Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nyheter

Gör Microsoft en kontroll för människor med funktionsnedsättning?

Det har kommit uppgifter om att Microsoft arbetar på en ny kontroll till Xbox One som ska hjälpa människor med funktionsnedsättningar.


Kontrollen består av ett styrkors och två stora A- och B-knappar.


Det ser ut som knapparna kommer vara programmerbara och den verkar ha många olika symboler för olika funktioner på ovansidan av kontrollen.


Du kan se en bild på den här nedan.


Microsoft har inte gjort något officiellt avslöjande av den här kontrollen än.

Relaterade bilder

Oskar Skog15 maj 2018Visningar: 384 

Taggar: Xbox One X, Xbox One, Microsoft, Project Scorpio

« Tillbaka till nyhetsarkivet

Kommentarer

Simon Liljedahl15 maj 2018q

Det hade varit otroligt roligt om det blir något av det.

Har det aldrig gjorts förut?

Det finns väl en del hjälpmedel från tredjepartstillverkare ochl liknande men har de tre stora aldrig släppt tillbehör för funktionshindrade innan?

Aaron Vesterberg Ringhög15 maj 2018q

Simon Liljedahl:

Har det aldrig gjorts förut?


Mindre handkontroller är ju vanligt och motion-kontroller och Kinect är ju också på sitt sätt ett verktyg för att inkludera flera, men den här typen av manicker har jag heller inte sett.

Sen att ett företag som Microsoft visat upp sina idéer från Inclusive Tech Lab för spel tidigare, gör detta lite mer logiskt i mina ögon.

Microsoft arbetar ju inte bara med spel utan även med Windows etc så att de arbetar med sätt att hjälpa sina kunder att utnyttja deras tjänster borde ju vara en självklarhet.

Fridell15 maj 2018q

Mer sånt här! Det talas ju ofta fint om att inkludera alla människor idag men ändock så är människor med funktionsnedsättning och funktionsvariationer enormt eftersatta.

Aleksandar Buntic15 maj 2018q

Hur bra som helst! Mer sånt! Minns väl hur en speedrunner med funktionsnedsättning hyllade platinum just för att de har så bra inställningar för just kontrillinställningar.

Fattar inte varför inte alla stora spelföretag erbjuder mer möjligheter i kontrillinställningar. Ge oss möjligheten att helt ändra knappar och så.

Foxxy15 maj 2018q

Fin tanke.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.