.

Har svårt att se base PS5 ska klå ett 1080Ti, One X presterar ungefär som ett 1070 och ett 1070 kostar ändå runt 5000kr.

Anubis16 apr 2018q

Eurogamer har en lång artikel om PS5/Xbox two ang hårdvaran.

Med tanke på den hårdvara som konsolerna förmodligen kommer använda är 2019 inte en omöjlighet.

Konsolerna kommer förmodligen använda sig av 7nm FinFet som är på väg men dom säger att om man ska kunna massproducera i en större skala så kommer man behöva ca 1 år på sig.

Det är en större sannolikhet att konsolerna kommer använda sig av GDDR 6 istället för HBM som är mycket dyrare. Frågan är dock hur mycket minne konsolerna kommer ha pga av kostnaden. Minnen är lite av en bristvara pga av att mobiler kräver mer och snabbare minnen och snart kommer Nvidia med sin nya generation som kommer använda GDDR 6.

Läs igenom artikeln, dom går igenom en massa saker.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-in-th...

Anubis16 apr 2018q

|Berra|:

Det skulle innebära 12 Tflops, jag tror snarare än Pro modell kommer vara någon stans där runt 12 Tflops medan base PS5 kommer vara runt 8-10 Tflops.


If the standard PS4 is our starting point (and to be fair, it is effectively the lead platform in current multi-platform games development), a 6x to 8x leap puts us at 11 to 15 teraflops - which is quite a large window. Obviously, the lower end will be a lot easier to attain than a 15TF monster.

lonian16 apr 2018q

dan_deville:

Är det bara jag som vill ha att PS5 ska va ett riktigt monster med komponenter som gör att releasepriset omöjligt kan hamna under 6000kr så vi kan slippa det här "Pro"-larvet igen?


Foxxy:

En Ps3-tänk fast Ps5 är något jag vill ha. Med bakåtkomb. Skit i vad marknaden säger och släpp ett monster.


Släpp en Sony dator för 20k som kan köra ps1/ps2/ps3/ps4/ps5 spel med andra ord. Plugga in i gaming datorskärm för framerate på 144hz i alla spel med vr stöd för alla headsets, inbyggd blåtand för handkontroller och stöd för tangentbord och mus. Den ska naturligtvis ha stöd för 2 hdmi portar så man kan koppla 2 monitorer eller tvaparater för split screen spel.

Jojo, önska kan man ju.

yokisuci17 apr 2018q

Roger Ling:

Jag kan tänka mig de gör en konsol som är 3 ggr starkare än ps4 pro för 299 dollar.


Inte en chans! Dessutom skulle det göra konsolen för svag. Kostar PS5 $299 vid release, så lovar jag att lägga lägga upp ett videoklipp där jag äter papper eller liknande dumheter. Trust me! [cool]

|Berra|17 apr 2018q

Anubis:

If the standard PS4 is our starting point (and to be fair, it is effectively the lead platform in current multi-platform games development), a 6x to 8x leap puts us at 11 to 15 teraflops - which is quite a large window. Obviously, the lower end will be a lot easier to attain than a 15TF monster.


11 Tflops skulle vara likvärdigt med ett 1080Ti. Har svårt att se Sony massproducera sån typ av hårdvara.

Förvisso är det ju först om 2,5 år om konsolen släpps 2020. Då lär ju PC vara uppe i 17-18 kanske upp mot 20 Tflops
Nästa Nvidia plattform sägs ligga runt 15 Tflops.

Anubis17 apr 2018q

|Berra|:

Förvisso är det ju först om 2,5 år om konsolen släpps 2020.


Konsoler är en rätt så stor marknad för AMD då dom producerar till både Sony och Microsoft så det är inte ovanligt att konsolerna får ny teknik först som sen kommer ut på marknaden 1år senare.

Det hände med något som PS4 har minns inte vad det var.

Bleatlessness17 apr 2018q

Anubis:

Det hände med något som PS4 har minns inte vad det var.


Half-precision floats?

dan_deville17 apr 2018q

lonian:

ps1/ps2/ps3/ps4


Enda maskinen av dom där du ens teoretiskt skulle behöva en 20k dator för är PS3 och nej den skulle inte behöva kosta så mycket.

Känner att hela ditt resonemang känns orelevant till det jag skrev, jag begärde ingen bakåtkompatibilitet alls, ingen 144hz, inget om VR, kan faktiskt skita i allt det du räknade upp i ditt inlägg om jag får det jag pratat om så du är välkommen att kommentera det jag skrev istället eller låt bli att omotiverat citera mig.

lonian17 apr 2018q

dan_deville:

du är välkommen att kommentera det jag skrev istället eller låt bli att omotiverat citera mig


Nej det tänker jag inte göra, men jag har rabblat upp vad jag önskar mig om de släppte en starkare spelmaskin som kostar över 6k.

ibk_ille17 apr 2018q

2020 känns bra. Sony fortsätter att producera mängder av bra spel och hårdvaran håller skapligt fortfarande och jag känner inte att jag har ett behov av att uppgradera till en ny konsol på ett tag.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.