Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Podradio - Cinema Celsius

 • Avsnitt 165: #Benji

  Ett något stressigt men än dock nytt avsnitt av Cinema Celsius är här. Det är inte varje dag vi får anledning att prata om en film där huvudrollen spelas av en söt liten lurvig krabat på fyra ben, men idag är en sådan dag, då vi recenserar hund/familje-filmen "Benji". Avslutningsvis hinner vi också sätta tänderna i två nya trailers, nämligen "Dark Crimes" med Jim Carrey, samt "Mary Shelley" med Elle Fanning. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 164: #You Were Never Really Here

  I detta avsnitt så recenserar vi den mörka dramathrillern "You Were Never Really Here" med Joaquin Phoenix i huvudrollen, och det blir ett ovanligt stort spann i vår betygsättning. I trailerkollen tar vi oss an inte mindre än fyra stycken filmer vilka utgörs av "Hot Summer Nights", "Ocean's 8", "The Meg" och till sist "Johnny English Strikes Again". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 163: #12 Strong

  För några månader sedan höll vi nästan på att tuppa av när vi såg trailern till "12 Strong" (mest tack vare sin långa fantastiska undertitel). Drar vi på smilbanden lika mycket efter att ha sett filmen? Svaret på det får du i veckans recension! Vi avslutar med en titt på trailerutbudet där vi idag spånar om den visuellt häftiga "Terminal" samt det mörka dramat "First Reformed". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 162: #Tomb Raider

  Denna vecka har vi sett Alicia Vikander ge den klassiska spelhjältinnan Lara Croft nytt liv på bioduken i den nya filmatiseringen av "Tomb Raider". Vi avslutar med lite trailersnack i form av "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", "Avengers: Infinity War", samt "Adrift". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 161: #Annihilation

  Även om vi gärna unnat oss ett biobesök denna vecka så fick nöja oss med att se vår recensionsfilm "Annihilation" från tv-soffan istället, då den endast släpps på Netflix här i Sverige. Trots mindre format kan ett desto större betyg utlovas! I  den avslutande trailerkollen har vi sett "The House of Tomorow" och den smått förvirrande "The Seagull". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 160: #Lady Bird

  Årets guldgubbar har fått sina ägare och vi ägnar såklart en stor del av veckans avsnitt till att diskutera Oscarsgalan 2018. En av de filmer som det surrades mycket om i förhandssnacket var den hyllade dramakomedin "Lady Bird" som idag får äran att graderas på vår skala. I trailerkollen blir det Disney två gånger om i form av "Mary Poppins Returns" och "Christopher Robin" och vi avslutar med "Tully", en skildring av mammalivet med Charlize Theron i huvudrollen. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 159: #The Death of Stalin

  Vårt 159:e avsnitt kommer från en lite udda inspelningsplats (med tydlig filmkoppling dock), men i övrigt är det mesta som vanligt och vi recenserar en film som denna vecka utgörs av komedin "The Death of Stalin". I den avslutande trailerkollen ställer vi oss sedan en aning tveksamma till "Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 158: #Wonder

  Efter förra veckans ordentliga sammanfattning på filmåret 2017 så är vi nu tillbaka med ett någorlunda vanligt(?) avsnitt. Vi recenserar det bioaktuella feelgood-dramat "Wonder" med bl.a. Julia Roberts och Owen Wilson. Sedan kör vi en trailerkoll som idag utgörs av filmen "Kings" med Halle Berry i huvudrollen, samt det senaste smakprovet på "Incredibles 2". Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 157: #Coco + Filmåret 2017

  Efter ett kortare uppehåll så är vi tillbaka med nytt färskt avsnitt, och inte är det vilket som helst! Till att börja med så recenserar vi Pixars senaste succé "Coco", och som grädde på moset har vi sedan en rejäl genomgång av filmåret 2017 med hyllningar, sågningar och allt däremellan! Avslutningsvis har vi i vanlig ordning kollat lite trailers och denna vecka snackar vi "Mission Impossible - Fallout", "Solo: A Star Wars Story" samt "Venom". Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 156: #The Post

  I denna veckas avsnitt glider vi till en början in på diverse sidospår där smurfar och filippiner får oväntat stort utrymme. Väl därefter ger vi oss på veckans recensionsfilm som är Steven Spielbergs "The Post" med Meryl Streep och Tom Hanks i huvudrollerna. I trailerkollen har vi fått en första titt på Marvels "Ant-Man and the Wasp", vi har fått se ännu fler stjärnor ansluta till "Dundee: The Son of a Legend Returns Home" (riktig film eller påkostat reklamjippo? det är frågan..), och avslutningsvis har vi spanat in "Submergence" med Alicia Vikander och James McAvoy". Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 155: #The Killing of a Sacred Deer

  Denna vecka börjar vi med en rejäl dos galasnack eftersom de svenska guldbaggarna utdelades tidigare i veckan samt nomineringarna till Oscarsgalan (och Razzies!) släpptes. Recensionen för dagen är det mycket mörka dramat "The Killing of a Sacred Deer" med Colin Farrel i huvudrollen, och i trailerkollen får vi en ny titt på Disneys "A Wrinkle in Time" samt en första titt på "Dundee: The Son of a Legend", även om det är lite oklart huruvida den senare faktiskt existerar...

 • Avsnitt 154: #Bright

  Årets andra avsnitt är här och denna vecka sätter vi tänderna i Netflix senaste succé "Bright" med Will Smith i huvudrollen. Därefter beger vi oss till trailerkollen i en upphottad variant som ni definitivt inte vill missa ;) Först ut är den nya trailern till "Tomb Raider", och vi avslutar med Daniel Radcliffe i "Beast of Burden" samt rapp dialog från komedin "The Death of Stalin". Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 153: #Borg

  Vi är tillbaka efter jul och nyårs-uppehåll och känner oss grymt laddade och nyfikna på vad filmåret 2018 har att erbjuda! Dock har vi inte lämnat 2017 bakom oss helt och hållet då vi i dagens avsnitt recenserar en av förra årets mest hajpade svenska filmer, nämligen "Borg". Vi sammanfattar även Golden Globe-galan som nyligen gick av stapeln och kör en sedvanlig trailerkoll i slutet där vi spånar om "Den blomstertid nu kommer", "Mamma Mia! Here We Go Again" samt "Red Sparrow". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 152: #Star Wars: The Last Jedi

  Årets sista avsnitt av Cinema Celsius är här, och vad passar då bättre än att recensera årets kanske mest efterlängtade film, naturligtvis snackar vi om "Star Wars: The Last Jedi". I trailerkollen har vi sett gigantiska vandrande städer i "Mortal Engines" med Peter Jacksson som producent. Vi har även spanat in den andra trailern till "Annihilation" med Natalie Portman i huvudrollen. Trevlig lyssning samt god jul och gott nytt år önskar vi på Cinema Celsius! :)
 • Avsnitt 151: #Justice League

  Den här veckan inleds med lite snack kring de nyligen släppta nomineringarna till Golden Globe-galan. Därefter gör Johan & Sebastian en resa i tiden till vår förinspelade recension av "Justice League" där vi fått sällskap av inte mindre än tre gäster; Peter, Jonas och John. När DC:s superhjältegäng väl fått sin dom reser vi sedan tillbaka till Matilda i framtiden och avhandlar veckans trailerkoll där vi har sett "Jurassic World: Fallen Kingdom", "Alita: Battle Angel" samt "Ready Player One". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 150: #The Room

  Vi firar en ny milstolpe och blir lite halvt nostalgiska till en början när Matilda tar taktpinnen och frågar ut oss om vad vi minns bäst från vår 150 avsnitt långa podcast-resa. Därefter har det äntligen blivit dags för oss att recensera den hajpade kultklassikern "The Room" (även kallad världens bästa sämsta film). I trailerkollen spånar vi om "Avengers: Infinity War", "Love, Simon" samt "Paddington 2". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 149: Logan Lucky

  Denna vecka betar vi först av sidospår som t.ex hur mycket vissa av oss gillar senap... Därefter recenseras det heist-film i form av "Logan Lucky" med Channing Tatum och Adam Driver i huvudrollerna. Vi avslutar sedan med trailerkollen där vi pratar om den animerade "Small Foot" samt dramat "The Mercy". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 148: #Jim & Andy: The Great Beyond

  För andra veckan i rad så tar vi oss an en dokumentär då vi recenserar "Jim & Andy: The Great Beyond". I trailerkollen betar vi av en ny trailer till "12 Strong" (som ju gav oss ett rejält skrattanfall senast det begav sig), Disneyäventyret "A Wrinkle in Time", "Rampage" samt första teasern till Pixars "Incredibles 2". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 147: #Icarus

  Ett nytt avsnitt av Cinema Celsius är här, som idag bl.a. bjuder på en dos rövarspråk... Men i vanlig ordning snackas det naturligtvis film också och den här gången recenserar vi den omtalade doping-dokumentären "Icarus" (eller "Ikaros" som den kallas på svenska). Vi avslutar sedan med en ordentlig trailerkoll där vi spånar om "The Shape of Water", "Hostiles" och The Greatest Showman". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 146: #Atomic Blonde

  Allt är sig likt (eller?) när vi drar igång vårt senaste avsnitt av Cinema Celsius. Denna vecka recenserar vi filmen "Atomic Blonde" med Charlize Theron i huvudrollen som stenhård agent i 80-talets Berlin. I trailerkollen har vi tagit en titt på Pixars "Coco", Steven Spielbergs "The Post" samt komedin "Game Night". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 145: #The Meyerowitz Stories

  I dagens avsnitt hälsar vi glatt välkommen in en gäst, och inte är det vem som helst inte! :) När vi väl betat av de sedvanliga sidospåren kommer vi små småningom fram till veckans recension där vi denna gång tar tempen på dramakomedin "The Meyerowitz Stories" med bl.a. Adam Sandler och Ben Stiller. Avslutningsvis även en trailerkoll där vi spånar om filmen "I, Tonya" med Margot Robbie i huvudrollen. Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 144: #The Dark Tower

  Ännu ett nytt avsnitt är här och denna gång är det vår tur att gradera "The Dark Tower" som ju fick ett svalt mottagande när den gick upp på biograferna tidigare i år. Var kritiken befogad eller inte? Vi ger vår syn på saken. Som vanligt har vi också gjort en trailerkoll och den bjuder på krigsdramat "Journey's End" samt den ytterst förvirrande "The Heyday of the Insensitive Bastards". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 143: #Wakefield

  I dagens avsnitt avverkas sidospår som gamla reklamfilmer och aprilskämt innan vi ger oss på vårt recensionsobjekt som denna gång är "Wakefield" med Bryan Cranston i huvudrollen, en film vars trailer gjorde oss väldigt nyfikna i våras. Nyfikna blir vi även på filmerna i den senaste trailerkollen då vi fått en första titt på dokumentären "Jim & Andy: The Great Beyond" samt ett oväntat men rejält skrattanfall av krigsdramat "12 Soldiers". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 142: #Wind River

  Så var det fredag igen och dags för ett rykande (och väsande) färskt avsnitt! Vi bjuder bl.a. på en recension av kriminaldramat "Wind River" med Jeremy Renner och Elizabeth Olsen i huvudrollerna, och dessförinnan får vi även höra Sebastians egna minirecension av "Blade Runner 2049". I trailerkollen har vi inte helt oväntat lite snack om "Star Wars: The Last Jedi", och vi avrundar med "Professor Marston and the Wonder Women" samt superhjältegänget i "Justice League". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 141: #Colossal

  Denna vecka recenserar vi "Colossal" med Anne Hathaway i huvudrollen, en film som kan placeras i den något udda genrekombon scifi-drama-komedi. I trailerkollen ger vi oss sedan på hela tre stycken filmer och dessa är "Annihilation", "The Killing of a Sacred Dear" och "The Death of Stalin". Trevlig lyssning! :)


 • Avsnitt 140: #Naked

  Denna vecka slås ett kyligt Cinema Celsius-rekord när vi recenserar den nya Netflix-komedin "Naked". I trailerkollen blir vi sedan på glatt humör igen när vi snackar upp Wes Andersons nya stop-motion-film "Isle of Dogs". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 139: #A Ghost Story

  En av de mest bisarra och annorlunda filmerna vi nånsin sett, så kan vi nog sammanfatta veckans recensionsobjekt, "A Ghost Story", med Casey Affleck och Rooney Mara i huvudrollerna. Bu eller bä? Det är frågan... I trailerkollen pratar vi om den lovande dramakomedin "The Disaster Artist" och naturligtvis måste vi även sätta tänderna i den första trailern till "Tomb Raider" med vår svenska Alicia Vikander i rollen som spelhjältinnan Lara Croft. Mycket nöje!


 • Avsnitt 138: #The Big Sick

  I veckans avsnitt tacklar vi den hyllade romcom:en (eller dramat?) "The Big Sick". Som vanligt snackar vi även lite nya trailers som denna gång består av "The Current War" med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, samt Nick Parks senaste leranimerade film "Early Man". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 137: #Death Note

  Efter en veckas oplanerad ledighet är vi tillbaka med ett nytt avsnitt där vi recenserar den netflix-färska filmen "Death Note", eller "Dödens Anteckningsbok" om man så vill. Vi har även tagit en titt på första trailern till filmatiseringen om Ted Gärdestad, med titeln "Ted - För Kärlekens Skull". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 136: #Baby Driver

  Den fjärde stolen ekar tom efter Teds avsked förra veckan, men i övrigt kör vi på som vanligt och levererar här ett nytt avsnitt där vi recenserar Edgar Wrights musikaliska actionfilm "Baby Driver". Sedan får vi höra Matilda berätta om vilken stor svensk filmprofil hon träffade på den gångna helgen innan vi avslutar med trailerkollen där vi har spanat in "Suburbicon" med Matt Damon i huvudrollen. Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 135: #Baywatch

  Det är både med glädje och sorg som vi släpper avsnitt 135; dels är vi glada över att vara tillbaka efter  sommaruppehållet men det är också med dystra miner som Ted tar sitt avsked. Ni som har följt oss under 2017 känner nog till vår hatkärlek till nyversionen av Baywatch och vet att vi aldrig missat ett tillfälle att slakta dess trailers. I detta avsnitt får vi till slut chansen att recensera filmen. Och vad blev betyget? Lyssna för att ta reda på. I övrigt diskuterar vi den första trailern till "Molly's Game", manusförfattaren Aaron Sorkins regidebut, och Darren Aronofskys "Mother!" Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 134: #Spider-Man: Homecoming

  Ett fullspäckat avsnitt står på agendan då vi tar oss igenom hela listan av filmer som ingår i MCU, dvs Marvels cinematiska universum. Vilka minns vi som bäst och vilken är sämst? Det finns mycket att prata om och ämnet leder oss så småningom in på veckans recension, nämligen "Spider-Man: Homecoming". Trailerkollen bjuder på dubbelt Gerard Butler i form av "Geostorm" samt "A Family Man" och vi spanar även in senaste smakprovet av "The Dark Tower". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 133: #Okja

  Hela kvartetten är samlad, inklusive en hes Matilda som berättar vad hon hade för sig när hon missade förra veckans avsnitt. Sedan går vi vidare till att recensera Netflix-filmen "Okja", som fick en hel del uppmärksamhet när den var med och tävlade på Cannes-festivalen tidigare i år. I den avslutande trailerkollen synar vi Andy Serkis regidebut "Breathe" med Andrew Garfield i huvudrollen. Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 132: #John Wick: Chapter 2

  Förra veckans midsommarfirande har överlevts och vi är tillbaka med ett nytt avsnitt där vi bl.a. glider in på ämnet undertitlar. Vi ägnar också tankar kring och minns den nyligen bortgångne Michael Nyqvist. Dagens recension bjuder på rejäl action i form av "John Wick: Chapter 2", och i trailerkollen synar vi de första smakproven av "My Little Pony: The Movie" samt "Jumanji: Welcome to the Jungle". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 131: #The Boss Baby

  Denna vecka recenserar vi den animerade filmen "The Boss Baby" (eller Baby-bossen om man föredrar den svenska titeln). I trailerkollen snackar vi "Black Panther" och det blir slisk-varning för "Goodbye Christopher Robin". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 130: #Life

  I detta avsnitt lämnar vi förra veckans stora snackis, avokadon, till förmån för aningen mer filmrelaterade ämnen. Bl.a. så pratar vi lite löst kring svensk film, dess rykte och våra favoriter. Sebastian berättar även om en färsk bioupplevelse som han jämför med att springa Göteborgsvarvet. När det blir recensionsdags så tar vi tempen på sci-fi och skräckfilmen "Life", och i den avslutande trailerkollen har vi en trio filmer i form av "Murder on the Orient Express", "The Mountain Between Us" och "Paddington 2". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 129: #War Machine

  Denna vecka gläds vi åt en svensk vinnare på Cannes-festivalen, men allra först ägnas välbehövlig (?) tid att prata om detta avsnitts kanske största huvudrollsinnehavare; avokado!.. Men var lugna, det recenseras även film här trot eller ej och denna gång har vi sett Brad Pitt med ett synnerligen udda löpsteg i Netflix-filmen "War Machine". Ännu en succé för streamingjätten? Vi är något tveksamma. Vi avslutar sedan med trailerkollen där vi får en första titt på den lovande heist-komedin "Logan Lucky". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 128: #Sully

  För första gången på flera veckor är hela kvartetten samlad igen och vi återförenas med en recension av verklighetsbaserade flygplansdramat "Sully" med Tom Hanks i huvudrollen. I trailerkollen börjar vi med filmen "Wonder" som vi kort sammanfattar med uttrycket slisk (oklart om det är bra sådant eller inte). Därefter tar vi även en titt på kriminalthrillern "Wind River". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 127: #xXx: Return of Xander Cage

  Filmbranschen älskar ju som bekant att göra uppföljare. Vissa av dem är efterlängtade av publiken. Andra heter "xXx: Return of Xander Cage", och det är just den som vi har satt våra vassa recensionständer i denna vecka. Därefter går vi vidare till trailerkollen där det bjuds på en buffé i form av "The Emoji Movie", netflix-produktionen "Okja" samt den svenska tennis/biografi-filmen "BORG". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 126: #Miss Sloane

  Efter en veckas uppehåll är vi så äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt, något vi kände för att fira med att smälla i oss smaskiga kanelbullar i inledningen. Men vi snackar givetvis film också, och då bjuder vi på en recension av det politiska dramat "Miss Sloane" med Jessica Chastain i huvudrollen. Därefter betar vi av tre trailers i form av "Blade Runner 2049", "The Dark Tower" samt vad som känns som den sjuttioelfte trailern av "Baywatch". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 125: #Gold

  Med en något annorlunda dialektal inledning hälsar vi välkomna till avsnitt 125 av Cinema Celsius. Först hör vi bla. Sebastian beskriva den dramaturgiska valen och vi tar även en avstickare in på ämnet filmpresidenter. Därefter blir det recension av verklighetsbaserade filmen "Gold" där vi ser Matthew McConaughey med ett antal extrakilon i huvudrollen. Trailerkollen bjuder på något av en överraskning i form av den till synes mycket intressanta "Wakefield". Trevlig lyssning! • Avsnitt 124: #Fast & Furious 8

  Denna vecka börjar vi med att glida in på brett sidospår som bl.a. berör simulerade nikotinkickar och vem som oväntat är svägerska till Cameron Diaz. Sedan lägger vi i nästa växel och recenserar vårt färska biobesök av "Fast & Furious 8". Till trailerkollen var det ett synnerligen lätt val att hitta samtalsämne denna gång, för vi pratar naturligtvis om "Star Wars: The Last Jedi".


 • Avsnitt 123: #I Don't Feel at Home in This World Anymore

  Denna vecka får vi inledningsvis bl.a. lyssna till Teds fantastiska Wallander-historia som får oss andra att tappa hakan en aning. Därefter recenserar vi en Netflix-film med den härligt långa titeln "I Don't Feel at Home in This World Anymore" med Elijah Wood i en av rollerna. I trailerkollen har vi återigen en superhjälte i farten när vi spanar in första smakprovet av "Thor: Ragnarok". Trevlig lyssning! • Avsnitt 122: #Ghost in the Shell

  Denna vecka är vi äntligen fullskaliga igen och vi spelar in i direkt anslutning till salongen där vi precis sett den mycket omtalade "Ghost in the Shell" med Scarlett Johansson i huvudrollen. I trailerkollen pratar vi sedan om remaken på skräckklassikern "It" där vi bla. får höra Matilda ge en målande beskrivning av designen på både den gamla och den nya clownen. Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 121: #Hidden Figures

  I detta avsnitt tvingas vi återigen ersätta Matilda med något materiellt som finns i närheten, men vi andra håller låda som vanligt och då bjuder vi på en recension av den hyllade "Hidden Figures" som bl.a. var nominerad för bästa film på årets Oscarsgala. Sedan vidare till trailerkollen som denna vecka fått ett superhjältetema eftersom det landat nya trailers till både "Justice League" och "Spider-Man: Homecoming". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 120: #Morran & Tobias - Som en skänk från ovan

  I detta avsnitt snackar vi lite löst om svensk film och på det temat är vi modiga nog att ta oss an den av kritikerna totalsågade "Morran & Tobias - Som en skänk från ovan". Smått chockerande betyg utlovas! Därefter blir det trailerkoll där vi spånar om Pixars nya film "Coco", "Transformers: The Last Knight" samt dramat "The Last Face". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 119: #Assasin's Creed

  Denna vecka snackar vi lite löst kring temat filmatiseringar av spel och vi får äntligen sätta våra vassa recensionständer i "Assassin's Creed" med Michael Fassbender i huvudrollen. Vi avslutar som vanligt med trailerkollen där vi ger vår syn på "Wonder Woman" och "Baby Driver."


 • Avsnitt 118: #Jack Reacher: Never Go Back

  I veckans avsnitt får vi i inledningen bl.a. höra Sebastian dela sitt starkaste Vasalopps-minne och Ted ger en rapport om hur Emma Stone mår. Därefter blir det recension av actionfilmen "Jack Reacher: Never Go Back" med Tom Cruise. Avslutningsvis går vi vidare till trailerkollen där vi har sett Ryan Reynolds och cameokungen Stan Lee i den nyligen släppta teasern till "Deadpool 2". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 117: #Oscarsgalan + Collateral Beauty

  Denna vecka börjar vi med att snacka om årets Oscarsgala som ju bl.a. dundrade på med sin största skandal någonsin. En film som fick stanna hemma från galan (av förståeliga skäl) men som vi tar oss an att recensera är det stjärnspäckade dramat "Collateral Beauty". Vi avslutar sedvanligt med trailerkollen där vi spånar om "Alien: Covenant" samt musikdramat "Song to Song". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 116: #A Monster Calls

  Denna vecka har Ted förvandlats till en popcornskål, vi har ett ytterst löst monstertema och vi glider in på något som verkar vara ett av Matildas favoritämnen, nämligen stora saker på hus (!). Filmen vi recenserar är hursomhelst fantasydramat "A Monster Calls", regisserad av spanjoren J.A. Bayona som tidigare bl.a. gjort den hyllade skräckfilmen "Barnhemmet". I trailerkollen fortsätter vi vårt lösa monstertema med komedin "Colossal" där vi ser Anne Hathaway ha någon slags psykisk koppling till ett godzilla-liknande monster. Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 115: #Romantik

  Rosbladen är utspridda och vinet serverat! Temat i vårt 115:e avsnitt är romantik <3 Vi recenserar filmen "The Choice", baserad på en roman av Nicholas Sparks (känd för The Notebook, Dear John m.fl.). När vi väl torkat våra tårar (?) ger vi oss i kast med trailerkollen där vi ser Tom Hanks och Emma Watson i dramathrillern "The Circle".
 • Avsnitt 114: #Krigsfilm

  Här smäller vi på med ännu ett avsnitt, det 114:e i ordningen! Denna vecka snackar vi kring temat krigsfilm, och vi tar oss an att recensera den flerfaldigt Oscarsnominerade "Hacksaw Ridge" med Andrew Garfield i huvudrollen. Vi går sedan vidare till att diskutera en hel bunt med färska trailers som släpptes i samband med Super Bowl, exempelvis "John Wick: Chapter 2" och "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge" med flera... Trevlig lyssning! :)


 • Avsnitt 113: #La La Land + Best Of 2016

  I detta avsnitt har det äntligen blivit dags för oss att kora 2016 års bästa filmer samt andra utnämningar så som mest positiva överraskning och största kalkon, men dessförinnan bjuds det på en recension av filmen som nyligen tog storslam på Golden Globe-galan, nämligen den tokhyllade musikalen "La La Land" med Emma Stone och Ryan Gosling i huvudrollerna. I vanlig ordning har vi även sett en trailer och vi siar denna vecka om komedin "Fist Fight". Trevlig lyssning!


 • Avsnitt 112: #Anime

  I detta avsnitt pratar vi anime, dvs japansk animerad film, och vi får besök av Claudia som passande nog är lite av en Japan-expert. Vi recenserar filmen "Your Name", regisserad av Makoto Shinkai, som spås bli (eller kanske redan är?) den nye Miyazaki.

  Som vanligt blir det också trailerkoll där vi denna vecka pratar om ännu ett superhjältespektakel i form av "Power Rangers". Avslutningsvis kör vi även lite kort snack om de nyligen släppta Oscarsnomineringarna. Trevlig lyssning! :)
 • Avsnitt 111: #The Accountant

  Ett nytt avsnitt kommer lastat! Denna vecka recenserar vi actiondramat "The Accountant" med Ben Affleck i huvudrollen. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 110: #Tallulah

  Cinema Celsius går nu in på sitt fjärde år (!) och vi kickar igång 2017 med bla. en recension av netflix-filmen "Tallulah" med Ellen Page i huvudrollen. Lägg därtill lite golden globe-snack och en trailerkoll med alltifrån The Rock på moped till en naken Matthew McConaughey och du har redan en himla massa anledningar att lyssna på oss!
 • Avsnitt 109: #Julmys + Rogue One

  Här kommer årets sista avsnitt, vilket även är vårt längsta och mest fullspäckade avsnitt någonsin! I dessa tider är valet av recensionsfilm enkelt, för naturligtvis är det "Rogue One: A Star Wars Story" som gäller!
 • Avsnitt 108: #Trailermania

  Här kommer ett rykande färskt avsnitt av Cinema Celsius! Denna vecka blir det stort fokus på trailerkollen där vi har en himla massa att gå igenom, dessa inkluderar bl.a. "Spider-Man: Homecoming", "Dunkirk" och "The Fate of the Furious". I vanlig ordning recenseras även en film vi har sett och äran går idag till Disneys nyversion av familjefilmen "Pete's Dragon". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 107: #Arrival

  Äntligen torsdag och nytt avsnitt av Cinema Celsius ;) Dagens recensionsfilm är som utlovat "Arrival" med Amy Adams i huvudrollen och i trailerkollen ser vi fram emot "The Mummy" och "Guardians of the Galaxy Vol. 2". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 106: #Wes Anderson

  I veckans avsnitt snackar vi bl.a. om Wes Anderson, och vi bjuder därtill på en recension av hans debutfilm "Bottle Rocket" med bröderna Owen och Luke Wilson i huvudrollerna. Därefter synar vi två heta trailers, dels den senaste till "Rogue One: A Star Wars Story" samt Martin Scorseses nya film "Silence". Enjoy!
 • Avsnitt 105: #Kubo and the Two Strings

  Till vårt 105:e avsnitt har vi tagit en titt på den hyllade animerade filmen "Kubo and the Two Strings" samt synat den första teasertrailern till Pixars "Cars 3".

 • Avsnitt 104: #Underskattade Filmer

  Denna vecka ger vi oss på det intressanta temat underskattade filmer. Vi tar var och en chansen att skina lite ljus på ett par personliga favoriter som vi anser vara betydligt mer hyllade/omtalade än de faktiskt är. Filmen som får äran att recenseras på detta tema är sci-fin "Gattaca" från 1997 med bla Ethan Hawke, Uma Thurman och Jude Law i rollerna. Vi avslutar som vanligt med lite trailersnack där vi fått ett nytt smakprov på Disneys nyversion av "Skönheten & Odjuret". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 103: #Dokumentärer #2

  Häng med oss i vårt 103e avsnitt där vi på nytt tar oss an temat dokumentärer. Vi tar tillfället i akt och recenserar den omtalade fotbollsdokumentären "Den unge Zlatan". Vi avslutar med veckans trailerkoll där det blir musikalfilm i form av "La La Land". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 102: #Spöken

  Avsnitt 102! Vi snackar tema spöken och recenserar årets nyversion av "Ghostbusters" med bla Kristen Wiig och Melissa McCarthy i huvudrollerna. Denna vecka är även trailerkollen tillbaka där vi har spanat in den dieseldrivna actionfilmen "xXx: The Return of Xander Cage".
 • Avsnitt 101: Nykomlingarna

  Återigen är vi tillbaka efter ett mindre uppehåll, men detta är inte vilken återkomst som helst! Till vårt första avsnitt från andra sidan 100-strecket så har vi nämligen utökat vår startuppställning och vi säger varmt välkomna till Ted och Matilda! :D Så passa på och lär känna våra nya röster i detta avsnitt där vi även bjuder på en recension av den helgalna animerade komedin "Sausage Party"
 • Avsnitt 100 (!)

  Här ska det firas! Cinema Celsius når kokpunkten i antal avsnitt, dvs 100! Till detta jubileumsavsnitt har vi gått igenom samtliga filmer vi recenserat under de nittionio första avsnitten och sammanställt varsin topplista över våra favoriter, och icke-favoriter. Högt och lågt, varmt och kallt med andra ord :) Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 99: #Uppföljare

  Jodå! Trot eller ej men Cinema Celsius lever fortfarande, vilket vi bevisar här i och med vårt 99:e avsnitt :D Denna gång pratar vi kring temat uppföljare, och vi bjuder på en recension av Turtles 2, eller "Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows" som ju är dess officiella titel. I trailerkollen tar vi en titt på rymdäventyret "Passengers" med Jennifer Lawrence och Chris Pratt i huvudrollerna. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 98: #Apokalyps

  Nej, nu är det väl ändå dags för ett nytt avsnitt Cinema Celsius tänker ni (hoppas vi), och vi vill naturligtvis inte göra någon besviken så här kommer vårt 98:e avsnitt som den här gången handlar om temat jordens undergång, eller som det även kallas; apokalyps. Vi recenserar "Independence Day: Resurgence" där Roland Emmerich är tillbaka för att ge oss en ny alieninvasion. I trailerkollen får vi se Tom Hanks i den Clint Eastwood-regisserade filmen "Sully". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 97: #Zombies

  Vare sig du är död eller levande kan du säkert uppskatta denna veckas avsnitt, temat är nämligen zombies! Vi recenserar filmen med den underbara titeln "Pride and Prejudice and Zombies". Vi avslutar med trailerkollen där vi snackar om "Monster Trucks".
 • Avsnitt 96: #Komedier

  Vårt 96:e avsnitt bjuder på det lika breda som roliga temat komedi. Vi recenserar bröderna Coens skruvade film "Hail, Caesar!". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 95: #Droger

  Denna vecka pratar vi om något som kan bidra till så väl den sjukaste av humor som till det allra mörkaste av tragik, temat är nämligen droger. Vi recenserar filmen "The Basketball Diaries" från 1995 där vi ser Leonardo DiCaprio spela en ung kille med drogproblem på New Yorks gator. I trailerkollen blir det sedan snack om den första teasern till remaken av Disneys klassiker "Skönheten & Odjuret".
 • Avsnitt 94: #Dokumentärer

  Denna vecka tar vi oss an det väldigt breda ämnet dokumentärer. Vi recenserar Michael Moore's senaste film "Where to Invade Next", där man återigen får anledning att skaka på huvudet åt USA. I trailerkollen får vi ett första smakprov på filmatiseringen av den populära spelserien "Assassin's Creed".
 • Avsnitt 93: #Tidsresor

  Denna vecka pratar vi tidsresor, ett så pass populärt inslag inom sci-fi genren att det förtjänar ett eget avsnitt :) På detta tema bjuder vi på en recension av filmen "Primer" från 2004. Sedan kör vi som vanligt trailerkollen där Tom Hanks för tredje gången jagar runt i ett Dan Brown-mysterium, denna gång under titeln "Inferno". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 92: #Blockbusters

  Denna vecka snackar vi kring temat blockbusters, dvs de största och mest påkostade filmerna som går upp på jordens alla biografer, och med detta bjuder vi på en recension av "Captain America - Civil War". Sedan kör vi trailerkoll där det vankas lovande hajskräck i "The Shallows".
 • Avsnitt 91: #B-filmer

  Kvalitét må inte vara synonymt med veckans tema, men ett visst underhållningsvärde går säkerligen att hitta, temat är nämligen B-filmer! Vi tar tillfället i akt och bjuder på en recension av "Sharknado 3: Oh Hell No!". Sedan kör vi som vanligt även en trailerkoll där vi denna gång pratar om "Snowden" med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 90: #Specialeffekter

  Den här veckan smäller vi på med vårt 90:e avsnitt och vi gör det med temat specialeffekter. En film som är full av detta är ju den bioaktuella nyversionen av Disneys "Djungelboken", och det är också den filmen vi recenserar. I trailerkollen ser vi sedan vår svenska Alicia Vikander göra Matt Damon sällskap i actionthrillern "Jason Bourne". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 89: #Science-Fiction

  Idag ger vi oss in i framtiden, uti rymden osv. för i detta avsnitt talar vi om en favoritgenre för oss båda, nämligen Science-Fiction, där vi bl.a. bjuder på en recension av filmen "Stargate" från 1994. I trailerkollen var vi naturligtvis tvungna att ta upp "Rogue One: A Star Wars Story" och vi har även fått en första titt på Marvels "Doctor Strange".
 • Avsnitt 88: #Young Adult

  I dagens avsnitt snackar vi om så kallade Young Adult-filmer, och på det temat bjuder vi på en recension av "The 5th Wave" med Chloe Grace Moretz i huvudrollen. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 87: #Havet

  Skrubba däck och på med flytvästen för denna väcka hissar vi segel och ger oss ut på havet, ett tema som går hand i hand med en recension av Ron Howard's "In the Heart of the Sea". Avslutningsvis kör vi som vanligt vår trailerkoll där vi den här gången pratar om "The Lego Batman Movie" samt skräckfilmen "Lights Out". Enjoy!
 • Avsnitt 86: #Stop-Motion

  I veckans avsnitt av Cinema Celsius skulle man kunna säga att vi synar specialeffekternas moder, nämligen stop-motion. Vi recenserar den franskproducerade "The Little Prince" där användningen av just stop-motion spelar en viktig roll. I trailerkollen fick vi anledning att återigen prata om "Captain America: Civil War" samt ett första smakprov på den animerade komedin "Sausage Party".
 • Avsnitt 85: #Floppar

  Den här veckan har vi ett väldigt intressant tema där nog ingen film egentligen vill bli omnämnd, vi pratar nämligen om floppar! Vi recenserar den påkostade, men inte lika inkomstbringande "The Lone Ranger" från 2013, med en indiansminkad Johnny Depp i huvudrollen. I trailerkollen klurar vi på om rebooten av "Ghostbusters" kan bli en hit eller inte.
 • Avsnitt 84: #Disney

  Denna vecka ger vi oss på ett tema som säkert kan få många att dra på smilbanden och fyllas av nostalgiska känslor från barndomen då vi pratar om filmer signerat Disney! Vi recenserar studions nya animerade film, som för övrigt också bjöd på förra årets roligaste trailer, nämligen "Zootropolis". Därefter avslutar vi med våra tankar kring årets vinnare och förlorare på Oscarsgalan. Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 83: #Boxning

  Denna vecka beger vi oss in i boxningsringen! Kanske inte bokstavligt talat, men temat är åtminstone boxningsfilmer :) Vi recenserar filmen "Creed" där Sylvester Stallone porträtterar sin bästa låtsasvän Rocky Balboa för sjunde gången. I trailerkollen bjuder vi sedan på våra första intryck av Disneyremaken "Pete's Dragon".
 • Avsnitt 82: #Superhjältar

  Temat i vårt 82:a avsnitt är inget mindre än superhjältar! Vi recenserar den senaste i mängden av alla dessa som nu fått sin egen film, dvs "Deadpool". Avslutningsvis så bådar det väldigt gott i veckans trailerkoll när vi spanar in science fiction-dramat "Midnight Special".
 • Avsnitt 81: #Fantasy

  Vi smäller på med ännu ett avsnitt, det åttioförsta i ordningen, och temat den här veckan är den framgångsrika genren fantasy. Vi dyker ner i 80-talet och recenserar filmen "Labyrinth" med den nyligen bortgångne David Bowie i en av huvudrollerna, och till sist så avrundar vi med att snacka om några utvalda Super Bowl-trailers. Enjoy!
 • Avsnitt 80: #Skräck

  Vi passerar nu 80-strecket på vår kära filmpod, och detta firar vi med att denna vecka ta oss an temat skräck. Vi recenserar den Nya Zeeländska skräckkomedin "Housebound", och vi har såklart även spanat in en ny trailer, där det idag vankas stop-motion i form av "Kubo and the Two Strings".
 • Avsnitt 79: #Pengar

  Har ni sett? Cinema Celsius är tillbaka med sin tredje säsong! I år så provar vi återigen på ett nytt koncept, där vi den här gången har lite mer genre-inriktade och mer nischade teman på varje avsnitt. Först ut är temat "pengar" och vi recenserar den bioaktuella "The Big Short". Vi fortsätter även denna säsong med trailerkoll och idag pratar vi om den senaste trailern till "Suicide Squad". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 78: Säsongsfinal / Star Wars: The Force Awakens

  Här kommer en liten julklapp från oss på Cinema Celsius i form av avsnitt 78, vilket också är vår säsongsavslutning! Vi sammanfattar filmåret som gått och bjuder dessutom på en recension av årets mest hypade film: "Star Wars: The Force Awakens". Ha nu en riktigt god jul & gott nytt år!
 • Avsnitt 77: Kate Winslet

  I vårt näst sista avsnitt för säsongen så har turen gått till Kate Winslet att bli tema för dagen. Hon repriserade i år sin roll som bad guy i Divergent-serien och det är också den filmen, dvs "Insurgent" som vi recenserar. Aldrig förr har vi blivit så bombarderade med så många möjliga val till vår trailerkoll, men vi valde till sist ut två: "Independece Day: Resurgence" samt "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 76: Ian McKellen

  Vi är framme vid vårt 76:e avsnitt i denna podd, och vad passar då bättre än ha en 76-åring som tema? :D Vi pratar nämligen om Gandalf himself, aka Ian McKellen! Vi har sett honom axla rollen som Sherlock Holmes på ålderns höst i filmen som enkelt tituleras "Mr. Holmes". Vi avslutar med trailerkollen där vi beger oss till 70-talets Los Angeles och "The Nice Guys".
 • Avsnitt 75: Ryan Reynolds

  Den här veckan går vi igenom Ryan Reynolds karriär, och vi har sett honom i den väldigt mörka komedin "The Voices", vilken alltså är filmen som recenseras. Vi avslutar som vanligt med trailerkollen där vi idag snackar om "Zoolander 2".
 • Avsnitt 74: Amy Adams

  Efter en veckas uppehåll är vi nu tillbaka, och i dagens avsnitt är det Amy Adams som vi uppmärksammar lite extra. Vi recenserar filmen som gav henne en golden globe tidigare i år, nämligen "Big Eyes". I trailerkollen blir det naturligtvis snack om "Captain America: Civil War", och så har vi fått ett av årets största skratt från Disneys nya animerade film "Zootopia".
 • Avsnitt 73: George Clooney

  Vad erbjuder då avsnitt 73 av Cinema Celsius? Jo, som tema för dagen har vi en herre vid namn George Clooney, och den tillhörande recensionen är av filmen "Tomorrowland" som kom tidigare i år. Och avslutningsvis har vi spanat in första trailern till det påkostade spektaklet "Warcraft".
 • Avsnitt 72: Julianne Moore

  Vinner man en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll så förtjänar man även att bli tema i ett avsnitt av Cinema Celsius, och det är precis vad Julianne Moore äras med denna vecka. Vi recenserar filmen "Still Alice" som alltså gav henne en ståtlig guldgubbe tidigare i år. Och i trailerkollen vankas det återigen animerat i och med "Kung Fu Panda 3".
 • Avsnitt 71: Keira Knightley

  I dagens avsnitt har vi valt att uppmärksamma Keira Knightley, och vi gör det bla. med en recension av filmen "Laggies" från 2014. Och i den avslutande trailerkollen spanar vi in bröderna Coens stjärnspäckade "Hail, Caesar!". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 70: Joseph Gordon-Levitt

  Vi  firar vårt sjuttionde avsnitt och vi gör det med Joseph Gordon-Levitt som tema. I slutet av 90-talet lärde vi känna honom som en av utomjordingarna i Tredje klotet från solen, men på senare år han fått sitt riktiga genombrott med ett flertal stora roller på vita duken. Filmen vi recenserar är den bioaktuella "The Walk" där vi ser honom som lindansande fransman. Och i trailerkollen blir det för andra gången denna säsong snack om "Star Wars: The Force Awakens".
 • Avsnitt 69: Adam Sandler

  Säga vad man vill om Adam Sandler, och det är precis vad vi gör då han är vårt tema för dagen. Vi recenserar hans senaste insats i filmen "Pixels". Och avslutningsvis så kunde vi inte undvika att prata om trailern till "Pride & Prejudice & Zombies".
 • Avsnitt 68: Jessica Chastain

  Här kommer ett nytt rykande färskt avsnitt av Cinema Celsius, där vi denna gång pratar om Jessica Chastain. Med en relativt kort men imponerande karriär bakom sig ser vi henne nu medverka i bioaktuella "The Martian" som vi också recenserar. Därefter ser vi trailern till "Trumbo" med bl.a. Bryan Cranston i huvudrollen. Och som om inte det vore nog dyker även en oväntad gäst upp i avsnittet. Det finns med andra ord gott om anledningar att lyssna på oss, så vad väntar du på? ;)
 • Avsnitt 67: Arnold Schwarzenegger

  Så var det då äntligen dags för allas vår Arnold Schwarzenegger att äras med ett avsnitt av Cinema Celsius! Vi går igenom hans actionfyllda karriär och bjuder på en recension av "Terminator Genisys". Vi avslutar med trailerkollen och dom animerade små fåglarna i "Angry Birds". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 66: Kevin Bacon

  I dagens avsnitt gör vi plats åt Kevin Bacon och honom har vi nyligen sett i filmen "Cop Car" som vi recenserar. Dessutom ger vi våra intryck av trailern till Steven Spielbergs "Bridge of Spies".
 • Avsnitt 65: Rachel McAdams

  I vårt sextiofemte avsnitt heter dagens samtalsämne Rachel McAdams. Vi recenserar boxningsfilmen "Southpaw" och vi avslutar med våra tankar om trailern till Disneys nya version på "The Jungle Book". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 64: Dwayne Johnson

  Idag pratar vi om Hollywoods kanske största muskelberg till skådis just nu, nämligen Dwayne "The Rock" Johnson! Vi har sett honom flyga över ett jordbävningsdrabbat Kalifornien på jakt efter sin dotter i katastroffilmen "San Andreas". Vi avslutar i vanlig ordning med trailerkollen där vi ser Eddie Redmayne samt vår svenska Alicia Vikander i det lovande dramat "The Danish Girl".
 • Avsnitt 63: Pixar

  Denna vecka bjuder vi på ett litet specialavsnitt då vi istället för en skådespelare fokuserar på filmer från den framgångsrika animeringsstudion Pixar. Det råder ingen brist på superlativ när vi recenserar deras senaste hit "Inside Out". Och i trailerkollen vankas det zombiekomedi i form av "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse". Trevlig lyssning!
 • Avsnitt 62: Anna Kendrick

  I dagens avsnitt spanar vi in den skönsjungande Anna Kendricks karriär lite extra. Hon är tillbaka med sitt a-capella-gäng i "Pitch Perfect 2", vilken är filmen som vi recenserar. Och i trailerkollen synar vi Quentin Tarantinos "The Hateful Eight".
 • Avsnitt 61: Tom Cruise

  I dagens avsnitt snackar vi Tom Cruise, och vi recenserar passande nog den bioaktuella "Mission Impossible - Rogue Nation". Vi avslutar som vanligt med lite trailerkoll, och där går äran denna gång till Marvel's omtalade antihjälte "Deadpool".
 • Avsnitt 60: Ellen Page

  Ännu ett avsnitt, och ännu ett litet jubileum när vi bränner av episod nummer 60! Som dagens tema går äran denna gång till Ellen Page. Vi recenserar filmen "The East" från 2013, där hon spelar mot bl.a. vår svenske Alexander Skarsgård. I trailerkollen synar vi två filmer som säkerligen kan generera diverse Oscarsnomineringar så småningom, "Spotlight" med skådisar som Michael Keaton och Rachel McAdams, samt "Black Mass" med Johnny Depp och Benedict Cumberbatch.
 • Avsnitt 59: Matt Damon

  I dagens episod får vi återbesök av vår vän Peter som även gästade oss så långt tillbaks som i avsnitt 14. Han hänger med i vårt samtal om en skådis som denna vecka heter Matt Damon. Med en väldigt lyckad karriär bakom sig så sätter vi lite extra fokus på hans medverkan i "The Informant!" från 2009, vilken är filmen som recenseras. Till sist kollar vi in trailern till Michael Bays senaste explosionsfest "13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi".
 • Avsnitt 58: Amanda Seyfried

  Här har ni innehållet i avsnitt 58, kort och gott! Tema: Amanda Seyfried. Recension: "Chloe". Trailer: "The Revenant". Enjoy!
 • Avsnitt 57: Bruce Willis

  I detta avsnitt bränner vi av en av de största actionhjältarna av dem alla, nämligen Bruce Willis. I det stora utbudet från hans 35 år långa karriär så har vi sett "The Last Boy Scout" från 1991. Vi avslutar som vanligt med trailers där vi har två rykande färska från Comic-Con, dels den senaste till "Batman v Superman: Dawn of Justice", samt även den första kollen på "Suicide Squad" med bl.a. Jared Leto och Will Smith.
 • Avsnitt 56: Cate Blanchett

  I det tjugonde avsnittet för året, samt vårt nya format, så går äran idag till den dubbla Oscarsvinnaren Cate Blanchett. Vi recenserar dramat "Notes On a Scandal" från 2006 där hon spelar mot en läskigt bra Judi Dench. I trailerkollen ser vi Michael Fassbander ta sig an rollen som Applegrundaren Steve Jobs i filmen som för enkelhetens skull heter just "Steve Jobs".
 • Avsnitt 55: Charlize Theron

  I dagens avsnitt pratar vi om Charlize Theron, som ju nyligen rönte stora framgångar med "Mad Max: Fury Road". Men filmen vi recenserar på klassiskt vis är den som gav henne en Oscar, nämligen "Monster" ifrån 2003. Och till sist slumrar vi lite lätt igenom trailern till Rocky-spinoffen "Creed" samt actionspektaklet "London Has Fallen".
 • Avsnitt 54: Nicolas Cage

  I vårt femtiofjärde avsnitt så har turen denna gång kommit till självaste Nicolas Cage, och vi har spanat in hans Oscarsnominerade insats i filmen "Adaptation" ifrån 2002. Vi avslutar som vanligt med lite trailerkoll, som i det här fallet är den animerade "The Secret Life of Pets".
 • Avsnitt 53: Vin Diesel

  Den som sörjer att solen lyser med sin frånvaro kan trösta sig med att Cinema Celsius är tillbaka med ett nytt avsnitt, det 53:e i ordningen. Vin Diesel är temat för dagen och vi besiktar därför vrålåket "Fast & Furious 7".  Och i trailerväg spanar vi in Ridley Scotts "The Martian".
 • Avsnitt 52: Samuel L. Jackson

  Vi ger er här avsnitt 52 av Cinema Celsius, och dagens skådis som vi snickelisnackar om är ingen mindre än Samuel L. Jackson. Filmen som recenseras är "Kingsman: The Secret Service", och i trailerväg spanar vi in remaken av "Point Break" samt schackdramat "Pawn Sacrifice".
 • Avsnitt 51: Reese Witherspoon

  I detta avsnitt har äran som dagens tema gått till Reese Witherspoon. Vi recenserar filmen "Wild", som ju gav henne en Oscarsnominering tidigare i år. Och i trailerväg har vi kollat in de gula små gubbarna i "Minions".
 • Avsnitt 50: Robert De Niro

  Cinema Celsius firar 50, och till denna fest har vi bjudit in Robert De Niro som dagens tema. Vi recenserar Martin Scorseses klassiker "Goodfellas", eller Maffiabröder som den också kallas på svenska. Avslutningsvis är vi högst osäkra på hur seriöst man ska bedöma monsterbjörnen i "Into The Grizzly Maze".
 • Avsnitt 49: Russel Crowe

  49 är numret på avsnittet, Russel Crowe är temat för dagen och recensionen vi bjuder på är "The Water Diviner", där gladiatorn själv faktiskt gör regidebut utöver att spela huvudrollen själv. Och i trailerkollen skrattar vi gott åt den fantastiska (?) katastroffilmen "San Andreas".
 • Avsnitt 48: Scarlett Johansson

  Tiden är kommen för en avenger att äras med ett avsnitt Cinema Celsius. Den lyckligt utvalde är ingen mindre än den bedårande Scarlett Johansson, och filmen vi recenserar är naturligtvis "Avengers: Age of Ultron". Och i den avslutande trailerkollen spånar vi om huruvida "Ted 2" kan komma att ge oss några skratt eller inte.
 • Avsnitt 47: Bradley Cooper

  Efter några veckors rese- och sjukdomsuppehåll så är vi nu äntligen tillbaka, vi vet att ni har saknat oss ;) Idag lägger vi fokus på Bradley Cooper, och därför recenserar vi i detta avsnitt "American Sniper". I trailerkollen snackar vi naturligtvis om den nya Star Wars-trailern och dessutom har vi ju i dagarna fått den första kollen på "Batman v Superman: Dawn of Justice".
 • Avsnitt 46: Sigourney Weaver

  Detta är det tionde avsnitt på vår nya säsong och denna gång snackar vi Sigourney Weaver, ibland även kallad för Sci-fi drottningen. Via filmer som Alien, Ghostbusters och Avatar har hon nu landat en roll i Neill Blomkamps nya robotrulle "Chappie", vilken är filmen vi recenserar idag. Och i trailerkollen ser vi Tom Cruise som är tillbaka för mer spionaction i "Mission: Impossible - Rogue Nation".  
 • Avsnitt 45: Tom Hanks

  Turen har idag kommit till en av vår tids allra största och mest omtyckta skådespelare, då vi pratar om ingen mindre än Tom Hanks! Vi går igenom en enormt meriterande karriär och recensionen vi bjuder på är av den film som gav honom hans första oscarstatyett, nämligen "Philadelphia". Och i veckans trailerkoll blir vi både peppade och avskräckta av en tv-spelsinvasion i "Pixels".  
 • Avsnitt 44: Jake Gyllenhaal

  Det är med en kurrande mage som vi inleder vårt fyrtiofjärde avsnitt! Idag går vi igenom Jake Gyllenhaals karriär som är fylld med ett flertal väldigt bra filmer. Hans senaste insats på vita duken var den i "Nightcrawler", och det är även filmen vi recenserar. Vi avslutar med trailerkollen som denna vecka innehåller den animerade "Inside Out" samt Brad Birds "Tomorrowland". =)  
 • Avsnitt 43: Jennifer Lawrence

  24 år gammal och redan tre stycken Oscarsnomineringar, varav en vinst i bagaget. Donnan med denna imponerande resumé är naturligtvis Jennifer Lawrence, och med henne som tema så passar vi på att recensera "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1". Dessutom har vi spanat in senaste trailern till robotfilmen "Ex Machina" samt "Mr. Holmes", med Sir Ian Mckellen som näste man att tolka den mest klassiska detektiven av dem alla.  
 • Avsnitt 42: Kevin Spacey

  Så här i House of Cards-tider tar vi tillfället i akt att prata om självaste Kevin Spacey, som utöver att agera nybliven president tagit sig tiden att göra ett kort inhopp i "Horrible Bosses 2", vilken är filmen vi recenserar denna gång. Vi sammanfattar även Oscarsgalan och har synat trailern till "Hitman: Agent 47".   
 • Avsnitt 41: Emma Stone

  Nytt avsnitt. Ny skådis. Den här veckan går äran till den bedårande Emma Stone och vi har spanat in hennes Oscarsnominerade insats i den hyllade "Birdman". Och i veckans trailerkoll har vi synat Guillermo Del Toros "Crimson Peak" som går upp på bio i höst. Enjoy! :)  
 • Avsnitt 40: Seth Rogen

  Jajemän, här har vi avsnitt 40! Idag pratar vi Seth Rogen, och har därför recenserat en av förra årets mest omtalade filmer, nämligen "The Interview".  
 • Avsnitt 39: Benedict Cumberbatch

  Vårt tredje avsnitt för året är här! Denna gång lägger vi extra fokus på Benedict Cumberbatch, aktuell i den flerfaldigt Oscarsnominerade "The Imitation Game" som vi även recenserar. Utöver detta har vi också synat ett gäng nya trailers från söndagens Super Bowl :)
 • Avsnitt 38: Emma Watson

  Denna vecka tar vi oss an att prata om Emma Watson, och därför bjuder vi bl.a. på en recension av "The Bling Ring" från 2013. Enjoy! :)  
 • Avsnitt 37: Keanu Reeves

  Vare sig ni hunnit börja sakna oss eller inte, Cinema Celsius är tillbaka! ;) Upplägget för i år är inte längre att vi ska se hundra filmer. Istället satsar vi på att i varje nytt avsnitt lägga fokus på en enskild skådespelare/regissör samt recenserar en film där denna medverkat. Utöver detta kommer vi även diskutera kring nya trailers och diverse filmnyheter. Först ut är ingen mindre än Keanu Reeves, och vi recenserar hans senaste film "John Wick". Som avslutning bjuder vi också på våra tankar om de nyligen släppta nomineringarna till Oscarsgalan. Trevlig lyssning! :)   
 • Avsnitt 36

  Vi har nått målet! Etthundra filmer under 2014 är härmed avklarade!! Vi avslutar vår cineastiska resa med film nr. 98, 99 och 100, och dessa är "Hobbit: Femhärarslaget", "Angry Video Game Nerd: The Movie" samt julklassikern "It's A Wonderful Life". Vi på Cinema Celsius önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Ps. Detta är inte slutet för Cinema Celsius! Vi vet inte exakt när eller hur, men vi kommer tillbaka i en eller annan form, var så säker! :)
 • Avsnitt 35

  Här kommer vårt trettiofemte och näst sista avsnitt! Vi pratar film nr. 95-96-97 som den här gången var önskade av en av våra lyssnare. Först ut är den franska guldpalmsvinnaren "Blå är den varmaste färgen", följt av Lukas Moodysons "Vi är Bäst!" samt den golden globe-nominerade "St. Vincent".
 • Avsnitt 34

  Avsnitt 34? Jajjemän! Denna gång tar vi oss igenom film nr. 92-93-94 och dessa är "Cobra", "Sin City: A Dame to Kill For" samt "Chariots of Fire". Bu eller bä? Lyssna och lär! ;)
 • Avsnitt 33

  Det är nästan lite svårt att tro, men vi är faktiskt uppe i vårt 33e avsnitt! Idag tar vi oss an nummer 89, 90 och 91, och dessa är tidsreserullen "Predestination", George Lucas debutfilm "THX 1138" samt en lättklädd historia i "Spring Breakers".
 • Avsnitt 32

  Vi säger hallå till avsnitt 32! Idag är det film nr. 86-87-88 som gäller och dessa är "Lucy", "Locke" och "Hercules". Trevlig lyssning! :)
 • Avsnitt 31

  Avsnitt 31 äro här, och vi inleder denna gång med Christopher Nolans efterlängtade rymdäventyr "Interstellar". Vi minns Robin Williams genom "One Hour Photo" och avslutningsvis besöker vi rymden en gång till i Marvel's "Guardians of the Galaxy". Dessa filmer är nummer 83, 84 och 85 på vår cineastiska resa :)
 • Avsnitt 30

  Cinema Celsius firar 30, och till dagens kalas har vi bjudit in blockbustern "Dawn of the Planet of the Apes", dokumentären "Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope" samt skräckfilmen "Afflicted". Dessa tre utgör film nr. 80, 81 och 82. Vi närmar oss målet med stormsteg! ;)
 • Avsnitt 29

  Här kommer inget mindre än avsnitt 29! Dagens filmer är nr. 77-78-79 och först ut är den mycket omskrivna och hyllade "Boyhood". Därefter tar vi oss även an "Hansel & Gretel: Witch Hunters" samt "The Expendables 3". Enjoy! :)
 • Avsnitt 28

  Höstlovstider stoppar inte oss, vi tuggar på som vanligt och kommer här med avsnitt 28. Denna gång tar vi oss an "End of Watch", "Teenage Mutant Ninja Turtles" samt bioaktuella "Fury".
 • Avsnitt 27

  Nu behöver ni inte vänta längre, för här kommer vi med vårt tjugosjunde avsnitt! ;) Idag är det två filmer som får äran att graderas, och dessa är "Filth" och "The Raid 2", nummer 72-73 i ordningen.
 • Avsnitt 26

  Ännu en onsdag. Ännu ett avsnitt. Detta är vårt 26:e, och vi kommer allt närmare vårt slutmål att se hundra filmer under 2014. I detta avsnitt avhandlas nr 69-70-71 och dessa är "Transformers: Age of Extinction", "Wish I Was Here" och "The Trip".
 • Avsnitt 25

  Cinema Celsius bränner härmed av sitt tjugofemte avsnitt, och gör det med stil! ;) Filmerna denna vecka utgör nr 66-67-68 och dessa är David Finchers "Gone Girl", 80-talsrullen "The Philadelphia Experiment" samt vulkandramat "Pompeii" :)
 • Avsnitt 24

  Avsnitt 24 äro här, så God Jul!...eller nåt...En sak det bjuds på är i alla fall snö, åtminstone i en av filmerna vi har sett. Dagens filmer är nr 63-64-65, och dessa är "Divergent", "Snowpiercer" och "22 Jump Street". Så slå dig ner, häll upp valfri het dryck och värm dina öron med våra ljuvliga röster ännu en gång ;)
 • Avsnitt 23

  Avsnitt 23. Inga konstigheter. Här avklaras film nr 60-61-62; "A Million Ways to Die in the West", Inside Llewyn Davis" samt "Edge of Tomorrow" :)
 • Avsnitt 22

  Hej och hå, här kommer avsnitt 22! Idag diskuteras film nr 57-58-59 och äran går denna gång till "How To Train Your Dragon 2", "Godzilla" samt "Begin Again". Enjoy!
 • Avsnitt 21

  Avsnitten duggar tätt, här kommer avsnitt 21! Notera gärna rimmet, tack! ;) Nåväl, här diskuteras film 54-55-56 och dessa är "The Fault In Our Stars", "The Amazing Spider-Man 2" och "Neighbors". Trevlig lyssning! :)
 • Avsnitt 20

  Nämen ser man på, här är vi tillbaka med vårt tjugonde avsnitt! Denna gång i ett nytt format, men fortfarande lika fantastiskt bra såklart ;) Tre nya filmer är avklarade, nr. 51-52-53, och dessa är "Captain America: The Winter Soldier", "All Is Lost" och "Liberal Arts" :)
 • Avsnitt 19

  Våra ljuvliga röster är tillbaka, denna gång från somriga Torö utanför Nynäshamn! Avsnittet är det nittonde i ordningen och filmerna "Broken", "Blackfish", och "Pain and Gain" (nummer 48, 49 och 50) förkunnar att vi nu är halvvägs mot vårt mål =) P.g.a. att vi numera bor i skilda delar av vårt avlånga land så lär detta bli vår sista live-inspelning på ett tag framöver. Men var icke oroliga! Nya avsnitt väntar, om än i ett annat format =)
 • Avsnitt 18

  En salig blandning filmer är vad som erbjuds här i vårt artonde avsnitt, eller vad sägs om: "Madagascar 2: Escape To Africa", "Noah", "Goats" samt "The Lincoln Lawyer" ^^ nummer 44-47 av 100! =)
 • Avsnitt 17

  Fy sjutton vad bra, Avsnitt 17 är här! :D I denna episod tar vi oss an "Non-Stop", "Jack Ryan: Shadow Recruit" samt den animerade filmen "Harlock: Space Pirate". Dessa är nummer 41, 42 och 43 i ordningen :) Vi önskar en skön lyssning i sommarsolen!
 • Avsnitt 16

  Saknar du något vettigt att lyssna på när du ligger på beachen och jobbar på brännan? Då kan vi föreslå ett nytt rykande färskt avsnitt av Cinema Celsius! Denna gång pratar vi om film 38-39-40, och dessa är "Veronica Mars", "Caddyshack" och "In Your Eyes". Enjoy! =)
 • Avsnitt 15

  Såhär dagen före nationaldagen firar vi med att lägga ut vårt femtonde avsnitt! Filmerna som får äran denna gång är "The Arrival", "Vem Är Du?" samt "X-Men: Days of Future Past" (film nr. 35, 36 och 37). I samband med detta avsnitt kan vi nu även presentera ett nytt smidigt sätt att följa Cinema Celsius. Skål! :)
 • Avsnitt 14

  Vad gör man när kaffet i valstugorna tagit slut? Lyssnar på ett nytt avsnitt av Cinema Celsius såklart! Idag pratar vi om film nr. 33 och 34; "Robocop" samt "The Lego Movie". Om intresset inte redan är på topp av bara det så kan vi i detta avsnitt även stolt presentera vår allra första gäst någonsin! Vem kan det vara? Det finns bara ett sätt att ta reda på, sätt igång och lyssna! ;)
 • Avsnitt 13

  Tjoho! Solen skiner, fåglarna kvittrar och avsnitt 13 av Cinema Celsius är här! Denna gång har vi tagit oss an filmerna "42", "Jack Reacher" samt dokumentären "Jiro: Dreams of Sushi", och dessa är nummer 30, 31 och 32 på vår väg mot hundra :)
 • Avsnitt 12

  Väntan är över! Vi förstår att det har varit jobbiga veckor utan oss, men nu är vi äntligen tillbaks med vårt mycket efterlängtade tolfte avsnitt! Film 27-28-29 är avklarade, och dessa är "G.I. Joe: Retaliation", "Her" och "Pitch Perfect". Enjoy!
 • Avsnitt 11

  Hej och hå! Här kommer vi med ett nytt efterlängtat avsnitt! Detta är det elfte i ordningen och denna gång snackar vi om film nr. 25 och 26, nämligen "Saving Mr. Banks" och "The Wind Rises". 
 • Avsnitt 10

  Cinema Celsius fyller 10! Detta firar vi med film nr. 22, 23 och 24; "The Secret Life Of Walter Mitty", "The Spectacular Now" och "The Grand Budapest Hotel" =) 
 • Avsnitt 9

  Har du en tråkig tisdag? Inte längre i så fall, för här kommer ett nytt avsnitt av Cinema Celsius! I detta nionde avsnitt betar vi av "Upside Down", "Anchorman 2: The Legend Continues" och "The Impossible", film nr. 19-20-21 av 100! 
 • Avsnitt 8

  Så var vi tillbaka igen med två nya filmer avklarade (nr. 17 och 18 av 100). De två som fått äran denna gång är inga mindre än "Nebraska" och "American Hustle". 
 • Avsnitt 7

  Om ni trodde vi hade försvunnit så trodde ni fel, för här kommer nämligen avsnitt 7! "The Croods", The Bourne Legacy" och "Despicable Me 2" är film nr. 14,15 och 16 av 100. Trevlig lyssning! 
 • Avsnitt 6

  Varsågoda, här har ni avsnitt 6! Denna gång snackar vi om "Cloud Atlas" och "Lone Survivor", som utgör film nr 12 och 13 av 100 :) 
 • Avsnitt 5

  Som utlovat, här har ni vårt femte avsnitt! Vi har nu sett film nr 10 och 11 av 100, och dessa är "Capote" och Ender's Game". Trevlig lyssning!  
 • Avsnitt 4

  Avsnitt 4 äro här! Denna gång pratar vi om "Dallas Buyers Club" och "Captain Phillips", film nr 8 och 9 av 100. Enjoy!  
 • Avsnitt 3

  Här kommer ett nytt rykande färskt avsnitt av Cinema Celsius! Denna gång betar vi av film nr 5-6-7 av 100, nämligen "Time Cop", "Frozen" och "The Kings of Summer".   
 • Avsnitt 2

  Vårt andra avsnitt är nu här! Med film 3 och 4 för året så lämnar vi eventuella Oscarsvinnare en stund, då vi istället har sett komedierna "We're the Millers" och "Step Brothers". 
 • Avsnitt 1

  Första avsnittet är härmed uppladdat! I detta premiäravsnitt tar vi oss an "12 years a slave" och "The Wolf of Wallstreet". Film 1 och 2 av 100 :) 


 • Cinema Celsius

  Varmt välkomna ska ni vara till Cinema Celsius nystartade blogg!

  Denna blogg fungerar som ett slags komplement till vår facbook-sida, där ni vanligen hittar oss: https://www.facebook.com/CinemaCelsius