Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Happy Action Theater



Happy Action Theater är 18 interaktiva upplevelser till Kinect för de uttalade målgrupperna små barn (som inte vet bättre) och drogpåverkade vuxna (vars omdöme i bästa fall är tveksamt). Som om det går att se någon skillnad.

Om man inte tillhör någon av målgrupperna är Happy Action Theater det bästa som någonsin har hänt i tio minuter.

Sedan är det ingenting.

Att förklara hur meningslöst det här faktiskt är måste vara som att åka tillbaka tio år i tiden till ögonblicket som Killinggänget lanserade Spermaharen.com och försöka övertyga det tidiga 00-talets Sverige att:

"Om tio år."

(Dramatisk paus)

"Om tio år kommer hela internet att se ut så här."

Ingen skulle tro dig.

(Man skulle blivit inlåst.)

Fast man hade rätt.

Det var omöjligt att veta då och något slår mig: tänk om spelens framtid ser ut som Happy Action Theater. Det är, när jag tänker efter, inte särskilt långsökt. I app-världen är vi nästan redan där.

Jag sätter mig i soffan och väntar.

Väntar på att någon tidsresenär ska komma och berätta att det här spelet kommer att ses som stilbildande om tio år, att det här är framtiden och hur fel jag har som inte förstår.

Det kommer ingen.

Någon borde kommit nu.

Kanske är det just den här recensionen som stoppat det möjliga scenariot från att hända. Kanske har jag räddat världen.

Vi säger att det är så.

Andra åsikt - Olle Skog
Det skulle vara bättre om man kunde göra något, pappa.
Betyg: 5

Relaterade bilder

Taggar: Happy Action Theater, Kinect, Xbox Live Arcade, Xbox 360, Tim Schafer, Double Fine, Loading, Oskar Skog

Oskar Skog 3 feb 2012 08:10 Visningar: 10331

+Förkortningen blir HAT och det är en känsla man har.

-Lokko har redan använt "målgruppen är oerhört små barn med dåliga föräldrar".

3 Som att spela en skärmsläckare.

 

Kommentarer

Keigo 3 feb 2012q

Du skulle ha lagt upp en bild på dig och Olle som sparkar på duvor, då hade recensionen nått en helt ny nivå [crazy]

Boggus 3 feb 2012q

Det gär nedåt med Double Fine.

Christopher Anderton 3 feb 2012q

Ok. Man skulle kunna säga att målgruppen är 7-9 åringar på pyjamasparty. Då är det kanske inte så illa.

Frågan är dock hur bra detta ”spel” skulle ha passat in i filmversionen av Fear & Loathing In Las Vegas?

Oskar Skog 3 feb 2012q

Keigo:

Du skulle ha lagt upp en bild på dig och Olle som sparkar på duvor,


Eller när vi är i lavan som på bilden ovan.

Fast utan leendena.

Oskar Skog 3 feb 2012q

Christopher Anderton:

Man skulle kunna säga att målgruppen är 7-9 åringar på pyjamasparty.


Sonen är 8.

Jag gissar barnkalaset för treåringar.

Christopher Anderton:

Frågan är dock hur bra detta ”spel” skulle ha passat in i filmversionen av Fear & Loathing In Las Vegas?


Det är inte så mycket "syra" i det. Dom flesta av "spelkoncepten" såg vi när Eyetoy släpptes.

Johan Olander 3 feb 2012q

Olle Skog till Level!

Anonym 3 feb 2012q

Olle Skog. Äntligen har speljorunalistiken fått sin Roger Ebert.

Foxxy 3 feb 2012q

Hur dåligt ska ett spel vara för att få en etta?

Oskar Skog 3 feb 2012q

Foxxy:

Hur dåligt ska ett spel vara för att få en etta?


Det ska inte vara "det bästa som någonsin har hänt i tio minuter" för det första.

Inget som är det bästa som någonsin hänt om så bara i tio minuter kan få 1/10.

Joakim Kilman 4 feb 2012q

Det är lika bra som Jurassic Park! Inte bra alls, med andra ord.

PC-Spelare 4 feb 2012q

Så......Double Fine lanserar det här som en, citat: leksak för Kinect, och vi bjuds på en recension som ojar sig för spelens framtid? :)

Oskar Skog 4 feb 2012q

PC-Spelare:

och vi bjuds på en recension som ojar sig för spelens framtid? :)


Ungefär som det brukar "ojas" över alla app-spel någonsin?

Om dom lanserade det som en leksak skulle dom kunnat använda Kinect Fun Labs-kanalen.

90 kronor för 18 skärmsläckare är inte okej oavsett vad man kallar det för.

Oskar Skog 4 feb 2012q

Och så ska det ju noteras att recensionen inleds med:

"Om man inte tillhör någon av målgrupperna är..."

Det går säkert att ha roligt med det här om man är tre.

Christopher Anderton 4 feb 2012q

Det värsta att jag såg någon slags videopresentation/recension med Tim Schafer och de som recenserade/presenterade. De hade jätteskoj. Jag fattade ingenting. Jag kom till slutsatsen att jag satt och tittade på retarderade människor. Tyckte det var trevligt att även retarder har saker att göra.

Oskar Skog 4 feb 2012q

Christopher Anderton:

Det värsta att jag såg någon slags videopresentation/recension med Tim Schafer och de som recenserade/presenterade.


Giantbomb.

Jag skulle säkert också ha haft roligt tillsammans med Tim Schafer :)

Men av dom 18 minispelen kanske det är hälften som man har roligt med första gången (och då handlar det om några minuter med varje) och då handlar det om minuter med varje.

Som det är skulle jag bara återvända till ett, och det är det när man tar fem fotografier och flyttar sig mellan varje foto och ställer sig på ett nytt ställe för att göra något kul.

Med sonen resulterade det dock i att han drog ner byxorna och visade rumpan för tv:n och föreslog att jag skulle sätta mitt huvud där vid nästa bild.

PC-Spelare 6 feb 2012q

"Ungefär som det brukar "ojas" över alla app-spel någonsin?"

Fast "men han då?!" är väl en argumentteknik som inte är ok i förskolan ens? :)

"90 kronor för 18 skärmsläckare är inte okej oavsett vad man kallar det för."

90 kronor för den här leksaken/skärmsläckaren/teknikdemot skulle jag tycka var helt ok, så länge jag vet att det är det jag köper. Om de nu inte informerar om vad det är de säljer, då har vi ett problem absolut. Och jag skulle absolut kunna förstå den här texten som ett foruminlägg. Men i det här sammanhanget är det väl lite väl mycket drama queen nu? :)

Oskar Skog 7 feb 2012q

PC-Spelare:

Om de nu inte informerar om vad det är de säljer, då har vi ett problem absolut


Så var, i Xbox Live-kanalen, när man ser det här spelet, tycker du att man informerar om vad det faktiskt är?

http://marketplace.xbox.com/sv-SE/Product/Double-Fine-Happy-...

Det säljs som ett Kinect-spel.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.