Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Valkyria Chronicles 2

Sega gör uppföljaren till ett av förra årets bästa strategispel till PSP, och resultatet ser ut att bli fantastiskt.

Jag var knappast ensam om att bli besviken när Sega utannonserade att uppföljaren till Valkyria Chronicles skulle släppas till PSP. Det första spelet kom som bekant till Playstation 3 och hade en förbluffande vacker grafik och ett episkt berätande, som inte skulle må bra av att flyttas ned till en liten skärm. Trodde jag åtminstone då.
efter att ha testat Valkyria Chronicles 2 till PSP här på Tokyo Game Show har jag ändrat uppfattning och tror att spelet kan överträffa originalet. Till att börja med ser den tecknade estetiken extremt bra ut på PSP. Eftersom den inte bygger på realism eller detaljrikedom har det gått alldeles utmärkt att överföra estetiken till en mindre avancerad konsol.
Själva spelupplägget tycks vara detsamma som förra gången, det vill säga strategirollspel där man spelar i turordningsbaserade omgångar men utför sina drag genom att styra karaktärerna i realtid, som i ett vanligt actionspel. De olika karaktärerna som ingår i ens trupp har alla olika förmågor och man kan dessutom ska fordon som till exempel pansarvagnar, vilket gör striderna varerierade och mycket strategiska. Återigen känns PSP som ett logiskt format, då kontrollen i Valkyria Chronicles inte kräver någon superprecision, vilket ju annars brukar vara problemet för actionspel till PSP. I övrigt verkar upplägget vara lika bra nu som , och förhoppningsvis rättar Sega till de brister som originalet hade, till exempel vad gäller fiendernas AI.
Mer intressant är att Valkyria Chronicles 2 kommer att gå att spela i co-op. Bland annat kan två spelare samtidigt attackera en fiende, och det verkar som att fyra spelare kan samarbeta åt gången. Det kunde jag dessvärre inte testa på Tokyo Game Show, men potentialen är naturligtvis helt enorm och min gissning är att det här spelet kommer bli en jättesuccé i Japan tack vare samarbetsläget. Efter Monster Hunter har co-op som bekant blivit en viktig trend i Japan.
gäller handlingen vet vi i nuläget inte särskilt mycket, men universumet är detsamma och bygger alltså på att en fantasyversion av Andra världskriget äger rum i ett parallellt universum år 1937. Huvudpersonerna den här gången är nya och de tillhör det lilla riket Gallia som hamnar i kläm mellan stormakternas kamp. Jag tror i alla fall inte man hoppas på för mycket om man tror att mysfaktorn kommer bli lika hög som i det första spelet.
Valkyria Chronicles 2 är kort sagt ett av de mest lovande spelen på Tokyo Game Show. Spelet läpps i januari i Japan och förhoppningsvis kommer det till Sverige under sensommaren eller hösten.

Pär Villner27 sep 2009 04:35Visningar: 5129

Kommentarer

Redfoxe27 sep 2009q

Är så peppad inför detta :D. Ettan var underbart imo

Aggesan12 okt 2009q

@Redfoxe

Instämmer till fullo! Ettan var ett grymt och annorlunda spel, och det var enligt mig det bästa SEGA gjort på evigheter. Jag hoppas det här blir lika bra.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.