Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Yakuza 4

Alltmedan västvärlden väntar på besked om Yakuza 3 passar Sega på att i Japan avtäcka nästa del i den årliga följetången.

Vi befinner oss i Kamurocho, Segas fiktiva skumraskkvarter i centrala Tokyo. Långt under skyskraporna och de bländande neonskyltarna dricker några hemlösa män öl. Shun Akiyama är en av dem och mycket snart kommer han att bli mycket rik.
För om bara några sekunder inträffar det vi för några år sedan upplevde som slutet i det första Yakuza-spelet. Millennium Tower exploderar och tiotusenyensedlarna börjar dala över Kamurocho. Shun börjar famla efter pengarna i luften. Varje sedel innebär chansen till ett nytt liv, långt ifrån utsattheten på Tokyos smutsiga gator.
Då vi återser Shun några år senare är han den drivande kraften bakom Sky Finance, företaget som lånar ut pengar till dem som nekats av alla de andra. Men Shuns liv ska snart kastas om än en gång när den mystiska Lilly kommer in i bilden. Lilly är knutpunkten för de fyra livsöden som skildras i Yakuza 4 varav Shuns är ett. När producenten Toshihiro Nagoshi äntrar den stora scenen i Segas monter förklarar han att detta är den yakuza-skildring han alltid velat berätta.
Som serie har Yakuza-spelen anklagats för att på grund av sin höga produktionstakt (ett spel om året) tumma på kvaliteten. Det är anklagelser som inte helt saknar grund. Samtidigt är det svårt att hitta en spelserie bland tredjepartstillverkarna som varit så framgångsrik på Playstation 3. Och genom de årliga tillskotten har Sega gjort Yakuza till en serie som ständigt är aktuell och samtidigt fungerar som en påminnelse om behovet av vuxnare spelupplevelser i spelklimat som annars domineras av infantil monsterjakt och ointressanta coming of age-rollspel.
I Yakuza 4 har Sega fortsatt sitt arbete med realismen som riktmärke. I det här fallet handlar det inte så mycket om grafisk förfining som att knyta till sig fler kända japanska företag och företeelser för att göra en promenad genom Kamurocho så verklighetstrogen som möjligt. Vänner av japanska hasardspel kommer förmodligen att göra vågen för de nya Pachinkohallarna. Medan andra snarare kommer att uppskatta Segas arbeta för att öppna upp stadsdelen ytterligare, bland annat genom att låta oss beträda vidsträckta hustak såväl som underjordiska gallerior och tunnelbanestationer. Huruvida vi européer ens kommer kunna ta ställning till Segas påkostade epos är dessvärre mycket osäkert i dagsläget.

Yakuza 4 utvecklas för Playstation 3. Sega har ännu inte utannonserat om det ska släppas utanför Japan.

Johan Hallstan19 nov 2009 14:44Visningar: 9955

Kommentarer

janbanan_119 nov 2009q

När kommer trean då?

Corso19 nov 2009q

Längtar som satan efter treans ankomst till väst (om den kommer). Kanske får vi (vänta till) fyran istället och trean blir utelämnad. Vilket fall som helst: Gimme, gimme, gimme något av dom så fort som möjligt!

mckote19 nov 2009q

SEGA, ge oss Yakuza 3 nu!

Tampongvampyren19 nov 2009q

Är 3'an till PS3? Och i så fall kan man väl importera? Köpte 1an o 2an här på Loading, och ska strax påbörja ettan. Det ska bli mycket spännande.

Anonym19 nov 2009q

RoidRage:

Är 3'an till PS3? Och i så fall kan man väl importera?


Tror inte det finns ute i Väst än överhuvudtaget.

mckote19 nov 2009q

RoidRage:

Är 3'an till PS3? Och i så fall kan man väl importera?


Fast då är spelet textat på japanska.

Anonym19 nov 2009q

Johan eller Pär? Vem är det som är imponerad av spelet?

Lando19 nov 2009q

Trean finns inte ute i väst...än, det finns translationguides på Gamefaqs som kan vara ett alternativ om trean faktiskt aldrig komemr hit.
Men SEGA har talat om det, på hög nivå, de har ju tom. talat om det i form av DLC eller liknande (just för att en spelet i lådan release kostar så mycket mer)
Så vi hoppas vidare i något år till iaf. sen blir det fan import och translation guide i vilket fall, ettan och tvåan är grymma spel.
Men som sagt, hoppas trean kommer hit nån dag, och sen även 4:an :P
Ryu ga Gotoku: Kenzan! får de gärna ge oss också.

totamish19 nov 2009q

Man undrar ju vem som har skrivit denna artikeln är det Johan Hallstan eller Pär Villner ?

<a href="http://img696.imageshack.us/i/johanellerper.jpg/" target="_blank"><img src="http://img696.imageshack.us/img696/7025/johanellerper.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at http://www.ImageShack.us" /></a><br /><br /><a href="http://img604.imageshack.us/content.php?page=blogpost&files=img696/7025/johanellerper.jpg" title="QuickPost"><img src="http://imageshack.us/img/butansn.png" alt="QuickPost" border="0"></a>

totamish19 nov 2009q

Gör ett nytt försök :P

Man undrar ju vem som har skrivit denna artikeln är det Johan Hallstan eller Pär Villner ?

waypoetic20 nov 2009q

Game from the future? :O

Stifo20 nov 2009q

totamish:

Man undrar ju vem som har skrivit denna artikeln är det Johan Hallstan eller Pär Villner ?


Kan ju vara så att Johan Hallstan är imponerad, men Per Villner har skrivit förspelet? :P

wavefool20 nov 2009q

Trean var ett av dom bästa spelen jag spelat på länge. Cant wait for this one!

Johan Hallstan20 nov 2009q

Metatron:

Johan eller Pär? Vem är det som är imponerad av spelet?


Jag skrev. Pär publicerade. Båda är imponerade. ;-)

Alexander Rehnman24 jan 2013q

1

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.