Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Lost Planet 2

Lost Planet 2 släpps inte förrän om flera månader men ser redan nu väldigt färdigt ut.

Lost Planet 2 utspelar sig tio år efter det första spelet. Isen har smält och lämnat plats för mer varierande miljöer, som till exempel en djungel och en öken. En utveckling som uppenbarligen har gynnat Akrid-monstrens evolution, för i Lost Planet 2 är de jättelika insekterna både fler och starkare. Den färdiga versionen av spelet kommer att innehålla 6 stycken episoder, som alla utspelar sig på olika platser i den kollapsande världen.
Innan det första uppdraget bygger man sin egen karaktär genom att välja bland en uppsättning egenskaper och fysiska attribut. Men spelet utgår ifrån att man sedan tar sig igenom episoderna som en grupp och spelar man inte med mänskliga medspelare är gruppens tre övriga snöpirater datorstyrda.
Det går att låsa upp nya vapen längst spelets gång. Vilka vapen man får beror på hur offensivt eller defensivt man har spelat.Det går att låsa upp nya vapen längst spelets gång. Vilka vapen man får beror på hur offensivt eller defensivt man har spelat.Det första spelbara avsnittet är samma bosstrid mot en jättesalamander som funnits ute på Xbox Live sedan i augusti. Det andra spelbara avsnittet är också en bosstrid, mot två stycken blinda, dinosaurieliknande monster. Striden äger rum i en ökenravin och visar hur viktigt det är att man synkar attackerna med resten av gruppen. För att undvika skada från de urstarka monstren måste man låta bli att röra sig i onödan. Istället för att lita på synen reagerar de på rörelser omkring dem och blir någon av snöpiraterna upptäckt kommer bossarna springandes och krossar allt i sin väg. Den version jag testade var inställd på easy och trots att jag klantade mig flera gånger lyckades jag ta mig helskinnad ur mötet. Man jag kan mycket väl tänka mig att det här blir en riktigt rolig strid om man spelar på normal svårighetsgrad tillsammans med mänskliga medspelare.
En av episoderna utspelar sig ombord på ett skenande tåg.En av episoderna utspelar sig ombord på ett skenande tåg.Det sista spelbara avsnittet utspelar sig ombord på ett tåg där gruppen ska ta sig från tågets sista vagnar fram till loket utan att ramla av eller bli dödade av fiender. Här sätts kontrollen verkligen på prov och jag måste säga att den känns väldigt övertygande. Det är naturligtvis inte meningen att det ska vara enkelt att manövrera en fullt utrustad krigare med jetpack på ryggen över taket på ett skenande tåg. Avvägningar måste hela tiden göras och de kritiska hoppen mellan vagnarna kräver lite eftertanke, men momenten blir aldrig irriterande eller så komplicerande att man förlorar fokus på striden mot fienden. Det bestående intrycket är snarare att Lost Planet 2 redan nu känns väldigt putsat och tight.

Daniel Grigorov27 sep 2009 08:10Visningar: 24169

Kommentarer

tommi8727 sep 2009q

Det här kan nog bli ett köp, jag hade inget emot demot iaf.

muskelsmurfe27 sep 2009q

Jag gillade demot.

waypoetic27 sep 2009q

Redan förbokat :)

BizzyMoose 4 okt 2009q

Tropiskt (L)

Anonym10 okt 2009q

Bra skrivet, men Lost Planet 2 demon har faktiskt varit igång på PSN också ;)
Hadde skitkul med det, lite väl lätt stundtals, men bossen var (om än lite seg) i stort sett perfekt. Stort plus för de gömda vapnen att hitta och VS-robotarna. Svävande robotar med raketgevär på vardera arm, det är fint det^^

Anledning21 okt 2009q

Verkar ballt.. har pinsamt nog aldrig spelat det första Lost Planet...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.