Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Alan Wake

Alan Wake imponerade stort redan på årets upplaga av E3. På Tokyo Game Show visade Remedy upp ytterligare en sekvens som gjorde oss ännu mer imponerade.

Alan Wake handlar om skräckförfattaren som heter just Alan Wake och som under en semesterresa upplever hur hans värsta mardrömmar blir verklighet. I de sekvenser som hittills har visats av spelet kämpar Alan mot naturens mörka krafter som på ett mystiskt sätt tar över världen runt omkring honom. Allt ifrån träd till bilar blir besatta av ondskan och försöker att skada Alan. enda sätt att överleva är att utsätta mörkerkrafterna för ljus, till exempel genom att lysa på dem med sin ficklampa.
På Tokyo Game Show fick jag se en sekvens ur Alan Wake som visar på en annan sida av spelet. Vi fick se hur Alan jagas av en vansinnig FBI-agent, som tror att Alan gjort sig skyldig till hemska brott. Med sig har han hela polisstyrkan från småstaden Bright Falls, dit Alan och hans fru åkt för att fira semester. Alan springer genom skogen samtidigt som polisbilarnas strålkastarljus silas genom träden och man hör radiokommunikationen eka i dalgångarna. Den här gången är ljuset inte Alans vän, som i de sekvenser vi tidigare sett, utan hans fiende. Skulle han träffas av ljuset blir han upptäckt och jakten efter honom kan sätta fart på allvar. Det gäller för spelaren att se hur strålkastarljusen rör sig och smyga förbi när de riktas åt ett annat håll.
slut skjuts en ljusraket upp i luften och poliserna ser Alan. En vild jakt utbryter. Sirenerna tjuter, polisbilar krockar i träden och Alan flämtar medan han springer genom den tjocka dimman.
Det ska med en gång sägas att sekvensen såg ut att vara mycket linjär. Frånsett att spelaren kan välja väg vid ett par tillfällen handlar det mest om att springa rakt fram. Men det gör inte så mycket. Sekvensen visar framför allt prov på ett otroligt snyggt berättande som på ett perfekt sätt sätter den mörka thrillerstämningen. Kan Remedy hålla den sortens tempo genom hel spelet kommer Alan Wake att bli helt fantastiskt.
slutet av sekvensen springer Alan längs en stig som löper vid ett stup. Polisbilarna verkar ha förlorat sikten av honom. Då dyker plötsligt en helikopter upp och Alan måste undvika dess kulspruteeld, innan mörkrets krafter gör sig kända och angriper helikoptern så att den flyger iväg och så småning om störtar. För ett par sekunder tror jag att mörkret blivit Alans vän. Men så är givetvis inte fallet. Plötsligt ser jag hur poliserna som jagat Alan klättrar upp för dalgången, nu besatta av mörkret. Bilden på skärmen tonas ut och texten ”to be continued” träder fram. Just då kunde jag inte se mer fram emot Alan Wake. I februari kommer spelet äntligen att släppas.

Pär Villner25 sep 2009 19:46Visningar: 4738

Kommentarer

FBT4226 sep 2009q

Hoppas det kommer en gameplay trailer som visar denna sekvensen:O låter sjukt nice!!

NiceliBiceli26 sep 2009q

Låter mkt spännande! :)

Rafner26 sep 2009q

Är otroligt hajpad!

Steinmeister 3 jan 2010q

Är grymt sugen på att få spela Alan Wake och jag vet att jag kommer älska spelet för av det lilla jag har sett ur spelet så ser det helt oerhört perfekt ut !

Vill dock att de släpper ett demo snart så man får provsmaka lite ur det :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.