Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Förspel

NARUTO Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

Sommarvärmen är slut. Ninjastormen närmar sig.

Hiroshi Matsuyama är en man som älskar sitt yrke nästan lika mycket som han älskar anime och gamla Jackie Chan-filmer. (Favoriten är Drunken Monkey.) En gång i tiden arbetade han med betong och var specialiserad på att tillverka trottoarkanter (!) men sedan han startade CyberConnect2 tillsammans med en vän är det bara spel som gäller för hela slanten. Tidigare har han legat bakom titlar som .hack och nu är Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 på gång.
Naruto påminner på många sätt om Zone of the Enders eller moderna Dragonball-spel och bjuder på intensiva strider helt i tre dimensioner där avstånd och miljöerna själva spelar stor roll. Men det som främst utmärker Naruto är inte hur det spelas utan hur det ser ut. Nämligen helt fantastiskt. Animationerna flyter som ett rinnande vatten, grafiken är färgglad och tydligt, bakgrunderna är ritade av folket bakom den animerade serien och det gamla goda uttrycket ”det är som att titta på en tecknad film!” kommer väl till pass.
Ändå är det Hiroshi Matsuyamas glädje som stjäl showen när han demonstrerar spelet. Han skriker med i specialattackerna han utför, lutar sig bakåt för att undvika attacker, börjar asgarva åt en väl utförd käftsmäll, ser uppriktigt förskräckt ut när han håller på att träffas av en extra farlig attack och avslutar matchen med att hytta med en knuten segernäve åt oss som är där för att titta.
– Det där är fantastiskt! Är det inte fantastiskt? frågar han oss, pekar på skärmen och lyckas med en klockren imitation av smileyn :D.

Victor Sjöström27 maj 2010 01:18Visningar: 11283

Kommentarer

Anonym27 maj 2010q

Förtittskavalkad! Najs! Är du på en mässa eller något?

Victor Sjöström27 maj 2010q

Nej inte just nu, men Namco Bandai visade nyligen upp diverse kommande spel.

Anonym27 maj 2010q

Jag har aldrig spelat ett Naruto-spel. Men eftersom jag är döhårt fan av mangan och animen är det antagligen god tid att kolla in ett. Antar att det här blir bra. :)

Victor Sjöström27 maj 2010q

Det ser förbannat snyggt ut i rörelse, som sagt. :)

Quon8427 maj 2010q

bättre än ettan? ettan var helt ok med tanke på det nya visual style dom siktade på och combat

Hoppas mer på 2:an...bland annat online MP och mög

wavefool27 maj 2010q

Ettan var ju helt jävla underbart. Kan inte vänta tills detta släpps!

Ultra27 maj 2010q

Älskar Animen, Älskar Mangan.... 1:an var sådär, jobbigt att grinda så mkt utan achivments . Hoppas man kan spela som Madara eller Pain i det nya

Volginovich27 maj 2010q

Hmm... Kanske dags att uppgradera mitt gamla Ultimate Ninja? Känns som om jag borde ha lite fler Naruto-spel med tanke på vad som går igenom mitt huvud varje dag.
Men bakgrunderna gjorda av de som gör animen? Det går väl bra, men de är inga jag litar på... Karaktärsdesign i filler-avsnitt?

Tsnarga28 jun 2010q

Måste bara säga att Ultimate Ninja Storm till PS3 är riktigt najjz. Det är bra flyt och man kan verkligen har feta matcher mot varandra när man får in fingrarna i snabbt hamrande.

Tycker däremot att det gamla Naruto-spelet som (rätta mig om jag har fel) bara släpptes i Japan till GC. Naruto ninja 4 eller liknande.

Spelet kanske inte var ett av de snyggaste, men spelet var nog ett av de mest balanserade fightingspelen jag spelat. Faktiskt. Enkelt, snabbt och lätt att lära sig.

StarCroW23 sep 2010q

Jag ser personligen fram emot detta spel helt klart. Följt serien länge och läst mangan så detta blir fint. Men jag tycker det är lite tråkigt just nu när Ubisoft inte verkar fullfölja sin Naruto serie på 360. Rise of a ninja och broken bond vart inte de perfekta spelen när det kom till striderna men däremot så vart de helt fantastiskt att springa runt i singel player kampanjen i Narutos värld och utföra diverse uppdrag.(liknande fanns ju i ultimate storm 1). Det jag önskar dock är att CyberConnect2 skulle göra ett djupare free roaming spel med deras strids system.
Ett där man har större variation på uppdragen och precis som i Assassins Creed 2 kan ströva mer fritt i en större värld.
Ni som följer Naruto, tänk er själva att kunna ta er precis som de gör i serien till de olika platser och länder som serien så snyggt illustrerar.
För såvitt jag förstått på vissa förhandstittar så kommer CyberConnect2 köra in spelet på en mer RPG orienterad väg än free roaming.

Bombhuset 7 okt 2010q

Körde demot innan jag gick till jobbet i morse, och jävlar vad kul det var :)

Alexander Rehnman24 jan 2013q

1

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.