Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Nier

Att Square Enix inte har någon vidare erfarenhet av actionspel sett ur tredje person är vida känt. Frågan är hur pass väl genomtänkt det är att anlita i väst relativt okända Cavia för jobbet

Om man väljer att syna Cavias meritlista hittar man bland alla animelicenser småtrevliga spel som KORG DS-10 och de båda Chronicles-kapitlen i Resident Evil-serien. Men det är inte allt. Man finner även Nier, ett beställningsjobb från Square Enixs, som tydligen känt att man behöver inte mindre än två egna inlägg i den vid det här laget på gränsen till överfulla Devil May Cry-genren. Sagt och gjort.
I Nier Gestalt (Xbox 360-spelet. PS3-spelet heter Replicant och har androgyn protagonist) nickar Cavia gillande åt God of War i allmänhet, och Kratos i synnerhet, genom att låta blodet spruta och protagonisten vara härjad och skitförbannad.
Knapplayouten kändes igen i den spelbara version som fanns i Microsofts monter. Cavia följer genrepraxis med lätta och hårda attacker och passar som av bara farten på att låna samtliga kameraproblemen från Tecmo. Intrycket är inget vidare. Men just som jag är på väg att lägga ifrån mig kontrollen introduceras ännu en nick, men av det mer oväntade slaget. Den mest seglivade fienden jag möter spyr plötsligt ut eldbollar och för bråkdelen av en sekund förvandlas Neir formligen till ett stycke bullet hell i tredje person. Oväntat, visst, men knappast höjer mina tankar om spelet. Det bestående intrycket av Nier är att det bara är ytterligare ett av en rad spel i en genre som länge känts mättad och är i behov av nytänkande. Och då spelar det ingen roll att avsändaren är Square Enix.

Johan Hallstan25 sep 2009 18:00Visningar: 7813

Kommentarer

Anonym25 sep 2009q

Vad tusan är "bullet hell"?

monkeytarget25 sep 2009q

Newer "bullet hell" games feature overwhelming amounts of enemy projectiles, the patterns of which the player must memorise in order to avoid.

Ööööh.

Prinny25 sep 2009q

det var helt omöjligt att googla antar jag?

http://en.wikipedia.org/wiki/Shoot_'em_up#.22Bullet_hell.22_evolution_and_niche_appeal

Anonym26 sep 2009q

Prinny, ja det var det. Varför göra saker själv, när andra gör det åt en?

tommi8727 sep 2009q

tigersuit:

Prinny, ja det var det. Varför göra saker själv, när andra gör det åt en?


precis!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.