Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Loading listar! Nintendo och hypen inför E3

Det är en månad kvar till årets största spelmässa.


Ja, E3 är här igen.


Vi tänkte prata om vad vi tror, hoppas och är rädda för inför årets event.


Vi gör det med tre kategorier som vi gillar att kalla för F3. Det är Föreställningar (fantasin får flöda), Förväntningar (mer realistiska) och Farhågor (värsta tänkbara).


Vi började med Sony och nu är det Nintendos tur. På måndag kommer vi att avsluta med att prata om Microsoft.


Hur ser din F3 för Nintendo ut?


4
ISABELL RYDÉN
Föreställningar: Man ska lansera en ny Switch. En som är rund och liknar en Pokémon boll.


Förväntningar: Det spelar ingen större roll vad som visas bara jag får se Pokémon-loggan dyka upp. Jag vill se de gamla (och bästa) spelen Blå och Röd komma till Switch. Det kanske till och med visas ett helt nytt spel till serien. Vem vet.


Farhågor: Man har förstört Pokémon.


4
ALEKSANDAR BUNTIC
Föreställningar: Nintendo köper rättigheterna till alla karaktärer till Diddy Kong Racing och visar upp en värdig uppföljare! Eller ett nytt Zelda som tar det bästa från det senaste men fokuserar mer på väldesignade tempel och mer intressanta verktyg. 


Förväntningar: De talar sanning och pratar bara om spelen som ska släppas 2018. Trailer för Fire Emblem. De avslutar dock sin direct med att visa upp Pokémon till Switch.


Farhågor: Nintendo har inget intressant att komma med och 2018 fortsätter vara Nintendos mest ointressanta år.


4
AARON VESTERBERG RINGHÖG
Föreställningar: Att Nintendo på allvar börjar remastra sina pärlor över till Switch. Super Mario Galaxy HD Remastered vore den självklara hiten.


Förväntningar: Att Nintendo på allvar börjar remastra sina mest uppenbara titlar till Switch. Super Mario 3D Land HD Remastered säljer ett par miljoner till under julhandeln 2018.


Farhågor: Att Nintendo inte gör en HD Remaster av Super Mario Maker till Switch.


4
ALEXANDER REHNMAN
Föreställningar: Nästa Zelda utannonseras och blandar det bästa av BotW med det bästa av de klassiska Zelda-spelen. Ett demo av Bayonetta 3 släpps.


Förväntningar: Vi får vår första skymt av Pokémon till Switch, får höra lite mer om Metroid Prime 4, några gamla klassiker portas och något nytt mindre spel visas upp.


Farhågor: Det visas/sägs inte så mycket intressant och alla självutnämnda experter och domedagsprofeter börjar härja om hur Nintendo kommer dö på fläcken för att de inte gjort precis som i deras vildaste föreställningar.


4
OSKAR SKOG
Föreställningar: Nintendo kommer att lansera Joycons för varje konsol-era till Switch istället för att ha Virtual Console. SNEScons för SNES-spel. Gamecubecons för Gamecube-spel. Varje Joycon-par kommer med ett spel från respektive konsol, alla andra går att köpa via E-shop (så länge man har rätt Cons synkade med konsolen).


Förväntningar: Super Smash Bros till Switch kommer att heta Super Smash Bros for Switch.


Farhågor: Super Smash Bros visar sig vara Super Smash Bros for Wii U (but for Switch also) och så avslöjas en remaster av New Super Mario Bros U till fullpris.


4
ANDERS EKLÖF
Föreställningar: Nintendo visar sin motsvarighet till Game Pass där klassiker till alla de gamla konsolerna ingår i prenumerationen. 


Förväntningar: Fokus läggs på det kommande Super Smash Bros, vi får se en glimt av Metroid Prime 4 och Pokémon till Switch avslöjas. Dessutom vill de inte riktigt släppa taget om 3DS. 


Farhågor: Vi får visserligen se massor från det nya Super Smash, men resten av presentationen är trailers för ännu fler återsläpp och trötta 3DS-spel.


4
JOHAN LORENTZON
Föreställningar: Att Nintendo visar upp ett nytt Zelda där vi får en stor öppen värld men också traditionella grottor och bossar. Även en lite tydligare bild vad Nintendo tänkt sig med Switch förutom just spelen. Appar och annat. 


Förväntningar: Pokemon visas upp och även mer från Metroid. Tror även att vi får lite mer portningar från Wii U. Tänker mig Super Mario 3D World och Xenoblades Chronicles X.


Farhågor: Att Nintendo gör en Nintendo och håller inne allt gott till sina egna Nintendo Direct.


4
JIMMY SEPPÄLÄ
Föreställningar:
Nintendo öppnar med en reboot av Pokémon i en full realiserad 3D-värld. Monstren springer på öppna fält för dig att fånga. Spelet är en blandning mellan Monster Hunter och Xenoblade. Vi får även Gamecube till Switch.


Förväntningar:
Mycket info om det nya Smash (som är ett nytt spel) som kommer släppas i samband med Nintendos nya onlinetjänst. Vi får även se en ny trailer på Metroid Prime 4.


Farhågor:
Fokuset ligger på nytt material till redan släppta spel och nyutgivningar som hamnar på 3DS istället för Switch.


4
SIMON LILJEDAHL
Föreställningar: Spelglädje och åter spelglädje. Inga onödiga saker utan Nintendo visar varför de varit älskade alla dessa år och att de helt plötsligt kan hantera onlinebiten perfekt.


Förväntningar: Nintendo är säker underhållning och jag är övertygad om att vi kommer återse våra kära barndomsikoner på ett eller annat sätt.


Farhågor: Switch Pro Mini utan möjlighet för onlinespelande. Den är dessutom inte portabel utan måste vara dockad. Det är säkrast så. Den kostar bara lika mycket som en vanlig Switch dessutom.

Oskar Skog12 maj 2018Visningar: 1659 

Taggar: Nintendo, switch, GameCube, Wii, wii u, game boy, Nintendo DS

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Juleskum12 maj 2018q

Pikmin 4 !!!

Micke Johansson12 maj 2018q

Föreställningar: Xenoblade Chronicles och Xenoblade Chronicles X kommer till Switch. Ett nytt ambitiöst 2D Zelda spel. Även Metroid Prime Trilogy till Switch.

Förväntningar: Att vi kommer få se lite av Pokémon Switch, story DLCn för Xenoblade 2 visas, Smash Bros får vi också se.

Farhågor: Att dom inte visar upp något intressant. Eller att vi får gå ännu längre tid innan Nintendo visar att vi ska få en rejäl uppdatering till Switch. (Tänker teman och lite sådana saker)

Fäjgår12 maj 2018q

Föreställningar: Theatherythm: Dark Souls och att dom backar från att onlinespelande ska sista pengar.

Förväntningar: Nintendomagi i alla dess former och färger.

Farhågor. Mer Zelda.

Shiine12 maj 2018q

”F3” hehe clever!

Föeställning:
Det nya pokemon har ”flytande” matcher som i självaste tvserien.
Fzero gör debut, äntligen.
Wavedash och andra sköna grejer är tillbaka till smash.

Förväntningar:
Dem visar upp pikmin 4
Smash bros får en mer djupgående look, med gameplay, nya karaktärer. Bland annat ice climbers.
Dem visar upp nya nintendo labo-prylar.
Bayonetta 3 visas i en större trailer.

Farhågor:
Att Nintendo väljer att visa upp en ny version av Switch med bättre performance och inbyggd mic så att man kan öppna nintendos online mobilapp samtidigt som man spelar.
Som då gör att man nästsn känner sig tvingen att köpa den.
Några år til vill jag använda min switch innan den byts ut.

An3as12 maj 2018q

F-Zero NX!!!

Potterman12 maj 2018q

Ingen tror att de kommer visa upp et ät helt nytt IP till Switch??
Det tror jag!

Potterman12 maj 2018q

Ingen tror att de kommer visa upp ett helt nytt IP till Switch??
Det tror jag!

sanojas7512 maj 2018q

Det viktigaste är att vi får se Pikmin 4 och får ett datum för detta. Sen blir det ju stort fokus på Smash Bros, lite trist tycker jag.

adde_johan12 maj 2018q

Föreställningar: Nintendo köper tillbaka Rare för en struntsumma efter det katastrofalt innehållslösa Sea of Thieves. Detta leder till att en sann uppföljare till Diddy Kong Racing och Conker visas upp i form av teasers. Ett nytt Zelda visas, med en grafik som kan konkurrera med God of War, vilket sedan leder till at de visar en ny kraftfull konsol.

Förväntningar: En teaser från ett Pokemonspel till Switch, mer om Super Smash Bros, Metroid 4 och ett spel med Wario i huvudrollen.

Farhågor: Nintendo visar upp nya färger på kontrollerna, bara.

deniva12 maj 2018q

Detta borde vara en förväntning men är väl tyvärr snarare en föreställning: att änligen få se vad Retro Studios pysslar med.

deniva12 maj 2018q

Detta borde vara en förväntning men är väl tyvärr snarare en föreställning: att änligen få se vad Retro Studios pysslar med.

Foiegras12 maj 2018q

Metroid Prime 4 och nytt Donkey Kong Country hoppas jag på. Sen drömmer jag vidare om ett nytt Zelda som ska golva mig helt (vilket inte botw gjorde). Men kanske lite tidigt att förvänta sig ett nytt sådant.

Super Player12 maj 2018q

Känner lite till ingenting för Nintendos egna spelserier, likt för några andra är "Nintendo" för mig mer nittiotals-Rareware. Kirby, Yoshi, osv, är luft.

Däremot brukar jag gilla de tredjepartssamarbeten de satsar på emellanåt, när de liksom blandar sig in i vissa spelserier för att få dem till sig ... det brukar ju bli lite mindre men också lite mysigare varianter.

Ser gärna mer sådant till Switch.

Fröken Keke12 maj 2018q

Väntar mig att folk blir ursinniga när Nintendo visar spel till en annan målgrupp än de själva.

Super Player12 maj 2018q

Fröken Keke:

Väntar mig att folk blir ursinniga när Nintendo visar spel till en annan målgrupp än de själva.


Väntar mig att folk, cirka tjugofem-trettio år över målgruppen, ändå kommer bli helt begeistrade.

fluxen12 maj 2018q

Föreställningar: De visar mycket av Pokémon, trailer och kanske gameplay av Metroid och avtäcker Animal Crossing till Switch.

Förväntningar: Pokémon visas lite snabbt, Metroid har kanske en teaser trailer och de pratar Smash mest hela mässan.

Farhågor: De visar Animal Crossing och det är en uppföljare på Happy Home Designer.

NicolausCamp12 maj 2018q

Föreställningar: Nintendo drar ut mattan under fötterna på oss och visar upp en uppsjö nya titlar som aldrig nämnts tidigare inklusive nya IP:n och nytolkningar av klassiska spelserier. 3DS får en remake av Wario Land Virtual Boy och Zelda: Link's Awakening.

Förväntningar: 3DS omnämns knappt annat än uppvisning av något av de utannonserade spelen under Treehouse. Vi får ett, möjligtvis två nya spelavslöjanden till Switch som kommer se väldigt intressanta ut. Pokémon visas inte upp. Yoshi ska släppas under hösten, Fire Emblem likaså. En eller två Wii/Wii U-portar utannonseras.

Farhågor: 3DS syns inte till alls. Inga "nya" utannonseranden, utan Smash, Yoshi, Fire Emblem, Octopath, The World Ends With You etc är allt vi får under årets andra hälft. Metroid Prime 4 är helt och hållet MIA.

Emuell Moon12 maj 2018q

Föreställningar

Nintendo Classic Mini: Nintendo 64 och Nintendo Classic Mini: Gameboy visas upp. Nintendo avslöjar att det kommer sex stycken olika modeller av Gameboy Classic med olika spel på och varje konsol har ett Pokémon spel från Generation 1 och 2, sen berättar Nintendo även att Pokémon Stadium 2 kommer vara ett av spelen på Nintendo 64 Classic Mini och att man lätt kan koppla sin Gameboy Classic till sin Nintendo 64 Classic Mini för att föra över sina Pokémon till Pokémon Stadium 2.

Nintendo avslöjar även en ny billigare version av Switch. Man kan fortfarande spela med Joy-Cons på konsolen men det är inget som följer med, istället sitter handkontrollerna fast i skärmen precis som på en vanlig handhållen konsol. Nintendo visar även upp en ny dockningsstationen som även kan användas som ett ställ till Switch. Den nya dockningsstationen fungerar både till den nya modellen av Switch och till den gamla.

Ett helt nytt The Legend of Zelda visas upp. Nintendo fortsätter med att låta spelarna spela i en öppen värld men den här gången utspelar det sig i Termina.

Förväntningar

Fokuset kommer ligga på vad som är på väg till Nintendo Switch.
Vi får se spel som det nya Pokémon, en trailer för Metroid Prime 4, men vi får även veta att Super Mario Maker 2 kommer att släppas till konsolen.
Sen kommer det avslöjas ännu fler portar från Wii U som Super Mario 3D World.
Vi kanske även får se Microsoft avslöja att deras Rare Replay till Xbox One kommer att komma till både Nintendo Switch och Playstation 4.

Farhågor

Nintendo vill lägga ner Nintendo Classic Mini serien.
"2018 är sista året som vi kommer producera dessa mini konsoler. Vi har insett att vi bör lägga fokus på annat håll istället."

Jocke Andersson12 maj 2018q

Föreställningar: Twilight Princess, Xenoblade Chronicles X och Tokyo Mirage Sessions släpps till Switch. Nytt Pokémon visas upp och ser galet bra ut.

Förväntningar:
Switch-Smash får ett datum, och med det så kommer GC adaptern fungera till Switch. Nintendo kommer med dum idé nr 472

Farhågor: 2018 kommer fortsätta vara lika tråkigt på nintendofronten och Nintendo har inga planer öht på att släppa deras gamla spel till Switch likt Virtual Console. Nintendos dumma idé kommer få allt fokus.

Schizo_Deluxe12 maj 2018q

Vill se en Switch utan avtagbara kontroller.

Tror man kommer att få se något enstaka nytt spel men mest remakes från WiiU eran.

Farhågan är mer Labo och fler gimmicks.

FairyTail12 maj 2018q

Känns underligt att jag i jämförelse med många andra inte vill se att de visar upp ett nytt Pokemon-spel (huvudserien) på årets E3. Känns inte heller troligt att det kommer hända eftersom de aldrig visat något nytt Pokemon på E3. Om det släpps något nytt spel i huvudserien i år är det nog mer troligt att de visar upp det innan E3. Men man vet ju aldrig.

Föreställningar: Nintendo visar upp mer från Smash till Switch, Metroid Prime 4 med trailer, Pikmin 4 visas och mer.

Och om jag verkligen vill vara orealistiskt positiv: De visar upp det nya Pokemon och det är den "riktiga" uppföljaren till Black 2/White 2 som jag väntat på sedan 2012, det blir världens bästa spel, samt början på den nya bästa eran i seriens historia. Det släpps sommaren nästa år.

Förväntningar: De visar inte upp allt ovanstående men något i varje fall.

Farhågor: Pokemon till Switch utannonseras och släpps i år. De har alltför mycket fokus på grafik istället för bra gameplay. Det är alltför open world och fyllt med gameplay-relaterade problem. I värsta fall är det väl ännu en Gen 1-remake eller nån liknande skit. Det vore nästan att förstöra serien. Jag är extremt trött på allt Gen 1-fokus de har haft de senaste generationerna och hoppas att de kan gå tillbaka till att fokusera på det nya, som de gjorde i Gen 3 och 5.

Samt att de i övrigt inte visar upp så mycket som intresserar mig. Vilket inte spelar någon roll eftersom jag ändå tänkt köpa en Switch i år.

I övrigt vet jag inte. Vill inte vara alltför negativ men olikt många andra så vill jag inte ha något nytt Pokemon-spel i år. Ser hellre att de väntar tills nästa år så jag kan lägga mer tid på US/UM innan jag behöver gå vidare, samt få mer tid med andra spel till Switch (när jag väl köpt konsolen och spel till den) innan jag börjar med Pokemon till den. Dessutom kanske de kan göra spelet/spelen ännu bättre om de bara får lite mer tid för att jobba på det.

lonian12 maj 2018q

Misstänker att vi får se super Mario 3 online och något av de andra klassiska spelen hur de försöker hypa upp oss att bli prenumeranter.

Hoppas på Pikmin4 och Animal Crossing som båda funkar online Coop.

Sgtpepper13 maj 2018q

Räknar med lite sunkiga spel till 3DS.

Ordentlig genomgång av Smash Switch i spelbart skick.

Försöka få det att låta som att de bryr sig om sina fans genom att släppa 1 NES-spel varannan månad istället för att gå lös med GC, Wii, N64, SNES etc.

Teasa lite halvtaskiga spinoffs i Animal Crossing, Zelda och Pokemon.

Antingen droppa ett nytt Pokemon eller Metroid mainseries. Är det Pokemon är det samma skit som innan men typ 3 polygoner mer i grafikuppdatering och endå kommer alla hypa sönder.

Släppa ännu fler typer av handkontroller utan att ha nån direkt plan över när de ska användas.

Räknar med att Nintendo kommer klanta till det ordentligt nu när de faktiskt lyckats leverera en bra produkt:D

Pölfi14 maj 2018q

Föreställningar: Retro Studios visar en trailer för vad de arbetar med; Eternal Darkness 2.

Rockstar äntrar scenen och presenterar GTA5: Switch Version. Extra kostymer finns tillgängliga, i form av en rörmokare, en grön alv, och en apkostym att gå bananas med.

DLC till MK8 med 8 nya banor.

Förväntningar: En hel del Smash, någon nyhet för Labo med nytt set framåt hösten, gameplay från Bayonetta 3.

Farhågor: Mario Tennis, Yoshi och Kirby får alldeles för mycket utrymme. Metroid Prime 4 visas kort och har tagit inspiration från Federation Force.

Assrocket14 maj 2018q

Föreställningar: Nintendo gör allt rätt. Har laddat upp en show med spel som bara tilltalar E3-publiken. Wave Race, F-Zero, man återupplivar Jet Force Gemini, Geno får en spinofftitel, minst 30 nya IPn som låter helt tokiga men som sen visar sig vara stora ekonimiska succér.

Nintendo får för sig att plötsligt göra alla rätt istället för att dribbla bort sig själva inför öppna mål, som annars är deras affärsstrategi.

Förväntingar: Smash. Det räcker egentligen för mig, är extremt hajpad på detta. Nya färger på Joy-Cons.

Farhågor: Nintendo låter oss ta del av en cringe-fest när några snygga modeller kommer upp och ska spela Mario Tennis live på scen.

Emuell Moon14 maj 2018q

Pölfi:

GTA5: Switch Version.


Det hade ju varit något det.
Nu börjar min fantasi att flöda väldigt.
GTA5: Switch Edition
GTA IV: Switch Edition (med båda tilläggsspelen)
GTA III Collectors HD Edition (med alla fem spelen, GTA III, Vice City, San Andreas, Liberty City Stories och Vice City Stories)
GTA Collectors Edition (GTA, GTA London och GTA 2)

Sen skulle jag även vilja se ett
The Elder Scrolls Collectors Edition (Med de fyra första spelen: Arena, Daggerfall, Morrowind och Oblivion)

Pölfi14 maj 2018q

Just ja; får klämma in ännu en förväntning. Ett Mario Party till Switch såklart, släpps hösten 2018...

Redfoxe14 maj 2018q

Hoppas på mycket överaskningar.
Farhågorna: Att det bara är i princip mer trailers av spel vi redan vet om.

Gissar att vi får nytt Paper Mario, som fortsätter trenden med meningslösa och sega strider.

TeScones14 maj 2018q

Jag hoppas på att bland annat få information och även möjligen få se uppvisning av det nya Pokémon som utvecklas till Switch. Utöver det hoppas jag på smygtitt av Super Smash Bros. och Metroid.

Bleatlessness14 maj 2018q

Farhågor: att Nintendo spelade ut hela handen på releaseåret och att 2018 blir tunt.

NicolausCamp14 maj 2018q

Assrocket:

Jet Force Gemini


Det där är ett Rare-IP, så det lär ju inte hända på Nintendos konsoler iaf. Du får be till Microsoft om det istället. [crazy]

Assrocket14 maj 2018q

NicolausCamp:

Det där är ett Rare-IP, så det lär ju inte hända på Nintendos konsoler iaf. Du får be till Microsoft om det istället. [crazy]


Nintendo hustlar loss nåt!

Emuell Moon15 maj 2018q

Assrocket:

Jet Force Gemini


NicolausCamp:

Det där är ett Rare-IP, så det lär ju inte hända på Nintendos konsoler iaf


Hade det varit för tio år sedan så skulle jag ha sagt: "Microsoft har ju köpt upp Rare så vi kan ju glömma att vi någonsin får se något av deras spel till Nintendo igen."

Idag skulle jag säga: "Eftersom Microsoft är så generösa och släpper spel som t.ex Minecraft på andra konsoler och inte nog med det, släpper Xbox karaktärer till dessa spelen på andra konsoler än deras egna, så vet jag inte vad jag ska säga. Jag skulle lika gärna kunna tänka mig att de släpper ett Jet Force Gemini till Nintendo Switch som att de inte kommer att göra det."

Augustus15 maj 2018q

Föreställningar
Nintendo lanserar ett fungerande system med onlinekonto som de andra haft i 15 år. De ber sen om ursäkt för att Virtual Console bara lagrar spel på just den konsolen de är inhandlade på och lovar att du ska få tillgång till alla spel du har på din Wii eller 3DS. De visar upp ett Mario som inte handlar om att rädda Peach från Bowser. De säger att nya delar av Pilotwings, F-Zero och Advance Wars kommer till Switch.

Förväntningar
Nintendo får dig att för typ fjärde gången betala för ett spel du älskade under uppväxten. Ett spel visas upp där Bowser kidnappat Peach och Mario måste rädda henne. En massa saker i kartong visas som snart kommer ligga bredvid alla dina Guitar hero-grejer du inte klarat av att slänga.

Farhågor
Nintedo spelar på precis rätt strängar och får mig att vilja köpa deras skitdyra konsoler eftersom jag egentligen också älskar Nintendo.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.