Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

Splatterhouse

Nu ska blodet flyta.

Nytolkningen av Splatterhouse har fortfarande en bit kvar till sin Halloween-release. Det märks. Än så länge känns spelet inte alls lika polerat som sina genrekollegor och våldet känns inte alls lika tydligt som i exempelvis God of War III. Rick grötar mest runt och så sprutar kroppsvätskorna åt alla håll utan att man riktigt får något grepp om vad det är som händer. Men blodigt är det onekligen, med en stil som hamnar någonstans mellan spökhuset på Gröna Lund och valfri hårdrocksfestival. En enorm ögonglob stirrar mot Rick från en vägg. Rick sliter ut den ur sin håla och använder den gapande öppningen som dörr. På listan över artister som bidrar med musik till spelet finns band som Mastodon, Lamb of God och The Haunted.
– Vår ljudkille sitter inlåst i ett rum där han kastar runt vått kött hela dagarna. säger producenten Dan Tovar med ett flin.
Splatterhouse känns på det stora hela alldeles för grabbigt och fånigt för att vara provokativt på allvar. Men det är även ett spel som hyllar sina rötter. Med på skivan finns originalspelen till Mega Drive och arkad och en nivå i spelet är helt sidscrollande, med fladdermöss, taggar och stora pulserande hjärtan som skymtar förbi i bakgrunden.
Men mest av allt är det bara blodigt.

Victor Sjöström27 maj 2010 01:14Visningar: 10509

Kommentarer

Dogface 6 jul 2010q

Jag önskar att någon valfri hårdrocksfestival kunde ha en enorm ögonglob någonstans i en vägg, så man kan stå och dricka öl och titta på den när det bara spelar skitband.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.